Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz aprokaroka87 #112823 üzenetére
Pont ezt írtam én is. Max online játéknál számít.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #112749 üzenetére
Nem, ez év végére ígérték úgy emlékszek.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Zsombe
senior tag
válasz aprokaroka87 #112749 üzenetére
Elvileg 2028 végéig tart az 5G modernizáció (99%-os lakássági kültéri 5G lefedettség).
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
zoli62
addikt
válasz aprokaroka87 #112658 üzenetére
Persze, csak éppen külföldi szám.
-
csaszi75
senior tag
válasz aprokaroka87 #112409 üzenetére
Mobilon látja az LTE+-t.. de a router nem ugyanarra lép fel, mint a telefon..
Nekem pl van egymástól pár méterre két routerem ugyanattól a szolgáltatótól való SIM-ek vannak benne, de jellemzően két külön állomásra csattannak fel szinte mindig.. Más antennarendszer.. máshogy hangolva, más FW az eszközben.. elég sok tényező számít.
-
Dave1984
őstag
válasz aprokaroka87 #112100 üzenetére
Nem arra a toronyra csatlakozom,de igen a 1220 is mondta hogy előfordulhat ma és holnap kisebb netkiesés fejlesztés miatt a környékbeli cellákon.
Köszi ,hogy utána néztélNekem a tudat nem ad szabad utat
-
félisten
válasz aprokaroka87 #112005 üzenetére
Kell.
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #112005 üzenetére
Most nem vagyok gép mellett, de úgy emlékszem, igen.
Xiaomi 13T
-
veterán
válasz aprokaroka87 #111975 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Miért jobb SA? Miért várja mindenki? Letöltés/ping/packetloss tök ugyanaz mint NSA esetében, viszont feltöltés 4G hiányában töredéke NSA hoz képest.
Úgy se túl acélos, de azért nem mindegy hogy 35-40mbps vagy 80-85mbps az up.
Otthonnet már SA kényszerítí auto módban, de direkt átállítottam Csak NSA módba ZTE-t.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
trec12
addikt
válasz aprokaroka87 #111708 üzenetére
Így van:speedtest
2022 október. A tettes egy Xiaomi 10T.[ Szerkesztve ]
-
csernak75
senior tag
válasz aprokaroka87 #111708 üzenetére
Nem csak az számít hogy 5G képes legyen. Sok régebbi 5G telónál van hogy 5G mellé csak 1 db 4G sávot tud befogni. Míg nekem a Samsung A55 N78+B1+B3+B8 CA ra is képes ahogy láttam.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #111609 üzenetére
Bár mindkét telefon 5G képes, elképzelhetőnek tartom, hogy az újabb szoftverileg úgy van konfigurálva, hogy adatátvitelileg jobb legyen azzal, hogy ameddig tudja tartani jó térerővel a magasabb frekvenciájú sávokat, azon lóg, hogy gyorsabb legyen az átvitel. De érdekes, hogy például a B1-et is nagyon hanyagolja. B3, aztán mikor az már nem tartható, akkor B8. Mondjuk lehet nem rosszabb az azzal, hogy nincs cellaváltás fél percenként. Az a kérdés, hogy a telefon tudja-e valahonnan, hogy az adott sáv amin éppen van, adatátvitelileg milye sávszélességgel rendelkezik? Mert ugye ez sem egy egyértelmű dolog, hiszen attól függ, hogy melyik szolgáltató mennyi sávszélkességre tudott szert tenni.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #111600 üzenetére
Letöltéskor a telefon azt írja, hogy 20+10+15 MHz. Ez így érdekes, mert B1-3-8-28 van nálunk, a B20 azt a telekom adja. A táblázat szerint akkor B1 vagy B3+B8+B20 lehet, mert így jön ki az a 3 sávszélesség.- De a telekomos B20-at nem tudja bele venni a rendszerbe. Akkor mi lehet az a 10 MHz-es sávszélességű band? Ha egyáltalán a táblázat adatai helytállóak.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #111598 üzenetére
Ki lehet választani a Netmonsterben, hogy melyik SIM-et figyelje.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #111592 üzenetére
Indíts egy hívást én nézd meg, hogy akkor hova vált. Nekem híváskor mindkettő B28-ra vált. Hívás után visszamegy B1-re vagy B3-ra. A Snapdragonos viszont mindig B3-ra. Lehet ez a telefon úgy van priorizálva, hogy közel azonos térerő mellett inkább az adatátvitelileg nagyopbb sávszélességű banden marad? (B3=20 MHz) Az a furcsa, a többit nem is nagyopn listázza,. csak ritkán, bezzeg a 2G-s sávok ott sorakoznak a listában. Nem is értem miért, hiszen a telefon 4G-n van. A másik csak a 4G-s sávokat listázza az elérhetőek közül.
Szerintem az, hogy melyik sávot használja a telefon, egy sok ismeretlenes egyenlet. A szolgáltató nyilván valami alapján priorizálja, de tuti, hogy a telefon gyártók, illetve azok szoftvere is belepiszkál, ezért nem ugyanazt tapasztalunk még azonos gyártótól származó készülékek esetén is. Nálam mindegyik Xiaomi Redmi 5G-s készülék, de eltérő típusú a processzor.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
csaszi75
senior tag
válasz aprokaroka87 #111595 üzenetére
Ahogy Landsmann is írja, lehet hogy a MediaTek proci így dönt a háttérben.. hogy a felkínált band-ek közül csak így rendeli össze aktuálisan..
Ha kimész valahová a prérire (két település közé) akkor talán megjelenik a Band 28
De pl routerrel játszottam, Band28-ra lock.. és egy 13 km-re lévő cellára akadt fel... s amúgy soha nem használ Band28-at -
Landsmann
addikt
Ha van közelebb elérhető jobb térerejű sáv, akkor nyilván arra fog mászni. Viszont tapasztaltam egy érdekességet. Hívása közben általában B8 vagy B28-ra levált a telefon. Az előbb voltama szomszléd városban. Két telefonon is megy a Netmonster. Az egyik indulástól érkezésig ilyen váltásokat csinált: B3 (Füzesgyarmat-Fgy) B8 (Fgy), B28 (Szeghalom-Sz), B1 (Sz), B3 (Sz), majd hazafelé: B1 (Sz), B3 (Sz), B28 (Fgy), B8 (Fgy), B3 (Fgy), B1 (Fgy), B3 (Fgy). Eközben a másik telefon nem sokat figurázott: B3 (Fgy), B8 (Fgy0), B8 (Sz), B3 (Sz), hazafelé: B3 (Sz), B8 (Sz), B8 (Fgy) B3 (Fgy). Lényegesen kevesebbszer váltott mint az első telefon, pedig ugyanott volt mindkettő. Az elsőnél a B20 le van tiltva, azért nincs a listában, egyébként arra sziokott váltani nem sokkal az után hogy elhagyom a várost. A másikon nincs letiltva és mégf talán csak egyszer láttam hogy rövid időre B20-ra váltott. Mindkettőben Yettel SIM van. A második telefon gyakorlatilag készenlétben a végtelenségig ragaszkodik a B3-hoz. Valahogy számomra furcsán, a többihez képest eltérő módon viselkedik ez a telefon. Lehet, hogy azért, mert ez utóbbiban Snapdragon, a többiben meg Mediateck processzor van. Példáuzl olyat csinál, hogy most is B3-on áll, az elérhető sávok között mutat még egy B3-ast, meg 7-8 2G-s cellát, noha van még B1, B8, B28, B20 is. Nagy ritkán aqzokat is kilistázza, de nem hosszú időre. Azért gondolok a processzorra, mert Network Cell Info priogram sem nagyon működik. Mikor elindítom, az aktív cella mutatója beáll valahova, aztán az onnan nem mozdul sehova, a szomszédos celláké az változik időnként, de nem olyan aktívan mozognak azok sem minta Mediateck processzoros telefonokon. Majd m,indjárt megnézem a cellmapper mit naplózott, de szerintem ugyanazt mint a Netmonster.
-
csaszi75
senior tag
Kicsit többet írnál a helyzetről?
Telefon típusa? Cellmapper kép?
Milyen frekik vannak a celládon?
A B28 700 MHz-nek pont az a célja, hogy távolabbra is ellát.. -
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #111577 üzenetére
nézd meg a linket, amit küldtem.
ip ranges résznél, középtájon az oldalon.
amit beírtál tartományt, az a 8-ból 1 darab tartomány.
amit MadMancs beírt, az is egy tartomány, és az is fel van sorolva az említett linken.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #111574 üzenetére
és az mit jelentene?
a yettel-nek 8 db ip tartománya van. akkor az 8 darab város kijelzésére elég?
a telekomnak jóval több van.
ők se tudnak lefedni minden várost külön ip tartománnyal.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
veterán
válasz aprokaroka87 #111170 üzenetére
Aludjál aztán ha szerencséd lesz reggel 10 körül már minden menni fog rendesen.
-
DrBubo77
veterán
válasz aprokaroka87 #110984 üzenetére
Yepp-et akarsz rendelni?
Először én is így jártam. Végül töröltem, majd újratelepítettem az appot, utána már sikerült.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #110984 üzenetére
Nálam ezen az oldalon nincs belépek gomb.
Verzió: 9.9.0, Xiaomi 13T, droid 14.Xiaomi 13T
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #110882 üzenetére
B20-nál megosztják a frekit.
Ez a 2100MHz-es üzletnél gyakorlatilag a Telekom eladja a nem használt +5MHz-es blokkjait a Yetinek. Így a Yettelnek is 20MHz-e lesz.
Remélem ez után a DSS-t végleg elfelejti a Yettel és 2100-on fixen csak 5G-t indítanak...
Ez a 2G dolgot nem értem. Ez most az, hogy a Telekom GSM hívásokat a Yettel 2G frekijén fognak menni? -
szaboi6512
őstag
válasz aprokaroka87 #110880 üzenetére
Még hogy nincs kartellezés....
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz aprokaroka87 #110705 üzenetére
Ja, persze, hogy nem. Az csak afféle látvány emelem, hogy érezze a paraszt a törődést, hogy érte van.
-
Ret2
lelkes újonc
válasz aprokaroka87 #110519 üzenetére
-
Ret2
lelkes újonc
válasz aprokaroka87 #110516 üzenetére
Köszi az infót!
-
MODERÁTOR
-
tusik
tag
válasz aprokaroka87 #110506 üzenetére
Az a baj hogy a jótevő nem rendezte mind a 4 számlát.
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #110506 üzenetére
Mert ha rájön a másik fél, hogy nem a saját számláját rendezte, átmozgattatja az összeget, ezzel újra "kinyitja" a számlát.
Xiaomi 13T
-
azbest
félisten
válasz aprokaroka87 #110422 üzenetére
de nem kell váltani. Régit le lehet mondani, újat lehet kötni. Csak, ha a telefonszámot meg akarod tartani akkor érdekes a váltás. Ezek nem beszélős csomagok, szóval max sms-re volt használva a telszám.
Sőt, mivel prepaid, nem hűséges... ha előbb kipróbálod és nem jött be, akkor nem mondod le a régit.[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #110331 üzenetére
108 felett is simán, csak zéró sebességgel.
-
pjen
félisten
válasz aprokaroka87 #110263 üzenetére
Az mit jelent, hogy havi szinten?
-
Bferibörs
addikt
válasz aprokaroka87 #110228 üzenetére
Bocs a korlátlan szó nem azt jelenti,hogy nincsenek korlátok?🤔
Akárhogy csűrjük,csavarjuk ez nem korlátlan.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
pjen
félisten
válasz aprokaroka87 #110228 üzenetére
Én értem. Korlátlan ami 108 gigánál korlátozva van, sőt nem, hogy korlátozva, például sebesség csökkentés hanem megszűnik. Minden esetre érdekes.
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #110197 üzenetére
Jó, de érted.
Ha korlátlan, akkor naponta le kell tölteni a zinternetet.Nem lehet csak simán használni, főleg, hogy az 50 giga EU net sem kevés azért.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
unthinking
tag
válasz aprokaroka87 #110184 üzenetére
Havi szinten 30*108GB=3 240GB
Megint nem korlátlan. Igen a sok adatra ott a vezetékes net. A mobilnet kevés adatmozgásra ideális.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz aprokaroka87 #109938 üzenetére
Igen, ez nem számlás tarifa amire váltani lehetne. Bankkártyával kell rá előfizetni, eSIM-et kapsz, vagy futár kihozza a fizikai kártyát és aztán 30 naponta megterheli a bankkártyát amig le nem mondod (mint egy Netflix előfizetés).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #109921 üzenetére
Szerintem semennyi.
Caak új tarifáról volt szó, kivezetésekről nem.Xiaomi 13T
-
zzola
titán
válasz aprokaroka87 #109921 üzenetére
50%.
-
Csaba197412
csendes újonc
válasz aprokaroka87 #109700 üzenetére
Könnyen lehet az is!
-
SztiviVander
őstag
válasz aprokaroka87 #109673 üzenetére
Az attol fugg mi a teszt celja. De egy nap erre mindenhogy edeskeves. Kivancsi leszek ra tenyleg kihoznak-e egy hd2-t valami vodahoz hasonlo aron, mert most nyarra vinni is akarok magammal netet balatonra (egyelore az valsz a kuf-os korlatlan lesz), meg itthon is kene hagyni azert valamit, de igy nyaron a yeti 3 vagy telekom 5 napos korlatlan mar nem opcio arban, de a havi 13e (yeti, telekom) se. Egyelore meg mindig a voda messze a legolcsobb, akarmilyen tragya is a halozata.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #109510 üzenetére
Ammúgy van mód mókolni, hogy a telefon egy adott bázisállomáshoz csatlakozzon, máshova ne?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz aprokaroka87 #109150 üzenetére
Jó lenne látni, hogy melyik tarifacsomagban van az adott SIM és hogy mennyi a percdíj. Ne kelljen az ÁSZF-et böngészni hozzá.
De a kezelőfelület sem teljesen logikus, sőt mondhatni, zavaros.
Meg "Értesítési szám"-ot kell kiválasztani a felsoroltakból, ha több SIM tartozik egy Yettel fiókhoz. De nem "értesítés"-t akarok, csak megnézni, hogy melyik SIM-nél mik vannak. Stb...
Ez így nagyon gyenge, sőt rossz.[ Szerkesztve ]
-
Cravaly
tag
válasz aprokaroka87 #108770 üzenetére
Nálam is megy már az 5G SA, őszintén megmondom, hogy csalódott vagyok.
5G NSA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 60-80 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 ms5G SA eredmények:
Letöltés: 600-700 mbps
Feltöltés: 25-30 mbps
ping a bix.hu-ra és a speedtest szerverekre is: 18-30 msEl tudnám fogadni, hogy a feltöltés lassabb, mert nincsenek használva azok a 4G sávok, de a késleltetés sem lett alacsonyabb semmivel sem. A térerő megfelelő az esetemben, kb. 250 m-re vagyok a toronytól takarás nélkül.
Ezekkel az eredményekkel, inkább maradok 5G NSA-n, mivel így is állandóan fent van az 5G-n a router (ZTE), nem dobál le meg semmi ilyesmi.
Szerintetek miért ilyenek az eredmények?
-
szkaroly
senior tag
válasz aprokaroka87 #108750 üzenetére
Időközben a 6462-es valahogy eltünt, csak a 3710-esről van B20.
Poco F6
-
szkaroly
senior tag
válasz aprokaroka87 #108748 üzenetére
Telekom ugyanez. Vodát nem tudom. Mivel itt nincs semmilyen vonalas net csak a mobilnet, ezért a Yetteles korlátlant nem akarom lemondani. 30 mbit és jó térerejű 4G amit szeretnék.
Poco F6
-
szkaroly
senior tag
válasz aprokaroka87 #108745 üzenetére
Igen, ez a torony a 6462-es. B1, B8, B28 van. Toronytól kb. 200-300 méterre keletre lakom. De mint ahogy írtam feljebb, a toronytól Ny, ÉNY-ra jó igazán. Yettel évente megkérdezi mennyire vagyok elégedett a hálózattal, én meg mindig adom a 3-ast.
Poco F6
-
szkaroly
senior tag
válasz aprokaroka87 #108743 üzenetére
6462-esre. De az csak a toronytól É, ÉNY irányban jó igazán. Néha felmegy a 3710-es gerlaira is. De az is gyenge errefelé.
Poco F6
-
lasz10
junior tag
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #108633 üzenetére
Nyilván a helyszín dönti el. Pont hogy lehet sokkal jobb és rosszabb is a helyzet attól függően, hogy a bázisállomások és a falak egymáshoz képest hogy helyezkednek el.
De ő neki érdekmúlás miatt nem kell már az előfizetés, így igyekszik tőle megszabadulni, azaz nem a jobb vételben érdekelt. -
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #108369 üzenetére
Van. Például nálunk is. Megmaradt a B20 is, de lett mellette saját B1-3-8-28.
-
csernak75
senior tag
válasz aprokaroka87 #108369 üzenetére
Nagyon sok ilyen állomás volt, Borsod megyében legalább 5 ilyen helyszínt ismerek.
Csak yettel 3G volt és Telekom B20 aztán lett B1+B3(+B28). -
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #108366 üzenetére
Egyelőre nagyon kötik az ebet a karóhoz, mert csak hébe-hóba, jellemzően régebbi bázisállomásokon találni N1-et.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #108291 üzenetére
Gondolom olyan helyen, ahol már eleve tervbe volt az optikásítás, így nem kellett újból tornyot mászni.
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #108291 üzenetére
Volt mikrós 5G de azóta már átálltak optikára.
-
rin33
senior tag
válasz aprokaroka87 #108249 üzenetére
Kb. 1 hete (Kaszaper). Úgy tűnik, hogy csak a település felé néző szektoron van fent a B1 és B3 (ami logikus is)
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz aprokaroka87 #107842 üzenetére
A városban sok állomás van és gyakran nagyon közel vannak egymáshoz, kb mint a Digi mobil volt, ezért tartom valószínűnek hogy az N78 messzebbre is mehet pl nyugati irányba ahol semmi nem takarja..
Most is 4 állomás között váltogat a telefon lakáson belül (belváros). -
lócitrom
őstag
válasz aprokaroka87 #107727 üzenetére
hát figyelj, most csak abba gondolj bele, hogy ~20 éve voltak már olyan csomagok, amik e(z) alatt/körül mozogtak úgy, hogy 1-2 évvel előtte kezdtek zuhanni a nem éppen megfizethető árak a megfizethetőbb irányba. arra próbálok rámutatni, hogy valahogy ez az ország nem akar előre menni. a tetű kártyás csomagjukon is lassan évente variálnak. mondjuk valahol megértem, mert most már tényleg nincs igazán verseny. addig volt jó, míg volt digi, mert addig a nagy három vigyázzban állt a 19 forinttal. ezt ahogy láttam már csak a voda tartja. de oda inkább már nem fizetnék.
#107731 szabonagyur
alapvetően a rugalmassága miatt használom. való igaz, hogy kevésbé használt kártyáról van szó esetemben. de előfizetésre váltani nem érné meg. általában szeretek mindig biztosra menni és mindig mindenből egy kicsit "több" van. na de most már az előfizetéses csomagok is olyanok, hogy én kérek elnézést, hogy nem úgy, nem annyit és azt használom, amit a szolgáltató akar. egyszerűen pazarlás lenne. az sem érdekelne, ha nekem kéne kifizetni. megtehetem, csak a bőkezűségnek is van határa.
#107738 Bferibörs
na ez elsőre fel sem tűnt. random az igényeimhez igazítva rendelgettem az adatkereteket eddig, MÁR AMIKOR AZ ALKALMAZÁS/FELÜLET engedte éppen. az árazással meg még éppen nem volt gondom, eddig. jó világ lesz...Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Avayasoft
tag
válasz aprokaroka87 #107727 üzenetére
Döntse el mindenki maga...
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #107663 üzenetére
140MHz áll rendelkezésre N78-on a Yettelnek, de csakúgy mint a 4G esetében a 20MHz, 5G esetében 100MHz a maximális csatorna sávszélesség.
Én még sehol se láttam üzemelni külön a maradék felső 40MHz-et, de már ezt is csak CA-val lehetne az alsó 100MHz-cel összefogni, ez lesz valószínűleg az 5G+
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #107167 üzenetére
Én meg igen (már hogy meglepődnék). Több okból sem nézem ezt ki belőlük.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #107141 üzenetére
Írták is, hogy az okostelefonokon való önálló 5G elérése a jövő év további részében várható. A cikk novemberi, tehát erről az évről van szó. Gyakorlatilag áprilistól decemberig várható hogy a mobilokat is felengedik a hálózatra.
Na persze, már amelyik fel tud menni, mert gyárilag nincs letiltva az SA 5G elérése.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
SztiviVander
őstag
válasz aprokaroka87 #107141 üzenetére
En ezt ugy értelmezem -foleg az elso mondat alapjan- hogy ahol mar beallitottak ott fel is mehet az otthonnet. Irtak is mar tobben hogy az otthonnetjuk SA-n van, foleg azokon a helyeken ahol mar tavaly novemberben kesz volt. Szoval elvileg majd iden valamikor lesz nekunk is. Kiveve ha annyi otthonnetet adnak el ami onmagaban leterheli az adott helyen az n78-at
-
csernak75
senior tag
válasz aprokaroka87 #106954 üzenetére
Természetes a nagy ingadozás mobilnet esetén. Ha ugyanazon a cellában van 3 előfizető aki egyszerre tölt le valamit akkor 3 felé oszlik az ott elérhető sebesség és egyből lesz mindenkinél 40-50 Mbps lesz a 150 ből. De ugyan úgy igaz hogy ha adott cellában 10 ember videót néz az is jelentős terhelés tud lenni.
És akkor még nem beszéltünk arról hogy nem csak a cella lehet terhelt hanem a toronyig eljutó felhordó hálózat is. Főleg ha 2-3 "torony" mikrós kapcsolata után jön csak az optikás torony.
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #106947 üzenetére
akkor indítsátok újra a telefont. hátha az megoldja a hibát.
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #106943 üzenetére
én 4g-n használom a telefont, de a volte ki van kapcsolva. amikor hívnak akkor mindig visszavált a telefon 2g-re. ha befejezem a hívást akkor meg visszamegy 4g-re automatikusan.
te is ki tudod próbálni, ha kikapcsolod a volte kapcsolóval.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #106906 üzenetére
Máshonnan nehéz lenne sávszélességet szerezni.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #106891 üzenetére
Csakhogy az egy Telekomos B20-as cella, amire csak akkor mászik át a telefonod, ha nem talál egy még éppen elérhető yeti cellát, mondjuk egy sokkal távolabbi B28-ast.
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #106637 üzenetére
én is, de nem úgy volt hogy az otthonnetet nem érinti? vagy aki már elég régen kötötte, azt érinti?
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #106558 üzenetére
Vagy csak natúr nem jut el hozzájuk a 3500 MHz-es jel. Az ui. csak néhány falat tud áttörni, a szabadtéri hatótávolsága sem túl nagy (bár itt a fórumon többen is jeleztek extrém távolságú méréseket) cserébe iszonyat gyors (mivel van mögötte bőven sávszélesség), ha rálátsz.
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #106473 üzenetére
A legerdekesebb az, h a telekom kartyaval sem fogja ossze a b20-at semmivel
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #106066 üzenetére
Az adatmennyiség lényegtelen, biztosan van más irányokba is kapcsolata a Yettelnek amit az alábbi grafikon nem mutat, de a tendencia jól látható. Különösen a tavalyi évben ugrott meg látványosan a CETIN forgalma, gondolom jelentős részben az otthonnetnek köszönhetően. Ekkora mértékű igénynövekedést véleményem szerint képtelenség bármiféle fejlesztéssel lekövetni.
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #105950 üzenetére
Ez lehet befolyással arra, hogy sem wifire, sem mobilinternetre nem tudok csatlakozni? Leírás alapján nem, de másfél órája ez van. Hívni tudok.
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #105912 üzenetére
5G esetén még ott van az N1 és az N28 is.
-
jimmy74
őstag
válasz aprokaroka87 #105914 üzenetére
Néztem de hülye vagyok ahhoz hogy a sávokat is mutassa😐
WoT:jimmbo
-
jimmy74
őstag
válasz aprokaroka87 #105912 üzenetére
Ezek mind megléte szükséges?
Nem láttam utolsó sort.
Tudom ellenőrizni nálam melyik ahol lakom?[ Szerkesztve ]
WoT:jimmbo
-
Cravaly
tag
válasz aprokaroka87 #105873 üzenetére
A Tp-link egy olcsóbb eszköz mint a ZTE, lehet ilyen megfontolásból ajánlják inkább azt, simán lehet hogy az ügyintézőnek is beadták, hogy az jobb.
Mondjuk valószínűleg a ZTE-re is komoly kedvezmény szintjük van, szóval passz, listaáron biztos, hogy drágább.
Nem tudom mire lapoznák ezt hogy a Tp-link, jobb, hisz kiderült, hogy 4G-n például nem olyan jó benne a CA. Egyébként még annyival is rosszabb szerintem, hogy ha jól tudom nem tud Bridge módot. A ZTE-t így lehet csak modemként használni és a kapott publikus ip-t kiosztja a Lan portján.
-
pdr755
tag
válasz aprokaroka87 #105797 üzenetére
Megnézem nekem 12 karakteres generált jelszom van az jó neki ezek szerint. De ismerős mert az egyik bank mobil applikációja max 12 betűt enged.
-
Narxis
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105808 üzenetére
Ne hagyd veszni a fiókod.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #105800 üzenetére
Ugyanazzal az emailcímmel nem regisztrálhatsz újra. De igen, a 1220-on kérheted a fiók feloldását.
Xiaomi 13T
-
kammler
senior tag
válasz aprokaroka87 #105800 üzenetére
egy telefont megér, anno én telefonáltam egyet aztán ment tovább
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #105797 üzenetére
Ügyfélkapun nekem egy 40 karakteres káromkodás a jelszavam.
-
csaszi75
senior tag
válasz aprokaroka87 #105792 üzenetére
A yettel fiókkal sokszor van kavarás... hogy email, telefonszám, vagy épp mivel lépsz be.. itt nincs összekeverve valami?
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #105789 üzenetére
tedd fel másik telóra az app-ot és nézd meg azzal is. hátha megvan még a régi xiaomi-d.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #105785 üzenetére
Úgy értem, hogy ha a telefonon a billentyűzet úgy van beállítva, hogy pont és vessző után automatikusan tegyen szóközt, akkor ha ilyen karakter van a jelszban, láthatatlanul egy szóközt is beszúr utánuk. Ha számítógépen csinálod, akkor nincs automatikus beszúrás. Ja, ha a webere is mobilról lépsz be böngészőből, akkor igazad van, ott is hozzáfűzné.
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #105785 üzenetére
a yettel app-ban a yettel fiókos belépésnél van egy olyan hogy "Elefeljtetted a jelszavad?" funkció.
azzal ha ha küldesz magadnak jelszó-emlékztetőt és megadod ugyanazt a jelszót akkor nem enged be?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #105783 üzenetére
Innen próbáltad, (https://fiok.yettel.hu/) vagy a Yettel weboldaláról, www.yettel.hu?
Ja, weben beenged. Nálam, fordítva volt. Ha a speciális karakterek között van pont, a billentyűzet nincs úgy beállítva, hogy pont után automatikusan szóközt is tegyen? Nekem ezzel is volt gondom másik appban.[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #105781 üzenetére
Nincs ékezetes karakter a jelszóban? Nekem egy idő után ez okozott problémát. Évekig nem volt vele gond.
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #105747 üzenetére
Közük van mivel magán linkjük van de azt nem érintette a spórolás.
Maga a Yettel TV a Dataplexből megy mivel a Cloud szolgáltató szervere(Kaltura/Amazon) a Dataplexben megy.
A VodaTV is onnan megy csak nekik nem jut ki az épületből az adat. -
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #105728 üzenetére
Ha a környéked a Dataplexbe van kötve akkor érinthet. Ha nem akkor szerencsére nem.
A másik kettőt erősen érinti mivel több hálózati szerverük is van a Dataplexnél. -
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105728 üzenetére
Vodánál tuti van baj, T -s hívással is volt gondom. Yettelesekkel simán beszéltem eddig.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105683 üzenetére
A TP-Link soha nem a 4G/5G modemjeről és az azokhoz tartozó antennákről volt híres. Viszont a LAN-t/Wlan-t nem kicsit jobban megoldja egy ugyanolyan soc-al (mert abban már több évtizedes tapasztalata van), mint a régi 4G gyártók (ZTE/Huawei).
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #105683 üzenetére
vagy érzékenyebb/jobb a vevője a zte-nek mint a tp-linknek és a zte már veszi az 5g-t is ott, ahol a tp-link meg nem.
meg ugye a zte-ben lehet force-olni SA-ra, NSA-ra. más is írta már itt hogy jobb a zte.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
lipido
senior tag
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #105614 üzenetére
Igen, azt kellett volna mondania, hogy elvileg elérhető, de ténylegesen meg kellene nézni, hogy ott mi a helyzet. A térkép egy kalkulált dolog, de ha az antenna sugárzási szögének a szélén van, lehet olyan kicsi a jel épületen belül, hogy csatlakozásra alkalmatlan. Minden esetre én azért egy tesztet csináltam volna hogy mégis mennyi az annyi. De az adott esetben lehet, hogy tényleg a router a rossz, és akkor már lehet hivatkozni a cserére. DE így most nem tudunk gyakorlatilag semmit, csak azt, hogy a router 4G-n van, de hogy miért, arról fogalmunk nincs.
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105597 üzenetére
Tetoteres csaladi hazban lakom. A tetoter padlasan, a furdoszoba ablakjaban eleg magasan vagyok (sztem persze). Amelyik toronyrol jonne az 5G, onnan vette a 4+-t, 100% jelerosseggel. Ha nincs, nem lehet 5G megertem, de ez a hozzaallas amit tanusitanak, elkeserito. 3 (2 telefonos, 1 kozponti) azt mondja lehet cserelni, megprobalni masikkal, a tobbi meg h nem? Nem az a lenyeg, h az elofizetett szolgaltatas megfeleloen mukodjon? Lehet tenyleg annyi volt csak a hiba, h a 4g savok ersoebbek voltak es arra csatlakozott automatikusan. Elkepzelheto, ha csak 5g-re engedem akkor megoldodik. Nem tudom, nagyon erlelodik bennem egy koszonolevel a yettel fele
szerk: Cravaly: Mmint h uj elofizut? Azt mondta a boltos, h valszeg nem fogja engedni mivel visszamondtam. Ugy lehetett volna valszeg, h elo melle meg 1 elofizut. De konyorgom, ennyi rugalmassag ferjen mar bele
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105589 üzenetére
Annyira nem egyedi a jelenség, anno mikor a Velencei tavon bekapcsolták az 5G-t, csak távoli 2G-re mentek a telefonok jó ideig, ha elment az 5G térereje. Kellett a hálózati csoportnak néhány hónap, amíg egymáshoz hangolták az aktív eszközeiket.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105557 üzenetére
Én nem egész 400 méterre vagyok az aau-tól. Az erkélyről/ablakból szabad szemmel (na jó, távcsővel) látom a kockát, még sincs mindenütt a lakáson belül lefedettség. Ugyanonnan a Telekom fos N28-as 5G-je meg még a pincében is jön. Na persze, valamit, valamiért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest