Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
gOldie
tag
Végre minden ideért (több mint 1 hónapot kellet várni, de megérte)!
Köszönöm mindenkinek a segítséget a kiválasztásban! -
gOldie
tag
válasz
sting2 #43769 üzenetére
Tegnap hármat sikerült kirpóbálnom kb 2 óra alatt, gyorsan elrepült az idő, a végén már azért hagytam abba, mert kezdtett eltompulni az agyam/fülem. De így a saját cuccaimmal hajtom meg, el sem tudnám képzelni egy zajos üzletben telefonról próbálgatni előre felvett mintákat, főleg ugye, hogy zongorához keresem. Olyan részletek jöttek elő pl a DT880al játék közben, amit előtte a shr840nél nem hallottam, szóval hogyan is tudtam volna előre rögzíteni, amit nem hallok?
1300 euros rendelésre kattintásnál azért nekem is megremegett az ujjam -
gOldie
tag
Thomann.de valóban
Előtte írtam nekik, hogy ez így rendben van-e, hogy rendelek egy rakás fejhallgatót, és ami nem kell visszaküldöm, azt írták igen. A B-stockos dolgot nem ők javasolták, de amiből volt nekik (80%ban van), abból azt kértem. Ugyanis ha felbontasz valamit és visszaküldöd a 30 napos pénzfisszafizetési garancia időn belül, akkor utána B-stock ként értékesítik, általában 10 euróval olcsóbban. De pl az srh940 visszaküldöttből 250 helyett 180 euró, mondjuk azon látni, hogy nem csak kipróbálták, de használták is.
Azt hozzá kell tennem, hogy ezt Németországban rendeltem, itt a boltoknál tényleg működik a visszaküldés, vagy ha hibás terméket kapsz akkor alapvetően neked hisznek és nem feltételezik, hogy valami trükköt akarsz megjátszani.
-
gOldie
tag
válasz
gOldie #42550 üzenetére
Helló, úgy gondolom kipróbálnék pár nyitott fejhallgatót is, tudnátok ajánlani párat?
A feltételek:
- Nord piano zongorázás. Zenehallgatás. Elekrtonikus és instrumentális egyaránt.
- 30-60 max 90k Ft körül
- Circumaural vagy supraaural mindegy.
- egy kiegyensúlyozott hangzást várok el, kevés vagy semmi kiemeléssel. Középtartomány tisztasága fontos.
- kezdetben nord piano és xonar d1 a forrás de majd veszek a fejhallgató mellé még valamit ha kellKöszönöm előre is az időtöket.
-
gOldie
tag
Sziasztok pár tipp kellene, hogy milyen fejhallgatókat kezdjek elkezdeni meghallgatni. (Kb 2-4 jelöltre lenne szükségem amiket megrendelek/keresek üzletet ahol kipróbálható)
Szóval:
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?Otthon, zaj: TV normál hangerőn a háttérben vagy digitzongorabillentyűk kopogása
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Nord piano zongorázás (délután megírom melyik zongora hangjával).
Zenehallgatás. Elekrtonikus és instrumentális egyaránt. Stílust nehezen tudok behatárolni, elég sokrétű.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-60e Ft körül szeretnék egy jó ár-érték arányú választást.
Új vagy használt?
Használt is jöhet.
Circumaural vagy supraaural?
Azt hiszem ez számomra mindegy.
Zárt vagy nyitott?
Zárt.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Úgy gondolom, egy kiegyensúlyozott hangzást várok el, kevés vagy semmi kiemeléssel. Középtartomány tisztasága fontos.
Honnan vásárolnál?
ebay.de, amazon.de vagy egyéb német bolt vagy webshop. Németországban élek, az itteni árakat fogom kifzetni extra vám vagy postaköltség nélkül. Német márkák emiatt árelőnyben lehetnek.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Asus xonar d1 hangkártya, nord piano közvetlenül, illetve tervben van egy 2-3 csatornás keverőpult vétele, amivel ezeket egyszerűen tudom majd válogatni, reményeim szerint a fejhallgató kimenet erősítését is el tudja végezni valamennyire.
Kérem osszátok meg velem a tapasztalataitokat, ha valamit kifelejtettem kérdezzetek, megpróbálok válaszolni rá.
Előre is köszönöm a segítséget. -
gOldie
tag
Hello, most olvasgatva a forumot eppen feltunt, hogy fejhallgato erositorol beszeltek, en nem is tudtam, hogy letezik ilyen! :-o
Szoval egyelore csak a Nord van fuleskimenettel, illetve van egy regi technics su-610-em abba is lehet fejhallgatot dugni, nem tudom az erosit-e rajta, illetve milyen minosegben. (Az erositon+hangfalakon nem is szoktam zongorazni, mert annyira tréül szol. de szeintem arrol foleg a hangfalak tehetnek jamo180)De most nem is a hifit akarom fejleszteni
Szoval fogalmam sincs, kell-e a Nordhoz fejhallgato-erosito, maga a cucc eleg draga volt remelem van eleg power mogotte
Masik dolog ami felmerult bennem, mikozben az ATH-M50 leirasat olvasgattam, hogy nekem nincs szuksegem arra, hogy izomhangosan szoljon, nem koncerten/DJ-pulban hasznalnam, ahol uvoltenek ram a monitorok, egyelore csak otthon.
A nyitott fulessel is meg tudnank baratkozniazert a tobbesszam, mert amig en zongorazok szokott szolni valami egyeb zene a hangfalakon, hogy a baratnomet ne zavarja annyira a billentyuk zaja. Ha nyitott a fules akkor ennek lottek, de majd kiegyezunk valahogy
Shure fulesek jok nagyon? -
gOldie
tag
sziasztok, hatha tudtok segiteni, leirom, hogy mire lenne szuksegem. a kerdes az lenne, milyen tipusokkal kezdjem a hallgatozast, (esetleg hol lehet kirpobalni oket vitt hanganyaggal)
Szoval van egy digitalis zongoram (nord piano) es ehhez szeretnek egy olyan fejhallgatot, ami a leheto legelvezetesebben adja vissza a zongorak hangjait.
-Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
-Otthon szobaban-Milyen célra szeretnéd használni?
-Zongorazas-Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
-elsokorben 30-40-50e Ft-Vezetékes vagy vezeték nélküli?
-vezetekesCircumaural vagy supraaural?
-a circumos szimpatikusabb, elso a hangminoseg, viszont az se baj, ha kibirok benne 2 orat-Zárt vagy nyitott?
-mind a ketto erdekel-Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
-nelkuli-Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
-hm jo kerdes, sok minden tud zavarisok mely/kozep/magas mindenkeppen, de foleg a kozeptartomanyt nem tartom eleg tisztanak legtobbszor
remelem van tippje valakinek, elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest