Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Outlander
addikt
Lidl sátrazásban , találtam csomó motoros alsót és felsőt... 1990-ért. Főként L és nagyobb...
Fura h már vagy 1 hónapja voltak a motoros motyók, de az Aldiban még nem... pedig 1-2 hét különbséggel szokott lenni ott is...
-
fattyu
veterán
válasz
Something_
üzenetére
gyalog találkoz, bkv a vendéglátóipari helységre. Onnan séta a motor istállóhoz. beöltöztet/beöltöz, gyí
szervezés kérem.

-
fattyu
veterán
válasz
Something_
üzenetére
hazavitelnél már nem számított.
csizma. alap
-
mm89
őstag
válasz
bbubby00
üzenetére
Ha nem felejtem el

Kedvezmény már így is van, ez alá szerintem ő se tud menni, de nem is várnám el.
Nekem VW Polo classichoz (99) kéne egy gégecső a motortérbe, ami a kipufogó leömlőkről meleg levegőt szállít a légszűrőbe!
Pala videója meg tök egyértelműen megrendezett volt, de ez írtam is már azt hiszem. A kesztyű és a művér volt a legárulkodóbb, de Dodor írt még pár dolgot a fb oldalán

-
DigitXT
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ilyennel mondjuk nem kéne "viccelni". Figyelemfelkeltő, valóban, de...
-
AndrewTdi
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Pont most néztem én is.

Azért valóban volt abban valami, hogyha videózok egy motorost és elmegy mellettem, nem az maga mögött hagyott üres utat filmezem tovább, hanem követem a motorost. -
-Mosquito-
őstag
Szerencsére csak megrendezett jelenet volt.. [link]
-
PoLizei
aktív tag
válasz
Djuree
üzenetére
A motoralkatresz.eu-n jó árak szoktak lenni. Épp tegnap néztem, hogy a féktárcsa, amit Olaszországból vettem ebayen, náluk is kb. annyiban lett volna. Most már mind1.
-
Djuree
félisten
srácok adnék a mocinak motul olajat, honnan érdemes rendelni?
kellene még fékolaj, láncspray meg hűtőfolyadék is. jó lenne mindent egyhelyről, de nem muszáj. -
fattyu
veterán
válasz
Something_
üzenetére
alattam egy rövidujju ing volt... szövet nadrággal.... 40 km. szentendre meg vissza. kifele lassan mert szűz utassal voltam. 120 fölé nem mentem és még így is megkaptam hogy túl gyorsan jöttünk...
hazafele már inkább jobban fázzak kevesebbet elven jöttem szokásos tempóban.
randiszerkóban fos motorozni
-
Something_
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Tegnap este az eso utan motoroztam a varosban 20 km-t, igaz, csak 70-80 korul, nem ugy, mint te

Azt hittem, hogy meg fogok fagyni az 5 fokban a full perforalt atemben, de a tornado felsonek hala nem faztam a menetszeltol, habar az M0asra nem szivesen mentem volna ki
Melegitett a protektor is es a vesevedoje :-)Viszont a kezem az krvara lefagyott, a teli kesztyu nem volt nalam mire beesteledett

Meg az XR1100al valami nem stimmel, nagyon nyomja szemre a hideget.
-
fattyu
veterán
jelentem hideg van... a celer meg nem épp egy 2fokra csinált dzseki... asszem holnapra beteg leszek...
-
bbubby00
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ez eléggé lefárasztott hogy estére elköszönjek

-
Daywalker
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Totalcar áruház...megbízható, szoktam ott vásárolni, itt van tőlünk nem annyira vészesen messze.
-
mm89
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nem néztem még mennyi a gyári, itt szoktam venni Szegeden egy boltban (az olaj most haveri összefogás alapján lett, mert többen rendeltünk és így 2400 körül jött ki, a motul meg kb 3000), majd megkérdezem mennyi a gyári szűrő, de igazából a hiflot is jónak mondják. A levegőszűrővel megszívtam az utángyárit, mert nem passzolt rendesen a házba...
ott is kb 2000ft ot spóroltam vele és még faragnom is kellett. Legközelebb biztos nem fogok..
Nekem 3000 valamennyi ment csak bele tavaly, de nem érdekel, cserélek. Mondjuk lehet ezernél én is hagynám még
-
Daywalker
addikt
De, oltári nagy különbség van. Ahogyan 20 és 40 között is. Viszont 20 és 40 fokról hamarabb lehet üzemi hőfokot elérni, mint 0-ról, ami szintén nem mindegy.
Korábban leírtam: az lenne a jó, ha az olaj hidegen is olyan "folyékony" lenne mint meleg motorban. Jelenleg ez a fizika miatt lehetetlen
mod: látom az előző mondatomat értetted félre, ahol azt írtam, hogy "mindegy".
-
Daywalker
addikt
Ne őrjíts meg

A hidegoldali viszkozitás nem csak a 0 fokra vonatkozik, hanem általában hideg motorra, mindegy, hogy az 15, 20 vagy 40 fokos. Amikor az üzemi hőmérséklet 80-100 fok (olajhőfok meg 100+)...szóval igenis számít mindig minden helyzetben, amikor hideg motorral indulsz.
Ez a másik tévhit, hogy minél magasabb viszkozitás annál magasabb védelem. Igen, de hol? A dugattyúnál. És mi lesz a siklócsapágyakkal? Ja, hogy az le van szarva
szerk: aszem SV-be 10w40 meg 10w50 tölthető, nem nyúltál mellé.
-
mm89
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Hát már megvettem, szóval kipróbálom. Meg mondom, amiket eddig olvastam róla, a 60 jobb lesz pályára, nagyobb terheléshez. Elvileg...
A hideg oldali meg (szerintem) annyira nem érdekes nálam mert, 15 fok alatt nem is nagyon motorozok, garázsban áll a gép, tehát nem sűrűsödik úgy be mintha 0 fokban egy ponyva alól indítanám.SZERK.:
Bocs, hülye vagyok!
A gyári ajánlás ugye 10w40
Na én 10w50 et vettem! -
Daywalker
addikt
De ha nem ír elő 60-ast, akkor ne tegyél bele...a tiedbe max 10w50. Azért azt tudni kell, hogy a meleg oldali viszkozitás a hideget is befolyásolja. Tehát a 10W az egy dolog, de egy meleg oldali 60-as hidegen sűrűbb, mint egy 50-es vagy 40-es melegoldali 10w hidegoldalival...
Meleg oldalon én nem térnék el felfele.
A váltóprobléma megoldódhat, az az egyetlen amit lehet érezni az egyes olajok cserélgetésével. Én repsollal nem tudtam üresbe tenni, ragadtak a lamellák, hiba lökdöstem a kart. MOL-lal semmi baja. -
mm89
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Én eddig Motul 5100-at használtam, de most ELF 10w60 at fogok kipróbálni (a motullal ragadt a váltó egyesben, hátha ezzel változik), nameg eljárkálok pályára mostanság, arra is hátha jobb neki a 60-as.
Nem mellesleg olcsóbb is az elf kb egy ezressel literenként, szóval még az is lehet, hogy ha sok pályázás összejön, akkor nyáron kap egy cserét
(sv650)szerk.:
Pala stunt balesete csak nekem gyanús? A motoron még kesztyűben van, aztán meg a művér mindenhol? Nemáár.. Aki nem látott még vért, annak elmondom, nem ilyen
A fékkar a motoron rövidre van vágva, a kezében meg egy egész van
Jó reklámfogás. -
Daywalker
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én is kíváncsi lennék. Hondánál sem hülyék, meg máshol sem. Kismillió dologtól függ, hogy mi kell egy motorba, általánosítani nem lehet. Mindenki okos akar lenni a témában, valójában pedig mindenki a sötétben tapogatózik, aki nem konkrétan ezzel foglalkozik. Kb. olyan mint a gumi téma

-
jaktib
tag
Tegnap sikerült gurulni egy picit, kb. negyven Km-t az ER-5-el. Eddig dolgoztam mikor jó idő volt sajnos.
Ma meg esik....
Nekem mint eddigi 50 köbcentis robogós múlttal rendelkező emberke nagy élmény ám még! (A tyúkszaros kis életemben.
)
Már a indulásnál elfelejtettem a szívatót ráadni. Így rögtön nagy volt az ijedség, hogy nem indul. Szerencsére hamar rájöttem a hibára. Aztán nagyon is szépen beröffent. Sokat néztem ezelőtt videókat amiben mutogatják, hogy beindítanak egy ilyen vagy hasonló motort és most az enyém egy. Akrapovocs dob igen jó hangú. Aztán mentem vele de amit nagyon élveztem. Az M3-as bevezetőjén mentem, nyolcvannal amiről a robogóm nem is álmodott, aztán mentem százzal egy kis ideig, eddigi rekordom motorral
Nem vagánykodtam csak felvettem a forgalom ritmusát. Lazán ment a motornak, de hát végül is ez a dolga 
Csak azért írom a tegnapi élményt, mert én vagyok aki agonizáltam a sztenderdre rakással kapcsolatban. Mikor hazaértem megfogadtam amit írtatok. Szépen leérintettem a talajra a sztenderd mindkét oldalát, a motort egyenesbe állítottam. Aztán egy határozott mozdulattal ráléptem és láss csodát sikerült. Ráadásul kétszer is! Én azt gondoltam mivel nehéz, rángatni kell és lendületből kell húzni, na ezért nem sikerült.
Szóval
-
Type-R
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
tegnap este végig olvastam az általatok belinkelt "olajos" cikkeket, és még rákerestem a neten hasonló cikkekre
találtam egy BMEs jegyzetet, amit egy proff/ előadó írt, és ott pont megcáfolja, hogy xxW40 alá menjünk, igaz ott is inkább szgk-ben használatos olajokra tért ki -
Type-R
őstag
válasz
Something_
üzenetére
nézd meg a képeket a motorjáról, és akkor rájössz, hogy miért is tudta átszúrni a fékkarral a kezét
a másik, hogy ezek a srácok meg általában csak olyan kesztyűt hordanak, amit csak a csuklónál lehet meghúzni (street/short) -
Czimby
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Betétből a Ferodo Xrac és a Brembo SC is jó a 2perces körhöz.

Ráadasul ezek vastagabb betétek, szóval ritkábban kell cserélni.
Viszont a sima utcai betétek mindkettőből gyengébbek mint egy gyári betét!De ha van rá keret akkor a Veshra a legjobb, mivel tovább bírja még ezeknél is és nem kicsivel, hanem kb 2x addig! Szóval hoszútávon még olcsóbb is, ja és japán.

-
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Szerintem innen-onnan összevásárolgatják a normálisabbnak mondható noname cuccokat, aztán ráteszik a nevüket. Ez a ProBrake szerintük német de made in italy fáktárcsa meg az ebayes kínai Pazzo utánzatokra kísértetiesen hasonlító karok -mondjuk az szerintük náluk készül- , biztos jobbak mint a kínai de akkor már valami "beváltabb" márka kicsivel drágábban.
Feree13: hasonlít a két oldal valóban de azért ebből messzemenő következtetéseket még nem vonnék le. Nekem annyit sikerült kiderítenem, hogy azért szponzorálnak egy két komolyabb eseményen meg állítólag valamelyik német autógyárnak beszállítanak olajat. Viszont ez nevetséges ár érte, ha azt nézed, hogy full szintetikus, Jaso MA2, API SM. Nekem hologramos dobozzal, gyárilag lezárva jött (úgy rémlik ha ki van nyitva, nem is lehet "visszazárni" teljesen, kb. mint ezek az önnyitós tejes meg ivóleves dobozok) szóval azt sem mondhatom, hogy azért ennyi mert valami lötymöty visszaszűrt olaj.
-
Something_
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Szóval ha tényleg igaz a videó, akkor itt egy újabb példa, hogy ennyit ér az a kesztyű, amit csuklónál nem lehet külön meghúzni. Nyilván elég extrém eset, hogy valakinek átszúrja a tenyerét a fékkar, nem erre gondolok.
-
kcsa
veterán
az előző három komment meggyőzött hogy meg se próbáljam megnézni a linket

-
Something_
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Eloszor azt hittem reklam, mert motoron meg ott a kesztyu, aztan amikor beleallt a fekkar, ott mar nincs kesztyu. Lecsuszott a kesztyu? Ha rajta maradt volna, vajon akkor is atszurja?
Meg amikor forditjak a kamerat, mintha lenne egy vagas.De ugy latszik tenyleg komoly. Brutal.
-
canniball
nagyúr
válasz
Something_
üzenetére
Köszi a tippet, de az ilyen másolatokhoz kellő fenntartással állok. Még ha bagóért lenne, de ennyiért meg pláne.
Type-R!
Néztem korábban azokat is, míg meg nem láttam az árukat. De valam ilyesmi "trükkre" gondoltam mint ezeknek a pántja, hogy hátha más gyártó is tud ilyet.Daywalker!
Én ehhez pont annyit értek mint az atomfizikához.
De ha valaki vállalja... -
Ferdzsoo
addikt
-
Daywalker
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Jaja Brembo meg lángból...én is vettem hátra Brembo betétet fillérekért, oda bőven jó

Ja még egy-kettő: TRW Lucas, Nissin, Ferodo...tárcsából.
Arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen tüvös gyártók, mint a pro brake, metal gear milyen tárcsákat csinál, de annyiból már EBC-t kapni. -
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
EBC betéteknek tényleg jó áruk van (a többihez képest), egyik ismerős olyat használ (Double-H azt hiszem) meg van vele elégedve pedig nem egy Miss Daisy habitusú. Egyébként múltkor nézegettem, Unix-nál vannak Ferodo betétek, az XRAC-ről elég jókat mondanak és akinek van Unix-os szerelő ismerőse, kedvezménnyel nagyon baráti áron hozzájuk lehet jutni.
-
Daywalker
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Szerintem egyikünk sem tud úgy motorozni, hogy ez gondot okozzon
Majd ha 2:00 alatt megyünk hringen, de ahhoz még kell jó pár mp 
EBC, Brembo, Galfer, Braking, ezek mind jók állítólag. A Brembo tárcsa jó, betét nem annyira (mármint azok, amiket így megkapsz boltban mint mezei vásárló). Azt mondják az EBC-ről, hogy a tárcsa-betét páros nagyon jó, árban is. Tapasztalatom nincs, csak gyárival meg kínaival. Ott egyértelműen a gyári, gyári betéttel.
Mod: Esetleg az NG-t meg lehet próbálni, amit a kolléga is vett ebayről -
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nem állítom, hogy nem úgy van csak ismerek több RR-est, és ilyenre egyik sem panaszkodott. Persze mindenki máshogy használja. Akkor ha tárcsa, szerinted mindenképpen csak a nevesebb gyártók (Galfer, Braking, Brembo és társai) termékeivel érdemes foglalkozni?
Feree13: a Rock Oil-nak (angol) és a Ravenol-nak (német) is van 5W-30-as motorba való olaja, én az utóbbit próbáltam, elég bagóért jutottam hozzá (gondolom mivel nem egy agyonmarketingelt név, nem is kerül Motul árba) besorolásokból mindenből a legmagasabb, motort nem állt be tőle úgyhogy szerintem jó. Most egy olajcsere erejéig 300V-t tettem bele kíváncsiságból, de ha semmi eget rengetőt nem tapasztalok, a következő megint Ravenol lesz.
-
Daywalker
addikt
válasz
Czimby
üzenetére

Feree13: az egy jó cikk, bár páran próbálták megcáfolni, és talán nekik is van igazuk. Szerintem az ajánlástól meleg oldalon nem érdemes eltérni hideg oldalon viszont minél hígabbat kell választani (talán levegős blokkra ez nem igaz annyira, mert ott mások az illesztések).
-
Czimby
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Nagyon jól leírtad a dolgokat, osztom a véleményedet minden téren.
EZ A CIKK azoknak akik kicsit laikusak a témában, ez a cikk is mindenben alátámaszt amit írtál...
Minél hígabb annál okébb, a baj akkor van ha a híg olajat nagyon eszi a motor, ekkor kell bele a magasabb melegoldali viszkó. Hidegoldaliból mindig a kisebb jobb...
Én is először 5w-30-at akartam a VFR-be de sajna szinte semelyik gyártó nem gyárt csak a motul, az meg full versenyolaj, jóval drágábban mint a 10w-30.Még valami, Az API besorolás sokkal fontosabb minthogy milyen gyártó termékét veszed.
2 szint között pl már óriási különbségek vannak.
Nézzétek meg csak ezt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én ezért váltottam sűrített csereperiódusra. 1 lityi megy a gépbe felső nívóig, 3000 km alatt megy le a minimumig (0,7 liter). Ha már úgyis vennem kell másik flaskát, akkor inkább kicserélem. Tudom, nem vagyok elég környezettudatos, de 3000 km után már szurokfekete,
tehát teszi a dolgát. -
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
Egyébként egyet kell értenem veled. Van egy tudatalatti hatása...a robogóm eddig csak motult kapott (a cserematricák és a volt tulaj elmondása alapján - én még nem töltöttem bele mióta megvan) és viszonylag kevés km van benne, így elgondolkodtam, hogy köv. cserén megint motult kap (de ott ugye 1 literről beszélünk, nem 4-ről, nem tétel).
-
Daywalker
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Most pontosan már nem emléxem. Minimális eltérések vannak...és azt sem árt óvatossággal kezelni, mert ahány blokk annyi eredmény jöhet ki.
FIREBLADE78: szerintem jó választás. Én a kocsiban használok 5W40-et 10W40 helyett jó ideje és sokkal halkabban jár hidegen....sokkal hamarabb elmúlik a hidrotőke hidegen minimálisan hallható hangja (ez is egy bizonyíték arra, hogy hívabb olajjal hamarabb felépül az olajnyomás, ergo nagyobb a védelem).
-
FIREBLADE78
addikt
Döntöttem! Mol lesz

-
Daywalker
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nézd, a MOL olajkereső is ezt dobja ki. Baja nem lesz tőle, annyira minimális az eltérés (és gondold végig logikusan amit írtam). Nem akarlak rábeszélni. Vehetsz ELF-et is, az sem drága és 10W60.
kcsa: volt egy mérés a MAMI-ban ahol azonos viszkozitású olajokat hasonlítottak - többek között mol és motul is volt benne. Az jött ki, hogy az egyiknél a hengereknél volt jobb a védelem, a másiknál a siklócsapágyaknál. Olyan nincs, ami mindenhol jól teljesít. Nem, a motul sem képes 100% védelemre mindenhol. Tipikusan melyik ujjadba harapj...éppen ezért a milyen állapot most itt mindegy...a drága nem jelent automatikusan jót vagy jobbat. A Motul szépen felfújt marketinggel rendelkezik, ezt fizeted meg. Ez a vallás

-
kcsa
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A MOL kétharmada árban.
Őszinte, kegyetlen kérdés: van olyan jó állapotban a motor, hogy a motult vedd bele?

-
FIREBLADE78
addikt
Marad ez a motul,"jó" árban is van
Kérnék még egy megerősítést,hogy vehetem a Mol olajat bele? Pénzügyileg jobban járok -
Daywalker
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A motul állítólag SN osztályú...nem tom ér-e annyit. Szerintem nem. Inkább alacsonyabb hideg oldali viszkozitás. Cseréld sűrűn, mosd/cseréld a légszűrőt, többet használ, mint aranyat önteni bele.
kcsa: sajnos senki sem az, csak aki mérnök és napi szinten ezzel foglalkozik. A többi vallás és okoskodás, na meg pénztárca kérdése. Érdeklődő "laikusként", rengeteget beszélve nálam hozzáértőbbekkel és 1-2 szakirodalmat átolvasva írtam amit írtam.
-
Daywalker
addikt
Az nem jelentős eltérés, szinte semmi. Nézd meg az 5w60 és a 10w60 adatlapját ahol fel van sorolva a viszkozitás és a sűrűség és majd meglátod.
Mellesleg az remélem megvan, hogy a hidegindítás okozza a legtöbb kopást, aminek az az oka, hogy hideg az olaj, tehát sűrű, nem szivattyúzható eléggé, csökken a kenőképesség. A legjobb lenne, ha az olaj hidegen ugyanolyan sűrű lenne, mint melegen, de az a rohadt fizika jól kitolt az emberekkel és a mérnökökkel! Tehát a kicsit hígabb olaj nem csinálhat bajt, sőt, inkább csak előnye van.
Arról nem is beszélve, hogy a gyártók amikor megírják a kézikönyvet akkor sokszor még nincs is olyan olaj, ami jobb lehetne. -
Czimby
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Fuchs-ot nézted az is jó olaj ám, csak nem tudom a te viszkozitásodban lesz-é.

-
kcsa
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem éppen
Alapvetően azt kell venni, ami a gyári ajánlás, eltérni (jelentősen) nem ajánlott. -
Daywalker
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azt hiszem, még egy valami, amiről írni kell (hallod CANNIBALL?

)Első szám: hideg oldali viszkozitás (minél alacsonyabb annál jobb)
Második szám: meleg oldali viszkozitás...amit a gyártó ajánl az adott ország időjárási viszonyaihoz és az adott motorhoz. Kicsi mozgástér van..Minél nagyobb a viszkozitás értéke hideg oldalon annál sűrűbb az olaj (annál kevésé folyik, tehát nehezebben szivattyúzható, lassabban jut el a kenési pontokra).
Minél nagyobb a meleg oldali viszkozitás, annál kevésbé hígul fel üzemmeleg állapotban. Általában 100 fokon mérik, de sok értelme nincs, mert ha gyepálod simán 120-150 fok is lehet az olaj, ott meg már mindegy mi a viszkozitás a címkén, folyik mindegyik mint a víz...Látod egyes motorokba 0w30 kell, a tiedbe meg 10w60...pedig mindegyiknél lehet rohadt forró az olaj, tehát az adott motor konstrukciója, illesztései, olajozási rendszere, olajhűtési képessége (ami a konstrukcióhoz van igazítva) stb. határozza meg mit kell beledönteni. Sokan inkább hígabbat töltenek, ugyanis az olaj nagyobb áramlása védi az alkatrészeket, nem pedig az olajnyomás, ami egy bizonyos érték felett úgysem számít, mert a nyomáshatároló elengedi a felesleges nyomást.
A lényeg, hogy szintetikust kell venni, mert az jobban bírja, stabilabb az olajfilm nagy hőmérsékleten is és konyhanyelven jobban tartja a kenőképességét ahogy használódik.
Az SG/SL/SM stb besorolás teljesítményszintet jelent...hosszú, a lényeg, hogy mindig a jobbat kell venni (jelenleg ez az SN). És ott a JASO besorolás, ami nedves kuplungos motoroknál lényeg. Itt az MA2 a modernebb.
Dióhéjban ennyi. Ha azt veszed viszkozitásra, ami a könyvben van, akkor nem hibázhatsz. A többi a te döntésed, de ajánlott mindig a legmodernebbet venni.. full szint, SN/MA2 - de az SN ritka, többnyire SL van...bőven jó. -
Daywalker
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szerintem annyira nem fura...1 hengeresek crossokba meg supermotoba szokás lehet ilyet tenni...gondolom nagy henger, kicsit lazább illesztések. 690-es Dukeba is 10w50 kell.
Mi az, hogy nincs opció? Leírtam: ELF, MOL, Motorex, Ipone, Eni...mennyi alternatívát akarsz?
ENI-t leszámítva mind hozzák a "nagy" motul szintjét. A többi meg mese habbal. -
FIREBLADE78
addikt
Tehát motul lesz ebből,ha nincs nagyon más opció

-
Daywalker
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a hiflo nem jó, mert biztos nem szar (egyszer volt hiflóm, azóta csak gyári), de te nem is döntesz bele arany áron motult. Csupán fel akartam rá hívni a figyelmet, hogy érdekesen spórolnak az emberek

Feree13:
Jól teszed, az a motor meg is érdemli. Én is gyárit veszek rá..a hiflo vmi 1600 forint (?) a gyári meg 2500... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
HIFLO nem jó? Van most itthon 3 db + 3 cserére elegendő friss olajam is. Én felkészültem a szezonra!

(#46806) Daywalker: jogos a felvetés, ilyen aspektusból nem néztem a dolgot.
Mondjuk én is pocsékolom az olajat, de máshogy: az előírt 6000 km helyett 3000-ként cserélem - azt az egy litert.

Tiszta is volt az életében először megbontott blokkom (tisztítás, mosás, törlés előtti állapot, ahogy lejött a dekli):

-
Daywalker
addikt
Egyébként nem akarok senki lelkébe tiporni, de tök jó, hogy mindenki veszi a drága motorolajat, de szűrőből a gyárit megvenni smafu
Pedig az is fontos része a rendszernek. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
10w-60? ez levegő-olaj hűtéses blokk vagy mi a szösz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy Szegediek, ha kell valakinek POLO-s cucc, akkor megoldhatjuk ott az atvetelt

ott is kb 2000ft ot spóroltam vele és még faragnom is kellett. Legközelebb biztos nem fogok..

)