Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Egy cimbora új motor vásárlásán töri a fejét, s felhívtam rá a figyelmét, hogy azért ott lesz jópár hét átfutási ideje a dolognak, mire kézhez kapja, s lehet idén már nem sok értelme lenne, főleg ha még sokat gondolkozik mit is vegyen
(perzse ha novemberben is akar gurulni, akkor hajrá hozzá
) meg volt róla győződve, hogy papírozás után pár nap s már gurulhat is vele… egyrészt szerintem már eleve ez feltételezné, hogy van is készleten, ami gondolom korántsem biztos, másrészt mindenféle bürokratikus dolgokon kell még átmenjen egy új motor ha jól tudom? Mintha a napokban ez szóba is került volna?
kérdésem, h mik a taoasztalatok ezügyben? Én azt mondtam neki, h azért 4-5 hétre minimum számítson, mennyire mondtam hülyeséget?
(egyébként kawán gondolkozik, pesten az ivanicsnál első körben azt hiszem, de még nagyon vacilál s nézeget másokat is) -
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
Nem ... legtöbb telefon már vízálló .. meg hát eddig többször eláztam vele és kb 0 víz érte a plexi mögött.
Kérdésem lenne világítással kapcsolatba.
Az új 1050xt nek a világítása lóf@sz
este kb semmit nem láttam haza fele az erdőn keresztül... "szerencsére" led szvl nem lehet ki cserélni az izzót .
Néztem rá gyári köd lámpát meg ali expresszeset , ezekről mit kell tudni főleg ,ha külföldön akarja használni az ember?
Olvastam mindenfélét ,hogy "E"nélkül nem használhatod meg forgalmiba bent kell lenni nem mindegy hova szereled ... valahol azt írják csak a gyári jó stb ? -
Tamás9x
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Jobb lesz, de soha nem Fogja azt tudni amit szeretnél, inkább bukócső/villa világítással told meg.
-
norbert1998
nagyúr
Akkor a következő kérdésem... Következik.
Ugye mondtam nemrég, hogy egy gyertya, amit lámpa címen emlegetnek a motoron. Két BA20D van benne. 35/35 W. (A foncsor jó, ház nem repedezett.)
Ezt találtam, mint egyetlen opciót, ami belemegy. Érhet valamit? Vagy inkább bukócső/villa világítást vegyek rá a gyári izzók mellé, külön kapcsolható megoldásként?
-
imrufo
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Van belőle egy [ilyen] változat is, meglévő bármilyen tokhoz vagy telefonhoz.
Mondjuk ezt még nem próbáltam, nem tudom milyen erősen ragad. De ha a kamerák nem repkednek el a bukókról, gondolom egy telefont is megtart a ragasztó...De most vettem is egy tappancsot, mert kíváncsi lettem.
-
Tamás9x
őstag
Ram mount koppintásom van nekem is eddig 6000Km probléma nélkül.
-
imrufo
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Hali!
Én [ezt] használom egy éve (kb 15000km), egy Samsung S9+ telóval. Tudja a dolgát.
Ez 1 ötlet volt.
-
canniball
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Az első az egy Ram mount koppintás; kérdés mennyire sikerült jól, mennyire tartja biztosan a telefont.
Valaki nemrég linkelt itt egy tartót amit biciklis boltból vett, ha már ismét felmerült a téma kérnénk egy visszajelzést, hogy mennyire vált be!

-
norbert1998
nagyúr
Milyen ötletek vannak kormányon telefon tartására?
Van egy vízálló szilikonzsákos megoldásom, zipp záros, nagyon jó, meg minden, de napsütésben konkréten túlmelegszik benne a telefonn, akár 15 perc alatt. Túrához alkalmatlan teljesen nyáron.
Mit javasoltok helyette?Ez a kettő esetleg?
Egyik
Másik
Banggood linkek, nem tudok képet csatolni most helyettük
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
martonx
üzenetére
nem ertem, mit lehet egy ilyen szitun megbeszelni. Mi lett volna ha? Azzal mit ersz/erunk?
Mondjuk az megnyugtatna, hogy ha kimondanank, hogy neked nem kellett volna 120 al menni, a masik felnek pedig ugyancsak 90 el kellett volna mennie? :DHogyan varod ettol a megreformalasat a kozlekedesi kulturanak?
Plane hogy azt irod valakinek, hogy ha meghal, akkor mast ne oljon meg? :D ami tokeletesen arulkodik, hogy itt erosen erzelemmel teli dologrol van szo, nem objektiv vitakezdemenyezesrol?
Tenyleg ilyenfajta venember edukalassal valamit el lehet erni?Fogalmam sincs mi van tolunk nyugatabbra :D
Akkor eloszor kellene egy surubb rendori jelenlet, mint svajcban, meg annyi fix traffi, es olyan szintu birsagok. Anelkul azok is parasztok lesznek olyan autoban.
Pl amit a svajciak muvelnek a nemet autopalyan...Amugy altalaban olyan ez a gyorshajtas, mint a csunya lany kisertese. Akinek nincs olyan eros jarmuve, az altalaban azonnal donornak nezi a veszelyhezetet nem produkalo, gyorsabb jarmuvel kozlekedoket, es hangosan kurvaanyazik, leginkabb azert, mert o nem teheti ezt meg. Erre ertettem. Illetve tovabbra is tartom, hogy nem helytol fugg a kozlekedesi kultura, hanem az adott szabalyok betartatasatol.
Ami viszont mar helyfuggo.Nem ert ennyit ez a hsz.
-
FeniX-
senior tag
Helló-belló, hogy új mezsgyére tereljem a közös nagy beszélgetést, kis segítséget kérnék szerelésben jártas kollégáktól.
Az YBR (250-es) -en szeretnék szerelphézagot állítani, de nem találok konkrét szerelési leírást. Egy külföldi fórumon (bikechatforums.som) találtam egy 'esettanulmányt', ahol a tulaj - többek között - ezt is végigjárta, de miután írtam neki, a válasza nem adott megnyugvást.
(konkrétan, szerintem le kell szedni a tankot a mutatványhoz, a srác meg azt írta, hogy ő anélkül csinálta meg.)
'Mindent elhiszek', de a motoron a szívó szelephez szerintem a tank levétele nélkül lehetetlen hozzáférni.
Beteszek pár képet, hogy miről beszélek.
A kipufogó szelephez tök szépen hozzáférnék (rendezői bal-felől) a szívóhoz viszont nem.
Na most, a kérdésem leginkább az, hogy ez injektoros masina, és hogy hogy a 'bánatba' szedem le a tankot? Régi karbisnál megoldottam, de ilyet még nem csináltam. -
martonx
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Naívan azt vártam a történettől, hogy párbeszéd alakul ki, hogy kinek mit, hogy kellett volna jobban csinálnia egy ilyen esetben. Ezzel hozzájárulva a magyar közlekedési kultúra kialakulásához. Direkt nem növekedését írtam, mert sajnos nálunk előbb ki kellene alakulnia valaminek, hogy aztán az növekedhessen.
Szóval le lehetett volna írni egy csomó mi lett volna ha esetet, hogy az akár itt lévő hőbörgőket gondolkodásra serkentse (ha ez ugyan lehetséges). Mi lett volna ha jobbra kisorolok két autó közé? Mi lett volna ha csak megcsellenek valami úthiba miatt? Mi lett volna ha a jobb oldali sávból bejön a belsőbe egy autó, miközben emberünk épp azon van, hogy 150-el átsuttyanjon köztem és a szélső sávban haladó autók között? Simán azon se lepődtem volna meg, ha azért kapok jogos szidást, hogy én miért száguldozok 120-al, 90-es táblánál. Szerencsénk volt, most kiadta a helyzet, de nap mint nap látjuk a halálos baleseteket, amikor nem adja ki.
Másrészt érdemes lenne körüljárni, hogy mi a kulturált megoldása egy ilyen szituációnak? 2X2 sávos úton a belsőben szuttyog előtted egy motoros, a szélsőben autók haladnak. Ilyenkor hogy lehetne, hogy illene kulturáltan leelőzni a belső sávban haladót? Ehhez komolyan érdekelnének tanácsok, én is voltam már hasonló cipőben (mondjuk nem 120-al menőt akartam 150-el előzni 90-es táblánál).
Azt hittem valami ilyesmi párbeszéd fog itt elindulni, nem pedig máskor legyen nálad pelenka, meg mégis mit várok ettől az eset leírástól szintű hsz-eket kapok.
Ha jártál már tőlünk nyugatabbra, különösképpen Svájcban, akkor sehol máshol nem lehet annyi Subaru Impreza WRC-t, meg AMG Mercedest látni, mint ott. Mégis városban 40-el, országúton 70-nel, autópályán 100-al mennek. Vajon miért? Pedig ott ez a többség, mégse száguldozva ölik meg magukat (és egymást) az autóikban, motorjaikban. Vajon miért? Pedig a te elméletedből kiindulva rögtön száguldó tömeggyilkosokká kellene válniuk, mihelyst egy Subaru Impreza WRC volnája mögé ülnek. Mégsem így történik. Vajon miért?
Engem mélyen megérintett nemrég gresics hsz-e arról, hogy mindenki önmagában gondolja át, mit tesz azért, hogy épségben hazaérjen egy-egy motorozás után. És nem a protektoros ruha kapcsán, hanem fejben, a közlekedési szituációkban mit tett. Protektoros ruhát bármilyen hülye tud venni magának. Gondolkodni már sokkal nehezebb, és pénzért nem megvehető a képesség. Nekünk magunkban kell elkezdenünk gondolkodni, és egy normális közlekedési kultúrát kialakítani. No mindegy, részemről a téma lezárva, szemlátomást nem tartunk még ott, hogy értelmes párbeszéd tudjon kialakulni.
-
dellfanboy
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
ignorald/ignoraljatok bszki
van az az opcio tudod/tudjatok 
nekem se tetszik sok ember stilusa/felfogasa/velemenye, de kinottem mar abbol a korbol, hogy megprobalom oket az en vilagnezetemre faragni... de neked sok sikert
amugy meg kb felevente te talalsz be engem, szoval nemtudom megis kinel van a gond...
-
runner 125
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Pont telibe tjom a contetjeidet, mint ahogy itt sokan mások is.
Látod, ezért meddő veled bárminemű kommunikáció. Még azt sem éted, amit írok. Egy szóval sem azt kifogásoltam h te mihez miért és mikor szólsz hozzá. Hanem a stílust. -
dellfanboy
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
istenem
mivel kozkincse tette egy forumon hagy dontsem mar el, hogy mire reagalok, es mire nem a forum keretein belul.ertem, en hogy neked nem tetszik
de ez nalam boven az L kategoria -
Geresics
addikt
válasz
julius75
üzenetére
Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések - ez a topik való ilyen kérdésekre, nem itt kell hőbörögni. Legalább tetted volna OFF-ba... Sokszor leírtuk ezt már ide, de úgy látszik nem elégszer.

Az üzenet személyeskedés miatt lett törölve. Ha szerinted nem jogosan, akkor a linkelt topikba írd meg, és a moderátorok visszaállítják, ha ők is Neked adnak igazat. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Kivancsi lennek, mit varsz egy ilyen hsztol, mit tudsz valtoztatni a motorosok megitelesen, vagy azon, hogy ez tobbet ne forduljon elo veled?
Azt latom hogy segiteni kellett volna haragudni.Ha az osszes ilyen jellegu szabalytalankodast leirna az ember egy topicba, az egy szarhalmaz lenne. Mindegy, hogy kerekpar, auto, motor. Annyi, hogy az emberek tobbsegenek nem all rendelkezesere olyan jarmu, amivel ilyen jellegu szabalytalansagokat tudnanak elkovetni. Ertsd, gyenge autokban ul a tobbseg. De ha alaraknal egy eros jarmuvet, egybol a masik oldalon talalna magat az a tobbseg, amelyik amugy kurvaanyazik. Termeszetesen van kivetel, aki egy nagyon eros jarmuben is esznel van egyfolytaban, es majd erre reflektalni is fog, hogy kikeri maganak :D
De ennek megis mi ertelme? -
julius75
aktív tag
Vajon melyik nagyrabecsült erkölcs csősznek volt útban a véleményem?
Komolyan mondom, a sarki óvoda komolyabb mint ti vagytok. -
runner 125
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mondjuk én már megszoktam, h folyamatosan trollkodsz, pontosabban ez nem is trollkodás, hanem valamiféle elnyomás, agresszívó kiélése.
De most őszintén, ért az a hozzászólás ennyit, h így reflektálj? Megijedt a srác, ez van, engem is leptek már meg. De mi a faxért kell ilyen destruktívan beleállni az emberbe és garantált feszkót generálni belőle? -
martonx
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem én védem a védhetetlent

Aztán meg megy a hőbörgés, hogy miért van olyan rossz híre a motorosoknak. -
etnies
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Kicsit túlteng itt a tesztoszteron.
-
Somatom
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Lényegtelen, hogy mennyivel ment. Totál szabálytalan és veszélyes. De, ha már, akkor legalább balról előzött volna. Mi lett volna, ha az autót előző motoros hirtelen kikerül egy úton fekvő bármit?
-
martonx
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én csak azt remélem, hogy amikor majd kinyírod magad, nem ölsz meg ártatlanokat is.
-
csongi
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez is egy nézőpont.

De megint a szabálytalanabb módon közlekedő hátulról érkező motoros a "faszagyerek".Ilyet velemi játszottak már, és teljesen agyfasz felesleges viselkedés.
Miért kell a közutat a versenypályával keverni soha nem fogom megérteni. -
dellfanboy
őstag
válasz
martonx
üzenetére
milyen motorod van, hogy rendelkezik beepitett traffipax-al? honnan tudod, hogy az nem 120 volt vagy 170? meg egyaltalan a te sebessegmerod gps hitelesitett es ha csak 88al mentel?
ennyire ijedo vagy akkor miert nem maradsz otthon a negy fal kozott?
u.i. legkozelebb keszits be egy pelust![csak a biztonsag kedveert] -
gergobaby
aktív tag
Lehet ez lesz akkor a baj. Mentem utana egy 50km-s karikat aztan leraktam ugyanugy a lejton, garazs kinyit, inditottam ujra, bealltam de akkor mar egy csepp sem folyt. Naivan arra gondoltam meg, hogy a szivatonak lehet-e koze hozza, mert ugye hideginditasnal azt kinyitottam
remelem semmi kokoly baja, azert majd az eves szervizen mondom, hogy nezzenek ra :) koszi a valaszt
-
martonx
veterán
Ma 120-al mentem 2X2 sávos úton, 90-es megengedett sebességnél, belső sávban. Jobbról meg az autók a szokásos 90-100-al.
Egy motoros a két sáv között 150-el húzott el köztem és a szélső sávban menő autók között.
Hááááát, nem voltam nyugodt. -
veze
őstag
válasz
gergobaby
üzenetére
A benzincsap vakuumra nyit csak, tehát az álló motornál nem folyhat.. A porlasztóban viszont van egy szintig mindig. Mivel a vizszintestől jelentősen eltérő pozicióban állt ( egy meredek lejtő) emiatt a (víz)szint állása is más lett és sztem a tulfolyó szint alá került - és lefolyt
-
zgospel
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nagyon hamar összejön a gazdasági totálkár az esztétikai sérülésekből. Pl ha a váz karcos lesz, annak műszakilag nincs baja, viszont a javítási ajánlaton az fog szerepelni hogy csere, mert az a szakszerű javítása. A váz drága, és a munkadíj is 1 napnyi lesz, mert mindent szét kell hozzá borítaniuk.
Nálam is azért lett GTK a 4 hónapos motor, mert főelemek lettek karcosak: váz, hengerfej, segédváz, becsúszószár, fékkar. Műszakilag egy új index, új kormány, és új tükör lett volna indokolt, ami kb 150-ből munkával együtt meg lett volna.
Kivonatni nem vonatják ki. Megadnak egy roncsértéket a pénz mellé, és vagy eladod az általuk kijelölt cégnek azon a roncsáron amit ők garantálnak, vagy eladod drágábban ahogy tudod.
Vagy megtartod és azt csinálsz vele amit akarsz. -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok :) fura dologra lettem figyelmes. Miutan kitoltam a motort a garazsbol, letamasztottam egy meredek lejtore orral felfele, 2-3 perccel utana elindultam benzinfolyast talaltam a motor alatt. Ez valami tulfolyo miatt lehet, vagy van valami tipikus benzincsap hibaja ezeknek a CBF600S mociknak? 2005-os verzio
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Igy van, ezzel nem is vitatkozok, valamit fizetni fog, de ne hasonlitsd a parkolasi serulesekhez, mert nagyon fereg modon mindent avultat. Meg olyan alkatreszeket is, amik egyaltalan nem serulnek, csak oregek. Pl generator es kuplungfedel aluminiumbol, amik 50 evesen is hibatlanok. Megis avultatjak. Ha pedig balesetes volt a motor ott aztan alig fizetnek.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem ér annyit mint előtte, de fizetni fog a biztosító. A kor és a korábbi parkolási sérülések is avultatási tényezők, akárcsak a korábbi GTK.
Tehát ez továbbra sem igaz:
A lenyeg, hogy mivel a biztosito neked mar kifizette a teljes motor erteket, utana barmi baleset van, egy fillert sem fog fizetni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Ha ezt figyelembe vesszuk a cikkbol: "Autóját avultatni fogják, korábbi sérüléseinek figyelembevételével fogják megállapítani kárkori értékét"
Akkor bizony joval kevesebbet er a jarmu mindenfele szempontbol, amit egy ujabb baleset utan is erezni fog az ember a kapott penzen. Tehat tekinthetjuk igaznak.Epp ezert egy gtk- os motorkerekpar hiaba van megjavitva, mar nem er annyit, mint elotte.
-
gergobaby
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
True story.
Főleg öreg vasaknál jellemző ez. Allianz pl. meghirdeti azt hiszem 2 hétig, hogy mennyit adnának a roncsra. Esetemben a következő volt.
Motorral elütöttek, kijött a szakértő, GTK.
Eurotax értéke 340k HUF körül volt (sok éves 125-ös motor)
Meghirdették majd jött a levél, hogy xy kereskedés/bontó adna érte 150k-t.
Választhattam, hogy vagy megkapom utalással a 340k-150k = 190k-t, vagy megkapom az egész 340-et, de övüké a roncs. Akkoriban egy hasonló motort közel 500 lett volna venni, a szerelő pedig nagyjából 200-ból megcsinálta, új kerék, új teleszkóp minden.KGFB azóta is él, és aktív.
Szerk: Utólag jobban jártunk volna vele, ha odaadjuk a roncsot, mert motort kellett benne felújítani, dehát akkor tudta a fene előre..
-
tboy93
nagyúr
válasz
nyogo83
üzenetére
Ez nem igaz. Casconal valóban így van, de kgfb 5x is fizet gtk-ra. Cikk a témában.
-
nyogo83
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Annyit hozzatennek, hogy ha a biztosito GTK-ra veszi a jarmuvedet, akkor ugye kifizeti az eurotax szerinti ertek minusz a roncs ertek osszeget a tulajnak. Onnan a tulaj dontese, hogy feltamasztja vagy eladja.
A lenyeg, hogy mivel a biztosito neked mar kifizette a teljes motor erteket, utana barmi baleset van, egy fillert sem fog fizetni. -
tboy93
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Egyáltalán nincs igy. A GTK mindossze annyit jelent, hogy nem gazdaságos helyreallitani a biztosito szerint. Ez egy regi auton pl jelenthet annyit is, hogy 2 ajto meg egy sarvedo erteke tobb mint az auto ertekenek 60%-a, tehat GTK, a valosagban meg még bőven helyrehozhato biztonsaggal, ha pl az oszlopok nem serultek.
-
Geresics
addikt
Hogy végre egy rendes videót is megosszak veletek:
POL TARRÉS - THE SEEKER MOVIEAmúgy könnyű egy ilyen videót összerakni! Nem kell hozzá más, csak egy profi motoros, egy alaposan felkészített motor, profi kameracucc, profi operatőrök, profi csapat, néhány nevesebb gyártó támogatása, egy rakás pénz, és 2-3 hétnyi utómunka profi vágókkal! 🤣
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Fater GTK-ra tört robiját a wilker bevette roncsáron a piaci árának a feléért, ez volt ősszel következő tavasszal láttuk a kereskedésben idén tavasszal meg eladóként a képesen. Szerinted még hány ilyen futkos? Ne legyenek illúzióid.
-
dellfanboy
őstag
egy haver kuldte at ezt a linket [link]
nem ugy van ha vmi GTK lesz akkor az forgalombol kivonodik orokre?
vagy most ez hogy? amikor gtk-s lett gondolom a biztosito fizetett piaci ar -10/20/30%-ot erre a ficko meg eladja mint uzemkepes ' kov muszakin meg atmegy' gepet.. wtf?
raadasul lassan 3 eve fut igy az utakon? -
doddencs
senior tag
Sziasztok. Páromnak - utasként - vennék kesztyűt. Milyet érdemes, tudtok esetleg ajánlani valamit?
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
[link]
"figyelj, nekem ne! én is ebből élek" -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Van sok. És leginkább az van

-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"gabenezni"
Nagyon tecccik! Ma is tanultam valamit.
-
csongi
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
nem tudom.
De igazából sosem kérdeztem, mert automatice vittem, a sarkon lévő eredetvizsgahelyre.
Meg nekem kényelmes, 400 méteren belül van mind. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Itt a feltorekvo nepperekrol volt szo, akik nem cegek, nem vallalkozok, csak behoznak egy jarmuvet, hobbibol/mert egy ideig igen divatos volt gabenezni autokat, motorokat nemetorszagbol. ebben az esetben az elozo tulajtol kapott adasvetelivel tovabbadjak a jarmuvet haszonnal, garancia nelkul.
Eleg sok ilyen jarmu van a piacon. -
csongi
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Ha helyben megcsinálják az eredetvizsgát.
Itt Szegeden cumi, ahhoz mozgatni kell. -
runner 125
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Németországban is ugyanúgy ki kell vonatnia a forgalomból és le kell adnia a rendszámot. Így történt ennél is. Busszal pedig hazahoztuk.
Tehát ennek sem volt ilyen értelemben rendszáma.
..és a motort továbbra sem kell mozgatni sehová, NKH-nál lerakod 1x és ottmaradhat a folyamat végéig, tök mind1 honnan hozod.
A vámudvarba is csak a papírokkal kell menni, postára, kormányablakba szintúgy. -
csongi
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Ha van rendszáma.
Ausztriából nehéz elhozni, ott a rendszám a tulajdonosé.
Olaszoknál ki kell vonatni az ottani forgalomból.
Itthon meg mehet a hatósági szemle, eredetvizsga.
Itt meg kell jelenni a motornak, normál ügymenet szerint
. Körbe fotózzák. Aztán meg lehet talpalni a vámtól, a kormányablakig.
zgospel:
Ki a franc akar ennyi bürokrácia díjat fizetni egy járműért?
A kereskedő számlán igazolja az eladást, de nem fogja a kereskedésre íratni.
Van adásvételi szerződése.
Magánszemélynél meg közvetlen a kinti tulajjal kötöd a szerződést.
Javasolt a rendszert ismerni, a vásárolt országból kiadott okmányokat, és nincs gond.
Kereskedésből vett motorral szenvedtem a legtöbbet. Ott az első tulajdonosig kellett igazolni az adásvételeket, és még a kinti kereskedő és az itthoni között kiadott számlát is le kellett adnom. Nem mondom meg mennyit keresett rajta
. de a haszonkulcs 120% volt. -
Biqci
aktív tag
Németben sem fenékig tejföl a motoros élet. A Schwarzwald közepén is vannak azért gondok
Röviden annyi, hogy kb. 100 liter fritőz olaj, kb. 1km hosszan kiömlött az útra. Természetesen egy motoros kolléga meg is tapasztalta közelről...
[link] -
runner 125
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Mármint miért kell mozgatni? Annó az 1.2-est én is Berlinből hoztam. P rendszámmal lábon elvittem a vizsgaállomásra Győrbe, ott letámasztottam, és nem is mozdult el sehova. Addig kocsival elugrottunk mindenhova (posta, kormányablak, reg.adó-t fizetni).
Aztán ha jól emlékszem arra már a kezemben volt a rendszáma, nap végén rápattintottam, netrisken kötöttem biztit és go. -
Micsurin
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Nekem a kinti gépet a nepper úgy adta, hogy kereskedés tulaja volt az adásvételimen de a motorok mégsem voltak előtte itthon forgalomba helyezve. Először akkor került forgalomba itthon mikor számomra át írták. (~1,5 hét alatt rendezték mert a január 1 - karácsony miatt kicsit macerás volt)
Ilyen zúg módon mint említettétek én se vettem volna kinti motort...
-
zgospel
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Nem teljesen. Egy rendes kereskedésnek nem kell vagyonszerzési illetéket meg egyebeket kifizetnie ha a nevére vesz egy járművet. Ha jól tudom valami 5 ezer Ft-ot kell fizetnie, kap egy pecsétet a forgalmiba, aztán csók. Az ideiglenes forgalomból kivonás pedig a hazai járművekre érvényes, ezt értelemszerűen mindegyikük alkalmazza.
Amiről te beszélsz az vagy a bizományos értékesítés, vagy a zugnepper. Ami itthon is necces, mert ha szavatossági probléma merül fel, akkor megint a kereskedés kihúzza magát és az eredeti eladóval kell egyezkedni.
De az ilyen külföldi járműveknél fel sem merül, hogy ők bizományban árulnák azokat... -
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Igazából nem is trükközés ez.
Az itthoni autókereskedők sem vesznek meg minden autót, ami a telephelyen áll.
Kivonják a forgalomból, mert a saját nevére íratás is nagy költség, teljesen feleslegesen, ha másnak akarja tovább adni, és, ha forgalomban van, akkor a telephelyen álló autóra is kell fizetni a kötelezőt, súlyadót. -
zgospel
őstag
válasz
Predator2
üzenetére
Akkor helyeztesse forgalomba, papírozza le, vegye a nevére, és majd tőle megveszed. A külföldi papíros motorokkal gyakran úgy trükköznek, hogy a kinti tulaj neve van az adásvételin, és gyakorlatilag tőle veszed meg. Aztán ha valami baj van, akkor próbáld meg elérni a kinti embert... A hazai eladó meg moshatja a kezét, mert papíron sose volt övé a motor.
szerk: ilyen nepper által külföldről behozott motort egyébként is csak utolsó utáni esetben vennék. Eleve olcsóbbak, mint a hazai motorok, annak ellenére is, hogy azon már rajta van az ő haszna, az úti- és szálltásiköltség, árfolyamkockázat. Szerinted akkor kint mennyiért vették meg és milyen állapotban? Más országban sem adják olcsón a jót. Viszont abban van igazság, hogyha valaki szart vesz, akkor azt olcsón tegye.
-
LógaGéza
veterán
válasz
csongi
üzenetére
Nagyszerű. Igazi magyar bürokrácia...
nyogo83
Elvileg Kecskeméten naponta 2(!!) darab motort tudnak vizsgáztatni, ezért halad ilyen lassan... Nem tudom, darabokra szedik, és összerakják, vagy mi lehet...Bocsi a kiborulásért, csak június közepe óta várom, és ez sose volt az erősségem
Amilyen szerencsém lesz, mire megkapom vagy ideér az esős évszak, vagy a második hullám, és idén még használni se fogom tudni... -
nyogo83
senior tag
válasz
LógaGéza
üzenetére
Elvileg az uj motornal s ugyanazt a muszakit csinaljak mint a kulfoldrol behozottnal.
Julius 10. korul vettem uj motort, augusztus 3.-ra lett meg minden papirja, nevre irva. Muszakira 2 hetes idopontokat adtak/adnak itt Pesten, a tobbi a regado/vamugyintezes, stb stb.
-
csongi
veterán
válasz
LógaGéza
üzenetére
Pedig elhiheted :).
Uj jarmuvek, illetve hasznalt jarmuvek hatosagi szemlejet es muszaki vizsgajat a kozlekedes felugyelet vegzi. En, 5 hetet vartam.
Az ioszakost meg megsem csinaljak, csak vallalkozonal lehet. Igy a 4K vizsgabol mindjart lesz 3* annyi.
:).
Ez rohadt jo biznisz az allam kasszanak kevesebb munkaja van vele, es tobbet keres rajta. :) -
z123456789
addikt
Na, hálisten, nálam nem azon fog múlni a jövőbeli motorozás, hogy tetszik-e vagy sem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
A hasalósok még elmennek, de a nakedek úgy néznek ki, mint Sid a Jégkorszakból.

-
canniball
nagyúr
válasz
Predator2
üzenetére
Az első hsz. pont erről szól.
Ugyan nem mai post, de azóta úgy rémlik hogy csak runner hozott kintről motort (meg asszem persu vásárolt kint, de fogalmam sincs ő most épp hol lakik és hová papíroztat), talán ő(k) majd tud(nak) frissebb élményekkel szolgálni. -
canniball
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Épp most fejtette ki a Jawa kapcsán, hogy a retro gépeket szereti, a "remake" viszont nála nem talál. Márpedig ezek a gépek echte Johnny 5 unokák.

-
Predator2
addikt
Helló
Van köztetek tapasztalata valakinek külföldről behozott, külföldi papírokkal rendelkező motor honosításával kapcsolatban? "Mennyiben" állt meg a történet? Mennyire volt macerás?
THX
-
duni84
aktív tag
válasz
Madwe
üzenetére
kedvenc mondatom
nem kell sok fantázia hozzá, hogy elképzeljük azt a szitut, ahol nem 30 körül megy valaki tulajdonképpen bármelyik közúton, de engem is füleltek már le a megengedett max sebesség több, mint kétszeresével. hajnali 1 óra, 20-as övezet, 50km/h. abból is remek szalagcím lehetett volna: "a megengedett sebesség két és félszeresével kapták el az őrült száguldozót". valójában relatíve kicsi esély volt, hogy labdázó kisgyerekek elém ugráljanak és próbáltam minimalizálni az időt, amíg hangoskodok a környéken, ehelyett hosszabb hangoskodás, kék villogózás, büntetőpont és pénzbírság lett. legalább a helyi újságba nem kerültem be a köztörvényes bűnözők szekcióba. -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem tudom, de nekem úgy tűnik, látva a srácról készült videót, hogy eszetlenkedik, viszont mellette mintha nem tudná kezelni a motort. Kerekezésnél, előzés után olyan bizonytalan, amit csinál. Mint valami friss jogsis , betépett hülyegyerek, aki youtuberól elleste, hogy kell kivenni egykerékre, de mellette nem gyakorolta eleget biztonságos körülmények között, hanem most csinálja először, azt is élesben.
-
duni84
aktív tag
válasz
üzenetére
veszprém megyében mindenkit 236 km/h-val fognak meg? most ez akkor egy véletlen egybeesés vagy 236-ig mér a traffipax? vagy bármi, ami gyorshajtás, arra ráfotóboltolják a 236-os keretet? (nyilván viccelek, mert ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem a műszereik pontosságát)
ugyanakkor mi a tanulság a történetből? extrém gyorshajtás --> nincs baleset belőle.
elsőbbségadás elmulasztása --> súlyos baleset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Autós topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Mobil flották
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(perzse ha novemberben is akar gurulni, akkor hajrá hozzá

de ez nalam boven az L kategoria

raadasul lassan 3 eve fut igy az utakon?