- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Rabbitf_24 #25581 üzenetére
ITT a hirdetés a komplett gépre.
-
aazimi
tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg jóáron eladó 2060 supertől kb 3060ti-ig RTX kártyája?
Köszi!
-
Tockos25
tag
Sziasztok!
Nem lapul valakinél a fiókban egy SLI kábel?
Került hozzám egy GTX960 (persze nekem is van egy másik) gondoltam kipróbálom mit tud. -
szente
addikt
válasz
Gaaabeeesz #25582 üzenetére
06 harminc 910 9015
Hózler IstvánNekem 1-2 héten belül jött mind a két klímánál.
-
Gaaabeeesz
senior tag
Üdv. Van köztünk esetleg klímás vagy jó klímás ismerőse?
beszart a jelenlegi klíma ami fenn van, és jó lenne tegnapra egy másik helyettenyílván kb. lehetetlen ilyenkor gyorsba találni valakit, de hàtha..
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Rabbitf_24 #25580 üzenetére
Ryzen 7800X3D 2025.10.11 ~140-145k
Noctua NH-U12A - ~28-30k
Asus ROG X870E Hero 2027.10.06 ~250k
Gigabyte RTX 4080 Super 16G Windforce v2 2027.11.20 ~390-395k
Corsair Dominator Titanium 32G 6000 MHz CL30 kit 2034.10.07 ~55k
SoundBlaster AE-9 garis 2027.02.28 ~85-90k
Corsair RMx 1000w - ~35-40k
Phanteks P600S Eclipse - ~30-35k -
Rabbitf_24
addikt
Eladó a lenti konfig, jelenleg a beárazását kértem az oda való topicban, amint lesz rá ár, jelzem.
Ha valakit érdekelne, akkor keressen.Ryzen 7800X3D garis
Noctua NH-U12A garis
Asus ROG X870E Hero garis
Gigabyte RTX 4080 Super 16G Windforce v2 garis
Corsair Dominator Titanium 32G CL30 kit garis
Sound Blaster AE-9garis
Corsair RMx 1000w
Phanteks P600S Eclipse -
Grave_444
nagyúr
Xbox One S + játékok Veszprémben eladó. [link]
-
helkis
veterán
sziasztok, esetleg tudja valaki, hol tudnak új autókulcsot hozzáadni/programozni kocsihoz itt Veszprémben?
-
_q
addikt
válasz
tDr1v3r #25575 üzenetére
Országbérletet szerintem nem csak sima jegyet úgy tudom, mert nem kell naponta bejárni és csak az alapot fizetik (kényelmi szolgáltatást nem, se helyi közlekedést), de utána járok.
16 colos laptopot kaptam, beül mellém valaki és nem férek el kényelmesen, arról nem beszélve, hogy ne nézegessék a kijelzőm még akkor se, ha esetleg nem tudják mi van rajta, mert a cég elég komolyan veszi ezeket a compliance dolgokat.
A roller és bicikli még esetleg akkor lehet szívás, ha esik az eső, illetve a téli időszakokban.
Köszi a tippeket doc-nak és neked is.
-
tDr1v3r
veterán
Nem várja meg. De ki tudja mi lesz most a menetrenddel, fognak még rajta változtatni, én is visszajeleztem hogy gázos kicsit ahogy megvariálták a hónap elején...
Országbérletet nem ad a cég? Az BP-s tömegközlekedésre is jó. Én metróról tudok nyilatkozni, az nem szokott gázos lenni annyira nyáron.
Nekem opciónak még ami eszembe jutna veszprémen belüli hazajutás opciónak az a V-Bike, van kint dokkoló az állomáson is + évente az első félévi bérlet Veszprém kártyával 500 Ft.
Ha kocsival megtérül amúgy az nagyon patent.
Kérdés milyen a munkád, én anno előző helyre vonaton csináltam sok plusz projektet - mondjuk nekem azon a távon szó szerint pénzégetés lett volna kocsival menni...
-
_q
addikt
válasz
tDr1v3r #25570 üzenetére
Köszi és Penty-nek is. Közben megjártam az utat autóval és vonattal is és nem volt gond. Időben az oda út ugyan annyi vonattal mint autóval háztól házig, vissza úton autóval viszont kb 45 perccel gyorsabb 17 után indulva, cserébe a vonat pihentetőbb. Nyáron melegben lehet gond mert Budapesten belül még tömegközlekedni fél órát szívás lehet. Ha az ár részét nézem úgy, hogy a cég a távolsági tömegközlekedésnél 86%-ot térít meg, Budapest bérletet viszont nem, autónál pedig 30Ft/km térítés van és amortizációt nem számolva olcsóbb az autó, ha max heti 2 utazással számolok (bérlet előnye nem jön ki). Ami még szívás az a veszprémi busz amivel a vasútállomásról haza jutok. Oda felé pont jól jön ki, de vissza már nem, ezért 1 órát kellene várni, biciklit nem szívesen hagynám ott.
-
Penty
aktív tag
válasz
tDr1v3r #25570 üzenetére
Ma mentem és jöttem vonattal Veszprém-Budapest viszonylatban. Sima 2. osztályú kocsiban voltam, országbérlettel. Mivel nem volt dög meleg, nem is volt problémám. Nyáron vélhetően már lesz.
Ha itt utazik valaki, akkor célszerű a kocsi közepén a hármas ülést használni, ahol nincs szembe másik három ülés, mert itt nagyobb a lábtér és mivel nem a forgózsámoly felett ülsz, halkabb is."Igen, jól feltételezed, helyijegy csak IC-n van. (Meg a balatoni járatokon mindenhova asszem, ami khm... vicces, de asszem a Veszprém-BP nem ilyen.)"
Az északi parti vonatokon van sima helyjegy nélküli megoldás is, meg IC is, hasonlóan a Vp-Bp-hez. A déli partra csak helyjegyes vonattal lehet lejutni Pestről, de ha a vonatot Siófok-Keszthely viszonylatban használod (pl. a nyaralásod alatt), akkor nem kell helyjegy. Ha jön egy helyjegyes utas, aki túlmegy ezen a viszonylaton – tehát helyjegye van –, akkor persze át kell adni a helyet.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
tDr1v3r #25569 üzenetére
Szerkesztésből megint kicsúsztam... de még egy gondolat.
Siófok-BP között nagyon kulturált a gyorsvonati rész, barátnőm pl. tökre szereti (meg hát közalkalmazottként ugye féláron van a menetjegye), azok szépen rendben tartott kocsik. De most márciusban meg még decemberben mentem át a Veszprém-BP vonalas gyorskocsikon
wc-be bagózni mert IC+ másodosztályon nincs a mosdóban ablak és én barom dohányos köcsög vagyokés itt nagyon lepukkadt szerelvények futnak. Ezt a részét úgy istenigazából nem tudom ajánlani senkinek sem, szégyen és gyalázat az egész. -
tDr1v3r
veterán
Jajj, kicsúsztam a szerkesztési időből.
Ha nem bérletesen szeretnél utazni viszont érdemes lenne megfontolni az un. Okosjegyet. Ennek az a lényege hogy ajánlatban ad a jegy.mav.hu vagy a két applikáció egyike neked egy "olcsósított" IC-s jegyet, ami akár 40%-al olcsóbb is tud lenni mint egy normál vonaljegy és IC helyijegy. Hátránya hogy egy időpontra szól, tehát ha lekésed akkor nem elég csak egy új helyijegyet váltanod hanem teljesen új jegyet kell venned. (Nekem 3 év sihuhuzás alatt még nem volt ilyen esetem szerencsére - igen, ez hihetetlen csoda tudom
)
A példáért most ugyanezen holnapi 8:32-es vonat, csak úgy hogy az Okosjegyet (amit ugye legolcsóbb ajánlatként hoz ki) használom:
Amikor az "Ajánlatok" gombra nyomok előhozza hogy mekkora is az az árkülönbség most az okosjegy és a normál helyijegy+menetjegy közt:
Na most ezzel szemben a gyorsvonatis kocsira, ahová nem kell helyijegy meg ennyibe kerül:
Szerintem elgondolkodtató. Én mint írtam évekig Okosjeggyel utaztam (havi 2x oda-vissza Siófok-BP-Nyíregyháza), rengeteget spóroltam vele és szinte mindig első osztályon utaztam kényelmes kocsiban.
Nyilván khm... rakás szar sok helyen a MÁV jelenlegi formájában, de szerintem még mindig sokkal jobb konstrukció mint minden nap kocsival felvezetni (ezzel saját vagy céges autót koptatni a "csodás" utakon, 65 idegbajt kapni óránként minden baromtól etc), vagy buszozni megint csodajó utakon ahol dolgozni se lehet rendesen, kis légtérben sok emberrel ülve, nincs WC se (mintha a mávos olyan szuper lenne - bár elvileg most már minden IC-n van takarítószemélyzet és az IC+-ok azért zárt rendszeres WC-vel mennek), szóval szerintem jobb most ez még mindig. De próbáld ki tényleg, ez az okosjegyes sztori kis pénzből megvan. Mi most BP-n voltunk márciusban (ekkor még nem volt takarítószemélyzet), oda-vissza IC+-oztunk és tök jól elvoltunk rajta.
Ugyanitt propagandát is vállalok, zászló zászló szív
-
tDr1v3r
veterán
Először is: bocsánat hogy kicsit későn válaszolok, láttam hogy írtál, de zajlott az élet, elmaradtam sok dologgal.
Igen, jól feltételezed, helyijegy csak IC-n van. (Meg a balatoni járatokon mindenhova asszem, ami khm... vicces, de asszem a Veszprém-BP nem ilyen.)
Egy "kocsisorban" általában két fajta kocsi van, esetünkben például a Bakony InterCity és a gyorsvonat ugyanazon szerelvény, csak kétféle kocsi van rajta. Amikor jegyet váltasz (esetemben most csak helyijegyet nézek) így néz ki a holnap 8:32-kor induló járat.
InterCity (ezen csak a helyijegy ára szerepel - feltételezve hogy országbérletet tervezel váltani):
Gyorskocsi (ami térítés nélkül használható országbérlet mellett, ámbár ugye nem klimatizált):
Ugye a neve végén lévő megjelölés (InterCity vagy Gyorsvonat) és a piktogram különbözteti meg őket jelölésben.
A helyijegynél, ha váltasz érdemes a helyfoglalási opcióknál a grafikus helyfoglalást választani, hogy jó helyre rakhasd magadat (asztal mellé, ablakhoz, ilyenek). Az IC+ kocsi így néz ki a helyfoglaló felületen, ezt érdemes keresni (általában a 20-as kocsi):
Amelyik számozott üléshely nincs kihúzva az nem foglalt, oda tudsz vásárolni jegyet magadnak.
Az illusztáción a bal oldali helyek kerékpáros helyek (tehát lehet oda felakasztani kerékpárt és mellé is lehet ülni), amik meg ilyen 5-ös "szigetekben" vannak meg az úgynevezett családi terek, oda családoknak vagy baráti társaságoknak érdemes foglalni. Az kicsit el is van szeparálva egy paravánnal a többi utastól.
Én azt mondom hogy szerintem ebbe a kocsiba érdemes foglalni - most holnapi vonatot nézek, ezen már csak ezt hozza (lehet foglalt teljesen vagy levették a másik - régebbi - IC kocsit valamiért a szerelvényről), de igazából ez a legjobb. Kulturáltan néz ki (már ha nincs lelakva), relatíve kényelmes, a klíma jó szokott lenni ezeken az IC+-okon (mondjuk 1. osztályossal van több tapasztalatom de ezekkel is utaztam párszor, kb. ugyanannyira klimatizáltak) és szerintem amúgy elég átgondolt is. Érzésre olyan mintha nem is lennénk 40 évvel elmaradva az osztrákokhoz képest, kár hogy ebből se készült olyan sok, és azok is szét vannak lopva, karbantartani se tudják mert közbeszerzéses apjaf...a az egész MÁV, meg ugye Lázár sem segíti az egészet... pedig aztán ez még olyan magyar tervezés amire szerintem büszkék lehetünk, még ha sokkal drágább is lett az egész mintha pl. a Siemens-től vettünk volna Viaggio kocsikat a'la Railjet vagy a csehek állami társasága.
-
_q
addikt
válasz
tDr1v3r #25565 üzenetére
Ahol van lehetőség helyet választani, azt jelenelg a kötelező helyjegyes esetén látom csak, amiből kevesebb van. A többi, amiből sok van ott nem dobja fel ezt a lehetőséget. Ez akkor azt jelenti, hogy feltételezhetően a helyjegy nélküli a régi klíma nélküli 40 éves kocsi lehet? Azért kérdezem, mert jó lenne kiszűrni, hogy melyik az IC+ kocsi, de helyjegy váltás hiánya esetén nem látom a grafikus kocsi rajzot, amire utaltál, hogy az alapján kiszűrhető az IC+.
0 tapasztalatom van ebben még, bocsi a sok hülye kérdés miatt. -
tDr1v3r
veterán
BP-re én még csak IC-vel mentem Veszprémből. Attól hogy a szerelvény nagyrésze gyorsvonatos még van rajta IC szekció - ezen a vonalon azért IC+ szokott lenni ami azért másabb szint mint az átlag Bpee IC kocsik.
Amúgy meg, mint fentebb írták a Flirt és a Kiss elővárosi konfigban lett megvéve. Kényelmetlenek az ülések, nem komfortos az egész. "Szerencsére" volt élményem párszor a Nyíregyháza-Siófok közvetlen nyári járathoz a Kissekkel, annyi elég is volt...
-
Penty
aktív tag
-
__Zs__
tag
Sziasztok!
Dell Latitude e7440 laptopom utolsó akksis használat során, olyan kb. 40 %-os töltöttségnél egyszercsak kikapcsolt a gép (előjelzés nélkül; nem villogtatta a ledeket, hogy mindjárt lekapcs./standby), és azóta sajnos nem ismeri fel / hibásnak jelzi az akksit (a töltést visszajelző LED sárga színnel gyorsan villog). BIOS 07%-osnak írja, és hogy cserélni kell.
Kérdés:
a) szimplán "csak" kilehelte a lelkét az akksi?
vagy
b) esélyes, hogy esetleg a töltésvezérlés is károsodott, ami miatt egy másik akksit sem ismer majd fel?
Alapvetően akár még akkumulátor nélkül is ellehetnék, mert 99%-ban itthon használjuk a gépet, de néha azért házon belül is bejön a vill.hálózat nélküli működés igénye, és jelen állapotában még 2 konnektor között sem lehet átvinni a gépet egy nyitott munkamenetben.
Még egy kérdés: az utángyártott akksikkal érdemes foglalkozni, vagy jobban járok egy legalább 60 % használt gyárival? Gyári újban egyáltalán nem gondolkodom az ára miatt (figyelembe véve a fent már említett használati módot).Visszajelzéseteket előre is köszönöm!
-
aazimi
tag
Sziasztok! Valakinek esetleg am3-as műanyag kerete? Van egy am3-as lapom, amiről levenném a hűtőt, de ennek hiányában a standard hűtőt nem tudom rárakni. Köszi
-
_q
addikt
Köszi, ezek nagyon hasznos infók. A vonatok neve nem volt meg, de pont amiket írsz KISS,FLIRT volt amivel találkoztam néhányszor a Balaton környékén, azt gondoltam ilyen hosszabb utakra, mint Budapest-Veszprém ezek a jellemzőek, de pont ellenkezőleg, szuper
Pedig ezek tényleg klímás és komfortos, teljesen jó vonatok voltak. Köszi a linket is.
#25552Gergosz2
Köszi, így már értem. Szóba jöhet a korábbi indulás is elvileg, mert a munkaidő rugalmas, igazából magamnak lőttem csak be a 6:30-is indulst, így ha 6-kor kelek még nem leszek egész nap teljesen fáradt, bár valószínű megszokás kérdése és előbb utóbb a korai kelést is meg lehet szokni. -
Gergosz2
veterán
Nem, amiatt nem. Amit írtam az az elmúlt évek tapasztalat. Én Veszprém mellett és Budapesten lakok, annak függvényében vagyok itt vagy ott, hogy mikor hol van dolgom, vagy kedvem lenni.
6:30as indulás esetén optimális esetben kb 7:30 magasságában érsz az M1M7 közös bevezetőre. Pont akkor, amikor az egész agglomeráció is aki éppen 8-ra próbál beérni. És ilyenkor jön a jó kis vádli gyakorlat bal lábra a kuplunggal.
Én ha reggel jövök BPre, akkor 6kor szoktam indulni, nem egyszer 5:30kor de csak szimplán azért mert vagy magamtól felkelek.
No most erre az említett felújítás csak rátesz, mert már jóval előbb torlódás lesz. Most a nyári időszakkal megspékelve, még visszafelé indulással is Fehérvár előtt gyakorlatilag mindig valamelyik szakaszon állóra kell fékezni
Előtte viszont sokat mentem vonattal, nekem azzal sem volt sok negatív tapasztalatom. Az említett nyári időszakban gyakorlatilag mindig jelentkező Velencei váltó hibán kívül más nem maradt meg.
-
Penty
aktív tag
"Sajnos a máv honlapja nem igazán írja, hogy milyen vonat közlekedik éppen"
Itt láthatod élőben, hogy éppen mi közlekedik, milyen késéssel.
-
Penty
aktív tag
A tömegközlekedés közül én a vonatra szavazok, mert az kb. 20-40 perccel gyorsabb mint a busz Veszprém és Budapest között. Nem mellesleg tágasabb és kényelmesebb - ha nincs tele. A menetidő 85-90 perc, ha nincs késés, illetve egyik-másik reggeli vonat több helyen áll meg, ott inkább 90+ perc. A Déliből csak pár megálló a Belváros (Kossuth-tér, Deák-tér pl.).
Reggel és délután azért sokan vannak rajta. Visszafele ne akarjál Kelenföldnél felszállni, mert nem biztos, hogy lesz ülőhelyed Székesfehérvárig.
A vonatok nagy része a "hagyományos kék" személykocsi. Az agglomerációban megszokott emeletes KISS vagy az egyszintes kék-ezüst FLIRT vonatokat itt ne nagyon keresd: Ritka az ilyesmi mint a fehér holló, bár párszor utaztam már az utóbbiakkal is Veszprémből a Délibe és vissza. Ez azonban nem mostanában volt.
Légkondi a helyjegyes IC-kocsikban van, a többiben nincs, de az ablak lehúzható. Mosdó, budi mindegyikben van, állapotuk a magyar átlagot képviselik, az IC-kben azért jobb állapotú. Az IC-kocsikkal közlekedő vonatokon van utazó takarító is újabban, akinek szólhatsz, ha valami nem okés. Az IC-kben találsz USB-t meg 230-as csatlakozót is, bár ezek a jobb buszokon is vannak.
Sajnos 5-10 perces késések előfordulhatnak. Nyáron ennél hosszabbak is. Az utóbbi jó pár utazásomon egész pontosan érkeztek a vonatok oda is és vissza is.
Ha az olcsóság is szempont, akkor az Országbérletnél olcsóbban nem nagyon tudsz kijönni, már csak azért sem, mert a BKK járatain is használhatod. Ha IC-kocsira veszel jegyet, akkor azért erre még rámegy az IC felára. -
-
_q
addikt
Köszi az M7-es indót, ezt nem tudtam, az tényleg elég nagy szívás lehet és ahogy nézem nyáron biztos tart és van amelyik szaksz még tovább is.
#25545Gergosz2
Te az M7 felújításból eredően tapasztalsz nagy torlódásokat, ha 6-kor indulsz?#25546Grave_444
Igazából a fűtéssel sose volt gond régebben mikor rövid távon vonattal mentem bárhova, inkább a nyári melegben a klíma hiánya szokott gond lenni. Nem hiányzik, ha munkába úgy érek be, hogy teljesen leizzadok. Egyébként munka miatt elég sokáig lesz a heti 1-2 utazás.Köszi a válaszokat. Ahogy írjátok a vonat majd utána mondjuk metro talán kiszámíthatóbb és pihentetőbb lenne, cserébe a mosdó vagy zárva vagy nem, illetve klíma vagy van/működik vagy nem. Sajnos a máv honlapja nem igazán írja, hogy milyen vonat közlekedik éppen. Lehet muszáj leszek minden opciót kipróbálni.
-
Grave_444
nagyúr
Télen utaztam, mindig rendesen be volt fűtve a régi vonatokon is. Én tömegközlekedést javaslom, ha BP-n belül sem kell órákat utaznod Kelenföld-Déli PU-tól.
Reggel 6-7 körül indultam, nem igazán volt gond, néha 5-10p késés.Nyáron klíma szerintem nem mindegyiken lenne, kérdés mennyi ideig jársz heti 1-2x.
-
Gergosz2
veterán
A reggel 6:30as indulással telibekapod a reggeli dugóoát az M1-M7 szakaszon, az említett 16-18as indulással pedig szintén csak a másik irányba. Rajtad áll mennyire bírsz dugóban ülni, nekem nem a kedvencem. Én reggel 6kor szoktam indulni, visszafelé meg 9 után.
Vonat szerintem vállalható már, késések persze szoktak lenni, főleg a nyári időszakban Velence / Gárdony környékén.
-
BreamHunter
tag
Ízlések és pofonok.
Részemről, ha Budapest akkor csak az autó jöhet már szóba. Eleget tömegeltem a fertőben mások testnedvét meg szagát elviselve. Pedig én is kötöttpályáson mentem csak. Undorító hányinger…
Mondjuk én nagyon ritkán megyek M7-en. Régi hetest használom, mert nem sokkal több idő feljutni mint a pályán. Illetve pesten is amerre járok csak ritkán futok bele nagyobb dugóba. Az ilyen 5-6-10 perces araszolgatások meg ott tök természetes. Nekem teljesen belefér. Illetve pesten a Millenium center mélygarázsában otthagyom a kocsit aztán elintézek 3-4 szervizt gyalog. Onnan Andrássy Breitling szerviz aztán Erzsébet körút Citizen. Mindez megvan kb 1 óra alatt gyalogosan. Aztán felveszem a kocsit, Ferenc körút Casio szerviz, onnan meg át a Petőfi hídon és irány haza a régi hetesen. -
JanR
addikt
Nem tudom ez Neked mikortól lenne és meddig tartana, de jelenleg az M7-esen felújítások mennek és ha jól tudom még jó darabig el fog tartani, mert 2x3 sávossá tervezik fejleszteni Budapest-Balaton között. Na most emiatt az ingázás autóval eléggé szívás, mert nem érsz fel 1,5 óra alatt.
Én itt élek Bp-n. A parlament környéke meg reggel halál. Nem messze dolgozok onnan. Ha teheted válaszd a vonatot és egy kötöttpályás tömegközlekedést, az a legkiszámíthatóbb és talán a leggazdaságosabb is.
Vagy tanulj meg teleportálni, esetleg repülni
Nyílván ez a vicc része volt. De arra készülj fel, hogy Pesten reggel (munkaidő kezdete) és délután (munkaidő vége) teljesen gatya közlekedni, mert annyi autó van. Ezen az iskolai időszak, eső és az emberek kényelme nem sokat segít.BreamHunter: 3 évig ingáztam - reggel ki, délután be Pestre. Az életbe többet nem csinálnám senki kedvéért többet. Inkább elviselem az embereket egy tömegközlekedési eszközön, abból is ahogy írtam csak a kötöttpálya. A 10 évem alatt egyetlen 1x állt meg a villamos alattam, de akkor is jött a kövi és mentem azzal tovább. 10 percet veszítettem. Autoval meg nem egyszer álltam már egyhelybe 40+ perceket, mert műkörmös Ludmilla sietett a gyerekér' és telibevert egy buszt (és hasonlók).
-
BreamHunter
tag
Ha térítik az üzemanyag egy részét akkor számomra nem lenne kérdés a helyzet.
Persze mindenkinek mások az igényei. Én annyi évi pestre járás után már inkább kifizetem a dupla költséget az útra minthogy még egyszer tömegeljek pesten.Autónál mondjuk annyit bele kell számolni, hogy a reggeli forgalom nem egyszerű főleg a csodálatos városvezetésnek köszönhetően.
-
_q
addikt
válasz
BreamHunter #25540 üzenetére
Köszi az infót, az autó kényelmességét/rugalmasságát én is erős indoknak érzem.
A belváros alatt a parlament környékét értem. A cég fizeti a benzinköltséget x%-ban, pontosabbat nem tudok még vagy teljesen téríti a távolsági közlekedést, helyi közlekedést nem fizeti. A buszos népligetig történő utazás 30 perccel hosszabb a volan menetrend szerint, mint a vonat és átszállás nélkül kevesebb buszt lehet elérni is, tehát kevésbé tűnik rugalmasnak és ha mosdóba kell menni, akkor még az az opció sincs, mint vonaton feltéve hogy ott lehet használni és nem zárják be. Ezért a buszozáson nem gondolkoztam.
-
BreamHunter
tag
Szia.
Igaz nem mostanában hanem úgy 10 éve, de rengeteget jártam pestre és ott is éltem 3 évig.
Akkoriban vonattal volt a legegyszerűbb és legjobb megoldás feljutni. Igaz, hogy az utolsó 1 évben már inkább a buszt választottam, mert közelebb laktam a Népligethez mint a Délihez.
Viszont elég volt az a 3 év ott élés, hogy végleg megutáljam a pesti tömegközlekedést ami azóta csak még szarabb lett. Az utolsó fél évben már inkább gyalog mentem mindenhova pesten is, mert hánynom kellett a fertőtől ami a tömegközlekedéssel járt. Napi 2-3 órákat gyalogoltam inkább minthogy lemenjek egy metróba vagy felszálljak egy villamosra.
Azóta is voltam pesten sokszor, de már csak és kizárólag autóval mentem. Ha teheted (anyagilag) akkor csakis autó!!
A vonatok ma már sokkal kultúráltabbak mint akkor szóval szerintem abban nem fogsz csalódni!Amúgy Budapest belvárosa mit jelent? Ott hova mész? Mert, ha konkrétan a belváros akkor szerintem jobban jársz, ha busszal mész, leszállsz a népligetnél és onnan az üllőin 25-30 perc séta és ott vagy a belvárosban. Vagy a 3 metróval a Ferenciek teréig. Az csak pár megálló, ha épp működik a metró. 😂
-
_q
addikt
válasz
Rabbitf_24 #25538 üzenetére
Köszi, közben még kiegészítettem az előző kérdésem a vonatok felszereltségi állapotára vonatkozóan. Mi a tapasztalatod mosdó, klíma, zsúfoltság terén is kényelmesebb? Időben lehet hinni a kb. 1:30-1:40 órás menetidőnek?
-
_q
addikt
Sziasztok!
Veszprémből Budapest belvárosába utazva heti 1-2 nappal számolva, reggel 6:30-8:00 óra között indulva oda és 16-18 óra között vissza mi a leghatékonyabb megoldás?
Én 3 opciót látok:
1. végig autóval autópályán, majd cégnél parkolni ingyen
2. autóval autópályán Őrmező P1 P+R parkolóig és itt hagyni az autót, onnan pedig tömegközlekedéssel tovább
3. vonattal Budapest Déli pályaudvarig, onnan pedig tömegközlekedéssel továbbHa van más alternatíva azt is szívesen fogadom.
Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy a Veszprém - Budapest között járó vonatok milyenek? Mennyire jellemző, hogy késnek, ha igen átlagban mennyit szoktak késni? 60 éves régi klíma nélküli vonatok vagy az újabb néhány éves modern vonatok? Hosszú távot figyelembe véve mosdó használati lehetőség adott vagy be vannak zárva és bírja ki mindenki ahogy tudja?
-
Calimtr7
újonc
Lehet nem a legjobb hely de a remény hal meg utoljára
, esetleg valakinél nem porosodik valami többcsatornás analóg keverő? Lehet foglalkozós is, nem foglalkozós, benzines, dízeles, bármi
-
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy 180Wos Dell töltője?
-
Grave_444
nagyúr
Eladó komplett PC. [link]
I7 3770, 8-16GB, SSD+HDD, GTX980TI -
aazimi
tag
válasz
MasterDeeJay #25530 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor fekete lemezek voltak hozzá gyárilag és ami nálam járt, azon softmod volt, a kis memo kártyáról indult. És volt hozzá valami hálókártya hack, hogy a hálózati kábel vezetékeit tükörben kellett összehozni és akkor egy számítógépet össze lehetett kötni vele direktben. Utána kvázi úgy működött, mint egy külső vinyo és onnan a kepfile-okat lehetett olvastatni a ps2-vel és szépen ment. Bár ez kb 16-18 éve volt
Akkor játszottam először god of war-t
-
válasz
MasterDeeJay #25529 üzenetére
Ok az egyik joy megy.
-
válasz
Calimtr7 #25527 üzenetére
Van benne játék, gondolom chippes azt jelenti hogy írt játékkal megy. Volt benne egy meg szerintem volt még egy rakás de azokat kiszórtam sajna.
Hirdetésnek számít ezért fel kellett raknom.
[link]Joysticok szerintem rosszak, start gombra reagál de tovább nem megy, nem fagy le de nem megy az X. C64 monitoron próbáltam ki bár lehet a tv-men is van kompozit. Mindegy, szerintem működik de adok rá valamennyi garit.
-
-
Calimtr7
újonc
válasz
MasterDeeJay #25526 üzenetére
Mikor elindul, akkor egy “chippes” menü jön be
-
-
Calimtr7
újonc
Valakinek nincs eladó "hekkelt" PS2-je a környékénen?
-
BreamHunter
tag
Valakinek nem lenne elfekvőben véletlen i5-6500 alá egy tesztlapja?
Shatterline közben elpösszent' a gép. Vga tesztelve, jó. Táp tesztelve, jó. Memória jó.
Hibajelzés szerint ( folyamatos sípolás) alaplap a ludas csak nincs másik ilyen lapom sajnos. -
vashal
tag
válasz
BreamHunter #25520 üzenetére
Köszönöm a választ. Én is hasonlóra tippeltem. Már felraktam az árazós topikba de nem túl aktív talán az ünnepek miatt és nem volt válasz.
-
BreamHunter
tag
Eladó lenne ez a ramocska.
[link] -
vashal
tag
Hello!
Szomszédomnak lenne egy ilyen gépe amit el szeretne adni. Mit érhet egy ilyen manapság?
asrock a320m-dvs
ryzen 3 2200g
8gb ddr4
gigabyte 1060 6g
toshiba 1tb hdd
crucial 240gb SSD
chieftec 450w
atx gépházszerintem a monitor+billentyű+egér is menne de azt nem néztem meg.
-
válasz
Gaaabeeesz #25517 üzenetére
Bejöttek a 6400-asok azokból 2 kit van a gépben, de vettem 4800-asokat is több kitet eladásra. De azok nem mennek 6000-et sajnos. Bár az sem akkora gáz.
A 6400-asok most így mennek:
(Proci vissza van véve 105w-ra hogy passzívban is menjen) -
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
MasterDeeJay #25516 üzenetére
Na nem jöttek be az olcsó ramok?😂 vagy közben mire megjött vettél másikat?
illetve Ünnepes Kellemeket mindenkinek!
-
Puskill Fuse 2x16GB DDR5-4800 Új!
25eft (3 kit van összesen)
TP-link eszközök 3 router 2 switch egybe eladó
5eFT
EK-Quantum Velocity D-RGB blokk Intel 115x/1200/2011/2066
18eFT
WD RED 1TB 100/100
10eFT -
ArmanD.
őstag
Poco X3 NFC 64GB metálkék dobozában (enyhén karcos hátlappal, már igy vettem) eladó hibátlan állapotban minden tartozékával: 33w gyorstöltő +2db tokkal és 2db extra üvegfóliával.
Ár:30k fix, Veszprémben átvehető -
Male
nagyúr
válasz
szente #25512 üzenetére
Az szép... abba biztos jobb levelek érkeznek
(Még amikor ezt vettem, nézegettem, de nálam csak annyi számított, hogy fehér legyen, és normálisan lehessen látni, hogy van-e benne valami... sajnos kicserélték a házban az összeset, olyanra, amin két apró lyuk van csak, így minden nap nyitogatni kell, dehát így egyforma, nem tarthattam meg a sajátomat.)
-
Male
nagyúr
Valakit érdekel ezek közül valami?
Sony VPL-EW225 proji - 69.000 Ft
(ha kell, vászon és HDMI kábel is van hozzá)Fuji S5500 fényképező - 10X optikai zoom, gyári dobozában, minden tartozékával, táskával - 19.000 Ft
HP NC4400-as noti - 12.000 Ft
Desktop SATA vinyók:
1TB: 1db, hibátlan
500GB: 5 db, hibátlanok
320GB: 1db, hibátlan
160GB: 2db, egyik hibátlan, másik 80%-os
SMART-ok:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
[kép]
Egyben: 15.000 Ft, ha értük jösszIlletve nagyon más, de egy feleslegessé vált fehér postaláda is, mindkét kulcsával, szép állapotban (pár éves, lépcsőházban volt, tehát nem ázott, stb.)... áráról tippem sincs, mondjuk 2.000 Ft, ha érte jössz.
-
Rabbitf_24
addikt
Eladó boxzsák 1 pár zsákoló és egy pár rendes kesztyűvel, 40e Ft.
-
csibe1
addikt
válasz
Gaaabeeesz #25505 üzenetére
"mikor eltettem a dobozába"
Az mikor volt? Lehet azóta beszáradt a tinta...
-
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok.
valakit érdekelne egy HP 2135 all-in-one nyomtató?
mikor eltettem a dobozába, a színes patronban volt még valamennyi, a fekete üres volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Horizon Forbidden West
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Nintendo Switch 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged