Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
OgreImre
senior tag
válasz kleinguru #97551 üzenetére
Köszönjük a tapasztalatokat. Akkor vajon egy VA paneles ekkora monitor szélein még kevésbé lehet látni a tartalmat a VA panelre jellemző kontraszt vesztés miatt? Vagy számíthat a ~1:850 vs ~1:3000 különbség? Élőben csak ezt nézted vagy megnézted esetleg a Philipset is?
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
OgreImre
senior tag
válasz kleinguru #97372 üzenetére
A Philips 436M6VBPAB egy PC és konzol játékosokat megcélzó monitor. A TftCentral tesztje szerint a szöveg megjelenítéssel vannak problémái amik közelről nézve láthatóak.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
OgreImre
senior tag
válasz kleinguru #97368 üzenetére
Munkára inkább az LG 43ud79b.
-
sb
veterán
válasz kleinguru #97106 üzenetére
Én soha nem láttam értelmét a 21:9 és még szélesebb társainak, de mióta 32"-ra váltottam már kicsit másképp látom.
Igaz, viszonylag magas asztallal használom de k* magas a 32" is, a nyakfájás garantált, ha nem tudod hozzá emelni az ülőpozíciót... vagy leengedni a monitort az asztal szintjére. (Ami szintén nem túl optimális, mert ha túl alacsony akkor még alá pakolni sem lehet).
De legalább ablakot sötétíteni nem kell mögötte mert kitakarja.Én most állványt/állítható talpat keresek emiatt. Bár lehet, hogy ez egy normál magasságú asztalnál nem gond gyári, kicsit magasabb fix talpakkal sem.
Viszont a 43"-t azt nem nagyon tudom elképzelni monitorként.
42"-est használtam anno régen másodlagos monitorként, de inkább csak játékra, arra jó volt. Ott épp hozzáad szvsz az, hogy a perifériás látást is fedi, nem kell szemmel/nyakkal mindenre ráfókuszálni. De a munka azért más. -
OgreImre
senior tag
válasz kleinguru #97106 üzenetére
Nekem most 32" 4K van CAD-re, 125-150% skálázással, de sok program nem skálázódik jól, 100%-on meg kifolyik a szemem még 60cm-ről is.
Én ezt a Samsungot néztem ki 43" 4K-ba.
A 43"-on valószínű már tényleg nem kell skálázni, viszont egy jó képernyő manager program hasznos lehet ami felosztja a teret. Pl. Display Fusion Pro[ Szerkesztve ]
-
Zoltn
senior tag
válasz kleinguru #97103 üzenetére
A timeline hisszu tud lenni. En itton nagyon sokaig34" uwqhd-n vagtam, nekem sokkal kenyelmesebb volt mint a meloban 2*24" fhd. Nyilvan egy 32 uhd meg nagyobb feluletet biztosit, de azt vedd figyelembe, hogy nem minden program skalazodik rendesen. Probaltam itthon 32 uhdt de annyira kicsi volt benne a Media Composer, h vagy nagyon kozel kelett ulni, vagy nem lattam kb semmit a betukbol. Ha nem ismernem a programot kivulrol, nem is tudtam volna hasznalni sztem.
"Music is your only friend. Until the end!"
-
Lejszi
senior tag
válasz kleinguru #38373 üzenetére
koszi
beuzemeltem.
hol tudom beallitani hogy nagyobb felbontasban tudjam hasznalni. a win7 Screen Resolution-ben max 1366x768 -at enged. Regen mar megtalaltam vhol amikor az elozo monitornal beallitottam, de ez mar 2 eve volt es mar fingom sincs hogy melyik beallitasnal talatam meg. help me pls -
-
Konflikt
addikt
válasz kleinguru #37646 üzenetére
mar nemazert, de 2013-ban mar nemnagyon van olyan termek, aminek a manualja nincs fent a neten.
es mar neharagudj, de aki megvesz egy 100K+ os cuccot ugy, hogy meg erre sem kepes, hat ne lepodjon meg ha meglepetes eri, eros felelotlensegnek gondolom.
ha mar konkretan az u2711 a tema: az adatlapon szerepel, hogy max 1920x1200 HDMI-n. ( 33. oldal ) 2 perc volt.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
válasz kleinguru #37643 üzenetére
jah, azert van rajta dual DVI, es DP is. de maga a HDMI szabvany tamogatna a nagyobb felbontast, akar a 4K-t is, 1.4 tol felfele. az egy dolog, hogy egy adott monitoron nem megy a 2560, eppen ezert vannak a manualok es a net. ugyanez igaz az intel GPU-kra is, el kell olvasni a spec-t, es nem erhet meglepetes.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
KERiii
tag
válasz kleinguru #36606 üzenetére
Igen, onnan tervezem rendelni, de csak majd ősztől leszek Budapesten akkor tudom megnézni.
Tesztek alapján az LG valahogy nyerőbbnek tűnik. ááá nem tudom mi legyen
Dell teszt eredmények: http://uk.hardware.info/productinfo/130510/dell-ultrasharp-u2312hm-black#tab:testresults
LG teszt eredmények: http://uk.hardware.info/productinfo/157149/lg-ips277l-bn#tab:testresults
-
Dr V
őstag
válasz kleinguru #36601 üzenetére
Az ár számít, de áfát vissza tudom kapni, ezért szemezek az eizoval.
Már láttam mind2 egymás mellett az Oázisban (ezúton is köszönöm a lehetőséget) és nekem ugy tűnt h egy fokkal élénkebbek a dell színei, de egyértelműen rosszabb a fekete. Kalibrálás után mind2 kellő pontossaggal adja vissza a szineket.
Viszont most akcios a dell es annyian ajánlják h rossz nem lehet. Esetleg a dellnek nimcs alternatívája?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
KAMELOT
titán
válasz kleinguru #36538 üzenetére
Ő kérdezte mi a vélemény. Ti ugrottatok neki ( ott a kereső ) ez tényleg nagy segítség.
Ő a mi véleményünket kérdezte, hogy abban az árban jó választás e az a monitor. Én javasoltam mást neki és ezt várta itt még pár tagtól. Aztán ő eldönti DELL LG stb. melyik lesz a jobb számára.
Más topikokban is szoktak így segítséget kérni és egyből válaszolnak is rá rendesen.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Rollee
aktív tag
válasz kleinguru #36002 üzenetére
Szia!
Volt szerencsem egyszer kiprobalni egy Nvidia rendezvenyen NFS-t toltam G27-tel es bejott.
De az mar kb. masfel eve volt, gondolom azota fejlodott minden.
TV-ket nezegettem boltokban, de jatszani egyiken se lehetett, ott masok a kovetelmenyek gondolom.
Udv.Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
Pocok256
veterán
válasz kleinguru #35990 üzenetére
Ez van ha sietek és pongyolán fogalmazok bocsi
Először csak úgy írtam mint egy hétköznapi user ergo neki nem hiszem, hogy feltűnne valami is utána már kicsit belementem és ha szőrszálat akarok hasogatni akkor ezek lehetnek a különbségek.
Bár nem mentem magam elég hülyén fogalmaztam
ui.: IPS glownak meg utánna nézek mert fogalmam sincs mi az
ui.: Amúgy nekem FPS játékokhoz kéne, de nincsenek nagy igényeim a mostani benq 2220 HD monitorom is tökéletesen megfelel nekem. Csak van egy kis fölös pénzem és azt szeretném elkölteni, a lehetőségekhez képest a legjobban
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz kleinguru #35984 üzenetére
De van .... amiről azt szűrtem le, hogy ugyanolyan mindegyik képminőségre, csak méretbeli különbségek vannak. Próbáltam ezt a véleményem érzékeltetni a kérdésemben. Igazából a konklúzióm megerősítése lett volna csak lényeges.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
rachmaninoff
aktív tag
válasz kleinguru #35938 üzenetére
Köszi.
A dokk az nekem nagy előny, ezért is elsősorban ezen gondolkodom, de ha mondasz egy ilyen kategóriában jobb képpel rendelkező monitort, akkor megnézném élőben mindenképpen. A csatlakozási lehetőségeitől is hajlandó vagyok eltekinteni, ha a képminőség kárpótol.
-
stranger28
addikt
-
bandi0000
nagyúr
válasz kleinguru #35191 üzenetére
még nincs pénzem úgy sajnos de ez jó ár
átolvastam az összefoglalót de nem tom mennyire friss, meg gyártónként eltér a minőség stb ezért kérdeztem hogy a tapasztalatra vok kíváncsi nem a papírformára
zack:
úgy összehasonlitás hogy mostani acer led monitorommal sincs különösebb bajom csak megijedtem mert láttam panaszokat az ips feketéjére[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
vond
MODERÁTOR
válasz kleinguru #35191 üzenetére
Hőőőőhe, mekkora vétel... Azonnal lecsapni rá!
Amúgy tényleg nem tudom, még mit lehetne csinálni, hogy azzal kezdjék az emberek, hogy elolvassák (vagy legalább átfutják) az összefoglalót?
(#35194) bandi0000: Ezzel kezdődik az egész háesz, basszus: "Utoljára frissítve: 2013-05-30 12:30:54"
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
gmx9
aktív tag
válasz kleinguru #35054 üzenetére
Értem, köszönöm. Már megfigyeltem, hogy ebben a szaküzletben nagyon magasak az árak, van hogy 6-7 ezerrel is, már ami a hardvereket illeti. Idegesít is, de nincs nagyon más normális üzlet a közelben.
Megpróbálom a t256 által ajánlottat, köszönöm neki is.
- Az, hogy maga átölel, nekem nem ad okot semmiféle izgalomra. - Sajnálom szivi, többre jelenleg nincs idő!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kleinguru #33883 üzenetére
Azért nyomatod ezt a tükrös dolgot, mert fénylik a monitor? Szerintem teljesen rendben van, anno voltak laptopok "glare" kijelzővel", na az volta tükör. Ehhez képest ez a DELL akár mattnak is mondható. Én ablak mellett ülök és hátulról jön rá a fény, úgyhogy látnám, ha csillogna, de egyáltalán nincs így.
-
WTF1985
csendes tag
válasz kleinguru #33839 üzenetére
Köszi.
De hogy őszinte legyek korábbi rossz tapasztalatom miatt nem igazán vennék használtat. Meg a 1280x1024 es felbontást kicsit kicsinek tartom. Bár piszkosul nem értek a monitorokhoz ezért nem igazán tudom, hogy kontrasztarányból fényerőből és válaszidőből mi az ami ezen az árszinten elvárható. -
vaakuum
addikt
válasz kleinguru #33513 üzenetére
Ha a mellé kapott tükör a csillogó kijelző-felületet jelenti, (üveglap van előtte? ) akkor az nem jó
A matt felület egy olyan dolog, amiről nem mondanék le, mert rettenetesen zavar, ha látom a környezetemet tükröződni a monitorban. Sőt, kifejezetten folyik tőle a szemem egy idő után.Ezek szerint az LG termékei mind tükrösek ebben a méretben? Akkor megint valami Samsungot kellene vennem?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
ricsiii01
tag
válasz kleinguru #33124 üzenetére
Köszi.
De abból nem derül ki, hogy egy olcsó VA paneles BenQ monitor mennyire jó játékra.
Tehát játékra melyik lenne jobb? Egy TN vagy VA panelos monitor jobb, ha mindkettő 30-35 k, DVI kábeles, 5ms válaszidejű, Full HD, 21,5" ? A VA nem mosódik FPS játékoknál?
Köszi a választ előre.
[ Szerkesztve ]
.
-
Isual
veterán
válasz kleinguru #33038 üzenetére
"...valamint 50k körül mozog a Dell U2212HM, illetve ilyen kerettel (40-50k) tanácsos szétnézni hardveraprón hátha talál az ember egy még garanciás IPS paneles monitort ebben az árkategóriában (jellemzően mindig van 1-2 ilyen eladó darab)."
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
-
fatallerror
addikt
válasz kleinguru #32614 üzenetére
nem írtak ilyenről emlékeim szerint tehát ha nem említették akkor ez a probléma már a múlté
de ilyen szinten szerintem egyik újabb modellnél sincs ez jelen. nyugger nyomkodja naphosszat az osd-ket ő biztos megtudja mondani
#32623) < CyberBob >: köszi, forrást tudsz linkelni? (nem azért mert ne hinnék neked :] )
átlag usernek filmek, játékok miatt a wide gamut annyira nem fontos szerintem persze ember függő is.én nem vagyok finnyás mert nekem még a gyári kalibrált 2713hm is tetszett
#32629) stranger28: keresztnevét elfelejtettem pedig bemutatkozott és azért nyugger mert így fiatalosabban hangzik
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
fatallerror
addikt
válasz kleinguru #32560 üzenetére
azt írják h az osd érintőgombjai jól funkcionálnak de az osd reakcióideje kicsit lassabb az elvártnál de abszolút használható. a bemenet váltás elég gyors, 1 gombnyomás tulképpen.
felbontásról nem ír semmit, annyit ír hogyha bekapcsolod a game mode-ot akkor kb 1,5 másodpercig elsötétül a képernyő[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
brd
nagyúr
válasz kleinguru #32433 üzenetére
Meg, és igen, jól sejti a topictárs, Dellt sajnos nem tudok venni ott, ahol szeretnék vásárolni (ha tudnék, nem is jöttem volna kérdezni, és fárasztani a topictársakat ), bár ahogy nézem, valahogyan meg kell oldanom, mert a U2312M nagyon jónak néz ki...
zack: Köszi', azt is megnézem.
The only real valuable thing is intuition.
-
breezer88
tag
válasz kleinguru #31393 üzenetére
Köszönöm szépen! Mindenképp megnézem élőben, amúgy a paraméterek alapján tényleg tökéletesnek tűnik számomra.
Az jutott eszembe, hogy mi van a Samsungokkal? Egyáltalán nem merültek samu monitorok, ahogy visszaolvasgattam a topikot.. Ennyire nem rúgnak labdába a Dellek, LG-k mellett? Sok évvel ezelőtt, mikor még a mostani monitoromat vettem, eléggé az ajánlott kategóriába estek a samsungok is, ezért lep meg a dolog..
-
stranger28
addikt
válasz kleinguru #31187 üzenetére
Nincs mit.
Program részét már mások legyártották korábban. Én max. debugger voltam.
Fasza lett, de az a két oldalsó elég közel van a falhoz, valóban. Mást nem látok, pedig azok az alap beállítások, de neked így is jól mennek, látom.
(#31191) zack: Miért lenne alkalmatlanabb netre? Nem feltétlen teljes képernyőn kell használni a böngészőt... az úgy csak pazarlás. Pont az a lényege, hogy elfér két oldal simán egymás mellett.
Játékokhoz pedig annyit, hogy az 1280x720 pont a negyede, nem néz ki rosszul szvsz. Fakír dolog meg valóban igazán szubjektív, én 1 méterről bámulom. Nem olyan kicsi az.[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
-
balpis
őstag
válasz kleinguru #31123 üzenetére
pl. kicsit más fényerő, nagyobb színtelítettség alap beállításnál, s máris jobbnak tűnhet egyik monitor a másiknál első pillantásra.
A színhűségről ebben a "tesztben" szó sincs.
Lehet, hogy nem erről van szó, de el tudom a helyzetet képzelni.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
zack
nagyúr
-
Pano
addikt
válasz kleinguru #30850 üzenetére
Köszi. Igazából olyan LG monitorom már van (IPS224V), ez másra kellene, de még egy IPS-es LG-re nem ruháznék be, a talp brutális, minden nap bepöccenek tőle, hogy új jár rajta a monitor, mint az inga ha gépelek. A képével nincs gond, de döbbenetesen instabil.
Ezért néztem az Asust[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest