- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz
madgie #58510 üzenetére
Véletlenül sem mondtam ilyet.
"Ez igaz egészen addig amíg nem munkára használod, és nem dolgozol sok sötét tónussal, mert akkor sajnos zavaró lehet."
Azaz előfordulhat olyan szituáció, hogy zavaró lehet a túlzott glow. Eizo meg más kategória.(#58511) Brekk:
Kívánom hogy így legyen, mert U2414H-ban gondolkozok. Rádaásul ahogy néztem, ennek a legkisebb a glow-ja az összes közül.
Kérdés: glow mennyire jelentkezik U2414h-nál monitort szemből nézve? Ugye csak a monitor középső képpontját látod 90°-ban. A sarkokkal már kb. 30°-ot zár be a szemed. (ugye minél közelebb vagy a monitorhoz ez a szög annál nagyobb)
Egy TN kisebb betekintési szöge valószínűleg sokkal zavaróbb, hisz tökéletesen szemben ülve is előjön a szélek felé jellemzően a fenti példa alapján. -
d3kk
senior tag
válasz
madgie #58488 üzenetére
Most perpillanat 5870 hajtja a gepet de a monitorral egyutt fektetek be egy gtx 770-be.
annyiban tartok az IPS monitoroktol hogy nemtudom mennyire tudok alkalmazkodni az IPS glow latvanyahoz
(most csekkoltam a 4 vagy 5 eves monitorm (nagyon a PFF.. kategoria, es pont ezert szeretnek egy jobbat venni)
a GTX 770-nek mar el kell birnia
-
dabadab
titán
válasz
madgie #55538 üzenetére
"A HDMI max támogatott felbontása 60 Hz mellett 1920x1200."
Az 1.0-nak. A 2006-os 1.3 mar birja a 2560x1600-at is (vagy 1920x1200-at 16 bites szinmelyseggel), a 2.0 meg a 4k-t, csak hat HDMI-bol mindenki csak az 1.0-at szokta tamogatni (illetve a tobbi szintbol azt, amit szintisztan szoftveresen meg lehet oldani).
-
Jedster
tag
válasz
madgie #52323 üzenetére
Mert ugye Astra Classic fapadot sem használnak rendőrautónak. Az elfogóvadász.
Az a gond, hogy a semi-glossy és light AG felületek cukorrétegezése közben egy csomó jó monitort kihúz a listáról, helyette inkább javasolsz egy 6bites panellal ellátott, fapad LED-es HDMI-s monitort. Aztán felbátorodik, megveszi a csilli-villi monitort, hazaviszi, ráköti az Nvidia kártyára HDMI-n, és nekilát a grafikai munkához, közben pedig "gyönyörködik" a színekben.
Ahelyett, hogy lement volna az egyik boltba, megnézett volna egy tucat típust, és megvette volna a közösen kiválaszott, kalibrált kijelzőt.
-
h1mpi
félisten
-
válasz
madgie #46048 üzenetére
A "nagyon" mértéke kérdés. A kék elég gyorsan degradálódik, és elmászik a színegyensúly. Egy olyan elektronikát kéne csinalni, ami folyamatosan figyeli az egyes alpixelek használati idejét és ebből számított degradációt, és egy mátrixban rögzíti azt, majd megjelenítéskor ezzel a mátrix-szal kompenzalva küldi ki a képet a kijelzőnek.
De nyilván samuék ezt sokkal jobban tudják, mint én. Valószínűleg az lehet a fő gond, hogy nem ismert még a degradáció felolyása az egyes színeken (mert nyilván nem lineáris), illetve, hogy nagyon függhet a gyártási időtől.
-
válasz
madgie #46045 üzenetére
Az amoleddel a fő gond a degradáció. A különböző színű festékek más tempóban degradálódnak, így ami ma megfelelő színprofil, az rövid időn belül már nem lesz az. Mindig utána kell menni. Ha egyszer a festékfogyást sikerülne szabályozni, és az elektronikát megtanítanák az egyes színeket folyamatosan utánkompenzálni, akkor lenne igazán jó az amoled.
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie #45954 üzenetére
Annyira tudtam, hogy beszólsz.
Az a büdös nagy helyzet, hogy ezek átmeneti monitorok lennének a 4K-ig. Mivel a színek már annyira nem számítanak, így a szűkebb színtér sem probléma, tehát felesleges a komolyabb elektronika.
Ha csökken némileg a 4K ára, akkor pedig cserélődnek és ezek mennek a többi gép mellé, ahol pláne teljesen mindegy. Szóval perpill ettől normálisabb nem lesz (ha már lebeszéltem magamat a heroin árú Sharp-ról).
Tehát marad a kérdés: Vajon lesz ezekből 22-es, vagy vegyem meg őket és pont?
-
Djsaba
senior tag
válasz
madgie #45830 üzenetére
Azért ahogy olvastam tovább, nem ilyen egyszerű mindenhol a helyzet. De azt hiszem nincs is lehetőség arra, főleg panel-ban hogy te szabd meg, mikor /mennyi fűtés legyen. Vagy kéred , vagy semmi. És lehet hogy ráfázol, szó szerint értve is.Főleg, hogy az u2711 még jobban termeli a hőt is mi?
( lehet rosszul emlékszem..)
-
rígel
őstag
válasz
madgie #44497 üzenetére
Akkor nézzed a CRT-t egész nap. Jó egészséget hozzá
Félre a tréfával, igenis valós a probléma, nem mindenkinek egyformán érzékeny a szeme, bár inkább onnan közelíteném meg, hogy nem mindenki ül hosszú órákat monitor előtt, és/vagy nem próbált még jobb fajta monitort, így természetesnek veszi hogy 8 óra monitornézés után ki kell hogy folyjon a szeme, fájjon a feje.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
madgie #44288 üzenetére
A gain / offset-tel állíthatók be az adott panel határértékei, mint a minimum és maximum fényerő színcsatornánként. De jobb, ha nem állítod el, mert csak az adott panelre és vezérlő elektronikára vonatkoznak: ha elfelejted a gyári értékeket akkor elég kevés esélyed van arra visszaállítani.
-
Isual
veterán
válasz
madgie #43115 üzenetére
Jaj, de szép! Hát erről van szó. U2711 akkor effektív 720p-ben megy, s ha kell valamihez a 1440p akkor csak egy gombnyomás az egész?
(#43100) fLeSs : Nem tudok újat mondani. HDMI-HDMI tuti, DVI-D-DVI-D tuti, de szerintem a DVI-I az a VGA-ra való átalakításra szolgál, tehát DVI-I-VGA átalakító és VGA-VGA, vagy vannak DVI-I-VGA kábelek. Az DVI-D kábellel szerintem nem fog menni.
Úgyhogy, ami szerintem tuti az a HDMI-HDMI, DVI-D-DVI-D, DisplayPort-DVI-D
-
Zola007
veterán
válasz
madgie #43120 üzenetére
kisebb méretű alatt mit értesz?
valaki linkelt korábban egy másfajta képernyőméret összehasonlítót, ahol 4-et lehetett egymás mellé tenni, annak nem tudod a linkjét?
szerinted 27-ben érdemes lenne erőltetnem a 16:10-et? nem túl magas már 70-75 centiről nézve (szemüveges vagyok)
-
Zola007
veterán
válasz
madgie #43115 üzenetére
az írtam, hogy nem voltak mac-en nagyobb felbontások mint win alatt
xp is meg tudta hajtani 10 éve is, tehát nem azért nem voltak fullhd és feletti TFT-k, mert a rendszer nem tudta volna kiszolgálni, tehát nem a windows állta az útját a dolognakelég orbitális különbség van közte, bár nem értem mert én ilyesmit nem vettem észre mac és win között 24-es tft-n fullhd-n
-
-
törölt tag
válasz
madgie #42009 üzenetére
Nem tudom, ezért kell kivesézni elméletileg a kérdést, ehhez pontosan ismerni kellene a technológiát, minimum elméletileg(ami nem mindig fedi a valóságot, ezért csak elmélet)
Én azért hobbi szinten, ha ráérek úgy is nézelődök műszaki infók után, de a neten elég sok hülyeség van, bár az angol wiki nem rossz de azért jó lenne az adott led műszaki papírja pl. meg ilyesmiHa csak lehúzzák a kéket akkor azt természetesen mindegyiknél meg lehet csinálni, és ez eddig is volt max kényelmesebbé tették.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
madgie #41648 üzenetére
Gondolom a pár dolláros csati mellé azért kell egy pár dolláros elektronika is, főleg hogy elektronikában amúgy sem bővelkedik a monitor (úgy tudom scaler sincs, meg talán OSD se). Szerintem egy alapvetően gamer célra készült monitorra elég egy Dual Link DVI, bár nem ismerem a Displayport előnyeit. Menne azon is a 120Hz QHD-ban? Egyébként még a talpára panaszkodtak, a minden mással elégedett fórumosok. Sokan úgy rendelték meg, hogy hírből már ismerték a rendkívül labilis talpát, de volt aki még így is meglepődött, hogy mennyire "wobbly". Tipikus ázsiai "olcsó hús", csak hát annyira mégsem olcsó, gondolom az egyedülállósága miatt. Se QHD 120Hz-esről (akármilyen panellal), se IPS 120Hz-esről (akármilyen felbontásban) nem tudok ezen kívül, ami jelenleg beszerezhető lenne.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
madgie #41645 üzenetére
Egy időben a 120Hz.net-en is forgalmazták ezeket a 2b paneles catleapeket, és az ottani fórumosok tapasztalatai emlékeim szerint azt mutatták, hogy a felsorolt kompatíbilis videokártyákkal az esetek túlnyomó részében legább 100Hz-ig húzhatók voltak. A színeit is nagyon dicsérték, amennyire utána tudtam nézni, hasonló gamutja lehet, mint az u2713hm-nek. Szerintem nem lehet rossz, de tényleg drága, és rossz, hogy csak Ázsiából lehet beszerezni. Gariztatás és vám miatt én is aggódnék. Próbáltam kampányolni guruéknál, de úgy tudom nem volt sikeres a kapcsolatfelvétel az eladókkal ezügyben.
-
KAMELOT
titán
válasz
madgie #41448 üzenetére
Amikor azt írja valaki, hogy elég e akkor az azt jelenti maxon szeretne játszani. Azért írtam a 780Ti és társait.
Persze HD7770-el is megy a Crysis 3 full hd-n csak medium / low grafon!!!
Ha 1080p helyett játszol 1440p akkor 1,5x erősebb kártyádnak is kell lenned, hogy ugyan azt a teljesítményt elérd. Nálam az okés FPS 40 körül van. Azzal szépen lehet játszani.
Aki vesz már ilyen monitort az nem medium beállításokkal fog játszani!(#41467) olimpic:
Dell P2414H..........56 700ft
Dell U2412M..........70 000ft
Dell U2312HM........52 000ft -
Rasiel
senior tag
válasz
madgie #41448 üzenetére
"Nehogy már egy 780Ti ne legyen elég bőven 1440p-hez."
Szerintem bőven elég. 7970 is elég, én úgy írtam neki, ha hosszabb távra gondolkodik, akkor egy VGA fejlesztésre szüksége lehet, persze attól is függ az egész, hogy mekkorák az igényei. Gondolok itt arra, hogy már lehet, hogy 30 FPS nem elég neki, multizik, stb. Nem kell itt a 32xQCSAA és társai élsimításra gondolni, mert ekkora felbontás mellett nincs értelme ilyeneknek.Ezt neki kell tudni és eldönteni.
Szerk.: illetve vannak olyan effektek, amelyeket egyes játékokban nyugodtan ki lehet kapcsolni, lejjebb lehet venni, mert látványban nem nyújt sok pluszt, emellett meg mondjuk felezi az FPS számot.
-
Yeffy
veterán
válasz
madgie #40905 üzenetére
igen, ez a nehéz kérdés még. főleg film, netre használom, de azért játszogatok is. tehát mondhatjuk, h általános felhasználásra kell a monitor.
ips-nél igen, felhívták a figyelmem a glow-ra (nyilván példányfüggő, mennyire jön elő), PVA-nál meg erre a blck crush-os valamire (nem tudom, ez mennyire látszik szemből, ill. picit oldalról.19"-es Samu CRT-ről váltok, szóval a minőségi "igény" elég magas.
élőben lenne a legtutibb, csak hát... -.-"
-
Yeffy
veterán
válasz
madgie #40897 üzenetére
+ schawo: persze, nem is azt mondtam, h szarokat árulnak, vagy ilyesmi, csak jókat hallottam róluk.
de azért na... kis félsz van bennem. nem kevés pénz ez nekem, plusz pest, plusz használt. gondolom értitek.
sajnos nem nagyon tudok mostanában felmászkálni pestre.amúgy szerintetek kalibráltatni a használt moncsikat is lehet/kell?
ez az S-PVA panel van olyan jó, mint az IPS, vagy a korábban javasolt 27-es BenQ-ban levő?
-
yodamastah
őstag
válasz
madgie #40894 üzenetére
Meg kell nézni, és ha jó a háttérvilágítás akkor nyugodtan meg lehet venni. Egy normális monitorba elég sok üzemórát bele lehet tolni...
Az egyik monitorom 2005 óta megy kb. minden nap (Apple Cinema Display 23). A háttérvilágítás még mindíg tol úgy 230 cd/m2-t. Sajnos már kicsit elmászott a fehér pont, olyan 4500k-ra, de teljesen jól helyrerakható, és így is megvan kb 200 kandela maxon. Igaz 5000k-n használom, mert a háttérvilágításunk kb 2700k.
A lényeg hogy van legalább 15e óra a monitorban és még most is kiváló képe van (S-IPS). Annyi hogy időnként újra kell kalibrálni.
-
Yeffy
veterán
válasz
madgie #40889 üzenetére
őőő.. gondolom hülye kérdés, de mit takarnak a relatív nagy méretű pixelek? kb 50-70 cm-ről nézem a monitort, észrevehető? mert ha igen, akkro maradok 24"-nál, csak ez bakker olyan jó árban van. gondolom az S-PVA is jó panel nekem, meg jól is néz ki. az LG-t nem ismerem.
viszont ez az LG se rossz, csak nekem kicsi.
a CCFL az a régi, "csöves" háttérvilágítást jelenti? az szemkímélőbb, mint a mai, LED-es?
schawo: ohh, ja h ő ott melózik? akkor mindjárt betorpedózom
-
1 among many
tag
válasz
madgie #40544 üzenetére
Azé' me' minek.
Kicsit bővebben kifejtve:
Rögzített vertikális látószög esetén, azaz a Hor+ skálázást használó programok esetén - az elmúlt 7-8 évben készült játékok túlnyomó többsége ide tartozik - minél szélesebb a kép, annál nagyobb területet lehet belátni, a felbontástól függetlenül. (Nem mintha az nem számítana, csak nem ebben a vonatkozásban.)
Nem tudok róla, hogy jelenleg lenne olyan 21:9 kijelző, ami összemérhető áron lenne a 16:9-esekkel, úgyhogy most még a többség számára nem jelentenek alternatívát.
A többmonitoros rendszerekkel még szélesebb képet és nagyobb belátható területet lehet elérni. Ha valakinek futja rá, hogy kiépítsen ilyet, profitálhat is belőle.
Ebben a topikban viszont lényegesnek tartom, hogy az ár / teljesítmény kérdését is fajsúlyosan figyelembe véve értékeljük a lehetőségeket, hiszen az itt érdeklődők messze legnagyobb része kisebb-nagyobb, de behatárolt kerettel rendelkezik a monitorra fordítható összegek tekintetében.
Hasonló képátlójú és tulajdonságú kijelzők esetén a szélesebb képátlójú a jobb játékra. Jelneleg a 16:9 az, amit még a többség meg is tud fizetni, persze ez később már eltolódhat a 21:9 felé.
2 kép azoknak a kedvéért, akiket érdekel a 16:9-nél szélesebb képarányok is:
-
Dany007
veterán
válasz
madgie #39492 üzenetére
Értem, akkor jó.
Már azt hittem valami képminőségbeli eltérés is lehetséges. De lényegében csak funkcionalitás.
Egyébként nem rossz ötlet, hogy a TV-t meghagyom HDMI-n a monitor meg kap külön DVI-os csatlakozást.
Jó lenne ez csak kár, hogy messze lesz a monitor a PC-től =/ Reapeteres kábelt meg már nem akarnék venni. -
El Kebir
őstag
válasz
madgie #39377 üzenetére
nvidia "overscan" probléma megvan csak "fordítva" ...
-
scarbantia
aktív tag
válasz
madgie #38209 üzenetére
Köszi, ez elég érthető.
Nálam úgy 6 helyen összemossa a sávokat.
Szerencsétlen öreg FlexScan L768, ami kalibrálás után már csak szürkét tud, fehéret nem, de azért jobb, mintha sárgászöld lenne.Ehelyett lényegében bármilyen nem TN panel jobb lenne, de azért szeretnék végre egy rendes monitort, csak túl nagy a választék.
16:10-es WUXGA-t szeretnék minimum, lehetőleg minél kisebbet(pl. 22"), mert szeretem ha nagy a képpontsűrűség. Aztán ezen felül csak szimplán legyen nagyon jó, és olcsó.
Wide Gamutos, jól kalibrálható, minőségi, tartós. -
LógaGéza
veterán
válasz
madgie #38162 üzenetére
Én is pont ezen töprengtem, mert nekem is megtetszett a 3D-s monitor ötlete, csak pont ezek a dolgok tartanak vissza (meg az, hogy a filmek 70%-a Fake 3D...). Főleg filmeznék, ezért hasznos lenne. TV sajnos nem megoldható helyhiány miatt, meg szerintem felesleges lenne a 40" arra a helyre. Filmet nézni én a monitortól olyan ~2-2,5 méterre szoktam nézni, nem tudom mennyire lenne meg a 3D érzés...
-
triluan
tag
válasz
madgie #37533 üzenetére
Ezek a távolságok nálad teljesen rendben vannak. de, hogy 24"-t 1méterről(Kamelot) vagy messzebbről, vagy akár 24"-27"-t 40 cm-ről nézni(konflikt) ez a két véglet nem tudom ennyire rossz vagy ennyire jó a látásuk bár ezért előre is elnézést kérek. A 27"-nál még a felbontás határozhatja meg a távolságot.
-
prokxy
veterán
válasz
madgie #37048 üzenetére
Igazából ettől függ, h megveszem-e a Dell U2412M-et vagy sem
27-es jobb lenne, mert a 40" után még a 27 is "kicsinek" tűnik, de pár nap szerintem és megszokom.Mivel azt mondjátok, h nincs 27-es értelmes, FPS-re való monitor 70-75e-ért, akkor kénytelen vagyok beérni a 24-es dell-lel.
-
Ace owner
addikt
válasz
madgie #36911 üzenetére
Köszi srácok
Sokat javít egy kalibráció egyébként? Holnap megyek mediamarktba, ránézek a tv-kre meg monitorokra hogy egyáltalán mekkora ez a 21 col körüli méret, elég lesz-e nekem.
Szóval akkor 40k-ig LG-t érdemes venni, Samsungot inkább ne is nézzek? Sajna keveset találtam ami árban is jólenne és van rajta HDMI csati is, plusz IPS lenne a legjobb..
Új hozzászólás Aktív témák
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!