- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
mijos
senior tag
válasz
Nyugdíjas #36534 üzenetére
Nem azert forumozok es veszem a faradtsagot hozzaszolasom megirasara, hogy a keresot javasoljak. Az ilyen flegma emberekre nincs szuksegem. En is be tudom irni a keresobe, nem vagyok debil. Szemelyes tapasztalatra voltam kivancsi, vagy esetleg valamilyen tesztre. Hulyeseget en is barmikor tudok irni, meg kotekedni.
-
rszp
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #35801 üzenetére
Nem lehet normális monitort venni?
Gondoltam, hogy a 8 évvel ezelőtti monitoromat könnyű lesz lecserélni. Ez sem hibátlan de ha az U2412M a best buy most, akkor siralmas a kínálat. Az U2413 lesz a következő versenyző amit megnézek, ennyit még áldozok rá ha megéri. Ha ez sem üti meg a szintet akkor megvárom az LCD utáni technologiát vagy veszek valami huszonezer forintos akármit amivel szemben nincsenek elvárásaim.
-
D4nY
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #35645 üzenetére
Hello!
Előbb már írtam és ezért raktam zárójelbe csak, hogy Ps.
Bővebben:
- Reklámanyagokat, posztereket, flyereket készítek
- Képszerkesztés, photo composition / manipulation, retusálás
- DVD, CD cover / artwork,
- Facebook, Youtube, Twitter design.Szóval mindent ami Photoshop kivéve rajzolós dolgok (logo tervezés) bár ahhoz amúgy is illustrator kéne.
Dolgozok web-re is, mikor facebookon vagy a weboldalon jelenik meg a promó, slider, stb... De sokszor printre amikor elég nagy felbontások kellenek 300dpi cmyk.. stb...Kivéve egyenlőre webdesignt nem csinálok. De talán a jövőben azt is fogok.
Kisebb videóvágás is lesz rajta de az már tényleg nem pro szinten, talán fotózni is fogok a közeljövőben.
Nem mondom, hogy pro lennék a grafikában (6-7 éve csinálom "magamnak". Másoknak, munkaként fél éve dolgozom ebben..) de szeretnék az lenni és profi eszközökkel dolgozni.D4nY
-
válasz
Nyugdíjas #35556 üzenetére
Köszi! Azért még egy-két dologban kérném még a segítségedet. Amennyiben a színeknél szeretnék egy picit állítani, pl. a zöldet lejjebb venni, ennek a lehetőségét hol találom, mert ahol én gondolnám a Color Settings menüben én sehol nem találok ilyet. A másik dolog, hogy játék közben a dinamikus kontrasztot érdemes-e használni?
-
madgie
titán
válasz
Nyugdíjas #35028 üzenetére
Ha már előkerült a Quadro mókolás: tényleg nem bonyolult
Ha valamit rosszul csinálsz ,akkor kiírja, hogy nincs kompatibilis hardverkomponens a gépben. Ha jó, felmegy.
szerk: ezt már a fotós komának: a lightroomnak (és más programoknak is persze) van egy olyan fenejó tulajdonsága, hogy a kép mellé tudnak tenni egy xmp fájlt. abban benne lesz minden mókolásod, tehát ugyanazt később adobe RGB-ben is ki tudod exportálni, ha nyomtatásra kell az anyag.
-
törölt tag
válasz
Nyugdíjas #34507 üzenetére
Akkor miért nem válaszoltok neki Ti hatalmas nagy "szakértők"? Az már nem lenne elég leereszkedő?
Ha nem gyári rokkant verziót fog ki azzal a kijelzővel is jól jár. Bár tény, hogy van olcsóbban is, de hát ha ennyit szán rá akkor vehet prémium brand monitort is.
Erről ennyit, a viselkedésetek rohadt jól minősíti az új PH! mentalitást egyébként.
Kötekedés 5/5 szakértői minőségben. //facepalm
-
samugalaxys
tag
-
samugalaxys
tag
-
Kal-El
senior tag
válasz
Nyugdíjas #34198 üzenetére
Jó kérdés. Nekem megfelel a fél oldal is, nem vagyok lusta sem olvasni, sem írni.
Viszont van valami amire nem biztos, hogy tud bárki is válaszolni, mert szubjektív. Melyik fárasztja kevésbé a szemet hosszú használat után, illetve melyiknek lehet jobban levenni a fényerejét jobban a nélkül, hogy a képminőség drasztikusan leromlana? -
I3EI\ICE
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #34166 üzenetére
Mi a gond a 2713H-val, ami ennyire nagy mértékben ellentszenvessé teszi számodra? Én pár napja lettem egy 2713H boldog tulaja, és azóta is nagy örömöm van benne. Van WCG, nincs PWM, nagyon lágy (gyakorlatilag észrevétlen) AG coating, viszonylag alacsony fogyasztás... Persze az enyém kalibrálva nincs, de az AMVA után iszonyat pontosnak tűnik még így is (fehéregyensúly szemre belőve, gamma szoftveresen)...
Én végfelhasználói szempontból annyi fogást találok csak rajta, hogy az input lagja érezhetően nagyobb (még nem mértem, de 20-30ms közé saccolnám), mint a mai "consumer" monitoroké.
-
samugalaxys
tag
válasz
Nyugdíjas #34133 üzenetére
Valoban,alapjaban veve ez a kerdes.A fotosboltban arrol gyözködött az elado, hogy nem kell nekem 10bit.
En viszont azt gondolom, hogy a jo technika inkabb elöny egy kezdö eseteben is es nem korlatoz a kesöbbiekben sem. Persze a penztarcam jobban örülne az olcsobb valtozatnak. -
< CyberBob >
őstag
válasz
Nyugdíjas #33941 üzenetére
Nem csoda ha nem lett sikertermék. Egy 23 colos vagy nagyobb méretű full hd monitort normál (pixel mentes) nézési távolságból nem lehet elérni a hosszú kezűek meg gyorsan elfáradnak. Asztali vonalon nem sok értelmét látom az érintésvezérlésnek, de legalább olyan hasznos mint a 3D.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #33941 üzenetére
A kézlevágás jut eszembe, valahányszor valaki véletlenül hozzáér a monitoromhoz. Egyszerűen zavar a koszos monitor és egy ujjlenyomatot is észreveszek rajta. Úgyhogy számomra nem lesz nyerő ez az érintős mizéria. (Telefonból is most keresek gombosat mert elegem van a pucolgatásból, csak egyelőre nem gyártanak olyat ami mindent tudna amire szükségem van. De előbb-utóbb eléri a kritikus tömeget a gombot visszakérők száma.)
-
priti
addikt
válasz
Nyugdíjas #33841 üzenetére
Én ebben nem nagyon hiszek. Szerintem az egy értékelhető többlet, ha színhelyes. Az oké, azt felfogom, hogy valakinek ez nélkülözhetetlen és minden pénzt megér, de attól gondolom messze van egy ilyen 70k-s monitor, mert akkor a kalibrált Eizo-nak nem lenne piaca 200k indulóval, "divatfelárnak" meg nagyon sok a 30k-hoz képest a 70k. Mindegy, nekem max webdesign-ra jönne szóba egy kis csé, mármint ami érintheti a monitor minőségét, de manapság itthon semmit nem csinálok, csak böngészek meg játszom. A TV-n nem is nagyon lehet melózni, viszont ezért is lenne jó egy 3 monitoros hobbygép, mert kiterjesztett asztalon tudnék itthon egy kicsit melózgatni kényelmesen, amit azért kéne, mert felejtek el dolgokat, de ez a "70k egyért" horrornak hangzik a "90k háromért" mellett. Meg melózni igazából elég kettő.
Szóval akkor nem én voltam béna, hanem ezek szerint vékony kávásban nincs, nem létezik "belépő" kategória 30-40k között, csak a megdumálós kategória, ami lehet hogy icipicit jobb, de messze nem annyival, hogy több, mint a duplájába fájjon, persze szerintem. Ez nyilván szubjektív.
-
madgie
titán
válasz
Nyugdíjas #33841 üzenetére
Nem vagyok gémer, sőt, magát a szót is rühellem, de ha valahol szerintem nagyot domborít mondjuk a wide gamut és a WQHD keveréke, az a játék. Eszméletlen, hogy néz ki mondjuk a Star Trek Online normális klingon-vörösekkel, föderációs-kékekkel, szép, mély színű objektumokkal az űrben (ehhez hozzátartozik, hogy az U2711 Wide gamutja nem csak szinte a zöld felé megy el, mint a régebbi VA paneleké, hanem szép kövéren körbeéri az sRGB-t, no meg az aRGB-t is)
Míg mondjuk fotóban meg köpködök, mert a nyüves Win alatt még képnézegető sem nagyon van WCG-re, meg még az eddigi Adobe Lightroom is hülyén viselkedik, ezrét meg nem vennék Photoshop-ot. Tudom, OS X, Aperture, meg van oldva a probléma
-
StLui
veterán
válasz
Nyugdíjas #33200 üzenetére
Sajna nincs idő várni, itt a mérlegkészítés, egy monitorral most pár hét alatt majd a másik monitor árát kinyomtatjuk egyeztetésekhez, míg ha van két monitor egy gépre, akkor semmi nyomtatás, csak a véglegest lementjük pdf-be. Két 1680x1050-es használunk már legalább 3-4 éve ez volt egy gépen eddig, jók azok a méretek, a másik gép elől kellett elvenni sajnos a 19-es monitort, és ideiglenes szétraktuk a két másikat.
Köszi! -
VadTulok
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #32867 üzenetére
Szóval akinek a csűre ég az kiabál, a többiek (nagy többség) nézik otthon megelégedéssel
az asszonyt vagyaz U2713HM-et.
Ha kiderül a közeljövőben, hogy valamelyik hétvégén Pestre lesz utam, akkor elodázom a vásárlást és megnézem egymás mellett a H-t és HM-et mielőtt valamelyik mellé kalibrálást (is) kérek, ha nem, akkor nagy valószínűséggel maradok a HM mellett - és marad az internetes rendelés.
Köszi mindkettőtöknek a segítséget a döntésben! -
Egon
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #32834 üzenetére
Nem szándékoztam kétségbevonni sem a hozzáértésedet, sem az igazadat, csak mintha azt olvastam volna ezen fórumon anno, hogy te nem is látod ezt a (sajnos markánsan jelen levő, és az amúgy picit túlhájpolt Dell-mánia folyamán finoman fogalmazva is háttérbe szoruló) effektet, így bátorkodtam megerősítésért folyamodni...
brd: vizesképernyő-effektnek is nevezik, ez a találóbb (világos, főleg homogén fehér háttérnál, mintha vizes lenne a kijelző).
-
Brekkk
senior tag
válasz
Nyugdíjas #32738 üzenetére
Csak azért tettem fel a kérdést, mert vannak itt néhányan akik megvették már az U2410-et, és vajon tényleg kihasználhatják-e teljesen a monitor tudását egy alap NVIDIA v ATI kártyával.
Vagy lenne a monitorban még tudástartalék, profi VGA-val.
Én is szemezgetek egy használt U2410-es monitorral, de ha a VGA-m kevés hozzá akkor nem veszem meg.
Olyan tudást nem akarok venni amit nem használok ki. -
stranger28
addikt
válasz
Nyugdíjas #32745 üzenetére
Rá akartam linkelni, de mondom linkeltem már annyit... te megtetted félig.
Én meg teljesen.(#32747) fatallerror: 12 óra után már nem figyelmeztetés jön. -
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #32001 üzenetére
Köszönöm. Én is erre gondoltam, hogy Atihoz csináltatom meg. Azt is eltaláltad azt szeretném hogy minél jobb legyen, nem kell grafikai munkára. Ahol veszem ott meg akciózzák egyben a pixelgarit+kalibrálást. Ez lesz az első nem crt monitorom és nem 1-2 évre tervezem. A tn paneleseket eddig kerültem. Csak a munkahelyemen használok olyat ott meg bármi jó amire kell.
Itthon meg mindenre film néha játék általános használat.
-
gyulank
addikt
válasz
Nyugdíjas #31379 üzenetére
Én nem erről beszélek. Szerintem egy típuson belül mind ugyanúgy van beállítva, és nem is ez a baj. Csak egyet kéne a típusból jól beállítani, és ezt a beállítást tenni a többire is. Feltételezem, hogy lenne műszerük tesztelni a jó beállítást pontosan konkrét színekhez viszonyítva, gyorsabban, biztosabban, mintha Jóskapistáknak szemre kéne.
-
zack
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #31207 üzenetére
Nem fogok én sehonnan se leesni, pláne nem magasról.
Tévedni emberi dolog, pláne emberekkel kapcsolatban.
A gond még mindig ott van, hogy te nem hiszel el egy olyan információt, amit nevezzünk hivatalosnak, és mindezt csak azért, mert ezzel beismernéd, hogy tévedtél. Inkább szajkózod a magadét, hogy majd ha te személyesen meggyőződtél róla, majd akkor. Ott volt kalibráláson egy IPS7 széria, te mondtad. Meggyőződtél róla?Vagy mégis hogy akarsz meggyőződni róla, ha nem ilyen szituációban? Az LG-t nem engeded be a boltba árusítani, de ha visznek kalibrálni egy monitort, ott nem jársz utána...Hatalmas szakmai pleff.
De egyébként nem is kellene más, csak tovább látni az orrod hegyénél, amire ugye képtelen vagy, mert egyből rájönnél, hogy egy akkora gyártó mint az LG, nem reklámozhat úgy egy monitor családot, hogy valótlanságot állít. Kb dollár milliókra perelnék őket a vásárlók megtévesztése miatt.
Mindegy. Nem akarok ezen rugózni, csak egyszerűbb beismerni a tévedést, mint a hülyeség mellett kitartani, de így viszont már akkor se hinnéd el a dolgot, ha te magad tapasztalnád. Ilyen ember vagy.Mielőtt bármivel is megvádolsz, a Csabit jó srácnak tartom. Sokat beszélgettem vele, ezért sem értem te hogy dolgozhatsz/ segíthetsz be nála. Majd felhívom oszt megkérdezem.
Mert az ő gondolkodásmódja és szakmaisága, embersége borzasztóan távol áll attól, amilyen te vagy.
-
Acheron
őstag
válasz
Nyugdíjas #31024 üzenetére
Köszönöm, mindenképp szem előtt tartom ezeket a választásnál.
Az U2413 érkezése hozzátok mikorra várható, és milyen árfekvésre lehet számítani? A jelenleg kiírt áron vélhetően nem lesz slágertermék...
Bár nagyon csábít a 27", alighanem maradok az eredeti 24 -es tervnél, a jelenlegi 19 colhoz képest az is komoly növekedés (16:10 -és arányt nézve). Akkor már tényleg inkább a WCG
Kicsit tartok a nagy felbontástól, azt VGA szintjén is ki kell szolgálni... De azért csak bizgeti a fantáziám...Fatalerror, schawo: A hobbik tényleg már csak ilyenek
Ami pedig a találgatás részt illeti, sajnos nem tartozom ama táborba, dolgozgatok én is ezekért a szép csodamasinákért
[/OFF
(#31050) Nyugdíjas: Az jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest