Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40433) Rapid136 válasza bendefeco (#40431) üzenetére


Rapid136
őstag

Mindenféle lencse elő-, alátét vagy közdarab változtat a gyujtótávolságon. Ez egyébként egy korábbi talán Canon (fel nem haznált) regisztrált szabadalom elvén alapul.
A lényege valóban az hogy az eredeti kirajzolt képkör átmérőjét arányosan csökkenti. Tehát egy 50-es obi képkivágását kapod meg az APS-C vázon azonos tárgytávolságból. De még mindig olcsóbb mintha vennél egy fullframe vázat :-)
Tehát mondhatjuk hogy az obik fizikai jellemzői, pl. a mélységélesség azonos módon érvényesülnek.
Visszafelé meg úgy működik mintha egy cropos obit raknál a fullframe vázra, nem lesz teljes képkör az érzékelőn.
És hogy ez miért nem terjedt el idáig? Valószinűleg azért mert most a MILC vázakban lett a tükörnélküliség miatt annyi hely hogy elférjen a lencse.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.