Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86039) Molydeus válasza micafighter (#86035) üzenetére


Molydeus
senior tag

Remélem a jövő héten meg is érkezik, majd írok róla.
Igen, a "milky top" Red Pro-kkal építettem meg először a Q8-at. A Gateron alsó/olcsó szegmenséből pár lineárist már kipróbáltam hosszabb ideig gyári állapotban, kézzel kenve és pre-lubed verzióban is, mivel kifejezetten lassan kenem a switcheket és emiatt ritkán szánom rá magam.
Ezekből egyelőre nekem a KS-3X háza (fekete nylon) jött be a legjobban alap és Silent stemmel is. Utóbbiakat próbáltam a "milky top" Red Pro-k házában is, de az valamiért nagyon nem tetszett, összességében csak veszitett vele. A "milky top" Pro-ban legfeljebb a rugó csere éri meg szerintem.
A másik pre-lubed, amit próbáltam az az Oil King, de ahogy írtam, az nem nekem való, hiába jó switch amúgy.

A KS-3x47-ttel több dologra is kiváncsi vagyok:
- A gyári kenés hol helyezkedik el a full milky Pro-hoz és az Oil Kinghez képest. Előbbi szerintem kifejezetten "vékony", az utóbbi sokkal "vastagabb" ("műszer" vs "gép"). Azt remélem, hogy az új közelebb van a korábbi Pro-khoz és a kent rugók miatt ez gyári állapotban is jó lesz.
- Vajon a fekete nylon ház fog dominálni a hangjában, vagy inkább a "milky top". Itt azt remélem, hogy a teljesen feketéhez hasonlóan mély lesz és akkor megint csak egy gyári állapotában számomra tökéletes lineáris lehet.
- A megerősített lábak hogyan működnek majd a hotswap PCB-imben.

Jelenleg még azt gondolom, hogy kézzel jobb KS-3X-et tudok csinálni, mint amilyen a "milky top" Pro gyárilag. Viszont ha a fentiek mind stimmelnek, akkor nekem a KS-3X47 lesz "A" budget, pre-lubed lineáris, és akkor már csak a KS-3X házas Silenteket kell kézzel összerakni, meg persze rugót cserélni végre az X-ekben.
A Silent Bobagumoknak még adnék egy esélyt, mert egyelőre gyári állapotban használom őket és a hangjuk így is tetszik, a gyári rugójuk is jó, de lube nélkül ez is úgy reszel, mint a Silent Red gyári állapotban. Plusz így még tudok játszani a 45 ill. az 50g-os rugóerővel.

M.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.