Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67383) Molydeus válasza nyunyu (#67382) üzenetére


Molydeus
őstag

Bakker. :(
Annó elsőre nem is gondoltam, hogy a KVM keresés ennyire nehéz ügy tud lenni. Nem tűnik olyan bonyolult funkciónak, aztán mégis el lehet veszni benne. A kínaiak fele le sem írja, hogy milyen hotkey kombóval működik (ha van egyáltalán ilyen) és akadnak vadhajtások, pl. a CapsLock+CapsLock+1 vagy 2...
A 4 bemenetes KVM-knél találtam egy DP-osat, de csak 4K@30Hz-et ígért és jelenleg nem is kapható. Viszont úgy tűnik, hogy nyár vége óta több új kütyü jött ki. Lehet, hogy pár hónapon belül lesz valami értelmes DP-s is.
Az átalakítótól én is tartottam, és mivel a céges Dell-en HDMI van, maradtam egy ilyen KVM mellett. Ennek csak annyi hátránya van, hogy reggelente a monitort kézzel át kell váltanom DP-ről.
A főkapcsoló sem tűnt fontosnak, aztán a KVM az RPi-vel egyetemben rákerült az UPS-es elosztóra a hálózati eszközök mellé, amit meg nem szerencsés áramtalanítani. :D
Szóval most ott tartok a 4-es keresésben, hogy mindkét jelöltnél kérdés a hotkey kombó és vagy főkapcsolóm lenne, vagy saját táp. Viszont legalább az eddig megvett hdmi és 2.0-s USB-B kábeleim jók lennének hozzájuk. Utóbbi pl. azért fontos, mert újabban terjed KVM-eken is a C illetve a 3.0-s B.

Viszont, hogy "On" is legyek, amikor megláttam a 4-es KVM-ek idei árait (->30k Ft), elkezdtem nézelődni a 40%-os ortho-k között. Ekkora méret még éppen elférne a monitor talpán. Gyakran tolom fel a TKL-t a monitorig, amikor hely kell az asztal elején, egy Preonic már rálógna.
Megnéztem, hátha akad valami BT-s/2.4GHz-es hotswap Planck klón. Egyetlen ilyet találtam (TU40), ami jelenleg kizárólag sárgában érhető el és amúgy sem tűnt ideálisnak, úgyhogy ez kiesik. Planckból újonnan csak piros van, ami nagyon elütne. A KPRepublic BM40-esét és az YMD40/Air40-et találtam még. Van esetleg még valami 4x12-esben, ami még elérhető?

M.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.