Hirdetés
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Jónak néz ki jó az ára is -de hol kapható az árukereső azt írta ki hogy senki nem forgalmazza,régebbi tipus volna?
-
frankstork
aktív tag
Meike 320.
Kicsi, de a fénye elég jó. Tud ttl-t. Forgatható, dönthető, diffúzor is van. -
Muerte68
addikt
EM 10-hez milyen rendszer vaku van nem óriási pénzért ami autómata(nem akarok álligatni max az erősségét)
dönthető és forgatható fejű és nem túl nagy?+ az EM 10 frissítő alkalmazás nem hajlandó felismerni a gépet
Lehet azért mert külföldi vásárlás?(Ázsiai) asszem kína 
-
dzz
aktív tag
Ha már firmware volt a téma, megkukkantottam és nekem is akadna frissítés Lumix G7/70-re, de nem akaródzik neki. Jelenleg 2.1 van rajta és a leírás szerint csinálva a Play gomb megnyomásakor vagy a fényképeket hozza be vagy másik kártyával azt írja, hogy nincsenek képek de az Update-et nem
Pedig a 2.2-t töltöttem le, már többször is
Mit rontok el? Ugyanazon kártyáról az optika frissült, pedig alapvetően nem azt akartam... -
Studi
veterán
válasz
bigsee
üzenetére
A 4/3-os 70-300 elvileg tudja valamilyen szinten kezelni a m43-os vázak CDAF-jét, de érezhetően sokkal lassabb, mint a rendszerhez készült obik. A m43-os 75-300 gyorsabb, kisebb, cserébe viszont épp a tele végén, ahol minden foton számít, fényerőtlenebb. Ha használt játszik, én biztosan a Panasonic 100-300-ban gondolkodnék.
Ami még a 4/3-os 70-300 mellett tud szólni, az a nagyon jó közelpontja, és emiatt jó (ekv. 1:1 közeli) leképezési aránya. Én ezt szerettem legjobban abban az obiban.

-
bigsee
addikt
Szerintetek megéri az árkülönbözetet a micro4/3-os 70-300 f4-5.6, a sima Zuiko Digital 4/3 70-300 f4-5.6 felett? Kb. a duplájába kerül, de változott (javult) annyit, hogy kétszer annyit ki kelljek fizetni rá?
Alacsony költségvetésű - értsd hobbi - célra kellene vmi olcsó tele. Azért kérdezem!

-
Sefter
veterán
Urak!
Firmware frissítenék egy vázat, ilyenkor obi maradhat rajta...?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ez az első Pana amiben engedik. Oly talán a kezdetek óta.
-
csurgoi
aktív tag
És a sima(nem Pro és Prémium) kategóriában melyik az a 12-... tartományú obi amire érdemes lenne lecserélnem a 12-50-et?
Már gondolkoztam egy Oly 12-50, Pana 25/1,7-es és Oly 45/1,8-as eladásban és helyette egy 12-40/2,8-as beszerzésében, de nem tudom hogy mennyire kompenzálná az egy 12-40-es a fixeket? -
asdf_
veterán
válasz
csurgoi
üzenetére
En probaltam -igaz, 2 percig- E-M10 II-n a 12-50-et (a 12mm miatt, mert turistaskodasnal jol jon az), grip nelkul kizart, hogy hasznalnam, nekem az nagyon kenyelmetlen volt (es nagy is). A Panan nincs fokuszgyuru, igy azt nem vallaltam be, a hulyen nyitogatos oly 14-42-t utaltam rettenetesen, igy vegul gyozott a kenyelem es a meret es Oly palacsinta lett belole.
-
csurgoi
aktív tag
Tudom hogy sokszor volt már itt téma, meg mostanában a silmatauki fórumtárs egy részletes tesztet is készített, de azoktól kérdezném akinek esetleg konkrét tapasztalata van a két obiról:
Pana 12-32 vagy pedig Oly 12-50 ?
Az Oly macro képessége és a felső tartománynak az elönye nem tényező, mert a mostani -10%+cashback akcióban beszereztem egy Oly 60/2,8-as macro obit és van egy Oly 45/1,8-asom is.
A véleményeket előre is köszönöm szépen
-
zolem
aktív tag
OFF
Bocsánat..... Ez nem akciós topik, de MFT-s akcióról volt szó! Nem egy boltban vagy bothálózatban ami már reklámszagú lenne, hanem egy márka akciója .(ami sajnos elég harmat) Szerintem kifejezetten ide való. Ezt a topikot rendszeresen olvasom, az akciós nem. Viszont így nem maradok le az effélékről.(de) 
-
nincs erőm takarítani, ezer sebből vérzek

nincs egyébként gond azzal, hogy a diskurzusba néha belekerülnek akciók, szerintem egy kicsit természetellenes a szétválasztott topik. akkor viszont valóban van gond, amikor oldalakon keresztül ez a téma. és végülis ilyenkor tényleg át lehet menni a megfelelő topikba.
persze így pont nyitva hagyjuk, hogy "mennyi oké", b.vr toleranciaszintje biztosan alacsonyabb, mint mondjuk freddyé. de felnőttek vagyunk, majd megoldódik. szóval mindenki lazuljon egy picit, ésszel bármi belefér.
egyébként is, milyen penge holmi lett az x-t20 már megint!
(árat nem néztem) -
Mercutio_
félisten
-
hito
nagyúr
Szerintem meg a közösség eldöntötte a kérdést. Rajtad kívül senkit sem zavar. Demokrácia mint olyan, többség akarata...ilyen kifejezések mondanak valamit számodra? Vagy ennek ellenére mindenkinek le akarod nyomni a torkán az elképzelésedet? Szerintem engedd el, így is elég kárt okoztál már magadnak.
-
MrChris
nagyúr
GX80, M módban nincs autoiso, S van auto iso, A van auto iso. Viszont manuál obival S módban (gondolom ilyet szeretnél) furcsán müxik, nem olyan mint automatán, nagyon lassan korrigál, 2-3 másodperc mire elindul. Lassan. Emlékeim szerint a G6-al egyáltalán nem is működött az auto iso S+manuál obival.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chris1983107
üzenetére
Meg kell nézni mi a helyzet. A dummy az alapból inkább trafós, mert 8.4V kell neki. Ha van közdarab akkor lesz 5V-os USB véggel. Én most utóbbit rendeltem, LX100-hoz volt rendes konnektoros 8.4V-os. Az is jó, de most így eggyel kevesebb konnektor kell, mert notitöltőn is van 2A dugó.
-
Chris1983107
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszönöm!
Most rendelem. Amazon.de-ről is 3,3 K. Talán hamar megjön. :-) Akksit meg kipróbálom az EX-PRO nevezetűt. Jókat írnak róla a népek. Köszi a tippet.
Apropó? Bank-ra milyen kábellel lehet rádugni? Adapterem van kb. 12 féle fejjel, de a bank az usb kimenetű (általában) nem? Arra is van valami kis kábel?
Köszönöm!
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
És aztán kitiltották vagy mit szeretnél mondani? Amiről én beszélek az nem egyéni szimpátiák/antipátiák kérdése.
Mondjuk tök jól megpörgeti a topicot ha mindenki akivel (általában kölcsönösen) nem bírjuk egymást megkínál egy ilyen egysorossal
A modoknak legalább lesz mit takarítani. -
b.vr
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Természetesen jogod van ahhoz hogy zavarjanak a hozzászólásaim. Mondjuk engem is egy csomó dolog zavar amit _nem_ teszek amúgy szóvá. Amikor szóvá teszem akkor annak oka van, nem csak egyszerűen annyi hogy "nem tetszik". A vásárlósdinál is tudom ajánlani a visszaolvasást mi és hogyan történt, miért lett az a topic létrehozva (mert hogy személy szerint téged nem zavar az lényegtelen). Ha meg Fuji, pl közelmúlt, ha valaki sorban írja a nemcsak egyszerűen fóbiáit de a kimondottan félrevezető, másokat dezinformáló dolgokat a stabilizálásról, akkor az a jövőben is ki lesz javítva.
De szerintem a stílusom kitárgyalása sem igazán ide tartozik, írj privátot, írj moderátornak ha fórumba ütközőnek találod, stb. -
Freddy76
addikt
Ritkán írok, de folyamatosan olvasom a topikot, bár jó ideje nem m4/3-om van. Az általad kifogásolt, vásárlással kapcsolatos hozzászólások egyáltalán nem zavarnak, a te lekezelő, kioktató, arrogáns hozzászólásaid viszont baromira. És szerintem ezzel az olvasók döntő többsége így van. Ugyanez igaz a Fuji topikra is, az a másik, amit rendszeresen olvasok...
-
Tikakukac
titán
Pedig sajnos így működik. A rendszert az idő kidolgozza, ha valahova nem írnak az vagy azért van mert mindenki helikopter vagy mert egyszerűen mégis mindenki ott látja jónak, ahova beírt. Ami ha 1 pont akkor bumm, meg is kaptad a választ. Sok témára van topik és nincs használva tudok "saját" körben is vagy fél tucatot. Topikgazdi is vagyok, egy részére rálátok a fórumnak és akarhatod bármennyire bebizonyítani, hogy nem, pedig de, ez így megy.
A fogalmaimat meg megint mindegy mi jellemzi. Ha nem megfelelő helyre írok ami csak szerintem megfelelő, akkor moderálni fognak és tömegével mennek a nyakamra. Ha mégis megfelelő, akkor ott marad. Ennyire egyszerű eldönteni mi a helyes és szabályos és mi nem. Ha lassan egy évtizede működik akkor csak nem lőttem annyira mellé. Részemről OFF end.
Chris1983107: Aliról 3.5k-ban lőttem USB-s dummy akksit. Egész korrektetek írtak róla szerintem 1 hét és ideér. Azzal külső akku bankos megoldással elvagy. Gyári akku nem haza lokalizációval meg van ebayen bőven, LX100-ba is olyat vettem, tökéletes volt 4,5k körül.
-
b.vr
őstag
(#80537) Studi: Mert hogy erre felhívjam a figyelmet ahhoz moderátornak kell lenni vagy mi? Mások is szóvá tesznek ilyesmiket (keress vissza ha érdekel) , de nem ez a lényeg. A lényeg hogy erre külön topic lett létrehozva, tessék használni.
(#80536) Tikakukac: ez nem így működik. Amúgy olvass vissza amikor az a másik topic létrejött (hogyan, miért) Tök fölösleges lenne erről a vitát újrakezdeni. Van rá topic, tessék használni. Ezek nem az én szabályaim, nem olyan nehéz ezt szerintem megérteni.
"A másik topik meg biztos jó, nekem itt megfelelő." Ez monjuk egész jól jellemzi a fogalmaidat egy kicsit is összetettebb fórum müködéséről. Röviden: az q*rvára nem úgy megy hogy neked épp hol megfelelő, ha az nem a megfelelő topic.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Chris1983107
üzenetére
Hát arra nincs garancia, hogy eredeti, de az van ráírva. Csak kisautós legyen

-
asdf_
veterán
Azzal, hogy beszur valaki 1-1 aciot, azzal szerintem semmi gond nincs. Ha kialakul alatta 20+ hozzaszolasos parbeszed, akkor lenne valami alapja az eszrevetelednek, azt tenyleg celszeru lenne a szomszed topikban megoldani, de ez az utobbi kettonel nem tortent meg, kb. reakcio sem erkezett a hsz-re, igy egyelore tulpattogod a dolgot.
-
madgie
titán
Csinálhatok egy IBIS imadók istentisztelete topikot? Sokkal nyugodtabb lenne az anyatopik

-
Tikakukac
titán
Ha nem érdekel, átugrod. Engem sem érdekel rengeteg topik rengeteg része, görgő és csókolom.
Ha NFL-t akarsz M4/3-ban beszélni és szerinted ez olyan mint M4/3-ban M4/3 akciót/random infót megosztani akkor sajnos tényleg nem lehet mit kezdeni ezzel, nálad nem ment át a dolog. Modker, hajrá. Sokadszorra is mondom, ha szabályzatba ütközik (nem a te szabályaidba) akkor meg fogják tenni a lépéseket.
A másik topik meg biztos jó, nekem itt megfelelő. Másnak is. Neked nem. Hát ez van

-
b.vr
őstag
Panasonic cashback.
Komolyan hihetetlen, ott írom hogy ezeket _NE_IDE_ , erre megint beq*r valaki egy pénzezős hírt. Van erre külön topic - akciók, mit hol mennyiért lehet beszerezni, stb. Engem ez nem érdekel, ha meg majd érdekel, akkor abban a topicban megtalálom. És ne gyertek azzal hogy "mi elől veszi el a helyet" meg úgysincs szakmai beszélgetés mert akkor én meg átjövök ide pár haverral mondjuk NFL rájátszásról beszélgetni hiszen az sem veszi el akkor nyilván semmi elől a helyet.Tehát még egyszer, van erre külön topic, ezeket légyszi ott bonyolítsátok, hogy amikor egy vásárlásban nem érdekelt topic-olvasó az oldalsávban azt látja hogy 4, 8, 25, stb új hozzászólás, akkor amikor megnézi mi a téma, ne állandóan a cashbackről meg a rajaláról meg a társairól szóljon.
-
Chris1983107
tag
-
MrChris
nagyúr
válasz
Chris1983107
üzenetére
Ebayról vettem eredetit fél áron, meg egy dummy 'elemet' usb átalakítóval 4ezerért. Ezzel drótosan tudom táplálni egy telótöltőről, vagy powerbankról. Utóbbival egy 10A-essel már elég hosszú TL-t lehet nyomni.
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Kezdőként kérdezném, hogy a több típussal is kompatibilis DMW-BLC12E típusú akksiból van-e valami minőségi utángyártott, általatok már tesztelt alternatíva? Panasonic G80-at használok főleg videózni szeretnék vele. Még egy eredeti akksit mindenképpen tervezek, de 3. esetleg 4. akksira már nem szánnék 18 ezret/db

Kezdőként kérdezném az itteni rutinos tagokat van-e esetleg valami javaslat?
Előre is köszönöm!
Üdv.:
Krisztián -
vape1
csendes tag
-
b.vr
őstag
Légyszi ezt a mit hol kapni vásárlós-akciózós-rajalás stb dolgot inkább a külön erre a célra létrehozott topicban folytassátok! Köszi!
Helyette legyen egy friss Robin Wong bejegyzés: "5 Reasons Why You Need Image Stabilization"
Jó kis extrém szituációkat és mintaképeket hoz!

-
eeXaa
addikt
..nos urak. ..elérkezett a várvavárt pillanat. Visszaléptem a klubba egy kivénhedt GH2 társaságában.
-
sasa134
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
Azért az kellemes deal, csak a 15-ös önmagában szokott 300-350Eur körül menni használtan itt nálunk Németo-ban.
-
TayRol
nagyúr
kapható valahol olyan szett, hogy gm5 + 12-32 + 20? vagy gm5 + 20 ? tehát kicsi, apró gép evf-fel és ekv.35-50 közötti fényerős fixszel.
-
t.imi
addikt
Egy hirdetésben olvastam. Oly vázakat nem ismerem, sem az OM/m43 adaptereket, ezért kérdeztem.
-
-
t.imi
addikt
Urak, egy OM /m43 adaptert használva, pana vázon is van a fókuszmezőben visszajelzés a helyes fókusz pontról?
-
n.andras74
aktív tag
Eljött a pillanat...lesz egy öccse a GX1nek szerintem GX80...Fontos, hogy pici legyen. Iszonyat strapa bíró volt. a gX1 eset már le köre és semmi baja viszont a olympus obimat már kellet javíttatnom... Jelenleg Olaszországban élek( dolgozom) ezért itt nézem a a vázakat vagy a jó akciókat. 485Euro a legolcsóbb helyen...van valami jobb forrásotok?
-
madgie
titán
Amúgy csodás dolog a perspektíva, bármennyire fixb*zi vagyok, a cápa óta lenyűgöz ez a megoldás

-
topikk
senior tag
Akkor a korrekt válasz az lett volna: igen, normális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
az ebay meg áfás meg rizikós.
megpróbálom 
Lehet azért mert külföldi vásárlás?(Ázsiai) asszem kína

)
Pedig a 2.2-t töltöttem le, már többször is
A GH5-ben automatikus ISO választási lehetőség videofelvételkor M-módban!

Bocsánat..... Ez nem akciós topik, de MFT-s akcióról volt szó! Nem egy boltban vagy bothálózatban ami már reklámszagú lenne, hanem egy márka akciója .(ami sajnos elég harmat) Szerintem kifejezetten ide való. Ezt a topikot rendszeresen olvasom, az akciós nem. Viszont így nem maradok le az effélékről.(de) 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)