Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisZ2
csendes tag
Sziasztok, Panasonic gépek mindegyike támogatja mind a Power OIS és a Mega OIS stabilizást? Konkrétan egy GF6-os gépről lenne szó.
-
Dolphin
tag
A Pana 25 1.4-nél relatíve nagyobb a minőségi szórás. Nekem volt 3 is belőle, amiből kettő f/1.8-2-on, a harmadik pedig f2.8-on volt csak éles, de ami 1.4-en is éles lett volna, olyanom nem volt. Más meg áradozott f/1.4-en... de lehet csak ízlések és pofonok. Most 25 f/1.7-em van, nem cserélném semelyik másik (kiv Oly 1.2) obira, f/1.7-en élesebb mint bármelyik Leica 25mm-es volt. FE előnyét elveszti a rekeszelés miatt, a Sigmát viszont nem ismerem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
bendefeco
üzenetére
Ha jobbára m42 obikkal használnád, akkor maradj a sony-nál, a nagyobb szenzor adta előny magasabb ISO-nál esélyes, hogy már látszik.
Egyébként az m42 obik ugyanannyira használhatóak, mint sony-n, esetleg még a Pana mellett szól, hogy abban van aránylag hatékony szenzorstabi, így statikus témákat hosszabb záridővel is ki tudsz tartani.
-
bendefeco
tag
Üdv.
A véleményetekre lennék kiváncsi. Sony A6000-ről visszalépés a 4/3 szenzoros gépek? Ha igen miben? Ha nem miben jobbak? A Panasonic GX80-at néztem ki
Mennyire használható M42-es obikkal a 4/3 rendszer?
Köszi a válaszokat
-
Studi
veterán
Az van, hogy mindig A jobb mint B eredményekre akarunk jutni, és ez alapján választani. De a fotózásban (és az élet legtöbb területén amúgy) rohadtul nincs értelme ilyen összehasonlításoknak, főleg olyan területen, ahol tényleg ennyire hajszálnyiak a különbségek. Volt egyszerre 25/1.4-es és 25/1.7-es Panám, őszintén szólva azért tartottam meg az előbbit, mert sznob vagyok, és nem azért, mert láttam volna a képeken a különbséget a javára. Van, persze, hogy van, de közel sem annyi, hogy újonnan 3-szor annyit kérjenek érte. Egy hétig volt nálam az Oly 25/1.8 is, arra sem mondanám, hogy kétszer annyit ér.
A tartósság persze más kérdés, jórészt műanyagból van a kis Pana, szét nem bontottam, hogy belül mi van. A bajonett fém, úgyhogy alapvetően nem kell aggódni érte.
Amúgy az Oly 45 is plasztik kívülről, de a bele fém. Ha veszel egy Panát, majd belenézünk.

-
t.imi
addikt
Kb erre számítottam, a két agyútól eltekintve

Igen, túl szoktam agyalni magamat, nem szeretnék oda jutni, hogy nem ezt kellet volna.
Pana az ára miatt érdekes. Miért a felé a másik kettőnek?
Full műanyag, lencsékkel együtt?
Ok, sigmák is hasonló árban mennek.
Köszönöm, megyek vissza izzadni!
-
Studi
veterán
Sőt, a Pana 25/1.4 még jobbabb, az Oly 25/1.2 pedig a legjobb.
Viszont igazából annyira jó a Pana 25/1.7, hogy nincs rossz választás ebből az ötösből. Árban sokkal nagyobb a különbség, mint képminőségben. Bármelyiket bátran megveheted, mind jó választás. Az olcsósága miatt a Pana 25/1.7 ár/érték bajnok, a Sigma a fényereje miatt szerintem rögtön utána. Az Oly 25/1.8 és a Pana 25/1.4 drágább, de kiváló minőségű, nagyon kiegyensúlyozott obik. Az Oly 25/1.2 pedig ultradrága, csúcsminőség.
Szerintem kár sokat agyalni, inkább meg kell nézni, mi az, ami még befér a keretbe, és elérhető, meg kell venni, és használni. Sokat használni.

-
t.imi
addikt
Urak, éppen a Sigma 30/1.4-t nézem amikor szól az eladó, hogy miért nem az oly 25/1.8-t veszem, a képeivel borotválkozni lehet. Sakk matt.
Pana 25 1.8 jó, Sigma még jobb, oly még ennél is? -
Studi
veterán
válasz
topikk
üzenetére
Alapvetően kisebb, gyorsabb, picit élesebb is a 40-150PRO. De E-M1-el szerintem bőven nagyon jó egy 50-200SWD is, ráadásul hosszabb a tele vége, ami azért jól jöhet. Ha nem szempont a váz kis mérete, akkor én is ezt az utat járnám (mondjuk nekem már meg van az E-M1 és az 50-200SWD
). Ami buktató lehet, hogy ha más m43 vázra tennéd, akkor azon nem fog úgy funkcionálni, mert lassú lesz az AF.Szoktam javasolni, hogy ha jársz XVII kerület, vagy Maglód felé, akkor meg tudom mutatni ezt a párost.

-
topikk
senior tag
A jövőben valamikor szeretnék egy tele zoom-ot vásárolni (ahogy lesz időm rá
)Azt nézegettem, hogy a használt Oly 40-150 Pro árából (~900 EUR) kijön egy használt E-M1 és egy 4/3 50-200 SWD (kb. 500 + 400). Mi ennek a buktatója? Akkor az E-M 10 II-őt el tudnám adni, annyival bennebb lennék és lenne egy jobb vázam.
-
-
t.imi
addikt
-
t.imi
addikt
Őszintén? Nem szeretném, hogy az obi legyen a leggyengébb láncszem. Elég, ha én az vagyok.

Ephotozine-n, lenstip-en szerencsére azonos épületekről, szobrokról készültek képek.
Dxo-n 24/28 pötty, gőzöm sincs mennyit tesz ez gyakorlatban. Az számomra érdekes, hogy Oly vázakon lényegesen jobban teljesít minden obi, mint a Pana vázakon. -
Tikakukac
titán
válasz
SidCorky
üzenetére
Hát, khm, erről tudnánk mesélni kinek mihez van pofája, de fogalmazzunk úgy, hogy ha összekapom az idegzetemet akkor csinálok egy kört megint. Külön téma lenne, hogy 2 ugyanoda tartozó márkaszerviz közül miért mondd az egyik akkora ordenáré hülyeségeket, hogy a másik szervizben döbbenten állnak ki mondd ilyeneket. Ja, hogy a kollégák. Hupszika. Ezt nem értettem sose nálunk sem, hogy Pesten belül 3 márkaszervizes hogyan mondhat ugyanarra a kérdésre 3 választ, mikor ezek eléggé gránitkemény dolgok.
-
SidCorky
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Amikor ez volt téma mindig elfelejtettem megnézni, most eszembe jutott...ha csak elhúzom a reteszt, kipattan kb 120 fokig, nem kell ujjal toligálni semmit. Én a helyedben bevinném gariztatni, nem is értem hogy van pofájuk ilyen hibával a kezedbe adni egy ilyen drága masinát

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t.imi
addikt
Annyit még hadd kérdezzek, megéri a ~2* árat a Sigma 30/1.4 a Pana 25/1.7-hez képest? Újonnan venném.
-
topikk
senior tag
Köszi! Ezt tudtam intallálni...

Otthon majd kiprobálom a kártyát, hátha látja a törölt fájlt.
-
topikk
senior tag
Meg az irány is kell hozzá, hogy merre mutat az obi. (?)
Más: véletlenül kitöröltem egy time-lapse videót (E-M 10 ii). Vissza tudom ezt állíítani a képekből kamerán belül? (még előttem áll egy asztali gép vásárlása, jelenleg a céges laptopot használom amire nem tudok telepíteni)
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Két-három év múlva lassabban fog forogni a föld, szóval simán javítható lesz!
-
madgie
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Kíváncsi leszek, mit fognak nyilatkozni, ha mégis sikerül még jobbá tenni a következő generációban

-
Grga_Pitic
aktív tag
Akkor a 25/30mm leginkább, ahogy Studi is írta.
Beltérben a 42.5/45mm is hosszú, ha az egész gyereket bele akarod komponálni a képbe. A 25/30mm ideális, mert hacsak nem mászol bele a gyerek arcába, nem nagyon torzít. Kompozíció válogatja, de épület részletre is jobb, mert a környezetből is többet tudsz belekomponálni, ha meg szűket akarsz, úgyis ott van valamelyik manuálod, nem fog a kilincs elszaladni.
topikk: épp akartam írni, hogy de bizony hogy volt, madgie köszörülte rajta a nyelvét, de látom már be is jelentkezett.

-
topikk
senior tag
Akkor nem érdekes

-
topikk
senior tag
Érdekes, ha nem volt még: ezek szerint a Föld forgása limitálja már az elárhető elméleti stabilizációt.
On image stabilisation
AW: Can we talk about the E-M1 Mark II’s new IS system. How well does it work with and without IS lenses?
SK: The in-body stabilisation itself gives 5.5 steps, and the Sync IS gives 6.5 steps with OIS lenses. 6.5 stops is actually a theoretical limitation at the moment due to rotation of the earth interfering with gyro sensors.
-
t.imi
addikt
Igen Studi, természetesen 1.7, 1.2 álmomban se

Perpill Oly 12-50, Sigma 60, 4/3 Oly 35 makro, m42-ből 45/2, 50/1.8 ,35/?, 135/2.8 hirtelen ennyi jut eszembe.
Sigma hosszú lakásban, kimondott portrét nem szoktam/tudok, manuál felejtős, kva gyors a gyerek
Szobában, mostani szép időben kint 3.5-től felfelé már nagyon rövid a záridő, külső vakuval sem lehet 4-500 környékére menni, hogy ne mozduljon be. Mindez 12mm-en.
Épületen nem mindig az egészet értem, épület részletek is szoktak lenni. Ott számomra jobban tetszik, ha a lámpa, kilincs éles, de 20-30cm-re már mosódik a többi. 12-50 megfelel, ha az egészet szeretném.
Lehet amatőr a megfogalmazás, sorry.Jelenleg videózok, ha valami maradandót szeretnék a gyerekről

-
Grga_Pitic
aktív tag
Épületre, tájfotóra szerintem teljesen felesleges a fix objektív, úgyis rekeszelni fogsz a mélységélesség miatt, kevés fényben pedig a fixhez sem árt állvány. Látószögük sem ideális. És a zoom alkalmasabb is ilyen célra, mert nem mindig tudsz közelebb / messzebb menni. Milyen objektíved van még?
A 25/30mm jobban használható beltérben portréra, de szűkebb, mondjuk fej/váll kompónál már torzítani fog.
Igazából kéne mindkettő.
-
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Panasonic 42.5 és a Sigma 30 1.4 közül melyiket ajánlanátok?
Panához már volt szerencsém, Sigmához még nem. Vegyes felvágott lenne, portrén kívül épület, tájfotóra is használnám. -
silmatauki
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Végre sikerült beüzemeltem MacOS alatt a Node + RX 480 párost (itt van az eGPU-król topik). Ha gyorsítási eredményekre vagytok kíváncsiak, szóljatok, és megpróbálom tesztelni. Ez a Mac-tulajokat érdekelheti.
-
Tulku
veterán
EVF kell...vak vagyok és ...hogy mondta Parci apja a vállvonalban lövöldöző lcd-t nézegető fotósokról?...na szóval az a mondat jó volt...nem akarok úgy lövöldözni...pláne videózni...ha a szememhez teszem akkor az ad neki egy plusz támpontot...
Ezen kívül a TZ100-ban az evf kuka...oly kicsi és rettenetes...
-
MrISO
csendes tag
Jól látod. Az 1" szenzor amúgy nem rossz, de a TZ100 (más piacokon ZS100) szinte vállalhatatlanul gyér objektívet kapott. Azóta ugye az LX10/LX15 képében van már egy másik 1" szenzoros kis kompaktja is a Panának, ami ellenben tisztességes üveget kapott. Egymás mellé téve üvölt, hogy mennyire más minőségű üveget kaptak..
A 3 szóban forgó Panasonic kompakt összevetése az LX100 felbontásán.
Ezzel arra is próbálok utalni, hogy ha minden áron Pana kompaktot akarsz venni, akkor érdemes esetleg az LX15-öst is elgondolkozni. Bár EVF nincs benne, de cserébe az LX100 közeli minőséget hozza ahhoz képest fele méretben.
Igaz az ára jelenleg még elég nehezen emészthető.
-
Tulku
veterán
Én nem vakuzok és beltérben iso 1000 környékén nekem elég gyatra képeket csinált...nekem a színei sem tetszenek...az eddigi m4/3 gépeim mind jó képeket lőttek, ráadásul a panál jó videókat is tudnak lőni...na mondjuk a tz100 is jó videókat csinált...de képeket nálam nem....
-
Tikakukac
titán
Hát én tényleg nagyon kedveltem, de nyilván én kicsit más terültet járok be ezekkel, mint az itteniek.
80hun: Kérdés az, hogy mennyi utómunkával. Azt a szintű "lősz és köpi ki a tökéleteset" élményt nálam nem sok cucc hozta még. Olyból is láttam már olyan videót, hogy hajad leteszed, de azért mindig kiderült, hogy a srác izzadt alatta 1 napot mire kicsicsázta

-
Tikakukac
titán
Hát ahogy érzitek, én nagyon szerettem azt a gépet az biztos. Volt pedig kicsi Oly M4/3-am, marha drága Olym, van raklap Pana G széria, de azért érezhető, hogy ez a G7+14mm sem olyan ügyes, mint az LX100 volt. FZ2000 lenne még megoldás nekem, de hát gondolkozzon már el a Pana magán annyiért...
-
Tulku
veterán
Mindegy most nem sz...kodok...karácsonyra kaptam ajándékba, tehát gyorsban pótolnom kell...a TZ100 és LX100 közötti különbséget asszonypajtás úgy sem fogja látni...de a hiányt esetleg érzékeli (nincs a szekrényben a megszokott helyen...)
-
-
Tulku
veterán
Hát megen itt vagyok Urak!
Na szóval úgy gondoltam, hogy elég lesz nekem a TZ100 hiperszuper nagyonkompakt egy collal...de szerintem fos képeket csinál (a lencséje nem igazán penge szerintem)...
Na már most akkor legyen újra 4/3...
Vagy veszek egy LX100-at (az már remélem jó lesz...) vagy használtan ilyen GX8-GX80 és obi kombót..
Na most látok GX8-12-35 2,8 obi kombót eladót marha drágán...ez annyival jobb minőséget ad, mint az LX100?
Nekem nem kell, hogy fénysebességgel lőjön vadászrepülőre, meg éjjel se szeretek temetőkben dideregni mint Madgie
Tehát ilyen koca, ez-az fotózás, de legyen már annak a képnek részlete iso 1000-en... -
.mf
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Nem csak, hogy szélesebb (és UWA-ban főleg a szélesebb az érdekes), hanem a tetejébe végig f2.8, nem f2.8-4, és a várható árnál jóval olcsóbb is, már most elérhető, és tesztelten jóféle... Nem igazán értem, Panánál mire is gondoltak a 8-18 árazásánál, amennyiben a pletyka igaznak bizonyul (nagyon remélem, hogy nem).
Elek: sajnos csak kocsival jártam meg Erdélyt tavaly mindkét alkalommal... Mióta a sportgép összetört (még azóta sem kaptam hozzá vázat emberi áron), azóta csak enduro van (bütykös-gumikkal), amivel az aszfalt nem annyira élmény -- ellenben ahhoz hegyek, dombok, ösvények is vannak bőven Erdélyben, hajh de még milyenek... A következő 1-2 évben biztosan elviszem még oda a motort.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Én is pont ezt akartam írni.
Annyi előnye lehet a 8-18mm-nek, hogy belefér az ekv. 35mm gyútáv is. Csak hát aki ennyi pénzt hajlandó egy UWA pro zoomért kifizetni, az jó eséllyel rendelkezik egy normál pro zoommal is, és többre fogja értékelni a 7-14-esek szélesebb végét. -
.mf
veterán
"Price tag around $1,500 for the two new yet non releasedzoom lenses!"
Nos, a 7-14 f2.8 és 40-150 f2.8 a tesztek alapján képminőségben elég magasra helyezte a mércét, és azok 929 ill. 1080 GBP-s (vagy 1199 ill. 1269 EUR, ha csak AT és DE árakat nézzük) ára még alacsonyabb is. Kicsit elszaladt a ló az árazásukkal szvsz.
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
8-18/2.8-4 és 50-200/2.8-4 várható.
Utóbbi egész jól hangzik számomra.
Persze drágák lesznek, mert mégiscsak Lajka. -
t.imi
addikt
-
MrChris
nagyúr
Korábban tavaly valaki linkelt egy Oly-Pana vs ooc jpg sort, utcai képek, kirakat ilyesmivel, most nem találom, hol lehet?
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Warning, the following stunts were performed by trained professionals or under the supervision of professionals on a closed course. Do not attempt this at home.
De tényleg. Reptér e célból lezárt részén, engedéllyel. Ott szabad
Én meg csak fotóztam.Grga: ha viszont világosabbra húztam, akkor a vörös csatorna égett ki, ami szerintem sokkal rosszabbul nézett ki. Amúgy a világítótornyosat nem érzem annyira alexpósnak. Tényleg ilyen kicsit sötét volt (ld. -1/3 FÉ-kel 1/80 a Nap irányába), a Nap már lement, és az ég csupa felhő volt.
Dolphin: a múlt év derekáig feldolgozott képeken döntően használt presetemben 10 szaturáció volt, az év végefelé és idén befejezett képeken 0
Na jó, a Velvia filmszimuláció valószínűleg elég sokat ad hozzá, még így felére lehúzva is. De azért remélem egy Rizsavi-festménytől megkülönböztethetőek maradtak 
Alexpósság: mint fentebb írtam, ahol a napkelte / naplemente volt a fő tárgy, ott úgy lőttem be, hogy az égbolt ne égjen lehetőleg nagyon ki, és amennyire csak lehet, megmaradjanak a részletek és színek. Ld. májusban volt egy nagyon szép napkelte, ahol volt pár kép a Gellért-téren és a Sziklakápolnánál a Szabadság-hídról, aztán pár percre rá felértem a Gellért-hegyen a kereszthez, és lekaptam a napkeltét néző fiatalokat. Utóbbinál egy jó adag részletet, színt, kiégést beáldoztam, hogy jobban lehessen az embereket látni, és ott bármit is próbáltam (ld. a Nap körül a vöröses kiégés), nem tudtam már az égbolt szépségét visszahozni.
Már régóta sokan mondják, hogy alexpósak a képeim. Nekem viszont így adják. Mondhatni ez már személyes védjegyem része
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
csurgoi
üzenetére
Sokan nem szeretik a Photozone teszteket, de pl. ők meg szokták nézni, hogy milyen a torzítás automatikus korrekció nélkül, példának okáért itt van a 9-18mm.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Általában RAW-ot szoktam utómunkázni és gondoltam ha van hozzá kimondottan Olympus lencsekorrekció akkor miért ne azt használjam.
-
csurgoi
aktív tag
A PS lencsekorrekció profilokból hiányolom az Olympus obikat.
Több fórumon kutakodtam ez ügyben és itt láttam valamiféle importálási lehetőséget(persze ha jól értem az én gyenge angolommal):
[link]
Valaki tud ebben segíteni, hogyan lehet bevarázsolni a PS-be?
-
MrChris
nagyúr
válasz
shirogin21
üzenetére
Minden kikapcsoláskor egy nagy sárga felkiáltójel lesz a képernyőn, elvileg nem vész el a beállítás, kártyát kell formázni, addig asszem csak mp4-ben rögzít. Ha majd visszaállítod teljes gyári visszaállás lesz és eltűnik a felkiáltójel.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Dolphin
üzenetére
Szintúgy. Furcsa, fotó közben expó gomb lenyomásakor kb ugyan úgy hallható, ha elengedem leáll. Ha MF van és belenagyítás akkor is megy a stabi. Hogy halkabb e azt nem tudom megítélni. Fotónál annyira nem érdekelt a hangja. Viszont ami érdekes, hogy videó közben szinte nincs hangja, olyan mint fotó módban mikor nem nyomom az expót. Ilyenkor hogyan stabilizál? De sajnos a videó hangján nem sok változást hallok, hasonlóan surrog, még ki kell próbálni, mert szobában elég nagy a csend és nagy az erősítés. Viszont G80-on külső mikrofonnal a vakupapucsban használható lehet. Korábban próbáltam GX80-on de abba is behallatszott.
-
shirogin21
csendes tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről a hackről, érdemes élni ezzel a lehetőséggel, mi lenne a következménye annak ha ezt művelném a vázammal ?
Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalása ?https://www.youtube.com/watch?v=HxmVDdU1xf0
-
Dolphin
tag
-
Dolphin
tag
Látom dícsértek sokan, tőlem egy kis kritika akkor, ahogy én látom: szerintem túlszaturáltak többnyire, leginkább a naplementés képek, illetve ezek kb mind alexpós. (Ebből a szenzorból simán kihozható nagyobb dinamika, igaz, akkor már kezd HDR-es kinézete lenni, de a világosakat jól tűri) Többi között pedig akad jópár kissé bebukott. A monitorom kalibrálva van, nem tudom te min szoktál szerkeszteni. De szóljatok ha tévednék, amúgyis csak egy vélemény..
Remélem építő jellegű.. -
Grga_Pitic
aktív tag
Leginkább a Szabadság hídról készült képeken, mert ezeken a kompó is rendben van nekem. Ezen kívül a világítótornyos képeken is lehetett volna picit világosítani, akkor még jobban ütne.
Az MFT szenzor sajna tényleg nem bír túl sok húzást, esetleg HDR-rel érdemes próbálkozni. Mondjuk ősszel nekem azt is sikerült elbökni a Garda-tónál, mert bracketinggel is alexpós lett az előtér... -
Mercutio_
félisten
-
.mf
veterán
válasz
Golota
üzenetére
Golota + OPiiPO + G@ß! + Grga: köszi

Juzaphotoról azt se tudom, mi az
500px még továbbra is a "gondolkodom rajta" fázisban van
Flickr-t is olyan ritkán használom, évente pár alkalommal.Sötét előterek: naja... Örök kihívás. Eleve megfelelően érdekes és a fő témához jól használható előteret találni is az. Időnként "a sötét ápol és eltakar", mert az, hogy egy törmelékdombon állok, a földön szemét hever, vagy ótvar igénytelen félkész vagy omladozó épületek vannak a képben, inkább csak levonna a képből. Van, hogy a közelben nem láttam igazán érdekeset, vagy van, amikor túl kicsi volt, a már eleve hosszú záridőn nem akartam erős rekeszeléssel még tovább rontani. De olyan is volt, hogy nem éreztem, hogy a sziluett helyett világosabb előtér hozzátenne a képhez, ilyenkor még mínuszba is nyomtam az árnyékokat.
Aztán persze van a technikai oldal is, hogy mire már értelmezhető lett az előtér, túl zajos lett, vagy természetellenesnek nézett ki.
Esetleg valamelyik konkrét kép? -
dzz
aktív tag
Az csak egy önkicsomagoló exe, semmi egyéb.
Viszont a tavaly szeptember végéig készített képeim exifje G70-et mutat. Valamikor október elején frissítettem a 2.1-re és azóta az exifben G7 szerepel
Szóval akár frissíthetem is, csak tudnám, hogy ez most nekem, mint felhasználónak jó vagy rossz
Meg azt se volna rossz tudni, hogy ez miként történhetett? Mindig a G70-hez való firmware-t töltöttem le, mint ahogyan most is, csak épp most nem fogadta el többé... kíváncsi volnék, hogy ez hogyan orvosolható, ha egyáltalán az! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Projektor topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Mobile
- Gaming notebook topik
- Sorozatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Jackal LOW 45 mini gömbfejes állvány
- Samsung NX5 MILC váz objektívvel szettben vagy külön eladó
- Sony A7 IV váz + ajándék cage & akkuk (3 év gari, 2500 expó)
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- eladó Nikon Z5 fényképezőgép memóriakártyával
- Pixel 7 pro 128/8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na jó, a Velvia filmszimuláció valószínűleg elég sokat ad hozzá, még így felére lehúzva is. De azért remélem egy Rizsavi-festménytől megkülönböztethetőek maradtak
Szóval akár frissíthetem is, csak tudnám, hogy ez most nekem, mint felhasználónak jó vagy rossz