Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
szénné sosem élesítem, csak ha bemozdult vagy rossz helyen van a fókusz. egy alap minimális élesítést meg mindíg reflexből tolok rá, tökmindegy milyen obival, vázzal lőttem, ami egész eddig jól működött a d7000, 60d, e-p1-nél is, g3 rawokon viszont úgy tűnik maszatol vagy nem tom... de sztem csak össze kell szokjak vele, valszeg másképp kell tologatni a csúszkákat ahhoz, hogy hasonlóan jó eredményt kapjak.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
nem elég, hogy b*romira elavult a 12mp szenzor, végül kiderül még, hogy iso-ban is csal, vastag az AA, ráadásul a kijelző sem kihajtható, tapicskolni sem lehet, af lassú, de én úgyis szeretem
ha lenne beépített evf vagy dobozban adtak volna vele egy vf-2-őt esküszöm nem váltottam volna le, addig nyúztam volna, amíg a zár bedöglik vagy valami 
MrChris: ccd-s oly-m nem volt, de flickr-es képeken is látszik jól miért istenítik annyira, csorgattam a nyálam miattuk én is párszor már a billentyűzetre
-
Mercutio_
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Anno én is visszasirtam Pentaxos koromban a Kodak ccd színeit amikor az öreg pentax vázat új cmos-osra cseréltem.
kamylion04:Várható volt, hogy amikor 25 a garis kitobi ár , akkor dömping idején max 20 lesz, főleg úgy, hogy abból a piac felvevő képessége is kisebb mint tele, vagy fényerős fix fronton.
-
jjeahh
nagyúr
-
Schanyee
senior tag
Nem is lenne fair a G3, mert abban már a 16-os szenzor van. Amúgy az ér ha én dobok egy szavazatot a G3-ra? Nekem más komoly kamerám nem volt előtte/akkor, ezért nem is tudhatott semmi se szebb képeket dobni.
Amúgy én tényleg szerettem azt a vázat, a kezelhetősége, fogása miatt jobban is mint a mostanit. -
jjeahh
nagyúr
p3-at nem próbáltam, de p1 szenzor végletekig tuningolva, oly színekkel, szal sztem p3 adja valszeg a legszebb eredményt iso800 alatt, de sokban nem marad el a p1 sem tőle, + a p3 tud néhány extra ficsőrt, taccskijelző, gyorsabb af, támogatja az opcionális keresőköt stb. e-p2 miért nem játszik?
-
oké gyerekek, akkor elkezdtem számolni a szavazatokat a legszebb képet (sooc-ra gondoltok?) dobó régi m43-os vázakra:
e-p1: 1
e-p3: 1
pana g3: 0
-
schawo
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Hátsó obisapka.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk olcsóbbak, mint azok az objektívek, amiket az Oly vázsapkaként árul.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
én még mindíg azon vagyok, hogy ha van fény, az összes modernebb csicsás szenzort leveri az e-p1, amit próbáltam... szal általában megy a techbuzulás mindenhol, hogy melyik a jobb szenzor, de sztem a végeredmény fontosabb, mint az, hogy hogyan teljesít iso 1600-on, meg hogy kiégnek-e a részletek, ha nem exponálod ki helyesen a képet. a g3, d7000, 60d-nek vigyorgok havonta egyszer, amikor koncerten is teljesíteni kell (magas iso), az e-p1-nek meg vigyorgok minden nap (képi világ) 
hibavissza: ez jó
apám annó amikor mobiltelefon fronton is divat volt a miniatürizálás, ellőtte ugyanezt a viccet mobillal, hogy vesz egy pici, vékony mobilt, hogy trendi legyen, + mellé egy nagyot, amivel megcsengeti a kis telefont ha nem találja a táskában 
-
MrChris
nagyúr
válasz
kamilyon04
üzenetére
hát érdekes az oly, nem szarozik a szenzorral, kb mindenbe ami kijön az aktuális legjobbját rakja. A legalsóbb kat. pen a PM2 kb ugyan azt tudja mint a csúcsgép szenzor szempontjából. Lassan ott tartunk hogy akinek van pl 17-25-45 fix tirója egy Parciért vehet mindhárom alá régi pen vázat
nincs obicsere 
-
rbalint88
veterán
válasz
kamilyon04
üzenetére
amikor egy pana gx1 40 körül megy, akkor az e-p3-ért reális a félparci körüli ár.
-
schawo
titán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Amint az E-P3 lemegy fél (!) parcira
, veszek egyet, mert akárhogy is, a legjobb színvilágú MFT-k a 12-es Olyk. Ha pedig van fény, nem érdekel a 12-es zaja. -
HollyBoni
veterán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Akitől vettem a GH1-em 1-2 éve 100-ért ő még 2009-ben 300-400-ért vette 14-140-el.

-
kamilyon04
csendes tag
válasz
MrChris
üzenetére
remélem ennek azért nem lesz hosszú távon ilyen masszív hatása 
tekintve, hogy én is rámentem az e-pl5-re, és úgy érzem, hogy az új gazda kellene az ep 3-nak, meg a 14-42-nek is. A teléről még nem gondolkodtam hogy maradjon-e, de úgy látom, hogy egy darabig még nem is fogok...Mondjuk az ep3-mal külön beszívtam, hogy egy relative modern váz, aminek másfél éve még volt ára (asszem 80k), most meg hála a szenzornak egy kategóriában van az egyébként régebbi, és gyengébb gépekkel...

-
MrChris
nagyúr
Kezdődik az aláígérés? 20-ért hirdetik az Oly14-42 IIR-t. Eddig 25-30 volt. Régi 12megás penek vajon mit érnek majd? Zsákkal lehet majd venni őket freeze motion videókhoz
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Mondjuk itt megint más
A lényeg hogy elég nagy, alig kisebb a felső kategóriásnál.
De mint tudjuk az üvegbelenézőke az igazi!
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nálam frissítés, méret, zaj a legfontosabb. (Na meg mondjuk egy jó nagy eyecup sem lenne rossz ami jobb videókamerákon szokott lenni) Csak azért kérdeztem ezt az egészet mert picit fura volt hogy újabb gépnek kisebb a keresője. Persze minden másban sokkal jobb. De akkor most tényleg kisebb?
Össze vagyok zavarodva picit. -
MrChris
nagyúr
válasz
kamilyon04
üzenetére
Azért azt nem mondanám hogy "kb. megfelel a középkategóriás apsc gépek keresőjében látható keresőkép méretének." Eztet hesszöld meg!
7D, D7100 kanyarba sincs 
-
madgie
titán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Akkor 1x a nagyítás, ha a keresőben egy végtelenre állított (ekv) 50mm-es objektívvel pont akkora méretben látod a dolgokat, ahogy szabad szemmel.
-
HollyBoni
veterán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Szóval azonos méretű szenzoros gépeket összehasonlítva minél nagyobb a szorzó annál nagyobb a kereső?
Amúgy netes infók alapján pl az 5D MK3 keresője pont 0,71 nagyítású.
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
a nagyítás szerintem az érzékelő felület illetve a keresőbe vetített kép területének az aránya.
Tehát a "jó öreg GH1"-ben a szenzor területénél 1,4-szer nagyobb a kijelzőben látható kép területe.Meg szokták még adni a kisfilmes gépek 1:1 nagyítású keresőhöz viszonyított arányt is, ez a gh 1 esetében 0,71-szeres (ha a pixinfón nem írnak hülyeséget), ez kb. megfelel a középkategóriás apsc gépek keresőjében látható keresőkép méretének.
-
HollyBoni
veterán
Valaki fel tudna világosítani mit jelent egy EVF-nél a nagyítás? Pl 1.15x vs 1.4x.
MM-ban voltam gépeket tapicskolni és EM10 EM5-nél az tűnt fel elsőre hogy ez a kereső kisebbnek tűnik mint ami a jó öreg GH1-ben van. Neten azt találtam GH1 1.4x EM10 és EM5 1.15x, de nem nagyon tudom értelmezni.
Amúgy érdekes, Mammut-ban lévő MM-ban fotós részlegnél az első rész tele van MILC-el meg jobb bridge gépekkel, és a tükrösök hátrébb vannak.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Nem hülyültem meg
.Mercutio_: Egyelőre örülök
Szépen rajzol, jó az AF. Remélem most a hétvégén ki tudom próbálni szobán kívül is. Ezt a látószöget szeretem, közelebb áll hozzám mint a 17-es. Ahogy Parci írta még a 45-ösnél is jobb optikailag. Nem bántam meg. Azt nem tudom, hogy ha lett volna 20-asom akkor megvettem volna-e. Így viszont szépen beillik a 17 és a 45 közé. -
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az állványkeresésemet megoldotta a blackfriday, Advesphotonál berendeltem egy ilyet. Ebből a típusú állványból még a Weifeng 6615 jöhetett volna szóba 16k körül ebayről, de a kedvezménnyel 24k lett így a vége a Siruinak, ennyit már nem sajnálok érte (és remélem hosszan ki is fog szolgálni)
-
Lassú Víz
addikt
Csodálkoznék, ha a 25 f1.8 ára akkorát esne. De amúgy Mercutio_val értek egyet. Több hónapja akarok egy 25-ös obit de csak majdnem volt meg a rá való. Most viszont meg tudtam venni. Szerintem vannak még így páran, bár avval nem értek egyet, hogy kockázatmentes a próba, mert ennyiért úgyis el lehet majd adni. Inkább azt mondanám, hogy nagy bukó nem lesz rajta.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nálam a meglévő obipark is szelektál, sajnálom is, hogy a MM-ben nem volt ezüst E-M1. Ha valakinek van egy otthon és feketére cserélné...

Meg én apám Zenit-E-jén nőttem fel, tetszik ez az ezüstös színvilág. Tetszett az E-M10-esen is.
gorgo: de addigra meg már lesz szebb-újabb-jobb, és akkor arra kell várni, míg annak lemegy az ára. Venni kell valamit, aztán használni.

-
sztem itt az jár jól, aki NEM vesz/vett az M-ben semmit, hamarosan 1/2-1 éven belül bagóért lehet majd oly termékeket kapni. Ahhoz képest a mostani MM is drága.
-
somasz
addikt
Bepróbálkoznék egy em10-zel. Ha mégsem jönne be, akkor ezüst vagy fekete verzióban egyszerűbb továbbadni rajta?
-
.mf
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
"Szerintem nincs ott rés ahol te látsz. [...] Kérdés a szállítási méret és a súly"
Szóval akkor nincs, de mégis?

Pont erről van szó: a lehető legkisebb és legkönnyebb, ami már elég stabilan tart egy MILCet kistelés gyútávig, és legalább olyan magas, hogy a természetben is használni lehessen (legalább 40-50 cm, hogy a fűből kilásson). Lehet, hogy megcsinálja egy összecsukva 60-70 cm hosszú, 15-20 cm átmérőjű, 2 kg-os állvány is, de gyalogos vagy bringás túrára egy 25 cm hosszú, 8 cm átmérőjű, 0.5 kg-os valószínűbb, hogy ténylegesen velem is jön, és nem csak otthon porosodik. -
Lassú Víz
addikt
Szerintem nincs ott rés ahol te látsz. A magas állványok közül a közepesek és a jobbak terpesztve, középoszlop fordítással tudnak alacsony pozíciót is. Pl. az enyémnek (Nat Geo Tundra, már csak valami Manfrotto utód van helyette) valahol 17 cm a legalacsonyabb pontja. Kérdés a szállítási méret és a súly, nem az, hogy 43 cm magasra tudom-e tenni a gépet.
-
.mf
veterán
Igen, nekem is. Mehetnek a 'csába az egész túlárazott boltjukkal együtt. Amazon.de-ről normál áron kb annyi, mint itt kedvezménnyel, csak az itteni garancia és egyszerűbb / gyorsabb logisztika miatt vettem volna tőlük.
Arra azért kíváncsi lettem volna, hogyha utalással / paypallal veszem, akkor mit lépnek.
-
rumos14
nagyúr
pont így van, ahogy írod! a NEX-ekhez jár a látásrontó szemüveg és egy tudatmódosító szaké.
részemről pedig inkább jó dinamikájú szenzor, némi utómunkát elbíró raw >> saroktól sarokig éles kompaktszenzoros kép.
sajnos a szemcsi és a rizspálesz rám is hatott, az obikkal teljesen meg vagyok elégedve
amin lehetne csiszolni, az az AF (NEX-5R), dehát arra ugye ott az A6000...A7-re rakni 16-50-t persze hüjjeség, akkor már inkább vesz az ember egy NEX-3N, szubparci áron, azora az alkalmakra, amikro nem akar cipelni.
-
.mf
veterán
Ugyan utánvéttel kértem, de vehettem volna előre utalással /paypallal is, akkor a tranzakción már túl is lennénk. Hamarosan kiderül.
Immi: arra csak simán letenném
Olyan kicsi a magassága, olyan szűk tartományban állítható a feje, hogy alig vagy előrébb. Szerintem.Livio: gorillapodom nekem is volt, de nekem nem jött be. Amikor kell, akkor ritkán van mire csavarni, és nem is szívesen bízom egy faágra csavart gorillapodra a gépet. Ha meg nincs mire csavarni, akkor marad a föld, márpedig a fűből már nem lát ki. Egy ideje egy Hama travel compact minit használtam, ami alig nagyobb a gorillapodnál (~23 összecsukva, ~42 nyitva, tehát már használhatóbb méret) és könnyű; viszont vérgagyi, kihúzott lábakkal (már amikor úgy maradt -- elsőre szinte mindig elkezdett legalább egy lába visszafelé csúszni) csak könnyű, rövid gyútávú obikkal és nyakamban lógó pánttal mertem használni. Az EX-Macro már egy kicsivel nagyobb (28 --> 56), de cserébe sokkal bizalomgerjesztőbb kép alapján. S más meg nincs. Az ilyen kicsi állványok piaca hihetetlen ritka. Rengeteg a pöcök-rögzítős rádióantenna-lábas gagyi, van néhány 10-20 centis tabletop, aztán kb 120-ig szinte semmi, 140-től viszont mint égen a csillagok. A piac egyik fele túltelített, a másik felén meg hatalmas piaci rések tátonganak és senki sem használja ki, felfoghatatlan...
-
-
jmakk
őstag
válasz
Chance
üzenetére
Szerintem meg a rendszerhiba nekik elállási lehetőség. Csak akkor tudjuk meg, ha valaki felhívja őket. De én nem akarom a kollégák biznicét elrontani, hátha mégis megkaphatják annyiért.
Studi: a kedvenc szokásuk ilyenkor azt mondani, hogy a kedvezmény másikkal nem összevonható.
-
Studi
veterán
válasz
Chance
üzenetére
Gyakorlati tapasztalat szerint a boltoknál 1 nap alatt átfut egy mail, de a központi ügyfélszolgálatnál 3-4 nap is szokott lenni. Hívd fel őket inkább, ők fogják látni, hogy van-e még raktáron, tudják-e szállítani. 2 hetet ígérnek, de például Lassú Víz is megkapta már a héten rendelt 25-ösét.

-
Chance
tag
Tudtommal ha felhívnak/ email írnak, hogy fogadták a rendelésedet és ekkor meg ekkor küldik futárral, az kvázi adás-vételi szerződésnek minősül. A futárnál már szerintem semmiképp nem változhat az összeg, azt addigra már tisztázni kell.
De majd Freddy vagy valaki biztosabban tudja. -
Chance
tag
Üdv mindenki!
Gyors kérdés a MM-es Oly akcióról. Rendeltem egy E-M10 kit-et (bank utalással), persze szállítást csak 2 héten belül írt.
Rögtön megkaptam a rendelés visszaigazolást, de azt írta, az még nem adásvételi. Meg kellene várnom a következő emailt, hogy összekészítették a csomagot és csak akkor utalni nekik az árat, vagy csak akkor rakják össze a csomagot, ha előbb kifizetem?
Sok webshopnál találkoztam már olyannal, hogy ha nem volt vmi raktáron, csak akkor kellett fizetni, mikor már beszerezték a terméket. Itt is ez lenne? -
jmakk
őstag
Az a helyzet, hogy a webáruház, hibára hivatkozva, nem köteles annyiért adni. De a puding próbája az evés, úgyhogy kíváncsi vagyok mi fog történni. Felhívnak-e vagy majd az utánvétkor lesz más az összeg. Szurkolok nektek, hogy megkapjátok annyiért, de sajnos a mondás örök: ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem az...
-
.mf
veterán
válasz
immi77
üzenetére
"(esetleg még egy Manfrott Pixi mini állványt."
Eléggé kompaktos kacatnak tűnik, és nagyon kicsi a magassága, valamint szűk az állíthatósága. Mi lenne a cél egy ilyennel? Pont most az akcióban én is rendeltem onnan egy mini állványt, a Velbon EX-Macrot. 28 összecsukva, 56 kinyitva, van kb 10 cm-es alacsony makró állása és gyorstalpa is, egy ilyenre inkább bíznék egy gépet. Hiába nincs az se a főoldalon feltüntetett márkák között, még a visszaigazoló emailekben is elfogadta a kupont (8990 --> 6563), és ingyen szállítják ki utánvétellel.
-
Doom
aktív tag
Úgy látom, a MM-ban nagyon kelendő volt az Oly 12-40, már nem lehet rendelni, még EM1 kitben sem. Így jár, aki sokat gondolkodik

-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
immi77
üzenetére
én ezeket néztem ki tesónak nagyjából:
Manfrotto: Advanced sorozat, Bella sorozat
Crumpler: Cupcake, Jackpack, Banana
Acme Made: Union Kit (ilyen van nekem is, olcsó, jó minőségű, jól néz ki-bár ez szubjektív)
ahogy néztem ezekbe mind belefér a pen obival+ egy üveg, és néhány tartozék... tapasztalatokra vagy további alternatívákra viszont én is kíváncsi lennék. -
immi77
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nekem street case m van, de annyire nem szeretem. Belefér mondjuk szépen a E-PL5 + 20 + 45 + vaku nem mindig+ kábelek, lenspen. Cipelni jó. de kivenni belőle, meg elrakni... na az halál.
Úgyhogy ha van helyette javaslatod, azt szívesen meghallgatom. (nem baj, ha nem drága)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
mondjuk nekem minden lencsével mindegy, mert nem szoktam pixelkukkolni
ami monitorméretben elmegy az számomra már éles

Amúgy én tényleg szerettem azt a vázat, a kezelhetősége, fogása miatt jobban is mint a mostanit.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én még mindíg azon vagyok, hogy ha van fény, az összes modernebb csicsás szenzort leveri az e-p1, amit próbáltam... szal általában megy a techbuzulás mindenhol, hogy melyik a jobb szenzor, de sztem a végeredmény fontosabb, mint az, hogy hogyan teljesít iso 1600-on, meg hogy kiégnek-e a részletek, ha nem exponálod ki helyesen a képet. a g3, d7000, 60d-nek vigyorgok havonta egyszer, amikor koncerten is teljesíteni kell (magas iso), az e-p1-nek meg vigyorgok minden nap (képi világ)
remélem ennek azért nem lesz hosszú távon ilyen masszív hatása 
De lehet megszoknám. Viszont az OVF-et akármekkora azt tuti nem szoknám meg, pfujj. 

.

amin lehetne csiszolni, az az AF (NEX-5R), dehát arra ugye ott az A6000...