Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
most nezegettem rabimiki ujabb kepeit, amit mar az em5tel lott - erdekes, de mintha vmi eltunt volna a kepeibol, ami a gh2nel megvolt. neha apro nuanszokon mulik... kivancsi vagyok az ujabbakra, hogy azokbol mit hoz ki, mert a gh2nel is volt egyfajta "evolucio".
vaz tekinteteben, meg az x100at erzem nala "helyesnek".
-
madgie
titán
Kíváncsi vagyok, hogy az Oly az E-M5-be végre olyan LCD-t (illetve elektronikát) rakott-e, amivel megállapítható végre, hogy éles-e valami. Megjött az E-PL2, sajnos olyan az LCD nézőképe, mint az összes általam ismert Olympusnál: tippelni lehet, hogy éles-e valami. Olyan, mint a Panák extended TC (tehát interpolált, butított) módban.
-
McAdam6
aktív tag
-
McAdam6
aktív tag
Csak hangos gondolkodás szintjén : aki Lumix G3-ban gondolkodik, érdemes-e várnia az eljövendő G5-re (bejelentés júl. 2. fele), áll. a szenzor marad, csak ergonómiai/design/fw.-változások lesznek...
-
McAdam6
aktív tag
Új firm az Oly OM-D E-M5-höz.
-
Gondwana
addikt
válasz
Schanyee
üzenetére
Ezen a miniatűrön túl kell esni, mint a bárányhimlőn, HDR-en, mumpszon, meg hasonlókon. A legtöbbünknél elmúlik magától (f/1.7? meg az eltekert mélységélesség is ide tartozik)
-
arn
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
erre mondta korabban a kollega, hogy "nem kell mindent lefotozni"

-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A tilt-shifthez köze nincs, a bullshithez inkább.
-
Schanyee
senior tag
Miután megvettem a G3-at utána vettem észre nem tudja a miniatűr módot
Na nem baj valahogy majd csak túl élem, mert amúgy nagyon szerethető kis jószág, nem panaszkodhatok
(remélem ennél nagyobb bajom nem is lesz
) -
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Ne hülyéskedj...street fotós kérdez ilyet?
Mi az a 2. az első mellett...ott az élet, a 2. csak egy csinálmány, egy beállítás.
Márszej,Márszej...tudsz te ha akarsz...az első vonalát kell követni
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
első
-
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Az első mozgalmasabb, a második humorosabb.

-
TayRol
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
a 2.
jó az a huszas.
-
arn
félisten
hat ezen nem csodalkoznek... vegulis igy nagyobb az indok arra, hogy minel tobbmindent hereljenek ki az em5bol (tipp: evf, az uj stab). igy maris vonzobb a dragabb masina.
-
madgie
titán
Nincs valakinek egy (eladó) 46mm Fader/Vari ND-je (Pana 14/20-ra való)? Asszony kitalálta, hogy le kéne csavarni két hét múlva Plitvicére, nekem meg valami böszme 67-es ND-m van csak itthon (a kínai meg ennyi idő alatt tuti nem küldi le).
-
Mercutio_
félisten
válasz
robi-k
üzenetére
Akkor még q..va sokáig nem lesz fixed

Gyerekek ne legyetek már naívak, a legolcsóbb Oly obi is 299$ (14-42-es kitobi, és 17/2.8-as palacsinta), elhiszem, hogy jó lenne ilyen olcsó és jó obiban reménykedni, de egy FT2-es "hír"-nek csúfolt pletykára ami egy kimondottan pletyka oldalon jelent meg én nem alapoznék

Warter: Ehheh, kénytelen voltam egy zoom obit venni, mert a fixeket folyton csavargatja ("zoomol"
) az asszony, és aztán reklamál, hogy homályos a kép 
-
Freddy76
addikt
válasz
Schanyee
üzenetére
Megoszlanak a vélemények, de én hajlamos vagyok azt hinni, hogy változtathat, éspedig negatív irányban. Nincsenek olyan extrém körülmények, hogy indokolt legyen az UV szűrő, ugyanakkor a gyártó által gondosan kikísérletezett frontlencse helyett egy másik lencsén lép be a fény. Az sem biztos, hogy véd: lehet, hogy UV szűrő nélkül csak karcolódna a frontlencséd, míg frontlencse előtt lévő UV szűrő "betörése" komolyabb károkat okoz.
Ha védeni kell, inkább a napellenző. Szerintem.
-
Schanyee
senior tag
Adnak a Pana G3 14-42-es kit-hez napellenzőt? Ha igen, akkor mennyire érdemes venni hozzá UV szűrőt? Tudom nem teljesen ugyan az a szerepe a kettőnek, de azért megkérdezem. A képminőségen gondolom nem változtat sokat az UV szűrő, inkább csak véd.
-
Messer22
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Amire kell (kompakt szett, szinte mindenes látószög) teljesen okés.
Jó kérdés, egyenlőre csak rumor..
Mondjuk a DSLR 25 2.8 se volt olyan rossz, csak jóval drágább volt, mint a más márkák olcsó 50-esei.
(nekem mindenképp kell egy elérhető árú 25-30mm körüli fix, akár F2.8 akár jobb)
-
Freddy76
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
És fényerős, természetesen, meg pici. 5-500/2.8 palacsinta, max. 40-ért, miként az előbb is írtam...
Sohasem felejtem el a döbbent csodálkozást a sógornőm arcán, amikor megtudta, hogy a nagy és drága dög a kezemben csak egyszeres zúmot tud. Azt hitte viccelek, majd amikor látta, hogy nem, azon értetlenkedett, hogy de az ő gépe töredéke árban, és tizenvalahányszoros zúm. Nem sikerült elmagyaráznom neki...
-
pajibá
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Baba! Ment privi.

-
FEDman
addikt
Eddig egy FT2-es pletykán túl semmi biztosat nem lehet tudni az Oly 25/1,8-ról.
Ami nem zárja ki azt, hogy nem jön majd egy ilyen obi, de azért egyenlőre én még nem élném bele túlságosan magam, mert lehet végül a pletyka csak pletyka marad.Emlékezzünk csak a Lumix 12-50/2,5-3,3 OIS-ről is mennyit pletykáltak, aztán hol van most ez az obi?

-
rumos14
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
nekem úgy 2 évig volt Sigma 30/1.4-em, és igazi love/hate kapcsolat volt

a látószög/fényerő párost igazán imádtam, főleg hogy akkor még nem létezett a Sony 35/1.8, a képélesség is sztem bőven rendben volt, sok tesztben olvasottakkal ellentétben, de az AF... ahogy írod... képeim fele kuka lett emiatt (másik fele a fotós tudásom alacsony szintje miatt, de ez egy másik történet
), szóval inkább eladtam és azóta boldogan használom a 35/1.8-at. még gondolkodtam azon h a Sigmát MF-ban használom, de ahhoz kellett volna egy peakinges vázat is venni. -
arn
félisten
válasz
Messer22
üzenetére
hat a 17es sem az a kifejezett portreobi
a 20asat en total altalanos objektivkent hasznalom. embereket max lakasban fotozok vele, ahova hosszu a 45os.erre a 35mm ekv kornyeki fokusztavra meg gyurhatnanak egy kicsit... az otvenes mar nekem nagy lenne altalanossagban, embereket fotozni pedig a 45os (90es) franko.
-
TayRol
nagyúr
válasz
robi-k
üzenetére
arra a 25-ösre én is nagyon-nagyon kíváncsi vagyok (
mikor szándékoznak bejelenteni?). számomra ő lenne az ideális gyutávval rendelkező üveg, megelőzve a 20-as Panát.
Freddy: az az eredmény engem is érdekel majd.
Schawo: igen, de mint már írták a mérete azért nem palacsinta.
-
Freddy76
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
Nohát, azért annyira nem szar ez, de nem ám. Feltételezem, még egyszer sem vágtad a falhoz, a végeredményt látva...
A 14-már túl nagy, arra egyelőre ott a kitobim 14-es alja. Igaz, hogy az 3.5-tel indul, de ha nagylátózni akarok, akkor a téma miatt rendszerint amúgy is rekeszelek, a záridő pedig itt kevésbé gond. A 20-as jó, ez tény, de picit lassú (ez zavar kevésbé), és az a 3 mm lefelé jól jönne. De majd még egyszer befűzöm Mercutio-t egy talira, és kipróbálom a 20-ast a vázamon (már ha nem felejtem el az akkut), oszt ha tényleg lef.som a bokámat a képektől, akkor nem lesz több kérdés...
Szerk.: az a 25-ös oly mikorra várható?
-
FEDman
addikt
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Tud azért a Sigma ha akar. A Sigma 30/1,4 és az 50/1,4 is optikailag remek darabok. Az előbbiből majdnem vettem is egyet még Canonos korszakomba egyet, mert nagyon tetszett a képe.

Egy apró hibája volt, hogy a jó optikai teljesítményét teljesen agyoncsapta a pontatlan hol ide hol oda fókuszáló AF-e, így aztán végül letettem róla.
Itt viszont vélhetőleg nem lesznek már ilyen gondok, így aztán én minden előítélet nélkül várom a jövőben mFT-re érkező Sigma obikat és ha valami megtetszik..
-
FEDman
addikt
Nem rossz obi a Sigma 19/2,8.
Ellenben felmerül a kérdés, miért választ az ember fix obit? Hogy most csak a földhözragadtabb érveket soroljam: jobb képminőség, zoomnál kisebb méret és jobb fényerő.No most a Sigma 19/2,8 egy alap kit zoom obihoz képest mind a három területen nagyon minimális előnyt nyújt, ami valljuk be őszintén nem egy nagy teljesítmény és egy igencsak minden karaktertől mentes fix üveget jelent. Az ár/érték aránya viszont rendben van, így aztán megértem ha valaki mégis emellett dönt.
Ettől függetlenül véleményem szerint pont az Oly 17/2,8-a az az obi ami számomra mégis értelmezhetetlenné teszi a Sigma obiját mFT rendszerben.
Hiába nem nagy durranás az Oly palacsintája, hiába nem karcolja szét a szenzort, hiába csak f/2,8 a fényereje, ez az obi legalább egy területen kiemelkedőt nyújt és az a mérete.
Persze a Sigma se egy hatalmas darab, de ha már mFT akkor miért ne használná ki az ember a kis méret adta előnyöket maximálisan.
Egy 17/2,8-al pedig egy mFT váz már hozza egy közepes kompakt méretét, a Sigmára ez már nem mondható el.Ha pedig nem csak kis méret, de teljesítmény, fényerő is kell akkor a Lumix 20/1,7 bőven megéri ezt a plusz pénzt amennyivel többe kerül a fenti két obinál.

De hogy kicsit tovább bonyolítsam a képet akkor ott a Lumix 14/2,5 is, ami a látószöge miatt már tényleg nem az az általános mindent megfotózok vele fix.
Viszont ha tegyük fel most lépnék be az mFT rendszerbe egy OM-D vázzal és fix obi párti vagyok, akkor én kezdésnek egy Lumix 14/2,5 + M.Zuiko 45/1,8 párossal indítanék.
Ezzel a két obival szinte mindent meg lehet fotózni, az áruk is normális, kezdő alapnak szerintem nincs jobb ennél a kombónál.
-
robi-k
őstag
Én megvárom a beharangozott 25mm f/1.8 Oly obit, ha tényleg kb 200-250$ lesz az ára, akkor best buy vétel lesz.
-
Freddy76
addikt
Nnnna, ma elmentem Mercutio-val és TayRol-lal obikat és OMD-t próbálni, csak éppen elfelejtettem beletenni az aksit, az itthon maradt a töltőn
. De így legalább nem volt hangos a stabi. 
A pana 20 és az oly 17 között vacillálok, a pana lehelletnyit lassú, de nem vészes, ugyanakkor az a 3 mm lent jól jönne. Tudom, hogy itt mindenki inkább a pana pártján van, de van olyan, akinek volt ilyen obija? A pana obi oly vázon tényleg problémamentesen használható?
-
Schanyee
senior tag
Köszi!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Schanyee
üzenetére
Inkább ezt az E-végződés nélkülit javasolnám, a gyárinak is ez a jelölése és 7,2V-os ahogy a gyári.
Nekem is van hasonló, érzésre kb. 60%-át adja a gyárinak, van még a Wasabi nevű, de azt itthon nem lehet kapni, csak e-bay-en, olyanom is van, az érzésre 80%-ot tud, a 12ezres utángyártottat nem javaslom

Marseille199: 52-es polárod nincs? Mert akkor egy 46-52-es step-up gyárável meg tudlak dobni.
-
Marseille199
senior tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Háát, nekem van kettő. Egy igenátlagosanjó, meg egy igennagyonsz@r. Ezt úgy értsd, hogy fél óra alatt feltölt és kb fele-harmada annyi képet csinál, mint a gyárijaim, vagy a jó utángyártott

Igazából vannak beváltabb márkák, pl Wasabi, amik azért jók. DE valaki biztos bővebb felvilágosítást ad mindjárt

-
Schanyee
senior tag
Milyenek az utángyártott akksik? A G3 úgy olvastam nem bírja valami sokáig egy töltéssel, szóval nem árt ha van tartalék. Konkrétan erre gondolnék:[link] sajnos semmi márkanevet nem találtam ott így a boltot linkeltem. Azért mégiscsak harmada az eredeti árának. Illetve találtam mégegy utángyártottat 12 000Ft-ért azon van egy lumix felirat ha a kép nem csal. Vannak más/bevált fajták?
-
Superbad
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Adtam! Már nincs meg?

-
Mr.Csizmás
titán
moin,
pana 14-esre van esetleg kölcsön valakinek egy CPL szűrője a hétvégére?
magasra megyek, és oda elkellene

cserébe tudok adni M42-es finomságokat.
-
Freddy76
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Hát, ha Svejk fan vagy, ne menj a Kehelybe... Küldtem némi tanácsot privátban, nem akarom szétoffolni a topicot...
-
madgie
titán
-
kani76
csendes tag
Sziasztok! Panasonic Gh2-t szeretnék vásárolni, videozásra néztem is az ebay-en de két versiojút árulnak. Amerikait és japánt, mi a külömbség köztük?Ahogy látom mindkettő tudja a pal-t és ntsc-t. Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egyébként sem érdemes most G3-at venni, nevetséges ,hogy drágább, mint pár hónapja.

. De így legalább nem volt hangos a stabi.