Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boldog Karácsonyt!
-
Muerte68
addikt
Boldog Karácsonyt minden m4/3-osnak!(meg persze mindenkinek)

-
topikk
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Többször gondolkodtam rajta hogy a fenébe tudják ennyiért adni ezeket a cuccokat ingyen szállítással; a postaköltség önmagában több kellene legyen.
-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Folytatás a múltkori táska-témához: https://itcafe.hu/tema/micro_four_thirds/hsz_79825-79825.html
Megérkezett ez a szuperolcsó (3.50eur), könnyű, nagyon sok kisbody-s kombóval kompatibilis szütyő:
http://www.ebay.com/itm/141938696743?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
NAGYON jól szerepelt: még a GM1 + 12-60 is belefér (az általam használt Arca-swiss grip (a függőleges (portrait) sínt leszedtem!) nélkül), ha az oldalán rakjuk be. A (kisebb) GM1 + 25, ill. GM1 + Samyang 7.5 kombó meg még úgy is belefér, ha van grip.
A G7-tel semmilyen módon nem kompatibilis, még a 12-32-vel sem, hát még nagyobb obikkal.
Apropó, a beígért GM1 + Samyang 7.5-teszt: minden, a múltkor ismertetett tatyóba belefér, még úgy is, ha van grip.
-
MrChris
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
A 12-32 ois-a nem nagy durranás. Viszont a képminőség összehasonlításáról írhatnál.
-
voriae
tag
Ma beszereztem egy Gx80-at. Oly EM10 mellett szolgál majd. Egyelőre döbbenetesen más a két gép, az Oly teljesen hozzám nőtt, a Pana meg egy kis furcsaság egyelőre. Viszont a 12-32 kitobi marha jó, sokkal értelmesebben lehet kibontani, mint az Olympus kitobit vagy a 9-18-at.
Az EVF egyelőre
borzalmasszokni kell, nagyon.Ha van kérdésetek, valami összehasonlítás a két vázzal, ilyesmi, írjátok, igyekszem megnézni

-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
jav.:
legalábbis, mint a GM1, OIS nélküli gépen
helyett
legalábbis, mint a GM1, IBIS nélküli gépen
-
silmatauki
őstag
Ahogy ígértem, elkezdtem összehasonlítani a Pana 12-32-t a 12-60-nal az átfedő gyutávtarományon. A tesztben két ugyanúgy konfigolt GM1-et használtam, mindkettőt ugyanolyan kiszerelésben, azaz plusz, a súlynövelés miatt stabilizáló hatású grip és hasonlók nélkül. Mindkettőt nagyon hasonlóan tartottam, azon belül a legoptimálisabban – így a 12-60 esetében értelemszerűen az orrnehéz obit tartva bal kézzel.
1, Nagyon kevés fényben a 12-60 érezhetően lassabban fókuszál (mert erősen huntol) 32-ön, mint a 12-32, bár fényerőben előnyben van (f5 vs 5.6).
2, A 12-60 OIS-e SOKKAL-SOKKAL jobb, mint a 12-32-é. Eddig nagyon sok gondom volt a 12-32-vel teleállásban; a 12-60 átfedő (25 / 32mm) gyutávon lényegesen jobb eredményeket produkált.
A teszteket 12, 25 és 32mm-en végeztem, shutter prió módban, 1/8s-re állítva a záridőt.
12 mm-en 20 (12-60), ill. 27 (12-32; ezentúl ezt a sorrendet tartom) mindkét kamera egyetlen egy rossz képet nem lőtt. (Ez egybevág a 12-32-s tapasztalataimmal – annak a stabijával igazából soha nem volt gondom 12-en.)
25mm: 36/24 kép. Bár a 12-60-nal lényegesen több képet lőttem, mint a 12-32-tel, egyetlen egy kép sem lett rossz. Nem úgy a 12-32-ön: ott a 24-ből 3 nagyon rossz és 1 láthatóan rossz lett.
32mm: 31/32 kép. A 12-60-nal mind jól sikerült, a 12-32-tel 1 nagyon rossz és kb. 5 közepesen rossz lett.
Tehát összegzésképp: (legalábbis, mint a GM1, OIS nélküli gépen) a 12-60 lényegesen jobban fog szerepelni, mint a 12-32, ha jóval a reciprokszabály alá megyünk záridőben, és nem az alap 12mm-n fotózunk. Sokkal jobb a 12-60 OIS-e.
-
bigsee
addikt
Mintaboltban a 45/1.8 10%-al olcsóbb, éjfélig!

-
sza.sa
tag
Aki igénybe vette az Olympus visszatérítést, kapott már utalást? dec. 22. volt az oldal szerinta a határidő, de nem kaptam még semmit...
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Fuji is pár évig nézette velünk a méregdrága vázaival készült hol labirintusos, hol furcsán fátyolos képeit. Mostanra meg az egyik legjobb képet produkálja. Persze abban nem vagyok biztos, hogy ezt az utat, vagy a Samuét fogja követni ez a cég, vagy olyan lesz mint a 'Kodak' m4/3.
-
-
hito
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Lehet, hogy jópofa elviccelődni ezen a kínai kacaton, az viszont elég siralmas számomra, hogy dpreview tesztábrán több Panasonic vázat is elgyepál részletességben és zajban. A színei meg már most jobban tetszenek, mint a Panáé.
Tudom, nem szabad tesztábrákat pixelkukkolni.

Nem tudom miért húzták le ennyire ezt a vázat. Sajnos a szakmai angolomon még mindig lehetne mit reszelni, és a válasz ott van a sorok között (pl. kezelhetőség, gyorsaság, stb.), de a sample képek alapján egy "kicsit" alul van értékelve. Azt látom, hogy AF problémákkal küzd és követőfókusz sincs, de egy későbbi FW-rel lehet ez még rendben.
-
Lassú Víz
addikt
A CameraStore TV szerint 2016 legrosszabb kamerája. De egy hozzád hasonló gyűjtőnek kötelező darab
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Studi
veterán
-
80hun
addikt
Dual is csak egy két oly obi tudja.
Pana obikból pana vázon ha jól emlékszem a 100-300-al nincs dual IS de nem mondom biztosra.De sztem részletkérdés mert ilyen gyújtótávon ugyis kell a rövid záridő, mozdulatlan mókus vagy madár nincs így marad az hogy a kézremegésed szedje ki.
Nekem egyébként úgy tűnik a tesztekből hogy az oly kicsit élesebb a panánál az a 0.5FÉ meg nem számotevő különbség a két obi között legalábbis nekem

-
mikrofon
veterán
Én e-m5II próbáltam. Annak ugyan 5T-s stabija van. Látványosan megfogja a kézremegést. Már a keresőben is, igen látványos eredményt produkál. Ezek után el is gondolkodtam, hogy vajon stabi nélkül lehet-e ilyen fókusztávval fotózni... Mert szerintem nem. Próbáld ki, hogy mennyit fog az em10 stabija....
-
grigo
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Hát megmondom őszintén vinném természetbe. Első telém lesz úgyhogy nem tudom milyen vonzalmat váltanak ki bennem a madarak mókusok miegymás. De most hogy itt a nagy lehetőség jó áron beszerezni átgondoltam, hogy ekv 600-as véggel stabi nélküli obit készülök venni, bár a vázban van 3 tengelyes de elbizonytalanodtam.
Nem akarom felhozni a technokrata-művészúr harcot és a stabi vagy fényerő vitát sem kiújítani
-
grigo
őstag
válasz
bigsee
üzenetére
Igen. Így összességében ez már elég jó ár. Amúgy is telén gondolkodom. Egyedül az motoszkál a fejemben, hogy nem lenne-e okosabb várna egy pana akcióra és egy stabis objektívet venni. Bár már az e-m10-emben is van stabi, még ha 3 tengelyes is, de hátha lesz majd olyan vázam ahol együtt működik a kettő. Vagy ez a gyakorlatban nem jelent olyan sokat?
-
grigo
őstag
Jó reggelt. A mintaboltban most az akciózott árból még le jön a visszatérés is?
-
t.imi
addikt
(#79947) Ear001 Ez rendben is van. Flickr-ön sem találtam nagyon olyan képet az első két oldalon tegnap éjjel, ami igazán szép lett volna. Most 95%-ban csak gyönyörűek vannak
Erről ennyit.(#79949) 80hun Na, ez odabsz, legalábbis az én igényeimnek.

(#79950) Grga_Pitic Ez nekem már a fordítógyűrűs dslr obikat idézi. Spóra fotók nem érdekelnek
(#79955) Mercutio_ Nagy általánosságban, ami szembe jön a természetben szerintem.
Makró / portré vegyes páros miatt. Nyáron volt kecskedarázs, darázspók, ezekhez nem mennék túl közel egy portré kedvéért.
Raynox-al szemeztem még Nikon időkben, hamar le is beszéltek róla. Nem is foglalkoztam vele.Getolympuson olyan árak vannak, kapjákbe
-
-
totálkezdő
tag
Sziasztok!
Két kérdés:
1, Úgy emlékszem, hogy itt többen dicsértétek a Patona (utángyártott) akkukat. Lehetséges, hogy ez egy "eredeti" Patona utángyártott?
2, Régi Olympus gépemhez (c-765) kell a fenti akku. Létezik az, hogy valaki eredeti Olympus akkut tud adni egy 2004-es géphez?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
-
aginor
veterán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
És sokkal jobb képminőséggel. A Laowa rendben van, de nem m43-ra való, igazán FF-en mutatja ki a foga fehérjét.
-
80hun
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Kiváncsi leszek arra az obira. 9:1-es leképzés mft-n

-
t.imi
addikt
Urak, a 60mm makrónak a 19cm 1:1 leképezése a képérzékelőtől v az obi végétől értendő?
Nézegetem a vele készült képeket, jó sok fényt igényel. Legtöbb kép nagyon morzsás PH, Flickrön, stb -
zohan1970
csendes tag
Üdvözlet az uraknak!
Beléptem az Oly csapatba egy E-M10 II vel.Jelenleg még csak a kitobival,de ami késik nem múlik.
Az volna a kérdésem,hogy milyen stabilizátor beállítás a javasolt? (is-1 vagy is-auto...)
Valamint a zajszűrés beállítása érdekelne. -
jube7
tag
-
silmatauki
őstag
válasz
Dolphin
üzenetére
"Nalam 12mm, eleg hosszu veg, konnyu, relative kicsi (12-32mm-en agyaltam meg), bonusz az idojarasallosaga es a stabilizatora (GM5). Nalam ezekbol egyelore ugy nez ki, 5-re vizsgazott"
Na majd ha Mo-n leszek (dec. 22-től) és visszakapom a 2. GM1 vázam, akkor csinálok 12-32 vs. 12-60 összehasonlítást
(Itt nem akarok, mert itt m43-om csak 1 db GM1 és 1 db G7 van és nem akarom, hogy ez utóbbi shutter shockja meghamisítsa az eredményeket.) Kíváncsi vagyok én is, melyik a jobb az átfedő tartományokon. -
Dolphin
tag
Ahogy elottem MrChris is mondja, nem a fix sort vagy a 12-40-et (mondjuk ezt pont igen) akartam kivaltani vele
Ez az obi szimplan turistaobi, azok kozott viszont a kegjobb az eddigi tapasztalataim szerint.
Teljesen mas a cel nalam, es nalad ezek szerint. Nalam 12mm, eleg hosszu veg, konnyu, relative kicsi (12-32mm-en agyaltam meg), bonusz az idojarasallosaga es a stabilizatora (GM5). Nalam ezekbol egyelore ugy nez ki, 5-re vizsgazott, persze egy sotet szobaban gyerekekre megbukna. De szerintem nem arra lett kitalalva.@tacto:

-
tacto
aktív tag
válasz
Dolphin
üzenetére
Ez meg egy masik teszt, teljesen mas eredmennyel. Erröl ennyit, a hitelesseget reg nem keresem ezekben, ezert is nem a te tapasztalatodra reagaltam, hanem arra, hogy a tesztekben "atlagos". Ebben pl. nem az. Gyanithatoan a 12-50-nel jobb, illik is neki
Mondom ugy, hogy nekem epp van is olyan, maradjunk abban, hogy legalabb szigetelt, es nemi makro modot is tud. 
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"a 12-40 2.8-on"
Saját sokszoros tapasztalat, a 12-40/2.8 képe nyitva is szuper (portréfotózás természetes fénynél), amikor rekeszelem az csakis azért van ha nagyobb mélységélességet szeretnék (tipikusan tájkép)
(ha már pro zoom, ez egyébként a 40-150/2.8-ra is igaz (meg még pár obira persze, de azok már végképpp kivisznek a Pro zoomok területéről
-
Dolphin
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem akarom harcbaallitani a 12-40-el, az az 1-1,5FE elony biztosan megvan, de akinek ez nem szamit, mert nem hasznalja olyan helyzetben, ahol kell minden FE (nekem pl utazasnal, ezert az f/5.6), vagy egyszeruen a kitet akarja upgrade-elni, akkor marad pusztan a kepi minosege a koritesek mellett.
Egy Oly 12-50-et pl mindenkeppen sarba tipor. -
grigo
őstag
Valaki így fejből (nem nagyon tudok most rákeresni teljes verzióban) nem tudná megmondani, hogy az Oly pénzvisszafizetés meddig tart? (Esetleg Pana várható-e?)
-
Dolphin
tag
Bocs a duplaert.
Itt van egy reszlet 100%-os nagyitasban GM5-tel love. -
Dolphin
tag
Hasznalt arban is szerintem kb a fele lesz/vagy mar az, arrol nem is beszelve hogy jol jon az a plusz ekv 40mm, es hogy fele sulyban is.
Jovoheten elvileg nalam lesz a 12-40mm is, csinalok majd valami rendesebb osszehasonlitast, de eloljaroban csupan az erzekekre alapozva ha a 12-40mm 100%, ez kb 85-90%-ra vagyok elegedett a kapott minoseggel. Termeszetesen a fenyerot nem nezve. 12-40-et 4-re, ezt 5,6-ra rekeszelve hasznaltam/om a legjobb minoseghez, de akkor majd jovoheten lovok azonos kepeket. -
-
Lassú Víz
addikt
Ha szükséged van mindig a naprakészségre, fizess elő az Adobe photography plan konstrukcióra. Egyébként némi macerával szerintem az Oly viewer + valamilyen rétegeket kezelő képszerkesztő segítségével is igen jó eredmény érhető el. De nem lebecsülendő az OOC jpg sem, ha elég gondot fordítasz a gép beállítására mielőtt lenyomod a gombot.

Ez a DXO ajándék a mézes madzag, hogy vedd meg az aktuálisat. És mivel ingyen van, nem szabad rá elvárni a frissíthetőséget. Nyilván nem jó mindenkinek, de nem is az a cél. Korábbi eltett raw fájljai sokaknak lehetnek, és ha azon meggyőző a különbség már meg is szerezték a vásárlót ahhoz a verzióhoz, amelyik támogatja az adott kamerát.
-
pandur99
aktív tag
Nézd meg a régi képeidet az exposureplot programmal, és kiderül, sokszor kellett-e ekv. 300 fölé menni, illetve koppanásig tekerni a zoomot. Ha igen, akkor vedd a 75-300-ast. Ha nem, akkor elég a 40-150. Tényleg rengeteg van belőle a piacon, nem nehéz venni. Mondjuk eladni már nehezebb

-
Muerte68
addikt
A hosszabbakat nem próbáltam csak a 40-150-et az meglepően jó volt-kérdés hogy 75-100 alatt van e megoldásod mert még a 40 is elég hosszú ha nem nyílt terepen vagy.
Azért javasoltam ezt mert ebből bukó nélkül ki lehet szállni de lehet hogy nem is kell hosszabb.
Vagy a másik megoldás amit mondtak-bolti próba+tesztképek. -
MrChris
nagyúr
Ezeknek a Pana telekiteknek ois-a együttműködik a Pana IS-al?
-
grigo
őstag
Ma szabin vagyok, úgyhogy végre nem csak telefonon tudok olvasni, szerintem nekiülök összehasonlító elemzést keresni ami képi teszttel is alátámasztott.
Tudod mi a bajom, hogy utálok úgy venni valamit, hogy majd eladom. Rühellem árulni a dolgokat és küzdeni az ezer forintos alkudozókkal.
Úgy vagyok vele, hogy ha már rászánom magam életem első teléjére akkor olyat vegyek amit meg is akarok majd tartani. -
80hun
addikt
Szerezz egy patika oly 40-150-et az még nemnagy befektetés

Nekem valahogy az oly 75-300 rajza jobban tetszik mint a panáé épp fárodozom a beszerzésén.
Nemtudom hogy lecsúsztam e róla de jó lenne ha a mintabolt leakciózná -10%-al és utánna még visszatudnám igényelni a 31e-t
-
grigo
őstag
válasz
pandur99
üzenetére
Na ezaz. Soha nem volt telém még, AF-es meg főleg. se Canonon, utána A7-re még "nincs kedvem" telét venni, viszont e-m10-re már "lenne kedvem". Úgyhogy kb nem tudom mire használnám, jó lenne egyszer majd madarakat is "lőni" bár nem tudom az fókusz rendszere mennyire alkalmas erre. Természetbe járnék vele az tuti. Már vagy 2 hónapja agyalok ezen és nem jutok előrébb.
-
grigo
őstag
Uraim, e-m10-re milyet telét vennétek? Érdemes Pana 100-300-ban vagy Oly 75-300-ban gondolkodni? Vagy ezek ekv. olyan távot adnak ami már madarászáson kívül másra kényelmetlenül használható és bőven elég egy kittele?
Akiknek már próbált ilyet mik a tapasztalatok? Nekem egy hajszállal talán a Pana szimpatikusabb, talán "gyorsabb". Stabi nem tudom számít-e a vázstabi mellett, bár csak 3 tengely talán érdemesebb használni mint az objektívét.
Attól azért tartok, hogy 75 illetve 100 az alja, tehát gondolom ez a felhasználást erősen korlátozza. Flickr pl inkább madaras képeket hozott nekem első körben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lehet, hogy szokott, de ez az obi nem arra való, akkor feltekered a 25-öst. Inkább ezt vinném túra obinak, mint a 14-140-est.
Az (új) ára kb. a Oly fele!