Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Pont fordítva. Az a kisebb szenzor előnye lenne a nagyobb DOF miatt, ha nyitod a rekeszt.
De mivel a portrézás egyik ága arról szól, hogy legyen papír DOF, a rekesz marad nyitva, a záridő, ISO nem változik, és a nagyobb szenzor jobb zajtűrése és/vagy felbontása előny. Másik esetben ott a műterem stúdióvakukkal, FF szenzor mellé sokszor f11, f16 rekesz simán megy, mert az éles kép a cél. Ezt simán hozza az m4/3 is f5.6, f8 rekesszel.
(#79389) csurgoi: C-AF felejtős. Az csak annyit jelent, hogy nem áll le a hunting akkor sem, ha megtalálta a legkontrasztosabb pontot, hanem tovább keresi hátha van jobb. Próbálkozhatsz a 12-50 új firmwarével, állítóllag pont ezen javít.
-
mikrofon
veterán
válasz
madgie
üzenetére
természetesen sem a reciprok szabály, sem a témának megfelelő záridő nem kerülhető el.
De a kézremegés, vagy egy jelenlevő háziállat (aki fotózás közben a fotóssal "ismerkedik") esetén szerintem nagyon is jól jön a vázstabi...Mondjuk én gyakran viszem 1/3 - 2/3 FE-vel (néha még 1FE-vel is) a normál mérések alá a fényerőt, így ugyan sötétebb lesz kicsit a kép, míg a záridő gyorsabb lesz. Aztán ha zavaró a sötétedés, akkor utólagos szerkesztésnél jelentősen javítható minőségcsökkenés nélkül.
Persze itt megint kérdés, hogy milyen méretű (óriásplakát a recepció mellé vs. 9*13cm) végeredmény kell... -
mikrofon
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
pontosan arra gondoltam, amit írtál. Ráadásul, a stúdió felvételek, ill. kivonulós felvételek nagy része beállított sajnos... Néha maga a fotó alany, anyuka/apuka kéri.... sajnos...
FF-ről is egyetértek veled, annyi kiegészítéssel, hogy az amatőr fotóalanyok könnyebben oldódnak fel egy méretben kisebb és látszólag barátságosabb rendszer előtt, mint amilyen az m3/4 szemben az FF-fel. Még akkor is, ha valaki az új 25/1.2 obival készíti mondjuk egy hasonló FF rendszer helyett.
A tesztképek alapján pedig elég jó lett a 25/1.2 háttérmosása is....
Ezért írtam, hogy szubjektív..... -
-
csurgoi
aktív tag
Üdv !
Az E-PL6-ot eddig nem használtam csak fotózásra, de úgy hozta a sors, hogy egy termékbemutatóhoz kellett egy rövid videót csinálnom.
Hát az eredmény katasztrofális lett.
Viszonylag jó világításnál a gép hosszú másodpercekig nem talált fókuszt.
Alapba egy 12-50-es Oly volt fent, de megpróbáltam egy 25/1,7 Panával és a 45/1,8-as Olyval is.
A fokusz C-AF-en volt.
Hogy lehet kihozni valami elfogadható felvételt ebből a masinából, vagy tegyek le róla és marad a mobiltelefon?
Még talán az M42-es CCJ Flektogon 35/2,4-el sikerült a legjobban dolgoznom, manuális fókusszal. -
-
-
t72killer
titán
A sima a7 annyira azért nem drága, megfelelő használt forrásból levadászva. Persze az I generációs eléggé puritán darab, pl a PDAF se éri el az a7ii szintjét.
#79384: Attól függ, mennyire izgő-mozgó a társaság. Persze a +2FÉ az +2FÉ
Abban a ritka esetben lenne előnye mondjuk egy e-m5ii-nek, ha +3FÉ-ig (1/4s a "standard" 1/30 helyett) nyugton van a célszemély. -
ati3x
senior tag
válasz
frankstork
üzenetére
http://www.43rumors.com/zhong-yi-announces-the-silver-version-of-the-25mm-f0-95-mft-lens/
Ez nem megoldàs? Kicsit olcsobb is mint az a7. (mobilról nincs link?)
-
t72killer
titán
válasz
frankstork
üzenetére
Az A7-tel is csak akkor lesz DOF-orgazmusod, ha combosabb fényerős obikat teszel rá ($$). Ha m4/3-on nagyon nyomni akarod a DOF-ot, akkor be kell szerezni egy speed boostert és ráakasztani egy f/1.4-es fixet vagy az 1.8-as ART zoomot. Hátránya, hogy nehezebb egy FF setupnál, előnye, hogy alkalmasint csúcs vázstabid van.
-
enterlaci
senior tag
Azt értem hogy olcsóbb, és 2-t is tudnék venni, de segíts ki légyszi, 1 db ereje is elegendő? Ahhoz hogy kitobimmal ne kelljen mondjuk iso800 fölé menni és jó képeket tudjak lőni a gyerekről, családról, mennyezetre villantva? A kis Metz-el azt tudom csak, hogy a hisztogram felső fele 1/3-a üres - eképp úgy értelmezem, kevés nekem a fénye. Lehet rosszul gondolom, de szeretném megérteni hogyan kell jó képet csinálni.
Az FL36 meg talán lassú töltési idővel bír, pedig a pillanatok nem várnak. Az már nem is igen tiszta, hogy egy gyorsan változó körülmények között a 2. vakut hogyan tudnám kihasználni?
Grga_Pitic kösz, megnézem, jól néz ki!
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok,
Metz 26-os vakumat szeretném egy kicsit erősebbre váltani, kérnék tippet, útbaigazítást esetleg. Első sorban a cél, hogy vázról (EPL6) mennyezetre, most még kitobival, családi-beltéri fotózás 14-42mm között, aztán ha később távvezérelhetném is az lehet hogy tök jó lenne de ilyenre mg nincs saját tapasztalatom. A videófény nem kizáró ok, de jó lenne ha lenne és persze ha jobb lenne, de talán egy-két led-től nem érdemes csodát várni 0,5m-nél messzebb.
Méret és súly fontos a kicsi váz miatt, az ár is, 50-60-nál többet nem igen szeretnék áldozni most rá.
Eddig a nissin i40 és a Metz M400 bár ez lehet drágább lesz..
Lebeszélnétek a nissin-ről vagy van jobb, vagy hazai garis..? Esetlen YN - az csak amnuál, nem?
-
Studi
veterán
válasz
frankstork
üzenetére
Pedig a távolabb ültetés a megoldás, és minél szűkebb látószög. A leírt obik közül leginkább a 45-össel érdemes próbálkozni, nyitott blendén. Vagy persze a manuál 50-essel. Nagy hely kell, meg nagy háttér. Én otthon előbbinek nagyon hiányában vagyok sajnos.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Elővesszük az A7r-t meg a Sigma Art 50 f1.4-est. Ja, nem.

Két megoldást tudok elképzelni. Az első, hogy elfogadod a rendszer képességeit és nem a háttérmosodával próbálsz meg versenyezni. A második a PS. Egy vagy több képből. Utóbbi esetben focus stacking, csak pont ellentéte céllal, mint amiért makrónál szokás.
-
80hun
addikt
Elég jól sikerült a 12-100/4-es obi

-
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Karácsonyi fotózás. Háttér terv szerint led függöny, előtte organza, vagy tüll. Probléma: nagy látószög = kicsinek látszik a háttér. Ha elé ültetem őket, nem mosódik, ha távol akkor kevés a háttér szélessége. De szeretnék egy ff oly-t...
Addig is m4/3 tulajok hogy oldjátok meg? Műterem nem játszik, mindenki otthon akar fényképeket, szóval gyutávval nem tudok játszani. Van oly 25 1.8, oly 45 1.8, praticar 50 1.8, meg kitobik, helios... -
asdf_
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Az Olympus ojektívek frissítéséhez win PC vagy MAC, net kapcsolat, USB kábel és egy Oly váz szükséges fullos akkuval, mert ha közben lemerülne az akku, akkor a frissített cucc tégla.
Na annak sem lenne sokaig allasa nalam, aki kepes ilyen barom modon mukodo dolgot osszehozni (nyilvan szervizcuccal van emergency uploadra mod, de basszus, mibe tartana hulyebiztosra megcsinalni, hogy soha ne tudjon olyan eset elofordulni, hogy tegla legyen a cuccbol? Es ez most nem csak obira gondolok, hanem egy rakas masik cuccra is amit teglazni lehet egy sw update-tel (kedvencem pl. az auto ECU a maga parszazezer forintjaval))
-
Lassú Víz
addikt
Azt nem tudom, hogy így működhet-e. Az Olympus ojektívek frissítéséhez win PC vagy MAC, net kapcsolat, USB kábel és egy Oly váz szükséges fullos akkuval, mert ha közben lemerülne az akku, akkor a frissített cucc tégla. A frissítést végző program meg jön az Oly Viewerrel együtt.
A Pana SD kártyás módszere univerzálisabbnak tűnik. Ha a szervizben díjköteles lenne, akkor szerintem találsz itt valakit, aki kisegít a te felelősségedre.

-
jube7
tag
-
Deadpapa
aktív tag
Hali srácok BMPCC gépezetek eladóvá vált.Akit érdekel.Cserélem is többit privátban
-
Lassú Víz
addikt
A PASM módokhoz tartozó beállításokra egyenként emlékszik a váz. Ha nincs letiltva az SCP panelen (OK gombra, ha jól állítottad be, vagy többnyire a jobbra léptető gomb is felhozza a vaku vezérlési lehetőségeket), akkor villannia kellene. Ellenőrizd, hogy a záridő nem gyorsabb-e mint a vakuszinkron. Több ötletem nincs.
-
grigo
őstag
Röstellem a kérdésemet, de nem vagyok túlságosan otthon az oly menüjében pedig már velem van fél éve.
Meg tudjátok mondani, hogy tudom a vakut működésre bírni M módban? Egész egyszerűen nem villan.
-
mikrofon
veterán
Mennyiért lehet mostanság egy használt, szép állapotú, garis E-M5II-t eladni, oly tájkép markolattal (HLD-8G), plusz két utángyártott, szinte új aksival, minden tartozékkal, dobozzal?
-
ati3x
senior tag
Robin gyorstesztelte az em1-II-öt. Mit ne mondjak a c-af végre meggyözö! Az elektronyos zàron is sokat reszeltek. Szal jó lesz ez!

-
MrChris
nagyúr
Én se
eddig csak ki/be kapcsolgattam szimplán. Aztán lehet hogy nincs is.
Ilyen IS infó ficsőr meg szerintem nem lesz, pláne frissítéssel. Pedig csak olyasmi lenne mint telókban a buborékos vízszint jelző, egy kis izgága pont. Panánál eleve mint a fehér holló a frissítéses funkció bővítés. -
BBmaster
csendes tag
Sziasztok! Mi mostanság az ára egy 12-40 szerintetek? Köszi!
-
cdl
senior tag
Remélem a kiterjesztett garanciára is vonatkozik, akkor pénteken meg is rendelem.
Amúgy maximális respekt a Mintaboltnak.
Volt egy átgondolatlan döntésem, és elálltam a vásárlástól.
Visszaküldtem a holmit, átvétel után másnap már a számlámon volt az ára.
Tényleg hibátlan az ügyfélkezelésük. -
MrChris
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nálam ott állt meg a szűrőzés, mikor megláttam hogy banyek becsillant, meg külön tökölés, videónál még rosszabb a helyzet. Ráadásul a jó az drága, valszeg rávaló napellenző is kell, 20/1.7-esre ez számomra életszerűtlen, végén még tönkrevágom az AF-t. Mennyivel egyszerűbb, kényelmesebb ha iso csillió 12ezer meg 25ezer helyett iso 50 is lenne benne.
-
Dolphin
tag
-
t72killer
titán
Bizony, nálam itt figyelnek a 8-9GB-os fájlok. 30-percig egy fájl

#79323: "lehetne már cserélhető szenzoros gép. iso 25, b&w natív például. ha már 600e ft egy gép, a gyártóknak is jobban megérhetné." Szenzorcseréhez nem kell az egész alaplapot cserélni, ami a váz értékének mondjuk 60-70%-a?
-
Haugland
aktív tag
Nem használ valaki közületek GX7-hez kiegészítő markolatot, hogy kényelmesebb/stabilabb legyen a fogása?
Ha igen, nem tudná linkelni a típusát vagy a forrást ahonnan beszerezte? -
Lassú Víz
addikt
válasz
Dolphin
üzenetére
Nem ezen múlik, hanem a felhasznált anyagokon, a technológián és egy pixel felületén.
Ha alacsonyan kezd a nativ ISO, akkor hamarabb veszik bele a zajba a kevés fényes kép. Tehát le kell mondani az ISO csillióról. Márpedig a legtöbb ember számára fontos a rossz fényviszonyok közti képalkotás. Buli a haverokkal a kocsmában, gyerek fellépése valamilyen zárt térben, séta a kedvessel holdfényben + FB poszt
stb. -
Dolphin
tag
Mindegyikre ertettem, de tevesen.. tenyleg szenzor valogatja, eleg ha csak a felbontast nezem a valtozo pixelmeretekkel. Tehat az elozo hsz-t javitanam hogy ezek csak tipikus adatok, viszont szerintem kb 90%-ban igazak a szenzormeret-nativISO parosra. De barhogy biztosan nem lehet

-
MrChris
nagyúr
Még próbálni kell, hogyan a legjobb, pl. ezt az expónál indítottat. Bár nálam állandó, mégis expónál megváltozik az IS hangja. Ha épp végállásba kerül a szenzor akkor szerintem expókor már nem tud helyezkedni, vagy visszarántja, vagy nem tudja korrigálni, de ez csak az okoskodásom
Vízszint jelző mellett lehetne még egy pici 1-4 pixelnyi pontocska középen ami az elmozdulásával mutatná épp merre jár a szenzor a mozgásterében és lehetne segíteni. Vagy csak egy vörös-zöld pontocska mint a sikeres élesség visszajelző, mikor vörös, akkor közel van a széléhez vagy túl gyors a mozgás és nem elég a korrigálás. No, lehetne még szoftvert fejleszteni. -
bélák, az em1.2-ben tényleg valós (nem lefelé kiterjesztett) iso 64 van?
-
orko
tag
válasz
silmatauki
üzenetére
GH3 is darabol.Asszem 4gb a korlát.
-
80hun
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
A GX80-nál merült fel, a leírása szerint SDXC kártyával nem darabol.

-
silmatauki
őstag
válasz
Dolphin
üzenetére
"Ha exFAT-ra formazod az SDHC kartyat, ugyanugy mukodik, csak nem lesz darabolas."
Pontosan melyik géppel? A GH4 és a G7 biztosan darabol exFat mellett is. Egy 64GB-os (azaz eleve SDXC) kártyával tesztelgettem a G7-et. A GH4-ről meg mások szintén ugyanezt írták: hogy ti. mindig darabolni fog: https://suggestionofmotion.com/blog/panasonic-gh4-memory-file-size-limit/
-
MrChris
nagyúr
Nekem az 1sec 12mm-en kb fele arányban sikerül, a 2sec már csak harmadikra, de van hogy sorozatban nem jön össze. Ha neki tudok dőlni valaminek rögtön több sikerül. Meg fotózás közben nincs keresőkép, ez marhára zavar és érzem ahogy általában előre dőlnék, mondhatnám elveszítem az egyensúlyom.
Viszont tényleg néha a stabi lehet hogy bemozdítja, legalábbis csont egyformának érzem és van amelyik jó van amelyik 'normálisan' bemozdult. Semmi se lehet elég tuti
-
TayRol
nagyúr
válasz
Oly-Service
üzenetére
Nagyon keveset fotózom az EM1-gyel már de ha 20%-os akciót csináltok veszek egyet.

-
Studi
veterán
-
válasz
Oly-Service
üzenetére
persze, de egyébként a kinti árához képest már ez is szép, és ezexerint lesz még szebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Jackson elektromos gitár
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- CSÍKOS! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB 512GB Gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Gyakorlott modellnél az 1/50 még abszolút jó, gyerek már mozdulni fog várhatóan. Viszont ezt ekv 600mm-en lőttem, azaz jóó messze a reciprokszabálytól. 
Elhiszem, hogy királyság a 15 másodpercig kitartható záridő, csak hajlakk meg százas szegek kellenek mellé.
Abban a ritka esetben lenne előnye mondjuk egy e-m5ii-nek, ha +3FÉ-ig (1/4s a "standard" 1/30 helyett) nyugton van a célszemély.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)