Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz Muerte68 #45768 üzenetére
Több sikerrel jársz a Prohardveraprón
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz Muerte68 #46237 üzenetére
basszus, ez a bibi lehet nálam is jelen van, vagyis a naptárat nem néztem, de a képeket amióta "PC"-ről átneveztem "NB"-re (a nevem kezdőbetűi), azóta összevissza számozza, így a gépre felmásolva is keveredik rendesen...pl. egy hónapja készített képnek mondjuk NB232153 nevet ad, oszt egy napja lőttnek NB113091, absz nem értem a logikát, és így baromi nehéz keresni közöttük
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
válasz Muerte68 #46242 üzenetére
Próbálj összefutni valakivel akinek van olyan vakuja amit biztos kezel, lehet, hogy a vázad ezen része hibás.
Ja és pucold meg a vakucsati és a vaku érintkezőit, bár nem látszik ránézésre, de oxidálódik és lehet, hogy ez a gond. (Annó pentaxon is volt ilyen, de m4/3-os bajonet érintkezőivel is történt már hasonló és okozott fura máködést, AF-problémát)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
válasz Muerte68 #46243 üzenetére
Meg kellene tartania, sajnos az megfáradhatott. Ha gyors akkucserénél (vedd ki az akkut, és rakd vissza ~fél perc múlva) még jó, akkor egy pótakkuval áthidalható ez a probléma, ha már akkor is elveszti, akkor sajnos nem tudsz tenni ellene. (vagyis nem érdemes, az átalánydíjas javítás drágább, mint amennyibe egy használt ugyanilyen váz kerül)
-
Studi
veterán
válasz Muerte68 #46246 üzenetére
Ez a kis vaku arra való, hogy a beépített vaku nélküli vázak gyakorlatilag beépített vakuként kezeljék. Ezekszerint az E-PL1, mint eleve vakus váz ezt nem tudja értelmezni.
Amúgy mindegy is, mert nem villan ez nagyobbat, mint a beépített vakuja, és nincs is semmi különös tudása, amiatt érdemes lenne használni (nem forgatható, nem dönthető, fényformálókat sem igazán lehet rá tenni) -
Studi
veterán
-
Marseille199
senior tag
válasz Muerte68 #46448 üzenetére
Én esetleg ezt tudom ajánlani, ami ár/értékben verhetetlen, vagy inkább a nagytestvérét, ami gyorstalpas, pont elég magasra nyílik, 4kg-ot bír, és kompakt cucc, ja meg nem is nehéz
A kicsi 7-8 környéke, a nagy 14 körül. Ennyit röhögve megérnek.
Nagytesó:
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
jjeahh
nagyúr
válasz Muerte68 #46449 üzenetére
ez inkább a manuálos topikba kéne, de amúgy portrézni, ha nagyon nem mozog az alany tökéletesek helios nekem is van, én imádom...bár az én gépem 1/4000-et tud, és így is kellett egy nd szűrő, szal azt mindenképp érdemes lesz venni hozzá
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ati3x
senior tag
válasz Muerte68 #46422 üzenetére
Azért jó lehet az a v1. Nálam még akármi is lehet. Pl veszek az ebayról egyszer használtan vm dupla kitet, az em5 mellé. Piszkálja a fantáziám az a 60fps-es sorozat. No meg a követő fókusz. Meg ráppantintani vmi nikon telét adapterrel, és pontva crop miatt lenne jó mondjuk repnapra.
-
.mf
veterán
válasz Muerte68 #46436 üzenetére
Viccelsz? Ezért a jó ár a 0. Illetve nem, mert még akkor is negatív a hasznossága, mert csak a helyet foglalná otthon. Olcsó kompaktnál nagyobbat és drágábbat nem bíznék rá.
Az állványok is sajnos egy elszállt biznisz (mint a fotózásban annyi minden...). Hihetetlen, hogy milyen drágán adnak milyen minősíthetetlen fost. A Cullmann állvány, amit akciósan 15k-ért vettem, még egy jó ár-érték arányúnak számított. Mégis, néhány alkalom óvatos-kímélő használat után is már kilazult az egyik lába, és nincs csavar meghúzni! S elég sok másban is gagyi. A Benro-másolat kínai Weifeng 6615, amit HK-ban vettem átszámítva hasonló áron, ég és föld ehhez képest. Nyugati, jobbnevű márkában 25-30k-nál kezdődik egy máramennyire korrekt állvány, pedig annak is az előállítási költsége párezerben megáll...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz Muerte68 #46476 üzenetére
Ez nem a manuál obiktól függ. Hanem a fénytől és a zártól. Ez egy fényerős obi, ami sok fényt enged be, a zár meg lassú hozzá. Nem azt mondom hogy használhatatlan, csak egyrészt kötelező a RAW, hogy utólag ezeket vissza tudd húzni.
Ha meg rekeszelsz, akkor ugyan szép éles lesz az alany arca, de nem lesz olyan szép háttérmosásod.
-
Mercutio_
félisten
válasz Muerte68 #46546 üzenetére
Amikor hsz-t írsz a szerkesztő ablakban van jobbra alul egy "Link" feliratú nyomógomb, ha arra kattintol felugrik egy ablak ahová bemásolhatod a netes címet.
Mindezt tovább fokozhatod azzal, ha mondjuk a hozzászólás ablakbe beírod, hogy "Itt találsz anyagot" ezt egérrel kijelölöd, és ekkor kattintol a "Link" gombra, így ez a szöveg lesz kattintható.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz Muerte68 #48252 üzenetére
menüben állítsd át, hogy obi nélkül is exponáljon, majd mondjuk "A" mód, a rekeszt az obin állítod, a váz meg auto a záridőt...a többit (fehéregyensúly, iso) meg lehet auto-n sztem, amíg belejössz a manuálozásba
-
Mercutio_
félisten
-
titán
-
Studi
veterán
válasz Muerte68 #56787 üzenetére
Sőt, lehet eleve postai átvétellel is kérni, úgy egy százassal olcsóbb is. Tehát ha tudod, hogy nem leszel otthon, de útba esik egy posta, akkor oda kéred, kapsz sms-t, és már mehetsz is érte oda. Működik ez, én idén ~15 csomagot küldtem már szerteszét, mind célba ért egy napon belül. Sőt, jellemzően este 6-7 körül adtam fel, és másnap délelőtt kézbesítették.
-
hito
nagyúr
válasz Muerte68 #70483 üzenetére
GH2 lett a vege az utkeresesnek Video volt a fo prioritas, foto masodlagos, de azert abban is tudjon valamit. Ugy erzem a GH2-ben megtalaltam a szamitasomat, legalabbis ebben az arkategoriaban a legkevesebb kompromisszumot kellett benyelnem vele. Wifit azert el tudnek viselni, de valaoszinuleg elni is fogok tudni nelkule
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz Muerte68 #70488 üzenetére
Igen, egyelőre biztos. Elég ez mindenre nekem.
Grga_Pitic: nem áll szándékomban Jpeg-ben jobb az Oly és a Fuji, de nem annyival, hogy az én fotós képességeim szintjén ebből hátrányom származzon. Mivel nálam videó előrébb van, mint az állókép, így kijelenthetjük, hogy mft vonalon Panára vagyok determinálva.
MrChris: igen, én is azért mondtam le róla viszonylag könnyen, mert ritkán használnám. Emiatt nem fogok kukázni egy ilyen jó kis lehetőséget, mint a GH2.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
válasz Muerte68 #70514 üzenetére
Igen, mondjuk kint a hegyekben fotózgatás közben cserélni nem olyan kellemes, de mondjuk azért tegyük hozzá, hogy ha bedob az ember a gépbe egy 128-as kártyát, akkor azért azt ritkán kell cserélgetni. Nekem most egy 32-es van, de erre is ráfér valami 1700 fotó raw+jpeg módban
-
t72killer
titán
válasz Muerte68 #70518 üzenetére
Nem is neked céloztam, bocsi, ha így jött le. Mióta a goprómban microSD van, azóta megszerettem ezeket a körömnyi kártyácskákat - tök praktikus, hogy a kamerából kivéve telón rögtön vissza lehet nézni a vidiket.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest