Hirdetés
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Az a helyzet, hogy az internet nagy szabadságában bárki azt ír, amit akar. Régen voltak szakportálok, manapság már a blogok vették át az uralmat, ahol gyakorlatilag kontrollálatlanul terjednek a bloggerek nézetei. Minimális utalás sincs természetesen arra, hogy ez bizony egy erősen szubjektív írás.

Itt jegyzem meg halkan, és magunk közt, hogy ugyanúgy meg van ez az Olympusnál, Panánál, Fujinál is, csak ott név is kerül a vélemény mellé, és szerencsére nem itt, a fórumon terjed.Meg kell találni az értékes írásokat, FEDman, madgie cikkei, blogbejegyzései, most b.vr munkája nekem sokkal többet ad, mint ezek az összehordott megmondomafrankót írások.
-
mikrofon
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Ha 100-tól kell akkor mindenképpen a 100-300, ha meg tudsz barátkozni a súlyával és kényelmesen tudod tartani a vázadat mert nagyobb a markolata. GX8 már ilyen ....
Amin még érdemes gondolkodnod MK1 vagy MK2. Alapvető különbség a por és cseppálló kialakítás és a Dual IS megfelelő Pana vázakkal. Optikailag elvileg ugyan az mind a kettő. Én annak idején még azt olvastam, hogy tapasztalatok alapján csiszoltak az AF motoron is, ezáltal pontosabb lett a fókusz főleg a 300-as végen....
-
Mirman
őstag
válasz
Sefter
üzenetére
Az első négy pontra a válasz az hogy tetszés szerint kapcsolhatod ki vagy pedig be , de ez csak a jpeg fileokat szabályozza ,a raw-ra nincs hatással.
Adobe rgb csak akkor lehet érdekes ha oylan monitorod van ami képes azt lekezelni , különben teljesen megfelel a másik is.
-
-
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Külön fizetősen itthon is megoldható az OM-D-khez

+3 év kiterjesztett jótállás OM-DKülön van az E-M1-hez is, ugyanennyiért.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Sefter
üzenetére
Az egy árban azt jelenti, hogy 100 mindkettő? Mert az Oly-t használtan ennek kétharmadáért megkapod, én arra szavaznék, főleg ha csak Oly gépem lenne. Ha van Pana vázad, vagy mindenképpen új kell és egyforma az áruk, akkor én inkább a Panát venném (abban van képstabi, nem spórolnak a napellenzővel és közelebb tud fókuszálni (31 cm) - az Olynál 50 centi a legkisebb, néha jól jött volna a kevesebb).
A véleményem úgy vedd, hogy a Panát nem próbáltam, az Oly 45-öt meg megelégedéssel használom.
-
törölt tag
válasz
Sefter
üzenetére
Nem, nekem megvannak a saját beszerzési forrásaim
Vagyis ennél pont volt.EM5 azért magában is kicsit súlyosabb, ezzel jól párban vannak, de úgy már súlyban majdnem (kisebb) DSLR kategória azért.
Mondjuk nincs nagyon választék, ha a sort akarom váltani vele, mert ugye van ez, ami 12-40-ig a jelenlegi obikait ki tudná váltani, de ha a fix sort akarom helyette megcélozni, akkor nagylátóban csak az Oly 12mm van, ami nagyon drága. Kellene egy jó kis Pana pancake obi oda még, és akkor lehet, hogy kibékülnék a 12, 25, 45 fix sorral inkább, mert méretben és súlyban előnyösebbek lennének. -
renakra
csendes tag
válasz
Sefter
üzenetére
Szeretnék venni egy gépet és egy EPL6-ot néztem ki, viszont látom hogy van az EPL7 is ami már valamivel többet tud csakhát az jóval drágább. Esetleg valaki megtudja mondani, hogy megéri-e az újabbat venni vagy egy átlag felhasználó nem igazán veszi észre a különbséget. Néztem a DSLR gépeket is de annyit nem szeretnék rászánni. Elsősorban családi fényképezésre használnám, illetve ha kirándulunk akkor. Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Sefter
üzenetére
Csakhogy a legtöbben nem ilyen drága objektívekre vadásznak és számukra bizony a tükrösök APS-C kínálata sokkal olcsóbb még a minőségi darabokból is. Gondolj bele, ott a Tamron 17-50 f2.8 100 ezerért, jó minőségű UWA obi 100 ezer alatt, vagy éppen olyan ínyencségek, mint a Sigma 18-35mm F1.8 200-ért. A hasonlóknak gyakorlatilag nincs semmilyen versenytársa MFT-n. Ja, méretes felszerelés nekem sem kell, persze.

-
Studi
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Tökéletesen jó portrézni is.
Az oldalán van egy kapcsoló, alapvetően 3 állása van, azt határolja, hogy hol keressen élességet: 19-40cm között, 40cm-végtelen és 19cm-végtelen között. És kicsit tovább lehet tekerni még az egyik oldalán, akkor csak annyit csinál, hogy beállítja 1:1 leképezésnek megfelelő tárgytávolságra az obit. (közelpontra)
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Sefter
üzenetére
"Nagytelének a pana 100-300 -at néztem ki, makrónak viszont nem tudom mi lenne jó.
Bogaras-növényes vonalon indulnék el, az oly 60-as makró obija jó lehet nekem?"Nekem jó a 100-300 és a 60 is, mindkettőt szeretem, de, hogy neked jó-e azt csak te tudhatod

ps: lehet, hogy mindkettő eladó lesz, mert egyre inkább fujit használok
-
Mercutio_
félisten
válasz
Sefter
üzenetére
Első körben kipróbálhatod a 100-300-at egy DCR-250-nel azzal eldöntheted komolyabb költség nélkül, hogy van-e egyáltalán türelmed a makróhoz és mennyire bírod a 20:1 arányú selejt kép gyártását
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Sefter
üzenetére
Használtban lényegesen gyakoribb az Olympus.
jjeeaahh: Kevesebb hiszti, több kép/videó!!!négy! És ha már videó: Van valami olcsó megoldás - állványon kívül - kocsmában minél jobb kézből videózásra? Régebben láttam egy DigitelRev videóban ilyen csúzli-formájú valamit, ami pont GM1+20/1.7 méretű cuccokra való, de nem találom a videót

-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Sefter
üzenetére
DSTE-t sokan használnak (én is), rákereshetsz a fórumban. Szerintem most az AliExpress-ről a legegyszerűbb beszerezni.
mikloss: a G6+Pana 20mm együtt használtan simán kijönne a videokamerára szánt 150 ezerből. Annak is van előnye, ha két vázad van, pl. lehet kamerázni és fotózni egyszerre.
-
Ear001
addikt
válasz
Sefter
üzenetére
Teljesen igazad van, de én úgy tudom, hogy pénz is akadt azért az indulásnál. Amikor kiderült, hogy tényleg tehetséges az a Bence fiú, az apuka mélyen a bukszába nyúlt és megpróbált ideális feltételeket teremteni.
Engem ezek a művész, meg előadóművész meg akármilyen művész címkék visznek a sírba. Pláne, hogy harmad-negyedosztály ragaszkodik hozzá. Bajor Imréhez nem kellet kiírni semmi, Kisröcsögi Szűrszabó Hűdetünde előadóművésznőről meg majd az élet eldönti, hogy az-e, vagy csak annak gondolja magát.

-
Tin_Shield
őstag
válasz
Sefter
üzenetére
Nem tudom van-e itt ezüst G6 tulaj, az elődje elég sérülékeny ebben a színben. Ha csak nem szerelem első látásra az ezüst, vagy esetleg visszautasíthatatlan az ára, szvsz jobban jársz a feketével. Ha a G6 mellé 14-42-t tervezel akkor hajts fel egy 14-42II-t, megéri. Az E-M10 jobb vétel szvsz a sima kitobival, vagy csak a váz magában.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Sefter
üzenetére
jól gondolod, a 100-300 a legjobb mirrorless cucc a céljaidra, a váz alá/mögé már ízlés kérdése, ha van zsé OM-D-re és bejön ergonómiailag, nos, annak a stabija még jobb mint a 100-300 OIS-e.
nem akarok hülyeséget írni, de ha az a madár mozgásban van, nos, a tükrös gépek követő AF-je még mindig jobb mint a tükör nélkülieké. -
Studi
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én Oly E-30 + Zuiko 70-300-ról váltottam Pana G5+Pana 100-300-ra, nagyon elégedett vagyok vele. Az obi nagyon korrekt, szép képet ad nyitva is, és nem lágyul el használhatatlanl a végén. Úgy érzem, hogy ekkora telénél jobban működik az optikai stabi, mint a vázba épített. Persze lehet, hogy az OM-D-é tudja a csodát, de az nagyon drága.
Oly vonalon van 75-300, annak kicsit soványabb a fényereje a tele oldalon, és ha szeretnél stabit, és keresőt is, akkor igazából csak az OM-D van mögé.Általános obinak viszont talán az Oly 12-50 a legsokoldalúbb. Hosszabb, mint a többi alternatíva, és tele oldalon ennek is csak 6.3 a fényereje, viszont jó a képe, és jó a közelpontja, nem kell külön makró obit venni mellé. Ha pedig portrézni szeretnél, előbb-utóbb úgyis ráfanyalodsz egy 45/1.8-ra, csúcs obi, és nagyon korrekt árban van.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Sefter
üzenetére
pana 14-45 jo rajz, ritka 1,5-2x penz
pana 14-42 1x penz, stabi
oly 14-42 variansok, kiadastol fuggoen valtozo 0,8-1,5x penz, nincs stabi, de halk+gyors AF lehetseges (MSC kiadas)igaz, hogy csak ekv 84-90-ig tart.
vagy a pana 14-50, de az heroin arban van. (viszont f2.8-3.5)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Priviben is jó lesz hátha mást nem érdekel, és köszönöm!