Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
totálkezdő
tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ja, most látom, hogy Te M5-ről beszélsz, nem baj, ebben az esetben is érvényes a kérdésem.
-
ati3x
senior tag
Szerintem a pl5 egész jó vàlasztàs lenne. Annak az af-je màr egész jó. Még mindig nem tudom melyik 14-42-es van neked, mert ha az elsö genes, plasztik fantasztik akkor azt sem àrt idövel becserélni egy II-re. Az érzékelö is modern, sony.(màrmint a pl5-nél)
A gx1 is opció lehet, af-je talàn egy hajszàllal erösebb viszont a szenzora ha jól tudom régebbi, de màr 16Mp-es. Mondjuk jó kérdés, hogy a picit gyengébb szenzor mennyire szól bele az af sebességnek gyenge fénynél.. Szóval ezzel a két géppel ha belefér a keretbe, akkor jól jàrsz, és akkor még nem beszéltünk a pl1 1/2000-es limitjéröl. Ami meg rendesen tud korlàtozni veröfény + fenyerös(manuàl) esetén.
-
80hun
addikt
Nexet találsz itt is .

Pl egy nex3n+16-50 60e-ért És még garis is.
-
love
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Lehet akkor keresek valamilyen obit, mert leginkább az AF gyorsaságával van bajom, esetleg a zajosság, de azt nem tudom,hogy mennyivel lenne jobb pl az e-pl5 ebből a két szempontból.
A Fhd csak jó lenne,de az nem szükséges annyira mint a másik kettő.(#70088) ati3x
-
hibavissza
veterán
elég jó arányban sikerülnek
na nekem ez nem hiányzik.Addig meg hiába általánosítasz
baromira nem általánosítottam, nincs 5 tengelyes szenzorstabis gépem ahogy írtam is.20-assal jópárszor 1s kézből
örülök nekikicsit trükközgetek, akkor a 3-4 FÉ képek is elég jó arányban sikerülnek
én meg nem fotózom le, ha ISO 3200 és f1,4 nem ad a helyzetnek megfelelő záridőt és még megtámasztani sem tudom a gépet. de eszembe nem jut a stabilizált kitobival bohóckodni.Ahány ház annyi szokás. Volt már pár IS objektívem. Azért a rend kedvéért teszek egy szmájlit, bár elég maró gúny jött át nekem, amit nem tudok hová tenni.

-
.mf
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
"Én megkérdőjelezem a stabi értelmét fotónál. Több a hátrány mint az előny.
[...] marginális. Meg lehet lenni nélküle. "
"Megkérdőjelezi az értelmét". "Marginális", azt mondja
Jót mosolyogtam, köszönöm. 20-assal jópárszor 1s kézből, jah, szerintem is marginális ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Állítólag az Oly 5 tengelyes stabija csoda és mindent megfog. Nekem még nem volt."
Itt van a kutya elásva. Addig meg hiába általánosítasz. Azzal nyugodtan fotózok normál és rövidebb gyútávokon reciprokszabálynál 2 FÉ-kel hosszabb záridővel, és ha eléggé odafigyelek a teknikára, kicsit trükközgetek, akkor a 3-4 FÉ képek is elég jó arányban sikerülnek, néha még elfogadhatóan éles 5-6 FÉ kép is összejön pár próbálkozásból.
Ellenben normálnál hosszabbat nem szereti. A 45-ösnél 1/30 a határ, ami csak ~1.5 FÉ. Szóval mindent sajnos nem fog meg. Elvileg az EM5m2 viszont a hosszabb oldal teljesítményén javított, de azt még nem próbáltam alaposabban.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Mindent nem, de tényleg baromi jó. Szerintem, ha egyszer lesz egy ilyen stabis cuccod, meg fog változni a véleményed.
-
hibavissza
veterán
Én csak véletlenül fotózom ilyen záridőn. Sok a selejt itt. Én megkérdőjelezem a stabi értelmét fotónál. Több a hátrány mint az előny. Ha minőséget akarok akkor állvány, ha meg azt akarom, hogy legyen egy éles képem akkor emelem az ISO-t. Persze néha azért jól jön, de marginális. Meg lehet lenni nélküle. Állítólag az Oly 5 tengelyes stabija csoda és mindent megfog. Nekem még nem volt.
-
szuszinho
őstag
Nem tudom miért lett ilyen. ezt szerettem volna.
-
szuszinho
őstag
Van ezekközül valamelyikkel tapasztalat?
-
m3ss
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
en arra gondoltam, hogyha eleg nagyot villantasz akkor mind1 milyen zaridod van, mert a vaku fog mereviteni.
amugy stabis az em5, nem? csak ki lehet mar tartani 1/60-nal. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Gravity1234
üzenetére
Ideje beruházni egy 42.5mm F1.2 nocticron-ba és egy forgatható fejű vakuba... Ha ezekkel sem megy akkor esetleg elolvashatsz egy scott kelby könyvet

-
Lassú Víz
addikt
válasz
Gravity1234
üzenetére
Akár még te is berázhatod a gépet, de a záridő ismerete nélkül tényleg nehéz okosnak lenni. Stabilizátor is csak ellened jó, ha a téma mozog nem segít semmit. Illetve nem tudom milyen géped van, de ha tudod elektronikus első redőny mellett készítsd el a képet, hogy még véletlen se rázza be a zár a gépet. Kis állat fotózásnál gyakori hiba a guggolva gép lógatás. Úgy nem lehet stabilan megfogni, a saját tömege meg ezeknek a kis gyöszöknek kevés a zár lendülete ellenében.
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
mozgó célpontra 1/125 vagy 1/160 minimum kell, ha gyorsan mozog, még gyorsabb. Kevés fényben ez biz emeli az iso-t... Ilyen esetben S-módban célszerűbb lőni, visszanézni, korrigálni ha nem megfelelő.
A vakuval meg arra kell figyelni, nehogy emiatt a default 1/60 vakuszinkron legyen A-módban, mert akkor dettó bemozdul a téma. Itt is S-mód ajánlott. -
jmakk
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Ha valami mozog, még ha lassan is, akkor azért javasolt a min. 1/100-1/125 záridő. Ennyi megvan? Az elkészült kép exifjében meg tudod nézni. Ha nincs meg, biza tolhatod feljebb az isot.
-
Gravity1234
tag
Az realis, hogy 12-40 F2,8-as zoom obival, kitolva 40-re, kis haziallatokra fokuszalva, a szobaban jelenlegi kinti borus ido miatti szort, keves fenyben + mennyezeti lampa felkapcsolva, gep shutter prio modban 2,8 melle meg mindig nem tud kelloen gyorsat exponalni hogy ne mozduljon be az allatka eves kozben?
ISO-t mar feltoltam 1000-ig es meg mindig homalyos?????Vagy valamit en baszok el csunyan?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Amin jól futnak a játékok, azon tudni fogsz képet szerkeszteni is.

-
Studi
veterán
A 70-80-at pluszban rászánnád, vagy abban benne van, hogy eladod a PL1 kitet? Én egy G5-öt ajánlanám, most 50 körül szokták ajánlani már. A PL1 kitobija is jó rá, de ha azt eladod, és úgy van meg a pénz, akkor a 14-42-es stabis Pana új verzióját ajánlanám még rá. Ha megmarad a PL1 kitobija, akkor egy 60/2.8-as Sigmára várnék még mellé használtan. (fehér holló, de 30-35 körül meg lehet, ha türelmes vagy)
-
love
tag
Érdekelne a véleményetek, hogy egy Oly e-pl1 (+kit obi) után mit érdemes venni? Használtan venném, és maximum 70-80 a keret. Lényeg hogy képminősége legyen jobb
legyen gyorsabb az AF rendszere,az sem lenne gond,ha full hd felvételt tudna csinálni, esetleg dupla kites lenne 
Vagy esetleg érdemes lehet dslr fronton nézelődni(pl.: Nikon D3100)? -
anaqer
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
Ja, sok benne a vitamin
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.mf: WinTab topicban pedig sima office + netezés egyéb alap dolgokra a Hi8/Vi8 párost ajánlani szokták.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74
üzenetére
Beza jó
Androidos telefonon is ugyanilyen, ha ez fontos. -
anaqer
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
Na, pont ez kellene nekem! Ilyet hogyan lehet?*
(Én már a DOS-os idők óta saját mappákba rendezésbe szoktam hozzá. Amíg nikonoztam, ez nem is volt baj, mert a CNX2 simán belementette a korrekciókat a NEF-be, aztán szevasz. Csak aztán az Olyra váltáskor jöttek ezek az Adobe-s konvertáljuk csak át DNG-be, aztán importáljuk, meg mindenféle szüttyögés, és valahol ott vesztettem el a fonalat.)

(*Aztán majd átmászok szépen a helyes topikba, de ha már itt vagyunk, ezt még megkérdezem.)
-
anaqer
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ááá, itt asszem duplán hülye voltam. Egyrészt csak a szememet szúrta ki a "Copy as DNG" mellett a Copy / Move / Add (Win7 & LR 5.7 kicsit máshogy néz ki, de jó útra vezettél), másrészt meg élből a digicam alfórumban kerestem az LR topicot, nem a szoftveresben...
Köszönöm! -
madgie
titán
válasz
anaqer
üzenetére
Importálásnál ne Copy-t nyomj, hanem Add to catalogot. A legújabb LR-ben elég hülyén el van dugva.

szerk: itt az LR topik.
-
anaqer
veterán
Nem találtam dedikált Lightroomos topicok, így itt érdeklődnék - a desktop verziónál azt ki lehet valahogyan iktatni, hogy importálásnál automatikusan csináljon egy másolatot a My Documents\My Pictures alá? Tehát tud olyat, hogy csak egy symlinket húz az eredeti képre, aztán a katalógusból arra hivatkozik?
-
madgie
titán
válasz
n.andras74
üzenetére
Megnéztem most ezt a LR appot, azért sokat fejlődött, mióta néztem, tud ez már minden vackot
Normális HSL csúszkák, tone curve piszka, vignette, dehaze, tényleg jó. Sajnos a kamera profilokat nem látja/tudja, de azon kívül jól el lehet bohóckodni vele 
Sajnos a saját presetjeimet sem szinkronizálja, csak a gyáriak mennek.
Szóval azért Panán mehet az ágyban feldolgozás, ott úgy sincs színprofil

-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Chuwbaccát meghagynám Hang Szóró társának. A kisebbik a csak 2 GB RAMmal eleve alkalmatlan, a nagyobbikra ugyan 4 GB-ot írnak, de olyan chipset van benne (x5-z8300), ami csak 2 GB-ot kezel, tehát zavaros a dolog. A dokkoló billentyűzetének minősége is kérdéses. Ilyen értékű dolognál már nem vennék zsákbamacskát.
-
.mf
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Vegyél valami jobbfajta Windowsos Core m-es táblagépet, és akkor majd a teljes verziós Lr / Ps / DxO / stb segítségével ágyban is lehet piszkálgatni a fotókat. Asszony is örülhet, hogy továbbra sincs ipaded, és ha hátára fordítod, a rántotta is megsül rajta

-
n.andras74
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Kár de majd kipróbálom a Snapseedet... Most is hazautazás miatt két napig csak tablettet használtam. A monitor bekartonozva pihent a szoba sarkába.
ipad vásárlás fontolgatok de ezek szerint csak állom marad az ágyban piszkálgatni a fotókat...így az asszonyka is örül hogy nincs ipadom még:-D -
madgie
titán
válasz
n.andras74
üzenetére
Apple cuccok nemtom, mit szólnak a RAW-hoz, tehát úgy működik, hogy ugyanúgy import a nagy gépen, majd meg kell osztani az adott képeket az Adobe felhőjén keresztül. Emellett érdemes még 1-2 képet a gépen megcsinálni, mert copy/paste-re, meg finomhangolásra jó ez a mobilos app is, de sokkal kevesebb csúszkád van és tudtommal nem éred el a saját elmentett presetjeidet sem.
Én is nagy reményekkel indultam neki, milyen jó lesz az ágyban fekve iPad-en feldolgozni a képeket, de a fenét

Mercutio_: jól beszélsz, Papa, ha már iPad-en ülök neki, akkor ott a Snapseed, az jó kis progi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
Arra elég a snapseed is, vagy nem?
-
n.andras74
aktív tag
9-18 szervízbe került ...Remélem még sok örömet okoz imádom...kirándulni városba a legjobb.
-
madgie
titán
válasz
n.andras74
üzenetére
Buta, mint a kő, mit akarsz te azzal a mobilalkalmazással? A legnagyobb előnye az, hogy a LR-ban megosztott tartalmat el tudod érni vele... az meg a CC előfizetés része, amivel eddig is ingyenes volt az app.
-
n.andras74
aktív tag
Az Adobe bejelentette, hogy ingyenessé teszi a Lightroom alkalmazás iPhone-os és iPades változatát is. Akkor veszek egy almás tablettát.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Ne is mondd, az Adobe melyik Fuji filmszimulációját b*ssza el? Hát az X-T1-ét
(meg az X-E2-ét) Ott az olcsójános X-A1-em, sokkal közelebb áll a gyári JPG-hez bármelyik színmódban, sokkal kevesebb utómunkaigénye van az azokkal készült képeknek. -
.mf
veterán
Hmm ez mondjuk igaz. Néha túl sokat vág a gép, úgyhogy kicsit bűvészkedni és kompromisszumokat kell kötni, hogy elég maradjon benne. Erre az esetre tényleg elég jól jön. Eddigi megoldásom az volt, hogy 9-18, hátrébb menni, és rengeteg helyet hagyni

Szerk: húderonda az a Canon váz, talán a Fudzsitól vettek át pár dizájnert?
Mazsi, csakatekedvedért
Nem, ez másképp ronda, mint a baltávalfaragott Szmenás XT-10. Ez inkább egy mindenféléből összegyúrt és összevágott Frankensteinre emlékeztet, pár Pentax Q-s vonás, pár dolog a filmes korszakból, néhány Olytól, néhány máshonnan -
|AP|
veterán
más: offtopik quasimodo
-
.mf
veterán
Láttam a felsorolásban, de inkább maradok a számítógépes utómunkás megoldásnál, mint a gépen tapicskolós utómunkázásnál. Nem hinném, hogy olyan finoman be lehetne ott állítani, mint nagy monitoron, egérrel.
Remélem azért egyszer valaha TS obi is lesz a rendszerben. Ebayen olcsón kapni tilt adaptereket filmes obikhoz, de a shift elég drága, márpedig épületekhez az kéne többször.Vegyél ugyanolyan színűt, észre sem fogja venni, hogy az már másik -- gyors és távoli ránézésre szerintem még mi sem, annyira hasonlóak

-
|AP|
veterán
az csak nekem újdonság, hogy az E-M10 mkII megkapta a keystone correction fícsört is? Tudom, sok embernek mellékes, de én örülök neki

és mivel az asszony nem fórumozik, ezért beírhatom, hogy egyszer lecserélem az elődöt az mkII-re

-
Mercutio_
félisten
Valaki linkesítené az offosban azt a 2 böszme animgif-et, hiába nézem wifin, akkor is belassul a böngésző mobilon

-
törölt tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
RTFM

Amúgy maga a felület, a beállítások és egyebek az szerintem jobb, mint a RawTherapee, és az is azért komoly, hogy az egész cucc feltelepítve 13MB-ot foglal. Manapság a legtöbb telefonos app több ennél

-
Mercutio_
félisten
jjeeaahh : Ébresztő! Tele az irányjelző F0.95-ös obikkal!
-
scarabaeus
őstag
válasz
üzenetére
"Ha agyonütnek sem jövök rá, hogy Darktable-ben hogy lehet menteni a szerkesztett képet"
Mert nem olvastad el a kézikönyvet előtte
(gondolom, mennyire magától értetődő lehet akkor a kezelőfelület dizájnja...).
A kézikönyv megmondja jól. -
törölt tag
válasz
MrChris
üzenetére
Nem csak körülményes, inkább költséges. Meg igazából funkcionalitásban tökéletes az EM10, csak külsőre jobban tetszene egy EP5 vázban. Vagy méginkább egy LX100 vagy GX8 vázában. De amúgy racionálisan átgondolva egyáltalán nem éri meg.
Balinov: Nem gond, majd próbálgatom

-
Balinov
titán
válasz
üzenetére
Linuxra az m43 forumon a Darktable-t ajanljak, open source, linux only (bar irjak, hogy valaki csinalt belole max-re build-et) mi kell meg?
RAWtherappee szinten opensource, raadasul multiplatform -
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
E-M1-re már nyilatkozták, hogy az utód megérkeztéig fw frissítésekkel fogják a versenyképességét fenntartani. Ennek érdekében kapott is már egy csomó apróságot. Az E-M5 más tészta, amúgy kapott az is bőven hasznos frissítéseket, de annak már lejárt a szolgálati ideje, további szolgáltatás bővítés nem várható.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Eléggé. Ez a mostani gyakorlat is újdonság az Oly részéről. Szerintem tanultak belőle, hogy lényegében az első időszak után a kutya se vett E-5-öt, mert jóformán minden többet tudott ami azóta jött. Borítékolom, hogy amint lesz E-M1 MkII, az E-M1 sem fog több frissítést kapni. Annyira nem zavar, mert így is **rva jó gép

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"Megkérdőjelezi az értelmét". "Marginális", azt mondja ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Igaz, hogy nem volt top esztétikai állapotú, de ez már akkor is nagyon olcsó. 100 körül simán meg lehet csípni E-M5-öket manapság, igaz most épp szűkebb a kínálat.

Köszönöm!

Normális HSL csúszkák, tone curve piszka, vignette, dehaze, tényleg jó. Sajnos a kamera profilokat nem látja/tudja, de azon kívül jól el lehet bohóckodni vele