Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Véleményem szerint akinek ezek az objektívek kellettek, már beszerezte magának."
- ha a gondolatmeneted követjük, akkor minden piacra dobott obi gyártását le kell állítani az Olympusnak, hisz mindenki megvette már a saját példányát, akinek szüksége volt rá. Ezután jöhetnek a vázak, és a keigészítők is. Ezt most komolyan írtad vagy poénból? A Te érdekedben remélem, hogy az utóbbi. -
grigo
őstag
válasz
mikrofon
üzenetére
Ezzel viszont az a baj, hogy a karácsonyi vásárlást lehet kimaxolják addig sokan. Eljön a karácsony előtti utolsó akció és addig már egy csomóan úgy voltak, hogy nem várnak mert az a biztos ami már elmúlt és inkább vettek mást. Mindkettő elképzelésben van logika. De szerintem százezres dolgokat már nem biztos hogy az utolsó hétre hagynék.
-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Megnyugtattatok, akkor mégsem vagyok végzetesen lemaradva az infókat illetően. 
-
mikrofon
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Ha én szervezném ezt az akciót, én biztos úgy csinálnám, hogy ahogy közeledik 24-e, egyre nagyobb, értékesebb. érdekesebb dolgokat akcióznék.... És 24-én valami brutális összeállítást akcióznék le..... De gondolom az olympus sem csak úgy véletlen szerűen akciózik, hanem komoly piackutatás, elemzés alapján tervezik....
De hát ilyen a jómagyar, ha van akció, akkor az a baj, ha nincs akkor az....
Merthogy azt szeretjük ha olcsó, ha a legprofibb, jah és persze tönkre se megy.....Tehát mikor lesznek -90%kal a profi oly cuccok? Jah és persze nem egy napig, hanem mondjuk egy évig?

-
Freddy76
addikt
Ha a gondolatmeneted követnénk, akkor ezeket az objektíveket vissza kellene vonultatni, a gyártást abbahagyni, a fennmaradó készletet kitenni a bolt elé egy kosárban, aki akarja vigye - hiszen venni úgysem fogja senki, mert aki akarta, megvette.
Vagy tehet az Oly még egy próbát, mondván, aki akarta, megvette - de akkor most vegye meg az is, aki eddig nem akarta az ára miatt. Most kap egy kedvezményt, hátha ez kell az átbillenéshez. Tehát lényegében az Oly pont úgy gondolkozik, mint te. Problem?
Aztán januárban tényleg tegyék ki a kosarat a maradékkal.
-
Studi
veterán
"ezek az objektívek kellettek, már beszerezte magának" - hát ez milyen félrecsúszott gondolat.

Lehet, hogy te mindent meg tudtál venni a megjelenés napján, mert épp arra jártál, volt pénz a zsebedben, és tudtad, hogy erre van szükséged. De azért van, aki gondolkozik, gyűjtöget egy-egy cucc megvásárlására, nekik azért jól jönnek ilyen akciók.
Amúgy hol találtad, hogy mik lesznek akcióban? Mert én egyelőre azt látom, hogy ma kezdődött, és ma a 9-18 akciós.
-
válasz
madgie
üzenetére
Véleményem szerint akinek ezek az objektívek kellettek, már beszerezte magának. Ez a halmaz már másodszor van pénz-visszatérítéses akcióban, ami szerintem alapból is elég vonzó.
Szóval nekem ez a "beharangozott" 10%-os adventi visszaszámlálás így csalódás, másra vártam/mást szerettem volna.De akkor hajrá: vedd meg az összeset, ha neked még - valamelyikből - nincs!
Gyűjtsd össze mindet! 
-
Most komolyan az lesz az Oly "Adventi Visszaszámlálás" akciója, hogy a pénz-visszatérítéses akciókban részt vevő termékek közül egyet-egyet leakcióznak egy-egy napra további 10% kedvezménnyel?
A benne szereplő 5 objektív közül 4 már van nekem, az 5. nem kell, mert van helyette 7-14 Pro.
Vázak meg nem kellenek, mert van belőlük több is, mint elég.Szóval...

-
hotkar
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
-
jalos
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Szia!
Én mindenhova beirtam hogy HUNGARY (városhoz is) ahova lehetett, megjegyzéshez is, a rendelés visszauigazolás után irtam nekik email is (amire semmilyen visszajelzés nem érkezett).
A saját hülye trakcingjük mindig AT-t mutatot destinationnek helyesen, mert címezték fel mint ami ausztriába megy, de azért megérkezett ( szóval a futárcégen múlt ).
Kicsit izgultam az EM5II miatt.
-
qpakcovboy
őstag
E-M10 kioldásai számát hogyan lehet kiolvasni?
Illetve Magyarországon be lehet szerezni hivatalosan a FalshQ vavkukioldóját?
-
Cullmann LAGOS special Vario 150-et használok Oly Stylus 1-hez. Tényleg akkora, hogy a fényképezőgép és egy tartalék akku passzosan belefér.
Oly M10/I -et még nem próbáltam bele rakni (pedig ilyen vázam is van).Azért javaslom ezt, mert a két gép eléggé hasonló méretű, csak a rárakott objektív befolyásolja, hogy ebbe a táskába belefér-e.
-
grigo
őstag
Uraim, az e-m10 tulajokat kérdezném, hogy használ valaki minimál tokot? Tényleg csak annyit amibe berakja a gépet és utána hátizsák vagy kesztyűtartó. MM-ban néztem egy case logic tokot de vagy válltáska volt vagy kicsi volt a keresős e-m10-re. Valószínű kompaktra való tok volt.
-
Tikakukac
titán
Visszaakcióztak mindent, ja, mint pénteken. Én 2 kitet betolok, ha esik ha fúj. Ellopni pénzemet nem fogják.

-
ati3x
senior tag
Hoztam egy képet! Tegnap végre derült volt az idő! Úgyhogy meg sikerült lőnöm az első távcsöves asztrófotómat, a 80mm SWED-el. 16 iso 3200-as képből. és 7 darkból készítve. EM-5-el:

-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Kezdődik ott, hogy napokig nem válaszolnak. Már az egyik boltnak kellett írnom többször is, hogy vmi kezdjenek a helyzettel. Komolyan katasztrófa volt. Meg először azt írta, hogy mehet futárral, utána meg csak posta.
Amúgy összességében kb ja: levélben intézni, számlát megkap, fizet, várni még jóváírják az utalást, aztán várni a csomagra. -
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
De tényleg, fogom, cím bead, paypal fizetek és csőváz. Szerintem egy délután alatt összedobjuk itt laktárssal az egészet

Na mindegy. GX8+12-35 kombót néztem még angolhonban, 370 ropi elég olcsóság kitben. De addig nem akarok beparkoltatni ennyi pénzt, amíg nem indul a február.
-
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
Akár.
De kipróbáltuk, hogy okés, legyen, csak oda kérem ahova tényleg szállítanak, számlát is, amit ki lehet választani. Erre a ZIP code mező nem bírt csak számot fogadni, karaktert nem
Okés, akkor beírtam megjegyzésbe. Ezután a fizus részleg omladozott.Itt hagytam abba és köszöntem meg a dolgot. 400 ropit akartam ott hagyni, de ha nem, akkor nem

-
Tikakukac
titán
Mennyire merjek meg egy olyat csinálni, hogy a Raja cuccokat most lerendelem osztrákos országválasztással és később megpróbáljuk átírni? Nem kéne a pénzt parkoltatni feleslegesen, jó lenne 1 körben megoldani

-
t72killer
titán
válasz
taranis
üzenetére
Kemény, fogyasztóvédelmet, versenyhivatalt, NAV-ot, TEK-et, járványügyet, erkölcsrendészetet rá kéne ezekre uszítani
. Majdnem énis így jártam ma egy német asztrofotós boltban, de szerencsére náluk tényleg csak a technika ördögét kellett kiűzni, és ténylegesen lehetett spórolni pár cuccon. Nem rossz dolog, ha valamit használt áron kapsz meg vadiúj termékként
- persze fehér holló... -
un2112
tag
Brekk friday. Tripontban nézem a Nissin i40-t, 50.700 Ft vagy vmi ilyes, 51 alatt, na, zsír, ez tán csak nem szürkepiaci, erre a kosárban már 56.900. Felhívom őket, hogy ez hogy, mondják, hogy a webszinkron elcsúszott, és az 57 az igazi.

-
Tikakukac
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Amíg sikerül az EU-n belül maradni addig nem lesz gond

-
Tikakukac
titán
Aki rendelt már a finn kollegáktól, nagyjából tudja mire lehet számolni? Font elment és a Pana odakint nem bírta lentebb verni az árakat, cashback-el akkor nem szórakozok hozom innen a cumókat.
Köszi!

-
qpakcovboy
őstag
Valaki tud feketepéntekes akcióban Pana 25 mm 1.7-et?
-
-
ati3x
senior tag
válasz
silmatauki
üzenetére
2 hete a rajalànàl a pana 25/1.7 990 sek volt. Remegett a kezem, de hülye voltam, nem vettem meg. Visszament 1990-re. Most 1290-ért van.. Cirka 40 huf.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Megy az átverés ezerrel, sajnálom azokat a szerencsétleneket akik most a BF címszó alatt normál árat szórnak ki arra amiért BF nélkül ugyanezt a pénzt nem adták volna meg. Szomszéd topikban a6000duplazoom kitet vett egy srác 240-ért! Ezt még akciósnak se mondanám. Ebben mi a BF?
-
Lassú Víz
addikt
Több hete ennyi a mintaboltban 3 év garival. A listaára meg sosem volt 170. Ez azt hiszem mindent elmond a black friday kapcsán kialakult néphülyítésről.
-
G@ß!
őstag
Aki kapja marja: Olympus 12-50
Remélem valakinek szép napja lesz.
-
silmatauki
őstag
A Rajalánál (Finn/Svédország helyben + posta Mo-ra is, ha bevállalod a kommunikációs bonyodalmakat) megint van
- GM5 + Pana 15/1.7: 499eur
- Pana 15/1.7 magában: 399eurTermészetesen csak ma.
-
madgie
titán
Kicsit olcsóbb, mint itthon

-
Stitch
őstag
Sziasztok, szomorúan tapasztaltam, hogy a 14-42 kitobi ketyereg élesítés közben, ami videó közben kimondottan zavaró tud lenni egy-egy kevésbé hangzavaros jelenet felvételekor. Melyik alap zoom objektívek "némák" m4/3-on?
-
-
un2112
tag
Üdv!
Létezik Budapesten olyan fotós bolt, ahol legalább kézbe lehet venni a Samyang objektíveket? Vagy van nekik valami magyar képviseletük? (Vagy másként: van bárkinek tapasztalata a 7,5mm-es halszemen kívül bármelyikkel?)
Köszi. -
Studi
veterán
Azért a Samu vázak tolnak egy izmos zajszűrést. Múltkor láttam FB-n egy Photoexpon készült képet, láttam a srácot, NX500 - 85/1.4-el nyomta. Nagyon erősen látszott a kész képen a mosás, és elég jellegzetes is, asszony NX300-a ugyanazt csinálja. Eyecandy jpeg képeket köpköd, de jobban megnézve nem fog tetszeni. Ha viszont a RAW-ból indulsz, akkor látszik, hogy ugyanott vagy, mint a többi jó szenzorral, előnye biztos nincs.
Nekem az NX30 jön be amúgy ergonómiára, ha lenne kétParciért 85/1.4 én nem sokat gondolkoznék, beszereznék egyet. Főleg, hogy azt is kétParci körül adták, mikor kezdett döglődni itthon a Samu forgalmazása. Tán még most is kallódik pár darab a Media Marktokban.
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Egyetértek, én sem örülök a 2k-s árazásnak. Ahhoz képest az itthoni 600 még valamennyire viselhető is. Sőt, az is látható, hogy az A6500, és társai fognak árban lejjebb menni, az Oly pedig tartani szokta a csúcsgépek árát a végsőkig.

Ettől függetlenül meg fogják venni. Előbb-utóbb lehet, hogy én is. Mondjuk arra kicsi az esély, hogy listaáron, de ez E-M1 is egész korrekt akcióba jött, az idő meg nem sürget .
Parci: ne csald elő kérlek a Sonys trollokat.

-
-
válasz
madgie
üzenetére
majd a helyére kerül az ára, ezt - bár értem, hogy mik az aggályaid és egyet is értek velük - ne mi fejtsük meg innen a fórumból, azért mégis nagy cégek ezek, a megfelelő emberek mást sem csinálnak, csak számolgatnak.
a sony-ra egyébként biz'isten, hogy rákívánok időnként, egy a6000 itt, egy ingyen nex-6 ott. és a mai napig az van, hogy egyetlen normális alapzoom sincs aps-c-re (normális = elég jó és kifizethető), ergo kuka az egész. akkor lenne mindenképp tökönszúrva az oly, ha a konkurencia is teljes lenne. a fuji egyébként sokkal inkább az.
-
madgie
titán
Hát figyelj, lefelé bővíteni mindenki tud úgy, hogy levesz a dinamikából, nem nagy kunszt. Nem hiszem, hogy natív ISO 64-es szenzoruk van.
De hátha érthetőbbé válik, miért lovagolok az áron. A Nikon a csúcs APS-C vázát beárazta 2000 dollárra, a csúcs FF 3000 (most mindkettőre van rebate, de hagyjuk). A Sony belőtte a csúcs APS-C A6500-at 1400-re, a csúcs FF A7R II 3200. A Canonnál is 1800 a 7D mark II. Tisztán kivehető, hogy szenzorméret alapján fog a ceruza. Ha a FF fölé megyünk, 7000-9000 dollár a KF gépek ára. Tehát a gyártók nagyjából aszerint áraznak, mekkora lapka csücsül a gépben, már csak azért is, mert akárhogy csűrjük, csavarjuk, a Fuji sem FF verő, az MFT sem APS-C verő, a fizika az fizika.
Ezzel szemben mit csinál az Oly? Beqrja az APS-C gépek fölé (!) az árszintet, mert hát ez a gép mekkora királyság. Mondanám, hogy igen, az, de ez az árazás szerintem úgy elb*szott, ahogy van. Lehet, hogy a vásárlókat nem érdekli az okfejtésem, és vinni fogják ennyiért is, mint a cukrot (akkor viszont ügyesen áraztak), véleményem szerint maximum az A6500 árszintje az, ami elkérhető lenne érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Akvarisztika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- Ford topik
- Bestbuy játékok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K + objektívek
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR (makulátlan állapot!)
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G szett
- Sony A7S III - újszerű - 2028 márciusig garanciális
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sőt még egy sincs
De akarok majd venni 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Megnyugtattatok, akkor mégsem vagyok végzetesen lemaradva az infókat illetően. 

. Majdnem énis így jártam ma