Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Karácsonyra szeretnék egy új MILC gépet!
- panasonic optika
- sony szenzor
- olympus jpeg motor
- szabványos vakupapucs
- hibrid otikai / evf kereső
- kihajtható LCD kijelző
- szabványos 3.5 mm sztereo külső mikrofon csatlakozó
- 1080p 30fps full hd mozgókép felvétellel
-
Messer22
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
bocsi, privát maradt a beállításnál..javítva
-
Tulku
veterán
Megszületett, értünk élt, feláldozta magát érettünk...
Áldott Karácsonyt mindenkinek!
-
SpongyaBob
veterán
BOLDOG KARÁCSONYT KEDVES TOPIKLAKÓK!

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
f8-f11 max. részemrűl
úgy néz ki ND szűrőt kell beszereznem a hosszabb expoért, ha nem akarom agyonrekeszelni

-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mi a nehezebb? 1kg csapàgysörét vagy 1kg toll? (iso 100-nak mondjuk és itt az iso tényleg international standard, ami zajossàgròl meg szemcseméretről semmit nem mond, csak fényérzékenysègről)
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mondom, hogy ugyanannyi
Nincs különbség. De nem ajánlott egyik obit sem ennyire lerekeszelni a diffrakció miatt!
-
szőröscica
addikt
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Feltettem a 45 1.8-at, most kezdek vele barátkozni. Sajnos ez is olyan lesz, mint maga a gép, hogy sokkal többet tud, mint amire az én szegényes fotós fantáziám képes.

-
sebgutkopf
őstag
Boldog Karácsonyt, és fényerős objektíveket a fa alá!

-
Messer22
senior tag
Boldog Karácsonyt a topiclakóknak!!!

-
nord_
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Előfordult már olyan a világtörténelemben, hogy egy frissen bejelentett váz nem volt mindenhol azonnal kapható.

-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
És mi köze van a záridőnek, rekesznek az érzékelő nagyságához?

-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Errátum: "A tej ára" c. cikkemben a ló szó végig tehénnek olvasandó!
(J.B. Morton)Errátum: A hozzászólásomban a Canon szó végig Nikonnak olvasandó!
(scarabaeus)(De a megfelelő, nikonos 1,5x croppal számoltam legalább)
-
scarabaeus
őstag
Nem mellékesen, beírom keresőbe, Lumix GX1 argep v. arukereso meg ilyenek, aztán nem talál semmit se.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Konstruktívan:
Az expozíciós értéket a záridő-rekesz-érzékenység meghatározza, ha azonosak, azonos /az ISO esetleges szándékos gyári elkalibrálásától eltekintve/.
Ahhoz viszont, hogy ugyanabból a távolságból (hogy ugyanaz a perspektíva legyen) ugyanaz legyen az (átlós) látószög és mélységélesség is egy négyharmados szenzoros és egy APS-C szenzoros váz képén, mind a fókusztávolságot, mind a blendét (és emiatt vagy a záridőt, vagy az érzékenységet is) változtatni kell:
Pl. legyen 60 mm-es az a fókusztávolság APS-C-b (eredetileg nem volt megadva)FF: 90 mm / 20, Canon APS-C: 60 mm / 13, (m)4/3: 45 mm / 10 ugyanaz a 4,5 mm apertúra. (A 4/3 és a Canon APS-C egymás közti "szorzója" 1,33, így a 60 mm / 1,33 adja a 45 mm-t, a 45 mm / (60 mm / 13) pedig a 10-es érték)
APS-C: 60 mm F13 15 mp ISO200
(m)4/3: 45 mm F10 9 mp ISO200
Ha valamit elírtam, ráfogom arra, hogy túl hajnalban jöttem vissza a második reakciómmal
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Expó szempontjából nincs jelentősége.
Szerk.: Lehet, hogy a mélységélességet kérdezed, de nem azt kérdezed
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
neem, mert az egyik 1,5x crop, a másik 2x
ugyanannyi isoval, mondjuk 200.
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ugyanannyi?

-
Mr.Csizmás
titán
Q: ha nikon D70-esen 15sec f13 az expo, akkor mft-n mennyi?
-
Gondwana
addikt
Mondjuk milyen brutális fix sor lenne: Sami 7.5 halacska, Pana 14/2.5, Pana 20/1.7, Oly 45/1.8
Kb. pont ennek a sornak futottam neki, csak egy kicsit hosszabb távon és más sorrendben: 14, 7.5, MD-mFT, 20, végül majd a 45-ös.
Ha minden jól megy, már csak 10-12 napig vagyok itt offtopik!LX3-hoz létezik egy LW46-os konverter, amiből egy baromiraleárazottat valaki elvitt előlem tegnap a DigitCamból (megrendeltem, de azt mondták, lassú voltam, épp vitték)
Próbálta valaki már ezt a 46mm-es menetű üveget valaki valamelyik Pana objektíven? -
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én mindenképpen egy igen "személyes" találkozót javasolnék a "leütés" után!!!

Komolyra fordítva: látszik, hogy minden megvan hozzá, nem használt, ráadásul a szívem csücske; FEHÉRRRR. Tényleg ne küldesd, utazz egy kicsit, és személyesen vedd át.
OFF
Személyes találkozáskor sok mindent el lehet intézni, így elég komoly alkukat is
Én egy GH2 vásárlás esetén 4 ezer forintot alkudtam, így semlegest írtunk, a zsitera így nem járt jól, de mi igen. Az utat mindenképp megspórolod!
OFFszerk: Ha nem vettem volna meg a nex-et (amit most is imádok, nem tudok betelni vele) akkor ezt fél perc alatt ütöttem volna le. Meg volt a 20-as palacsinta és a 45-ös oly, így nekem elég is lett volna fenykípre, videót meg hekkeli a Vitalij gyerök...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
35 dekás fix m4/3-ra?

Tulku: A hirdetésben a "gyártói garancia" vajon mit jelenthet
ami még érdekes az az elsőbbségi levél, ami ugye nem ajánlott, tehát nincs nyilvántartva a postán - persze ezt egy személyes átvétellel ki lehet kerülni, és érdemes is, ha a hirdető van ezen a képen 
-
Tulku
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Azzal egyet értek, hogy ne tegyük piedesztálra, ez bensóséges ügy.
Viszont, hogy gusztustalan...életünk meghatározó pillanata, egy újabb átmenet.
Persze ki hogy fogja fel, nem más érzésvilágába kívánok beleavatkozni, csak... -
nord_
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Hát igen, vannak dolgok, amiket én se kürtölnék világgá... sőt, talán le se fényképeznék. De nem ő az első orvos, aki másként gondolja.
-
szőröscica
addikt
-
nord_
veterán
Dupla öröm: Pana 25mm F1.4 és gyerekszületés.

-
Marseille199
senior tag
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
Akkor asszem ehhez már nem kell sokat fűznöm, must have kategória

-
EFT
tag
Sokszor eszembe jut Seeman egyik mondása az obiparkról. Nem tudom pontosan idézni, de a lényege az volt, hogy ha az ember jól ismeri a fotózási szokásait, 3 jól megválasztott obi elég kellene, hogy legyen. Ha több van, akkor esélyes, hogy valamelyik kihasználatlan marad.
Na ezt az elvet azóta én is vallom, és tapasztalom, sokszor a kevesebb több. Canonban teljesen reménytelen egyelőre a 3 obi kiválasztása, de mFT-n most úgy látom, hogy ez a 3 lenne nálam a befutó. -
nord_
veterán
A raw sok minden miatt jó, bár az ilyen mértékű túlhúzás pont nem tartozik ebbe a körbe.

-
madgie
titán
Most már tényleg csitt, vagy kétszer majdnem rányomtam az utóbbi hónapokban a 14/2.5 buy it now-ra, ha ennyire mantrázzátok, még a végén csak veszek egyet

Mondjuk milyen brutális fix sor lenne: Sami 7.5 halacska, Pana 14/2.5, Pana 20/1.7, Oly 45/1.8

-
EFT
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem rossz az a Pana 14/2.5, de a 20/1.7 mellé én inkább a 45/1.8-at venném...
Pana 20/1.7 + Oly 45/1.8 + Oly 14-150 szerintem nagyon jó kis szett.. -
EFT
tag
Egy hülye kérdés: ha elvinnék a kitobit 20ért, 40ért jobban el lehetne adni az E-PL1-et?
Kicsit félek belemenni ebbe, mft-s cuccok kitben jobban eladhatók szvsz. -
fene egye meg, annyit dumáltok itt a 14/2,5-ről, hogy a végén még én is rákívánok, pedig egy fillérem sincs. annyira csöcsös kis cucc az e-pl2 + 20-as kombó, adja magát, hogy lehetne mellé egy 14-es is.

-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ne velem egyezkedjen Herr Óberszt, majd azzal aki megveszi!
Vagy vedd meg, oszt add el a GF2-t...
(Vagy vedd meg oszt add el a pm1-et
) -
EFT
tag
Akinek nincs ennyi pénze, azoknak tudok egy másik jó ajánlatot..

-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na uraim, aki eddig nem vett gépest, az most startoljon rá, 14 mm-essel egy gyönyörű, újszerű GF2, boltban 150 az ára! Nem az én hirdetésem, tévedések elkerülése végett!
Én ha megvenném, bontanám, eladnám a 14-est (mondjuk Csizmásnak olcsón) és lenne egy gépem 45-50-ért...
ps: ne mondjátok, hogy nem adok jó tippeket!

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Na ja neked előbb-utóbb lesz, na de nekem?

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
ajánlani tudom csak a 14-est, jó obi!
-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Azért írta a fullframe-et, mert a néhány darab m43-os obin kívül csak fullframe-hez van olyan objektív, ami a mi vázunkon nagylátószöget ad.
A Samyang pedig halszem. Teljesen más kategória. Ugyan utólag többé-kevésbé ki lehet húzni ezt a fajta torzítást, de olyan jó sose lesz, mint egy "normális" nagylátó képe. (Próbálkoztam még nikonos koromban a 10.5-es Nikkorral.)
Ha nagylátó kell, akkor kitobik, Pana 7-14, 14 2.5, Oly 9-18 és 12 2 jöhet szóba. Vagy tapétázol a 20-assal.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Manuál nehéz ügy nagylátóban, gondold el, milyen áron megy mondjuk egy 14 mm-es fix, ami kirajzolja a fullframe-et

Samyangot drágábban veszed meg, mint a 14/2.5-öt, meg teljesen más a halszem, mint az egyszerű ekv 28mm látószög. Te tudod, melyiket szeretnéd... a halszem rátelepedik minden képedre, valamennyire a 14-es is (de sokkal szabadabban dolgozhatsz vele), a leguniverzálisabb cucc szerintem a 20-as alapobi, az olyan mindenes. Egyszer írták valamelyik fotós újságban a filmes ötvenesre, hogy "ha akarom nagylátó, ha akarom tele". Kis megszorításokkal, de igaz.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
20/1.7 alap látószög, nagylátónak inkább a 14/2.5, nem?
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nézd meg az adott linken kérlek

mondták néki, hogy 1 év natgeo előfizu, meg 3 hét várakozás...meg egyebekDe most mondd meg őszintén; ki ad el egy új obit, amit nagy görccsel megvett, s látszik, hogy nem megy elb....tt darab az akciós vásárlási árért...naneeeee
-
Messer22
senior tag
Ja ajánlatok közbe jöhetnének

(45 1.8, 20 1.7-re, esetleg 14-45)
-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
És a kezedbe van már?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mercutio_
félisten
Úgy értem AF-es és halk
egyébként meg az elbénázott manuális "AF"-el lőtt képek miatti anyázás is hanggal jár 
Messer22: Ami neked reális, az az eladóknak irreális
erről a reális árról nekem egyébként is mindig ez a figura jut eszembe 
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
A címét nem tudtad, vagy a gugli alapján nem találtál oda?

nord_: Ha az árat nem nézzük, akkor a 12/2 a befutó, de ha az átlaguserek számára elérhető és így használható obikat nézzük már a 45/1.8 nyert, és bár helyettesíthető manuál üvegekkel, de se súly, se méret, se szolgáltatások terén (AF, sebesség, halk működés) nem ugyanaz

-
Messer22
senior tag
HI
Ha valakinek van eladó 20 1.7 vagy 45 1.8 obija reális áron, akkor ne tartsa magába!

-
nord_
veterán
Madgie, Marseille199,
Csak egy kicsit gondolkodtam a szavazáson. A vázakat kizártam, mert úgy gondolkodtam, mi az, ami az elmúlt időszakhoz képest újat hozott 2011-ben.
Obik terén három maradt: 2/12, 1.4/25 és 1.8/45. A huszonötös - bár nagyon tetszik - kiesett, hiszen 'váltótársként' ott a jó öreg 20-as. A két Oly közül a 12-esre szavaztam, mert fényerős nagylátóként nincs párja, míg a 45-ös egyelőre helyettesíthető manuálfixekkel. (A Pana 14 F2.5 nagyon kellemes kis obi, de gyakorlatban sajnos az ekv. 28mm messze van az ekv. 24-től. Meg GF1-en a fényerő mindennél többet ér, ha érzékenységet tudunk vele helyettesíteni.
) -
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Márkaboltos, vagy valamelyik viszonteladó?
Utóbbi esetben nem meglepő, a márkabolt előbb a saját rendeléseit elégíti ki, nomeg ők se mindig tudják, hogy épp mennyit kapnak az EU központból
Nekem már meghozta a "Jézuska", rájöttem, hogy mégse olyan rossz az a látószög

-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem is kérdés

-
nord_
veterán
Mi legyen az év m43-os terméke?
Na, itt nálunk ki mire szavazna - és legfőképp: milyen indoklással?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)