Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz MrChris #52320 üzenetére
" Amúgy konkrétan melyik emberi áron beszerezhet led körte és kompakt a jó?"
Emberi áron valszeg nem kapsz kifogástalan LED lámpát, mert egyik sem fog semmiféle vörös-tartománybeli emisszióval bírni, ráadásul az olcsóbb modellek döntő többsége villog is ezerrel, ja bocs, 100 Hz-zel.
Én a következőket ajánlom (nagyon sokat teszteltem villogás és CRI szempontjából): ha kb.-izzólámpa spektrum kell, azaz kellenek vörös összetevők is, akkor a LEDON magas CRI-jű lámpáit fogod akarni. Ezeket az osztrák cég nem forgalmazza Mo-n; én a ledison-led-lights.co.uk-ról rendeltem több darabot is még 2011 szeptemberében. Azóta az akkor forgalmazott (és nálam azóta is kitűnően működő) modellek eltűntek a választékból. Ez van helyette, ami hasonlóan jónak (és sokkal olcsóbbnak: anno 32 Font/db áron + posta vettem a lámpákat; ezek max. feleannyiba kerülnek) tűnik:
http://www.ledison-led-lights.co.uk/p/LEDON+LED+Lamp+13W%2C+E27+Dimmable%2C+A66/131.htm
Ez dimmable, és emiatt (mivel van benne egy hatalmas pufferkondi vagy hasonló) nem is vibrál. Nem dimmable Ledon lámpákat nem teszteltem, mivel nem akartam pénzt (alig valamivel kevesebb, mint a dimmable) kiadni olyan lámpáért, amit aztán nem használok, ha kiderül róla, hogy villog.
Ha pénzt akarsz megtakarítani és nem kell a magas CRI, “csak” a vibrálásmentesség, akkor ezt ajánlom: Omega Led Lampbulb, E27 *2700K*. Anno (tavaly jún.) az itmedia.sk-tól rendeltem többet 2200/db-ért. A szokott LED-es sárgászöldes fénye van (ezért a pénzért ez van...), de nem vibrál, és azóta is működik (szemben egy halom olcsóbb LED-es lámpával, amik csak pár hónapig bírták).
[ Szerkesztve ]
-
-
silmatauki
őstag
"...az sem lenne nagy veszteség, ha a canikon folytatná a dslr irányt, majd pár év alatt tönkremennének... semmi szükség rájuk... "
Hát ha a Canon crop vázakban világszínvonalú (ld. Sony 24 Mpixel) szenzor lenne, akkor a Canon lenne talán a legkötséghatékonyabb rendszer általános (olcsó) fotózgatásra. Nézd meg a 10-18 vagy a 50/1.8 árát & képminőségét...
-
silmatauki
őstag
Kár, hogy pár alapdologról nem szóltak egy szót sem:
- obi rajza, sarkok, minimum a Sonyhoz és lehetőleg a 12-32-höz képest
- 4K videominőség (alias, moiré, low light stb.)
- mennyire van a 4K video időben korlátozva. A Pana azt írja, hogy a hőfejlődés miatt korlátozott ideig vesz csak. De mennyit?De legalább tudjuk:
- nem rosszak a gépből kieső JPEG-ek
- az elvárt a high ISO teljesítmény"Másik gyengébb pontnak az EVF-et mondja. Ez ugyanaz, mint a GX7-ben?"
Kb. ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
"Nézegettem ezeket az LX100 mintaképeket, hát egyáltalán nem estem hanyatt. Ezt a 70k-s X10-em is hozta, sőt."
El van cseszve az egész galéria überbrutál zajszűréssel, nem is nagyon nézegetném, mert egyértelmű, hogy RAW-ból (és talán a jobban finomhangolt JPEG engine-ből) sokkal jobb eredmények lennének. Az egyetlen, a szenzor / obi stb. képességeit demonstráló, használható kép ez (RAW-ba fotózva + ACR-ezve):
Persze ebből az 1, ekv. 50mm körüli (azaz egyik extrémen sem), F5.6-os (azaz még csak véletlen sem teljesen nyitott) képből nem sokminden derül ki magáról az obiról.
-
silmatauki
őstag
Elég csúnyán színzajosodnak a nem-árnyékok más képeken is – ahogy itt a tetőn. Ez biza gyengécske – az újabb m43-as szenzorok nem ilyen gyengék. Hacsak nem az elcseszett JPEG engine gányolt oda eredetileg nem létező színzajt...
"sok képen látok teljes méretben nem túl szép, recés éleket... nem tudom, hogy ez csak a jpeg tömörítés miatt van-e. Megnéznék pár RAW-ot azért."
Egyértelműen rossz a JPEG engine demosaicingje. Bár a DPR-es srácok azt írták, 1.0-s (azaz valszeg már production) a FW, szerintem tuti, hogy így nem adja ki a Pana a kamerát.
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz jjeahh #53627 üzenetére
Azannyát, szerencséd volt, hogy 100mm equiv-vel ilyen közel voltál... nálam menyétnél ez a max. (crop, equiv 345mm, Fuji X-E1, f/6.7, 1/850s), és ez is csak 2-3 másodpercig, utána észrevettek és elszeleltek (még szerencse, hogy pont 230mm-en volt az obim és 6 fps sorozat drive módon, így egy sor elfogadható képet csináltam róluk):
-
silmatauki
őstag
Kameramodell / ISO kiválaszt (most E-M1-et és E-M10-et raktam be, ISO100-ra), kép alatt RAW-linkekre klikk.
-
silmatauki
őstag
válasz Oly-Service #65764 üzenetére
Tehát a jelenlegi jún. 30-ig tartó Manfi akcióval sem? Jó lenne egy 055XPRO + 054 94e-10%-ért
-
silmatauki
őstag
Na visszajöttem a Mintaboltból (lecsaptam az akciós Manfi 055 + 054-re).
Főleg az E-M5 MkII-t nézegettem. Nagyon jó cuccos. Lényegesen halkabb a zárja, mint az X-E1-é, és az EVF-e is valamivel nagyobb + simán érzékelhetően jobb frissítésű. Az AF-e jó gyors. Ha nem lenne gond számomra az APS-C-hez képesti “kis” szenzorméret, valamint a hasonló “brutál” felbontásnövelést használó, ugyanakkor egy méretkategóriával jobb Pentax K3-II + egyes limited prime-ok viszonylag alacsony ára (valszeg azt veszem meg, ha a DPReview is ajánlja), akkor igencsak meggondolnám a megvételét.
-
silmatauki
őstag
válasz Mercutio_ #65769 üzenetére
"Pentax mondjuk még a limitedekkel se az a méret és súlykategória."
Világos… csupán azért említettem egy lapon a kettőt, mert mindkettőnek (E-M5 2 és K3 II) van high-res módja, amit nagyon jól ki tudnék használni panó és hasonló fotózásnál.
Ez utóbbi érdekelt az Olyn, bár olyat úgyse vennék a kisebb szenzor miatt (a Fuji komoly árnyék-tartalékai elkényelmesítettek). A Pentax hi-res módja viszon egész jó kritikákat kapott (eddig), és az obijainak a legnagyobb részét is fel tudnám rakni a Fujira (teljes kézi fókusz- és apertúravezérléssel), szemben mondjuk a Canon vagy Samu obikkal, meg persze az m43-okkal. Plusz az ára sem olyan húdemagas (a hasonló felsőkategóriás APS-C konkurenciához, ill. persze az E-M5 II-höz képest).
-
silmatauki
őstag
Persze, világos, én sem akarnék vizet / esetlegesen mozgó, és (a nem elégséges átlapolás miatt) nem kiátlagolható embereket, autókat stb. tartalmazó panókat fotózni ilyen multiframe technológiákkal. Üres épületbelsőkhöz (emberek nélkül) viszont tökéletes a szenzormozgatós felbontásnövelősdi.
“Mondjuk a pano alapból problémás a képek összeillesztésénél.”
Rendesen kalibrált, normálisabb (Nodal Ninja-sorozat stb.) panófejjel nem.
-
silmatauki
őstag
válasz #40935168 #65965 üzenetére
Sajna rosszul tudja az EOSHD – azóta a Sony főmérnöke is elmondta, hogy jelenleg továbbra is compressed a RAW – http://www.sonyalpharumors.com/sony-interview-and-a-good-news-they-are-working-on-uncompressed-raw/
Ismerve a Sony FW update track recordját, én nagyon nem bíznék abban, hogy bármikor is lesz az A7r II-n uncompressed RAW...
-
silmatauki
őstag
válasz theporcupine #66037 üzenetére
"Amúgy GH4-en a 30 perc korlát nincs"
én úgy tudom, hogy – ahogy kivétel nélkül minden Pana digikamerában – a GH4 EU-s modelljei is 30 percre korlátozottak.
-
silmatauki
őstag
válasz theporcupine #66071 üzenetére
"A szürke import kamerában akkor viszont nem lesz korlát, de attól még tudja a PAL-t."
Bárcsak könnyű lenne az EU-ban szürkeimportos, megkötés nélküli kamerához jutni… én a Pana beszerzéseimet eddig kivétel nélkül az USA-ból intéztem (pont a 29:59-es idiotizmus miatt), de nagyon nehezen ment mind...
-
silmatauki
őstag
válasz schawo #66098 üzenetére
Pontosan. A Fuji 18-55-öt igencsak hypeolja mindenki, miközben IQ-ilag nagyon-nagyon messze van a Fuji saját prime-jaitól, még a relatív olcsó 27mm-estől is. Tehát ha az ember Fujira vált, akkor gyakorlatilag kötelező a prime-k használata. A 12-40-es m43 (állítólag) sokkal jobb.
A Fuji 18-135 képminőségét meg nem is kell minősítenem...
-
silmatauki
őstag
"miért maradt ki pont a jobb videós Pana vázakból (GH4 esetében főleg), miközben a GX7-ben megvan"
A GX7-beli is elég ramaty az Olyéhoz képest (1-1.5EV-t segít csak, azaz messze rosszabb, mint az Olynak akár a 3-tengelyes cucca (E-M10), az 5-ösről nem is beszélve). Ráadásul asszem videózásnál teljesen deaktivált. Szal nem vesztesz sokat.
-
-
silmatauki
őstag
Kár, hogy nem stacked lesz benne a Sony szenzor. A másik rumor alapján a teljes szenzor kiolvasási sebessége max. 27 fps, azaz nem is álmodhatunk full pixel oversampling-os teljes szenzoros videóról. (A 4k valszeg cropped lesz, ahogy eddig általában – vagy line skippinges, ha a Pana bevállalja a rossz minőséget.)
-
silmatauki
őstag
válasz Freddy76 #66728 üzenetére
Na már csak azt kéne tudni, hogy ha már ennyire nagyra értékelik a MILC-eket a Nikonnál, a Nikon1 miért van a “futottak még” kategóriában, messze a Sonyk, Fujik meg m43-mak mögött, olyannyira, hogy csak igen komoly árengedményekkel tudják elsózni a cuccaikat?
(Persze a high-framerate videóban meg igen gyors fókuszban, legalábbis eddig (a Sony stacked szenzorok színrelépéséig), a Nikon1 király volt, de erre ugyebár sokkal kevesebb embernek van szüksége, mint normális obiellátásra meg jó képminőségre.)
-
silmatauki
őstag
"With an all new 20 megapixel Live MOS micro four thirds sensor, it will be interesting to see how the image quality performs compared to other mirrorless cameras. In Panasonic's own internal testing they found that the GX8 outperforms the Olympus OMD EM1, as well as the Fujifilm X-T1, in areas such as Resolution, Dynamic range, Signal to noise ratio, at ISO100, ISO3200 and ISO25600. "
Bár nem szoktam saját RAW-előhívás és pixelszintű összehasonlítás (a legtöbben LR-t használnak Fuji X-Trans-előhívásra, ami sokkal rosszabb eredményeket produkál, mint értő kézben a C1P) nélkül hitelt adni ilyen megállapításoknak, reméljük, tényleg igaz ez a fujis összehasonlítás...
-
silmatauki
őstag
válasz madgie #66775 üzenetére
Kösz!
- A jobboldali színeskörös új ACR-es képen valóban nincs már színfolyás, szemben a régi ACR-rel. (Itt van a régi ACR színfolyásáról egy DPR-es thread, pontosan ugyanezekkel a körökkel.)
- Plusz moiré se jött be se itt, se a rescharton, szemben persze a Bayer A1-gyel.Ez már valóban előrelépés.
-
silmatauki
őstag
Nem garantált, hogy bújtatott reklám – lelkes, de egyáltalán hozzá nem értő ember is írhat ilyen cikket (és sajna az Index tele van hozzánemértő "cikkírókkal"). Emiatt meg se kérdezte, hogy pl. ugyan hol van a RAW-támogatás (amelynek hiánya, legalábbis számomra, eleve kizárha a P900 megvételét)...
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
"Nem mondod, hogy nincs raw! Szerintem ez gàzabb mint az előbb felsorolt lista. "
Számomra ez a kizáró ok. Szívesen megvettem volna a P900-at szuperzoom másodgépnek, mert azért sokkal távolabbra megy, mint az APS-C 50-230-asom, és a DPR legújabb travel zoom tesztjén se szerepelt rosszul képminőségileg. Persze nem főgépként használtam volna.
-
silmatauki
őstag
-
silmatauki
őstag
válasz hibavissza #68941 üzenetére
"iPhone szűz vagyok....most már értem miért mertek egy 4K-s telefont 16 giga memóriával piacra dobni."
Mert jól tudják, akkor sokkal több 64G-s fog fogyni, mint ha a 16-os helyett 32G-s lenne az alap. Ez utóbbiról nem annyira égető az upgrade. Egyszerű profitmaximalizálás – és még volt képe Cooknak azt hazudnia, hogy az Apple célja nem elsődlegesen a profit...
-
silmatauki
őstag
válasz MrChris #69424 üzenetére
"Jól elcseszte a WB-t Nemtom miért magyarázkodik, inkább miért nem állítja be?"
Hát ja. Az meg kizárt, hogy tintet (zöld vs. lila) nem állít a kézi (szürkekártyás) WB. Itt ui. valszeg túltekerte az automatika a tintet + irányba (mert erdetileg a LED miatt túl sok volt a zöld), ezért lett ilyen csapnivalóan lilás minden.
-
silmatauki
őstag
Egyébként tuti, hogy a közeljövőben lesz új GM modell. Itt Finnországban már kb. 3 hete 299 euró a GM1 + 12-32 kombó (a GM7 még 650 körül jár). Azaz a vázat majdnem ingyen adják. Ja, és 2000 euró a GX8 + 12-35/2.8 kit, pedig a GX8 még a termékciklus elején van. Durva!
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz szpetri #70809 üzenetére
Bocs, hulye voltam, GM5, nem GM7... de gondolom ez egyertelmu volt, mivel me'g nincs GM7
Vannak ra is nagyon jo kitek, pl. a(z uj) 14-140-nel 729 euro
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
Na gazdagodtam én is egy GM1 + 12-32-vel Persze nem fogja leváltani a Fuji rendszeremet, de ha már itt Finnországban 299 euróért adják a fekete kitet (újonnan, garival, szal semmi refurb / használt vacak), akkor miért ne? Az obi ér majdnem annyit, és végül is felrakható egy Oly vázra is, ha a jövőben olyat akarnék venni.
Amúgy ha valaki erre jár, és kell neki a GM1, nyugodtan írjon, és rákérdezek a Rajala Kameránál, van-e még ésvagy félretetetek egy példányt. Helsinki központjában (is), közvetlen a vasútállomás mellett, polcról lehet vásárolni, azaz nem (csak) postán rendelős a dolog.
-
silmatauki
őstag
Most ősszel is volt 650 eur körül GM5 + 14-140 II kit ugyanebben a boltban. (Mondjuk nem azt vettem, mert egyrészt túl sok pénz lett volna egy, az APS-C Fujim mellett úgyis csak másodhegedűs m43-ért, másrészt nagyméretű és nem 24mm-en kezdődő az obi.)
Most ami még nagyon jó ajánlatuk (és még van), a GH4 + 12-35 2.8 kit 2000-ért.
-
silmatauki
őstag
válasz sideburns #71360 üzenetére
"A legújabb, 20 megapixeles szenzort. M4/3 gépbe elsőként. "
Sajna még így is erősen le van maradva az APS-C-nek még a középmezőnyétől (DR-ben persze nem a Canontól) is, hát még az élmezőnytől mind a DxO (DR: 12.6 vs. mondjuk a Samu NX1/NX500 vagy a D7200 13.9-e), mind a userek szerint. Szóval egyáltalán nem hozta a Pana által ígérteket (“1 EV-nyi DR-növekedés” stb)
-
silmatauki
őstag
Fiúklányok, valami nagyfelbontású, minőségi portrét keresek nem zajcsökkentett (azaz nem elkent), fókuszban levő, kis kontrasztú hajjal, hogy (a fotót 4k-s normális monitoron lefotózva) minél jobban tudjam a zajcsökkentési stb. paramétereket tesztelgetni, anélkül, hogy kéne vennem pl. valami műfejet meg parókát.
Ti mit ajánlotok? Keresgéltem egy csomót a neten nagyfelbontású portrét, de még a legjobbak is (pl. ez) kicsit kentek a hajon (ahol az éppen fókuszban van), azaz ilyen célra jobbára alkalmatlan. (Mondjuk ennél a képnél, azt a Dell P2715Q-ről lefotózva már jól látszik a GM1 RAW-jánal nulla és magasabb zajcsökkentése, ill. az OOC JPG közötti különbség már alap ISO-n is, de jobb lenne még jobb.)
-
silmatauki
őstag
Ha valaki esetleg most akar venni 140-ért GM1 kitet a digitcam.hu-tól (egyedül róluk tudom, hogy adnak mellé bőrtokot), és nem kell / a pénz jobban jönne neki, akkor a tokot korrekt áron megvenném pl. 21-én este. Korrekt ár: mondjuk 27e körül. Itt Finnországban kifogytak a készletből a 79 eurós cuccok (csak 2-3 hetes szállítással vállalják), és kéne karácsony előtt a tok, én meg 21-én utazom Mo.-ra (ott meg 22-én reggel Hévízre, ezért lenne jó a 21-én este).
Persze mindez csak akkor, ha az eredeti Panasonic DMW-CGK28E-K-ről van szó, és nem valami kínai 10 dolláros vacakról.
(Használtan is érdekel a cucc, persze akkor vmivel olcsóbban, ha lehet )
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz Mercutio_ #71677 üzenetére
Kivéve, ha nincs kábel vagy adapter (ha pl. iPhone/iPad-be töltenél) – akkor nagyon hasznos a WiFi. Tegnap pl. így rántottam át egy csomó képet a GM1-ből az iPadbe, hogy nagy képernyőn is nézhessük.
Persze a távvezérlés is baromi jó pl. csoportképeknél, ha rajta akar az ember lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Politika
- Lightyear - befektetési app
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.