Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzz
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Ez már csak személyeskedés részedről, mert:
1, Fél fórum=te és még 1,2 felhasználó, akik még mindig a jobb objektív vásárlásnál akadtak le...
2, sehol nem állította, hogy meglövi 1" géppel, ellenben veled, mert te állítottad!
Ez már nem más, mint a bizonyítványod magyarázása és a hőn szeretett rendszered magasztalása! Nem érted, mert nem akarod érteni
Nincs ezzel baj, de érdekesnek hat visszaolvasni, hogy miként véded minden alkalommal, ha ilyen kerül szóba. Eddig nem tettem meg, most egy kicsit visszaolvastam, mert ráérek! Azt hiszem, hogy objektív véleményt egy elfogult embertől nem érdemes várni, mert ez már nem a mikrofourthirds-ről szól, hanem a hitről! Kár, hogy hamarabb nem kapcsoltam! hibavisszától bocsánatot kérek megint, mert az ő hozzászólására reagáltam, de nem az ő állítására, hiszen ő legalább hozzáadott a saját gépével valamit, mire reagáltam is! A legtöbb segítséget egy német csoportban kaptam, ahol nem támadtak le, hanem akinek ilyen gépe volt, ment és lőtt pár képet, akinek nem volt, ő meg nem akarta lenyomni a torkomon, hogy „jójazúgymegtevagyahülye”
Volt akinek még rosszabra sikeredett és senki nem tituálta ezért hülyének, hanem közösen megállapították, hogy ez ennyit tud. Hihetetlen... Senki nem linkelgetett a váz értékénél 3-4x többe kerülő obis képet... Jah, és nem az anyanyelvem, mégis értették
Csodálatos!Ez egy nyílt csoport az mft-ről, ahol vannak kezdők és profik (nem attól profi, hogy nagy a szája, hanem látom a képeit és amiről beszél!)! Egy átlagos felhasználó, mint én csak használni akarja a rendszerét, lehetőleg bármely helyzetben. A határok pedig nagyon eltérőek ezeket a helyzeteket illetően, csak te ezt erőszakkal a rendszer javára akarod billenteni és nem engeded meg az ellentmondást, pedig nagyon nincs így!
Sajnálom, hogy így alakult! Vannak más csoportok/fórumok ahol vannak hozzám hasonló amatőrök, félprofik, mint te és vannak profik is akik segítenek eligazodni a rengetegben, anélkül, hogy erőltetnék az igazukat! Ha nem jött volna ez az exra zaj a gépemen, ki sem derült volna számomra soha, hogy maga a G7/70 a legzajosabb szenzorok egyikét kapta meg (hozzáteszem, ebben nem segítettél előbbrejutni, ellentétben azokkal akik velem együtt próbálkoztak G7/70-en) és sosem tudtam volna meg, hogy a GX80 már elegendő lehetne! Számomra tanulságos volt, mind a fotótechnikai, mind pedig az emberi vonalon is az egész.
Fogom olvasni továbbra is a fórumot, de ez volt itt az utolsó hozzászólásom. -
dzz
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Akkor értelmezz légyszíves! Olvasd el amit az ő képeiről írtam és értsd is meg! Lője meg G7-el! A GX80ra is reagáltam, láttad?
Amúgy meg kell kövessem őt, mert nem az ő képeire reagáltam az előző hozzászólásomban, hanem az A6000vsG7 linkekre! Bocsánat érte, túl gyorsan válaszoltam és nem néztem, hogy ki a feladója! Az még mindig nem releváns összehasonlítás, inkább átverés kategória!Amúgy csak érdekességképpen, más fórumokon csak feltettem a kérdést, volt aki reprodukálta G70-el (volt sokkal jobban sikerült kép is, de az átlag olyan, mint az enyém), majd egyetértettek velem, hogy erre alkalmatlan, ebben jobb bármelyik másik gép még akár panán belül is és itt megállt a történet!
Itt most befejeztem, nem érdemel több szót az egész!
Adee!
-
dzz
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Köszönöm a válaszod! Értelek

Ettől még önámítás amit csinálsz és becsapod az idetévedőket a hamis példáiddal! Érdekes, hogy más fórumokon nem meggyőzni akartak, hanem segíteni! Itt ez nem divat! -
dzz
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Amíg te megtaláltad az A6000-es képet ami mondjuk nem épp elfogadható (de azért felismerhető tejúttal), addig én láttam teljesen elfogadhatót kitobival. Amíg te megtaláltad az a LEICA Summiluxos képet, nem találtam (hasonóan az A6000-hez) kitobival lőttet pana mft-rendszeren (még az általad elfogadhatatlannak ítélt minőséget megközelítőt sem) és ezt kb megerősítették (más fórumokon), hogy a 8-al kezdődő széria alatt teljesen értékelhetetlen a Pana vonalon és egy lehetnyivel jobb Oly esetében a fejlettebb szenzorú gépekkel, de ott is kell egy jobb objektív. Rengeteg darkot kaptam, ami viszont a én egyetlen gépem ellen szól, a szenzora zajosabb, mint bármelyik amit küldtetek, ez ilyen sajnos
A mondandód átjött, csak a lehető legrosszabb példát hoztad fel, ami teljesen irreveláns az esetben, hisz kitobikról volt szó! Amelyik rendszeren a kitobi kerül annyiba, az már...3 nyelven érdeklődtem a G7/70 után, mindenféle fórumokon! A kapott darkok alapján fenntartom, hogy maga a G7/70 alkalmatlan a feladatra kitobival!!! Lehet 15-20 képből stackelve, 5-10 darkkal (ez egy német javaslat volt, olyantól aki mindenhová a G70-et cipeli magával, de asztóra van egy külön rendszere, hűtött szenzorral), de ez nekem nem életszerű, ennél egyszerűbb életet kívánok minden fotósnak az utómunkáknál! Ha valaki direkt asztrofotózik, az más, ne keverjük ide!
A továbbiakhoz: Nem vagyok profi fotós csak szeretek fényképezni. Ha szembejön valami, jó lenne képeken látni és ezzel nem vagyok ám egyedül, vagyunk még páran! Egy picit többet tudok a teljesen kezdőknél és próbálom egy picivel feljebb tornázni, de nem ebből élek, így elvárom, hogy valamennyit adjon hozzá tudásban is a gép és ne nekem kelljen órákat utómunkáznom. Értem, hogy győzködni akarsz, hogy milyen klassz a rendszer és részben el is fogadom, szeretem is a G70-em, de amíg példának nem azonos feltételű képeket hozol fel, addig csak távolabb leszünk a megoldástól és minden idetévedőt becsapnak a példáid, hisz laikusok ez alapján (is) választanak! Más G7 darkot is kaptam, kissé kevesebb zajjal, de messze nem annyival kevesebbel, hogy meggyőzzön, mert el sem éri az A6000 zajszintjének minőségét/mennyiségét vagy annak hiányát! Ez az összehasonlítás csak hiteltelenné teszi az egész szálat, hiszen ha valaki idetéved, megnézi a képeket amit belinkeltél, hamis képet fog alkotni az egészről! Magamra gondolok a kezdeteknél, kevés fogalommal keresgettem, hogy mi az az elfogadható amit még megengedhetek magamnak, így lett G70, nem bántam meg, jó volt, sok dolgot megtanított, a 14-140 szintén jó, nem is hinném, hogy más rendszeren találok olyan 10x-es zoomot, mint ez!
Tudás: Igazad van, nincs elég tudásom hozzá! Évek óta tervben volt, hogy majd egyszer kellene csillagokat fotózni (a vásárláskor fotóztam egyet az udvaron, azóta sem és tudom, hogy egy város közepén az annyit ér
), de nem volt prioritása és most sincs. Ha visszaolvasol, érted, hogy fáj ha ezt teljesen ki kell zárjam a lehetőségekből és látom mit művel a haver a vacaknak kikiáltott 500D-jével azóta is boldogan, kb. 3-4 hónapja fotóz leginkább az én instrukcióim alapján (plusz internetes infók), mert fogalma sincs az egészről, minek a rekesz, minek az ISO, minek a záridő, tőlem kérdezi, aki nem vagyok profi, míg nekem a rendszer a korlátozó tényező! A tudást gyakorlással lehet(ne) megszerezni (már ha látszik valami a képen a zajtól), de ezt csak akkor tudja elérni valaki, ha nem egy alkalommal megy ki akár kitobival lövöldözni, hanem ismételve, tanulva a hibákból és tudatosan módosítva az eljárását a hibáinak megfelelően. Ezt megpróbáltam most és ezzel a géppel nem érhetem el soha! Azt nézve, hogy neki megy és nekem nem, mégis csak arra jutok, hogy a G70 megy és jön valami más helyette, hiszen gyakorlatilag az ő gépét is én állítom be, ő csak a gombot nyomja! Lenézhetsz a tudás hiánya miatt, de tudást csak gyakorlással szerezhetek és szívesen művelem, mind addig amíg van értelme, de ha napokon át kell keresnem a megoldást az utómunkáknál, az nem megoldás! Itt teszem hozzá, hogy az E-PL1 a maga 12Mpix szenzorával max ISO-n és évekkel korábbi technológiájával kevesebb zajt produkál, mint bármelyik G7/70 amit kaptam. Értéke nem számottevő, megmarad jáccósnak, bár nem szeretem a kereső hiánya miatt.
Megpróbálok valamelyik boltban egy új 70-essel is egy darkot még (MM vagy Saturn van ahol szokott kiállítva lenni), de már nem reménykedem!Még valami! 60seces képek
Örülök, hogy a GX80-on ez meg, de ISO1600 mellett sem tudok 60secet megfelelő zajjal exponálni (20at sem), ez valószínűleg az én egyedi géphibám
Azzal a minőséggel pedig már megelégednék, nem vágyom NatGeo díjakra csak szép képekre az albumomba! -
dzz
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Az a baj, hogy egy 1200€ értékű objektívvel készített képet hasonlítasz egy kitobihoz! Azért ha rákeresel a googlevel, bizony szép számban akadnak kitobis A6000-es tejutas fotók (most nem menjünk bele, hogy mekkora ISO-n, bár az sem az mft javára billenti a mérleget), míg ugyanez nem mondható el a G7-ről! Ez így nem fair! Tégy az A6000-re egy a fentinek megfelelő obit és akkor lesz az! Viszont fordítva, ez már bukó, nem csak a G7-nek, hanem a teljes rendszernek, mert az általad mutatott kitobis képet nem lehet meglőni mft-n szintén kitobival! Értem én, hogy milyen klassz, én is szeretem, de nem ezért és kár is lenne védeni ebben az esetben!
Azt hiszem így fair lenne az összehasonlítás! -
dzz
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Van egy most kissé beteg Oly 12/f2.0-ám, igyekszem rendbetenni, de a sós víz az sós víz

Viszont!
A Pixelrefresh eredménye, frissen, melegen:
Igaz, 30 fok van! Talán ez sem mindegy, ott kb. 10 volt akkor.Bocsánat, most látom az expó kompenzációt, ez valamiért elcsúszott! CSak simán megnyitottam és így jött, mindjárt módosítok!
-
dzz
aktív tag
Köszönöm mindannyiótoknak a képeket, nem estem kétségbe, mert a gép 3 éves és cserélni akartam, eredetileg csak a vázat, G85-re. Leginkább a stabi miatt és a megszokott menü miatt, mert már írtam, megszerettem! Minden helyzetben elegendőnek bizonyult ezen kivétellel. Láttam más kitobis képeket, más rendszerekről és az ausztrál munkatársam képe is lenyűgözött az a6000-el, amit 10sec-el lőtt, igaz ausztráliában és igaz az is, hogy azt állítja, szabad szemmel is ugyan olyan, mint a képen
Tudom, hogy ez nem várható el ettől a kombinációtól, de leginkább a darkon vagyok megrökönyödve, mert ott látszik a zaj igazán! Az ISO5000 úgy jött, hogy próbálgattam, hol mit látok és ez tűnt a leghasználhatóbbnak.
Ez a kép már egész elfogadható lett, Gimp-el stackelve RAW-ból. Egész jó és ettől nem vártam sokkal többet, de a zaj az alap képeken ledöbbentett. Szívesen kipróbálnék egy G85-öt, legközelebb eljöhetne valaki velünk, akinek van
Ez egy Oly (minden adat a képen) Darkja, ISO 6400-on 3x annyi idővel, mint az enyém:
A GX80:
Ez pedig a G7-em:
Lehet, hogy teszek egy kitérőt a GX80 felé, bár a formavilága eddig nem vonzott.
Nem a tökéletes gépet keresem, hanem a számomra optimálisat! Eddig a G7 vesztésre áll és hozzá kell tegyem, hogy sajnos, mert minden más téren elégedett vagyok vele!!!A hozzászólásokban lévő tanácsokat megfogadom a fényképezős zajcsökkentést is kipróbálom (először azt akartam írni, hogy kihagyom, mert RAW-ból dolgozok, de egy próbát megér!) és köszönöm mindenkinek, hogy itt elviselte az agonizálásomat
Ígérem, ugyanolyan ritkán fog előfordulni, mint eddig! -
dzz
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Bizonyára igazad van és ez már számomra is erősen off, de megtennéd, hogy csinálsz nekem egy Dark-ot ISO5000-en JPG/RAW-ban? Már csak a kíváncsiság hajt, de ezt nagyon kérném, nem csak tőled, hanem minden mft-s kollegától! Szeretném összehasonlítani őket, ennyi a célom vele!
Köszönöm! -
dzz
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nálam ez nem így jött időrendben, de azért nem szép bármely rendszertől, hogy arra épp pont nem jó amire használni akarod. Valakit beugrasztottam a fotózásba és azóta együtt megyünk ide-oda fotózni. A beállításaim általában A, S, vagy M módban vannak, ISO ha automata akkor max 800-ra korlátozva. Jött az ötlet, hogy akkor most erre van alkalom, menjünk tejutazni. Egyikünk sem csinálta korábban, tudtuk, hogy az első alkalommal nem lesz nagy siker, de én elszomorodtam, hogy ISO 5000 alatt a kijelzőn se látszott szinte semmi a tejútból, 6400-on pedig már ott látszott, hogy nagy a zaj, így a legalját választottam ahol látszik valami legalább. Szomorúan veszem tudomásul, hogy ez erre alkalmatlan! Teljesen! Tehát nem a tejúthoz választottam, hanem a gépemhez választottam (volna) a tejutat! Az igazán nagy baj, hogy szeretem a gépet és nagyot csalódtam benne, mert bár tudtam, hogy messze leszek az igazi tejúttól, arra nem számítottam, hogy az ég egy adta világon semmi köze nem lesz hozzá!!! Ezzel az erővel szobában ülve a menyezet felé fordítom és a gépvázsapkát rajta hagyva lövök párszor 15sec képet különböző ISO-n és kész a csillagos égbolt! A drive-on fenn vannak a képek, feltettem a dark-ot is. Nem vagyok profi fotós és nem is leszek! Nem tudok jó portrékat lőni és nem merek az utcán mindenkit csak úgy lefotózni sem, nincs semmi különleges elvárásom, ismerem a korlátaim. Annyi csak, hogy esetleg egy ilyen helyzetben ne valljak ennyire kudarcot a technikám miatt. Az új GIMP megmentett, mert valami értékelhetőbbet tudtam vele összerakni ezekből, de amikor elnézem, hogy az 500D vagy az a6000 után mennyivel kevesebb az utómunka bármely helyzetben, akkor szégyenlem magam, mintha az én hibám lenne. Az 500D-t is én állítottam be, én állítottam élességet csak nem én fordítottam az ég felé és nem én nyomtam le a gombot. Kis technikával - nem erre felkészülve, hanem az olyan kalappal köszönünk amilyen van - mentünk neki az éjszakának, hogy az eredménytől függően beszerzünk még ezt-azt, hogy ilyet is lehessen. Hát beszerzünk (én biztosan) egy másik fényképezőt, aztán megint próba, mert amikor valaki f3,5 vagy f4-en is tud valami tejutat lőni, akkor nem hinném, hogy ezzel nem lehet hacsak teljesen nem alkalmatlan a feladatra.
Ha valaki egy mindenre (is) kicsit használható gépet keres, hát a G7-70 nem az! A többiről nem tudok nyilatkozni, de erről igen, nagyon jó gép, jó menürendszerrel és szép képeket készít a 14-140 kitobival is, ha van elég fény! Bizonyára megköszöni ha egy fényerős obit csavarsz rá, de ne akarj ISO800 felé menni, mert elmegy a kedved tőle! Nekem ennyi maradt belőle... Jah! Van még egy E-PL1-em, az marad még kicsit
Kíváncsi leszek rá, mit mutat egyszer éjjel
Azon nem agonizálok, ha nem lesz jó, mert 50€-ba került és nem 1250-be mint a G70! -
dzz
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
-
dzz
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Mondjuk úgy, hogy nem esem hasra a Canikon fejlesztésektől. El van csúszva az órájuk és én pedig öregszem, nincs már időm kivárni őket, mert szerintem az én életemben nem igen lépnek színre olyan géppel amire gondolsz
Ne legyen igazam, a verseny jó!Fujihoz: nem ismerem, fogalmam sincs a gépeikről viszont a sonyt meg tudom kérdezni a szomszédban és a barátaim egy részénél is.
Ami képben van: a6300 vagy a7II. A 6000-es a keresővel bukott, nem annyival drágább a 6300 amennyivel jobb a keresője... -
dzz
aktív tag
válasz
jaanoo89
üzenetére
Pedig ezt a cikket olvastam annó, mikor vettem a gépet
Mégis elkerülte a figyelmem ez az ISO probléma!Hogy mi lenne fontos? Minden! Nem vagyok specifikus fotós, fotózok mindent, de az nonszensz, hogy egy képet ne tudjak meglőni, mert a fotómasinám nem tudja! Hobbi fotós vagyok, magamnak készülnek a képek. Első csalódásom a manuál üvegekkel volt a 2x szorzó miatt. Ez nem a rendszer hibája, amikor vettem, fogalmam nem volt a szenzorok méretéről, csak akartam egy valamirevaló fotógépet magamnak! Nagyon meglepődtem, amikor az első bebukott képet visszahoztam rawból és elégedett voltam! Nagyon jó ez a kis gép ha van fény, de eljött az idő, hogy elismerjem magamnak: nem ez az én rendszerem, mert mást is akarok fotózni, mint amit a rendszerem megenged. Nem akarok kiszállni teljesen a szenzorméretből, ezért marad még a kis Oly. De főként nem tudom használni a kereső hiánya miatt. Valami sony lesz a vége, már látom.
-
dzz
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Próbáltam én mindenféle ISO-n és elment a kedvem az mFT-től. Van még egy E-PL1-em, az talán marad a 12mmF2 obival (már ha rendben lesz végre, mert az meg elektronika hibás). A G7 megy a háztól. Pedig a 14-140 szerintem jól teljesített. Kérdés más rendszereken melyik 10x átfogású zoom tud annyit, mint az, illetve van-e egyáltalán?! Utazáshoz nem viszek magammal mást, csak ezt megegy tetszőleges fix manuált. Mindig másikat.
-
dzz
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
User error lenne? Hmmm... Szerintem ennyit tud a lumix sajnos!G7 vs 500D
-
dzz
aktív tag
válasz
topikk
üzenetére
Már bocsánat, de magas iso-n csak hátránya van az mft-nek. Csillagozni akartam péntek éjjel és az a zaj
Minden másra jó, de sajnos nem mindenre. Mellettem egy 500D 12800ISO-n szinte zajmentes képeket produkált! Én meg 1600-nál ki se kell menjek a szobából és ott a tejút
Az mft fényigényes! Fényben elismerem az előnyeit, de most váltáson gondolkodom. Hobbiból fotózom és szeretném ha minden helyzetben legalább egy kicsit értékelhető lenne amit csinálok és nem úgy, hogy utána órákat utómunkázok, hogy elérjem egy 500D nyers minőségét. Még ki fogok próbálni egy G80-at, reménykedem, hogy jobb, mint a G7. -
dzz
aktív tag
Nem pont mft, de kép

Használ valamelyikőtök előtte-utána plugint webes megjelenítéskor? Melyiket szeressem? JS, JQuery vagy miféle lehetőség van még?
-
dzz
aktív tag
-
dzz
aktív tag
G7-en elektronikus zár mellett be lehet valahogy kapcsolni, hogy vakuzzon is?
-
dzz
aktív tag
válasz
ggf8600gts
üzenetére
Fénnyel úgy ahogy szemben az említett optikával elég nehéz értékelhető képet csinálni G7-el, de ez az alulexpó dolog annyira azért nem vészes, hogy használhatatlan lenne. Kicsivel több odafigyelés kell a helyes mérésre és esetleg később vágni számítógépen a képből, ha a kompozíció nagyon nem tetszene.
-
dzz
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Darkframe-m van többféle ISO-n és záridőn, még korábbról. De az aktuális esethez, akkor készült, mint a képek és mit mondjak, nem hordozza magán a „Dark” jelleget

A gép saját zajszűrését kipróbáltam, de szintén nem segít, és a RAW marad olyan zajos, mint a nem zajszűrt esetben. A jpg egy fokkal jobb, mint amit én csinálok a rawból, de kevésbé éles. Szóval a G7 nem ebben a ligában játszik sajnos. A következő gépemre még várnom kell
szóval egy darabig maradok max 800 ISO-n 
-
dzz
aktív tag
válasz
Schanyee
üzenetére
A zajcsökkentést kikapcsolom mindig, hiszen a RAW-ba nem szól bele, csak a jpg-et szűri. Viszont nincs lehetőség 30sec-es szünetekkel fotózni mindig (egy csillagjárást például), ezért szerettem volna valaki más gépéből is RAW-ot látni, hogy megnyugodjak
A te képeden is látszik némi zaj a tető alján, de a tegnapi (ma hajnali) képeimen a te tetőd helyén is csillagok lennének zajból 
Még mindig szeretnék ilyen RAW-okat mFT-s gépből! Mindegy milyen márka, összevetni szeretném az enyémmel.
-
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tenne nekem fel 3db RAW képet ISO1600-3200-6400-on hosszabb (20s) záridővel? A téma mindegy, illetve valami sötétebb lenne jó. Jah, nekem G7/70-em van, ezt szeretném összehasonlítani akár másik ugyanilyen géppel illetve más mFT-s gépekkel. (elszomorítóan zajos az enyém
)Köszönöm!
-
dzz
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Sajnos én is ettől tartok
Illetve a minta fotók alapján nem olyan rossz lehet, de félek, hogy az ár/érték arányt nem találják el. -
dzz
aktív tag
Még 5 nap
Én már vártam erre nemtom hányszor 5 napot, kíváncsi leszek a mennyi az annyira, de annyira 
-
dzz
aktív tag
Remélem igazad lesz! A forint árfolyam nem érint, nem magyarországon élek, de természetesen meggondolom a kiadásaim, mivel ez csak hobbi nekem. Mások kocsmába hordják

Nagyon tetszettek az eddig megnézhető képek és a fényérték miatt teljesen meg lennék vele elégedve csillagfotózás közben
Gondolom... -
dzz
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ideje volt már egy alternatív, rendszerben gondolkodó vakunak ebben az irányban
El tudnám képzelni a táskámban 
Azért tettem csak duplára, mert nem FF. A 12-es 1150-1200 és ezért kissé alá áraztam, mivel így is kuriózum! Bár az én véleményem nem meghatározó és nektek legyen igazatok
500 körül szerintem nem rossz vétel lesz -
dzz
aktív tag
Az csak egy önkicsomagoló exe, semmi egyéb.
Viszont a tavaly szeptember végéig készített képeim exifje G70-et mutat. Valamikor október elején frissítettem a 2.1-re és azóta az exifben G7 szerepel
Szóval akár frissíthetem is, csak tudnám, hogy ez most nekem, mint felhasználónak jó vagy rossz
Meg azt se volna rossz tudni, hogy ez miként történhetett? Mindig a G70-hez való firmware-t töltöttem le, mint ahogyan most is, csak épp most nem fogadta el többé... kíváncsi volnék, hogy ez hogyan orvosolható, ha egyáltalán az! -
dzz
aktív tag
G70-en van frissítési problémám.
Az általad leírt metódussal kellene mennie ezen is, de a legutóbbi frissítést egyszerűen nem veszi észre, hogy ott a kártyán. Pedig most is ott van
Teljesen üres, frissen formázott kártyával kezdtem hozzá,azzal amire most fotózok, mégsem megy. Van tipped vagy valakinek, hogy miért nem? A kártyán a legfrissebb van és a gépen az egyel korábbi firmware.
-
dzz
aktív tag
válasz
ooooobi
üzenetére
Nagyon egyszerű! Amikor elhúzom a zárat és elengedem az ajtót, kb. 70 fokig nyílik a rúgó erejével, tovább nekem kell tolnom a kicsi ujjaimmal. A teljes nyitás lehet vagy 110-120 fok körül, csak manuális módon. Engem nem zavar, van egy talp felcsavarozva, így nem koppan rajta nyitáskor. Meg aztán amúgy is inkább manuálozok
, egyel több helyen meg se kottyan 
-
dzz
aktív tag
Használ valaki LumixLink app-ot x86(atom) alapú androidos táblagépen? Szeretném tudni, hogy van egyáltalán ilyen variáns a Play-en...
-
dzz
aktív tag
Ha már firmware volt a téma, megkukkantottam és nekem is akadna frissítés Lumix G7/70-re, de nem akaródzik neki. Jelenleg 2.1 van rajta és a leírás szerint csinálva a Play gomb megnyomásakor vagy a fényképeket hozza be vagy másik kártyával azt írja, hogy nincsenek képek de az Update-et nem
Pedig a 2.2-t töltöttem le, már többször is
Mit rontok el? Ugyanazon kártyáról az optika frissült, pedig alapvetően nem azt akartam... -
dzz
aktív tag
válasz
silmatauki
üzenetére
(mivel a service menüben hackelhető)
ez mit jelen pontosan? esetleg van valahol ahol utána tudnék olvasni? (angol, német, orosz megfelel)
-
dzz
aktív tag
válasz
voriae
üzenetére
Köszönöm!
Így nézve is teljesen korrekt, színeket/fényeket húzgálva nem rossz a peremsötétedés sem. Legalábbis nekem tetszik.Keresek valami nagylátót lehetőleg jó fényerővel csillagokat fotózni évi pár alkalomra. Nem a legfényerősebb, de esetleg kérhetnék valami képet az ég felé fordítva „setétben”
? -
dzz
aktív tag
Nem rossz. Esetleg az elsőt RAWként feltöltenéd valahová? Szerintem szivesen megnéznénk páran.
-
dzz
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ez a méricskélés ott dől meg, hogy a FocalRducer miatt eleve nem azok a távolságok adódnak, amik egy plusz optikai elem nélkül lennének. A két Helios44 jól működik, de az egyik végtelenre állítva éles csillagos égboltot mutat a másikon a végtelen előtt kicsivel van ugyanez. A 28/2,5-ös Vivitaron szintén van még mit tekerni az éles kép után. Alapjában 28-as vagy esetleg később valami 24-es obi mögé szereztem be csillagos égboltot fotózni
(itt amúgy sem kell autó fókusz), de egy F1,4-es Oly üveg mögött is próbáltam már a bokeh miatt. Nagyon elrontja az Oly rajzát sajnos. Ebből nem igen lesz portré eszköz
De a cél nem is ez volt, oda pedig megfelel (remélem) -
dzz
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Hi,
Én ezt vettem:
[link]meg adaptereket EF-re. Minolta és CanonFD obikkal nincs végtelen, Olympus, M42 némelyik működik szépen (aminek nincs, azt nem tudom miért). Csináltam pár tesztképet egy szöveges lapról. A kép rajzossága elvész, életlennek tűnik, gondolom nem véletlenül nem 5-600€ az ára. Csillagokat szeretnék fotózni vele valami kis gyutávos fix obival, ahol amúgy sem olyan fontos a tűéles kép (szerintem, bár biztosan nem lenne hátrány) A legkisebb obim 28-as 2,5-ös. Ha végre nem esne minden nap, ki is próbálnám

-
dzz
aktív tag
Hi,
Ismét vaku kérdés (még mindig kezdő vagyok
): melyik vakut?NISSIN NI-HI40O i40
Panasonic DMW-FL 360 LESajnos nem találok semmi konkrét infót a 360 L és LE verziók közötti eltérésről. Van valakinek erről egy összehasonlítása?
A fentiek mind tudják az FP szinkront, ha nem tévedek. A Nissin 40-es míg a Pana 36-os erősségű. Nyújt a Pana annyival többet, hogy a fényereje ellenére többet adjak érte?
Thx
-
dzz
aktív tag
hmm. „drathlosen TTL-Blitzens” ... ebből rádiósnak gondoltam
a kérdésed alapján rosszul. Akkor ez optikai vezérlést jelentene amit 3 csoportra tud kiterjeszteni? A mikéntje érdekelne és esetleg típusok amik vezérelhetők vele. Ha már így belefutottam a hibás elképzelésembe, esetleg érdekelne valamiféle távvezérelhető, távolról bellítható megoldás - egyenlőre 2 vakuhoz. -
dzz
aktív tag
Szép vasárnapot

Vakuzni szeretnék Lumix G7/70 masinával. A beépített rádiós vezérlése használható valahogyan? Mely rádiós vakukkal használható? Esetleg valami vevő képes a jeleit venni amire felszórható akár TTL akár manuális vaku? Illetve hol tudnék utánaolvasni a Vaku lehetőségeknek akár angol vagy német nyelven?
Thx
Joe -
dzz
aktív tag
Hi,
Kérdezek... Megint...
Mft-re adaptálásnál mely obiknál veszik el a végtelen?
Focal reducer témában: melyiket érdemes megvenni, amihez aztán különösebb fájdalom nélkül illeszthető szinte bármi? Van itt nálam egy EOS-MFT reducer és egy illesztéssel úgy tűnik, hogy az OM lencse végtelenje odalett. Egyébként tetszik amit művel
thx
JoeJah, még valami. Miféle vakuk vezérelhetők egy LUMIX G7/70-el?
-
dzz
aktív tag
Éjszakai műszak letudva, megint traktállak benneteket.
Megjött az FX-hez szánt adapter, bajonet passzol viszont nem rögzít az út végén. Óvatos élességállítással használható mindkét FX obim és remek képeik vannak. Sokkal jobban tetszenek, mint a 14-140 obi képei (tudom, fényerő
), de ez szubjektív. Kicsi barkács és fog ez még rögzíteni is ha az adaptert hozzá igazítom.Másik témakörben nem léptem előbbre, csak olvasgattam továbbra is. Milyen minőségetképvisel egy Rokinon vagy Samyang optika mFT-n?
Pontosítva a kiszemeltek ezek lennének:[Rokinon 10mm F2.8]
[Rokinon RK12M-MFT-SIL 12mm F2.0]
[SAMYANG 10 2.8]
[SAMYANG 12 2.0]A cél csillagfotózás, ahol a látószög is fontos, de a fényerő talán még inkább. (?)
A Lumix optikák közül melyik amelyik tudhatja ezt? Illetve ami Lummixot láttam (20 és 14mm-es fixek) szép kicsik és a velük készített fotók is szépek, de nem vagyok benne biztos, hogy az kell nekem jelenleg.
-
dzz
aktív tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Van valahol valami táblázat erről?
-
dzz
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Tudom, hogy más leképezéssel dolgoznak adoptálva, de gyönyörű élővilág képeket láttam makró fotózással, szép bokehhal. és olyan olcsók a régi obik, hogy néhányat nem fogok kihagyni. Természetesen nem vagyok profi és nem is akarok azzá válni, nem ebből fogok élni, csak szeretnék jó képeket készíteni! A csillagfotóra pedig csak fáj a fogam gyerekkorom óta

A márkák között viszont vannak jelentős árkülönbségek, így ezt még olvasgatom és nézelődök aztán jövök és kérdezek.
-
dzz
aktív tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Azért ez már elég lehet a horizont befogására. Jól gondolom, hogy az adoptált optikáknál nem csak a gyújtótávolság, hanem a látószög is arányul azonosan? Tehát egy adoptált optika 2x-es távú és fele szögű lesz? Bocsi, ha sokat kérdezek, de ez a teknika nekem még új és nem vagyok rest tanulni azoktól akik nálam többet tudnak
Jelen esetben asszem mindenkitől 
-
dzz
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
A varázsszó: DMC-G70H
http://www.panasonic.com/de/consumer/foto-video/lumix-g-wechselobjektivkameras/dmc-g70h.html
Az adaptáció megoldását köszönöm, a végtelen e két obinál nem annyira vészes, ha elvész, mert alapvetően makrózni kellene méhek közé, mind a kettő, bár a kicsi 28mm-es 1:2,8-as wide... hát lehet, hogy mégis kár lesz érte, ha oda a végtelen. Esetleg erről a végtelen vesztésről van valahol valami konkrét leírás, mármint a miértjéről?
-
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Egy G70-es Pana tulajjá léptem elő, 14-140-es obival. Az elmúlt időben kompaktos voltam és sajnos eszem ágában sem volt követni a fényképezőgépek fejlődését így mintegy 30 éves lukat kellene hirtelen áthidalnom
Szeretnék kérdezni az objektívekkel kapcsolatban, mégpedig az analóg kori objektívek világából.Keresgélek valami nagylátószögű, fényerős, fix obit, de minél többet olvaasgatok róluk, annál inkább nem tudom, hogy mit válasszak és lassan már azt sem tudom, hogy miért

Konkrétan csillagfotózáshoz szeretnék egy esetleg több objektívet, de nem tudom melyik(ek) volnának megfelelőek.
Van direkt mFT-s kiszemeltem, mégpedig egy Rokinon 12mm f/2.0 NCS CS, ami APS-C esetén 98.9 fok széles, ha hihetek a nem mindig egyértelmű e-bayes leírásoknak. Ez mit jelent mFT-re adoptálva?
Másik kérdésem: van két Fujica FX obim. Ezekhez nem találok konvertert mFT-re, illetve lehet hogy nem is létezik?
Köszönöm a válaszaitokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csodálatos!
A mondandód átjött, csak a lehető legrosszabb példát hoztad fel, ami teljesen irreveláns az esetben, hisz kitobikról volt szó! Amelyik rendszeren a kitobi kerül annyiba, az már...
A te képeden is látszik némi zaj a tető alján, de a tegnapi (ma hajnali) képeimen a te tetőd helyén is csillagok lennének zajból