- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-01-29 08:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Hátha valaki már belefutott vagy van olyan kreatív, hogy erre tud megoldást.
Az akkus porszívó hosszabbító csövén az érintkező rakoncátlankodik. Csak akkor hajlandó működni, ha alulról felfelé megfeszítem, ahol csatlakozik a fejegységhez.
Ez a része lenne az. Lehet valamit rá lehetne tekerni, hogy "vastagabb" legyen. Ha hosszabbító nélkül teszem rá a motoros fejet, akkor jól működik. Pörög-forog-szív, ahogy kell.
Egy új hosszabbító cső, amit találtam 17k. Bár így is olcsóbb, mint egy újat venni, de hátha menthető a helyzet.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Na pár szösszenet a z30 aquacycle-ről.
Mikor megjött először rögtön a felmosós fejjel raktam össze a porszívót. Addigra kb másfél hétnyi kosz, plusz egy hétvégi összejövetelni kosz gyűlt fel. Egyrészt rá kellett jönnöm, hogy ezzel nem tudom felszedni a kihullott macskaalmot (egyrészt fel sem akarja szívni csak sokadszorra, másrészt a nedvességtől letapad a padlóra az alom), másrészt, hogy ez a fej csak feltekeri a hajat, illetve a macskaszőrt is csak felgyűri, de nem szívja fel. Szóval nekem az a tapasztalatom (vagy legalábbis nálunk a hosszú haj, 2 állat mellett), hogy a felmosó fej vagy akkor jó, ha alapvetően előző nap porszívóztam és még viszonylag rend van, vagy egyből porszívózás után. Ez mondjuk a kiömlött tejet biztos felszedi, de a húslevest biztos nem.Maga a porszívó része baromi jó, meg a fény ahogy megvilágítja a koszt, a szívó erő is bőven elegendő, és mindemellett tök könnyű, jól irányítható. A felmosos fejjel sem lesz túl nehéz, így is egykezes marad, plusz a felmosós feje “megy magától”, így gyakorlatilag csak irányítani kell. A sok fej amit adnak hozzá hasznos, az ágytakarót, bútorokat könnyű vele takarítani, még az állatszőr kiszedőt is kipróbáltam, de a kutya se kedvelte annyira, a macska meg a látványtól is elszaladt
Viszont az ágytakaróba beleragadt/belemosott szőröket nagyon jól kiszedi.Mindent összevetve nem bántam meg a vásárlást, sokkal szivesebben is állok neki porszívózni (mióta megvan szinte minden nap, még hat az újdonság varázsa
), és sokkal alaposabban is tudok vele porszívózni, mint az eddigi vezetékessel. A felmosás miatt lehet hogy jobban jártam volna a H15 proval, de szerintem ezt a mennyiségű hajat-szőrt az se szedte volna jobban fel (+macskaalom), plusz a z30-hoz adott fejek annyira hasznosak nálunk, hogy arról nem mondanék le már többet. Ja, és ezt a 60nm2 simán elbirja egy akksival úgy, hogy felporszívózom a talajt, a bútorokat, a kerti kiülőt, teljesen felmosok, és még marad 20-40%. -
diegho
nagyúr
-
xrvman
őstag
-
diegho
nagyúr
-
tomic
addikt
-
freddyadu
senior tag
Na rendeltem egy Dyson V12 Origint végül, köszönöm a javaslatokat, segítséget!
-
Nagya21
addikt
-
mandleee
tag
-
pjen
félisten
-
Zsírkrétamen
senior tag
Amúgy ehhez a z30-hoz van applikáció? Dreamehome appot megtaláltam, de ott a listába nem találom a z30-at, meg a qr kódot se találom az eszközön.
-
freddyadu
senior tag
-
Zsírkrétamen
senior tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
freddyadu
senior tag
Sziasztok!
60nm (ebből ~20 szőnyeg) porszívózáshoz Dreame Z30, Dyson v11 vagy v12? Vagy valami jobb javaslat?
Köszönöm előre is! -
szpeti40
addikt
-
szpeti40
addikt
Én a puha fejet használnám, nem kopog úgy mint a kefés fej.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Laminált padlóhoz (ami a képen is van) melyik fejet kell használnom, jobb vagy bal? Szőnyeg nincs.
-
tomic
addikt
-
diegho
nagyúr
Aki vett lidl saját márkás rúdporszívót, írna róla pár szót, hogy milyen? Laminált padlóra kellene valami.
-
ripla
addikt
Úgy emlékszem hármat mondtak.

Ezen kívül csak a +40 ezres dologról volt szó, és akkor bármi elromlik, beviszed a teljes szettet és kapsz egy zsír újat. Nekünk elég volt az alap is. -
Zsírkrétamen
senior tag
-
ripla
addikt
A másik lehetőség az alap 140 ezres ár, 3 év garival.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Arra esetleg nem emlékszel, hogy a többi lehetőség mennyibe kerülne? Az a bajom ezzel az örök garival, hogy szerintem kicsit drága, plusz alkatrész, főleg egy ilyen kinaihoz nem hiszem, hogy +5 év távlatában lenne. Akkor kimondják hogy gazdaságtalan megjavitani, és le lehet vásárolni, de csak az MM-ben, ott meg ha épp nincs semmi akcióban…plusz, 5 év múlva már esélyesen amugy is lecserélném akár egy jobbra
-
tomic
addikt
80-20% laminált - járólapra és 3 db szőnyeghez melyik gép az ajánlotabb?
V11 puha fejjel vagy a V12 puha fejjel. A V12 12e ft drágább.
375- 400 eurok. -
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Kb 60 m2 laminált padlóhoz mi a legolcsóbb vállalható akkus gép?
-
ripla
addikt
Mi is 3 hetet vártunk rá, már el is felejtettem amikor jött mail hogy átvehető. Amúgy mondom, +40 ezerért kapsz örökélet garit, ha bármi elromlik, beviszed az egész porszívót és kapsz egy újat.
-
rviktor
aktív tag
Nekem H15 Pro van
Erkély felmosásra használom. A kiömlött húslevest is profin felszedi darabostul mindenestül 
De nagyon fontos, hogy ez felmosó gép, nem porszívó. Lehet vele porszívózni, de az átalakítás nyűgös. Kicsit hangos is, de imádom.
De pont arra van, amit nem tud a robotporszívó megcsinálni. Egy sima kézi nedves porszívó minden funkcióját tudja a robot gépem. -
Zsírkrétamen
senior tag
Hát, 190k. Vagy 40-50-el több, mint amiket néztem. Az a bajom csak vele, hogy a sima porszívós része sokkal gyengébben szív, mint a z30 vagy az unlimited 9, félek hogy kevés lenne, főleg úgy hogy drágább mint azok.
ripla: sh*t, náluk meg nincs raktáron az aqua-s, 2 hetet nem akarok emiatt várni
Meg amúgy sem személyesen akartam átvenni. Igazából ha már 5 év lenne rá, azzal már ki is lennék egyezve, de az MM-en (ahol 2 hét mire megjön) és az Alzán (ahol meg vagy 30k-val drágább) kívül nem tudok olyan helyet, ahol ezt a 2 évet fel lehet tornászni 5-re. -
ripla
addikt
Media Markt.
Elmondják ott helyben ha megkérdezed. -
xrvman
őstag
H15 Mix, ha jó áras akcióban van? Annak van szárazfunkciója is. Teszem azt ha a paradicsomleves tésztástúl kiömlik, csak áttolod. A V50 Ultra, a 2 db kerek mopos csak szétkeni és nem fogja úgy felszedni mint a H15 vizes része.
H15 utána ki is mossa és meg is szárítja. Valaki már kipróbálta elvileg.Szárasz résszel meg a vékonyka hajlékony csövével mindenhova is befér, ahová a kerek robot már nem. -
Zsírkrétamen
senior tag
-
Zsírkrétamen
senior tag
-
ripla
addikt
Padlót fogsz, 45 ezer körül láttam, már megnéztem. Én is majdnem hanyatt estem. Olyan 15-re tippeltem volna. Egyszerűbb +40 ezerért örökélet garit kérni rá, aztán ha tönkremegy, akkor cserélik az egész porszívót mindenestül.

-
Zsírkrétamen
senior tag
Igen ezt ismerem, de nem fér bele a költségvetésbe Férjem így se akarja elfogadni mi a bajom a zsinóros ipari karcherrel, kis zsebpénzből meg max 1 eszközre telik, a robot mellé kell nálunk egy sima porszívó is, mert vannak területek ahova nem fér be (meg a bútorok). Amúgy egy mop 2 pro + van itthon, majd ha ez tönkre megy, akkor lehet másik robotot venni
Szerintem akkor a H15-öt elvetem, néztem még róla videókat de itt tényleg nagyon a felmosó funkciójára mentek rá. Sár csak akkor van, ha esik az eső és a kutya behozza a mancsával, de az is csak az előszobába, az meg kis terület. Szóval erre a heti 1-2 felmosásra (meg arra az alkalmankénti 2nm2-re) elég lesz a z30 a felmosó fejjel.Viszont, a z30 lehet olyan tartós, mint a bosch? Azt se vetettem még el, azért a 10 év gari masszív, plusz a kompatibilis itthoni akksik is vonzóak. Mennyi lehet egy plusz akksi a z30-hoz?
-
werszomjas
addikt
Ahh, akkor inkább vennék egy ilyet
[link]
MOVA V50 Ultra robot (ez most óriási bestbuy)ez felmos, mopot szárít, mopot mos, teljesen önálló.
A H15 Pro-nak szerintem akkor van értelme ha napi szinten extra nagy a kosz, sár, amit fel kell mosni, átlagos házban a robot a legkényelmesebb, tökéletesen felmos. Mellé meg egy porszívó, vagy épp egy Z30 felmosóval ha alkalmanként mégis fel kéne mosni valamit.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Köszi! Napi szinten nem tervezem használni (aztán kitudja, lehet megszeretek porszívózni), de nekem a robot is ilyen, ott is nekem kell a víztartályt üríteni, a rajta lévő rongyot is cserélem naponta…szóval ilyen komoly felmosós robotom nincs, ezért szoktam heti 2x felporszívózni meg felmosni utána, mert azért hagy maga után mit csinálni, még ha napi szinten is megy
Azért így olvasva kisebb macerának tűnik egy fejet elmosnom a csapba, mint porszívózás után újra körbejárni a felmosóval.ripla: Olvastam, köszi!
-
werszomjas
addikt
Z30 felmosója van nekem, még nem használtam, de nem is használnám napi szinten, mivel nem tudja mgszárítani és kimosni a mosó hengert, azt minden mosás után kézzel kell megtenni, elég macerás.
Ha van mellette valami komolyabb felmosós robot, akkor én maradnék egy sima porszívónál.
H15 Pro-val sokat szemeztem, igazából vettem is egyet, de végül eladtam bontatlanul, mert robot mellett annak sem láttam értelmét. -
ripla
addikt
A Z30-ról írtam feljebb a 2009-es hozzászólásban, olvasd vissza, kivéve a felmosófej, azt nem használom, nem is néztem van-e hozzá.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Kicsit azóta módosultak az igényeim, de még mindig keresnék egy álló porszívót.
A lakás paraméterei még mindig adottak, 60nm2, kutya-macska, laminált padló, viszont már nincs szőnyeg. Ellenben lett egy gyerek aki nemsoká mindenféle kajamaradékot dobál a földre
A keretet felemeltem 200-ra, így ebben az árban keresném a bestbuy porszívót.A dyson v8-at kilőttem, meg ugy az egész dyson vonalat elengedtem, nekem ennyit nem ér…

A dreame H15 Pro és a Z30 nagyon tetszik, de azon filózok, hogy porszívózás után mindig felmosok, plusz a robotot is mosóval együtt használom, akkor érdemesebb lenne a mosós nem? Bár a Z30-hoz is van mosó fej…van esetleg olyan, aki próbálta mindkettőt? A H15-t viszont ahogy látom nem lehet szétszedni, szóval ez mondjuk csak a padlóra jó, a Z30 meg mindenhova.
A harmadik jelölt a bosch unlimited 9 (de nem a pet, ahogy néztem csak színben és tartozékokban van különbség), itt a 10 év gari a nagyon-nagyon vonzó, a nagyon könnyű akksi csere, plusz van itthon egy csomó bosch szerszám kompatibilis akksival. Ebben viszont hátrány hogy nem tud felmosni.Melyiket vennétek a 3 közül? Van itt olyan aki esetleg mindhármat próbálta már?
-
ripla
addikt
Úgy értettem az üríthetőt, hogy mosható, de nem, megnéztem, papírból van. Szóval ez így sokkal jobb, mert egyben kidobod az egészet, nem kell porolni vele.
A porszívóhoz jár +1, az benne van a dobozában, és megnéztem most a neten, 13 ezer forintért adnak 6 darabot, és ebből 1 is elég legalább 25-30 porszívózáshoz. -
szpeti40
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
szpeti40
addikt
-
ripla
addikt
Szia!
310 Aw a teljesítmény, az akksi cserélhető.
Meg az kimaradt, hogy azt hiszem 3 év gari van rá alapból, de plusz 40 ezerért olyan élethossz garit adnak rá, hogy bármi elromlik rajta, visszaviszed az egész gépet és kapsz helyette egy zsír újat, szóval nem alkatrészt cserélnek, hanem mindent.
Ja, és az állványban lévő porzsák mellé, jár még +1, ami a dobozba van külön betéve. Eddig olyan 6 alkalomnyi takarítás után kb. 1/3-ig lehet tapintás alapján. -
Nagya21
addikt
-
ripla
addikt
Rövid reklám és ömlengés jöhet?
Ha nem, akkor törölje a topikgazda.
Dreame Z30, állványos töltővel és egybe épített önürítő porzsákkal.
Hát ez a gép valami csoda.
A hét elején vettük, Dyson helyett, mert ahhoz semmi nem járt a gépen kívül, a tartályát is kézzel kellett volna üríteni, miközben száll belőle a por mindenfelé, mindezt 300 ezerért...
Ezzel szemben ez a Dreame Z30 ugyanazt tudja, és úgy volt 140 ezer meg apró, hogy egy saját lábán álló állványt is adtak mellé, ami tölti is, meg rárakva automatikusan kiszívja a tartályából a port a saját porzsákjába. Tehát ürítéskor én egyetlen porszemmel sem érintkezem, nem úgy mint a Dysonnál. Leveszem, használom, visszarakom, és ennyi.
Most már mondhatom hogy leteszteltem többször is. 3 fokozatot tud, Eco, Auto, Turbo. Auto módban használom, mert ilyenkor automatikusan érzékeli hogy padlón van vagy szőnyegen, és utóbbin erősebben rákapcsol, hogy a szőnyeg rostjai közül is ki tudja szedni rendesen a port, szöszt, mindent. Illetve ahol a padlón nagyobb a por, ott is erősebben kezd szívni.
Auto módban bír kb. 30 percet, a másik kettőt nem használom, mert az Eco módot gyengének találom, Turbo módban meg talán 15 percet bír, és az kevés.
Viszont az Auto a cirka 30 percével pont jó, elég 2 szobára lent a földszinten, vagy az egész emeletre.
Az egyik szobában olyan durva mennyiségű por volt, hogy nem hittem el.
Szabad szemmel semmit nem látni, de amikor bekapcsolom és a fejen lévő zöld lézerfény megvilágítja a padlót... mintha egy másik világba kerülnék, por, szöszök, vatta alakú koszpamacsok... nagyon kemény, csak itt a szobában annyi port összeszedett, hogy majdnem tele lett a tartálya, macskaszőröket is csomóba húzta össze, amiből szabad szemmel semmit nem látni.
Az LCD kijelző mindig kiírja, hogy melyik mikron méretű porból mennyit talált, elsőre azt hinnéd parasztvakítás, közben meg egy hasznos figyelmeztetés, hogy hol kell tovább takarítani, hogy összeszedje a sok port.
4 különböző mikron méretet különböztet meg, a legkisebbek (azt hiszem) 0,1 és 0,01 mikron méretűek, mindkettőből több mint 20.000 darabot szedett össze.
Van benne egy érzékelő, és ahány porszem áthalad alatta, mindegyiket számolja, a kézzel fogható szöszökből azt hiszem 237 darabot számolt :0
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, komolyan mondom imádok vele porszívózni, játék vele a takarítás.
-
Zsöti90
tag
Sziasztok! Xiaomi g20 porszívóhoz szeretnék venni pótfejet, mert sajnos se nem vilagit se nem forog a kefe mar, persze gariztatom de jo lenne egy pótfej is hozzá. Sehol nem talalok se magyar oldalon se alin, csak a lite verzióhoz.
-
Nagya21
addikt
-
Lazika
senior tag
-
mandleee
tag
Végül a karácsonyi vásár elmaradt, de még mindig a Dyson a terv Fluffy fejjel, annyi módosult, hogy kb. 90nm-re szeretném venni.
Még mindig a gen5 detect a legjobb választás?
https://www.robotworld.hu/dyson-gen5detect-absolute -
emiki6
veterán
-
rviktor
aktív tag
-
pjen
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Viszont az ágytakaróba beleragadt/belemosott szőröket nagyon jól kiszedi.
), és sokkal alaposabban is tudok vele porszívózni, mint az eddigi vezetékessel. A felmosás miatt lehet hogy jobban jártam volna a H15 proval, de szerintem ezt a mennyiségű hajat-szőrt az se szedte volna jobban fel (+macskaalom), plusz a z30-hoz adott fejek annyira hasznosak nálunk, hogy arról nem mondanék le már többet. Ja, és ezt a 60nm2 simán elbirja egy akksival úgy, hogy felporszívózom a talajt, a bútorokat, a kerti kiülőt, teljesen felmosok, és még marad 20-40%.

Meg amúgy sem személyesen akartam átvenni. Igazából ha már 5 év lenne rá, azzal már ki is lennék egyezve, de az MM-en (ahol 2 hét mire megjön) és az Alzán (ahol meg vagy 30k-val drágább) kívül nem tudok olyan helyet, ahol ezt a 2 évet fel lehet tornászni 5-re.