Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WireGuard VPN a mindennapokra
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
Új hozzászólás Aktív témák
-
silboy
aktív tag
Sziasztok,
Samsung Jet 75-ről mik a vélemények, mik a tapasztalatok?
Van esetleg ebben az árban jobb vétel ami dokkolós?
Jelenleg kizárólag kemény padlón használnánk, kisállat mentes lakásban. -
Endless
aktív tag
Ha valaki gondolkodna még Dreame R20-ban ami felmosós is egyben ez elég jó ajánlat [link]
-
Nagya21
addikt
Hali!
Az általam linkelt Thomas tud vízszűrősen porszívózni (betöltöd a vizet, használod, majd kiemeled a tartályt, kiöntöd a vizet, ellöblölöd a szürőket, és kész), vagy porzsákkal használod, vagy takarítógépkénz kispricceli a vizet, és visszaszívja.
Az enyém ezt szedi ki évente 1x használva a szőnyegből:

Amit nagyon jól csinál, hogy a vizet a vákuum felszivja a gégecső bejáratához, ott már vizzel keveredik a bejővő poros levegő, és nagyon jól kicsapatja a szennyeződést, a világoskék szivacs kockába alig kerül.
Amit te linkeltél az újabb mint az enyém, nem ösmerem.
Üdv Nagya -
Bercúr
újonc
-
Bercúr
újonc
lehet hogy én értek félre valamit? Van olyan mód ennél a porszívónál hogy csak a vizestartályba tolja a cucc és ilyenkor a víz a szüröközeg? Mert akkor a porzsákot el is felejthetném.
-
Bercúr
újonc
-
Nagya21
addikt
HAli!
Ha akkus akkor a dyson v11-től felfelé.
Ha nem akkus akkor én ilyet vettem az allegróról: oppsz ott már nincs
Itt még van:
KUBO KBVVC4747 70,99 €-tól | Hasonlítsa össze az árakat az idealo-n
Könnyen tisztítható, télleg jó.
Ha vizeset akarsz akkor a Thomas takarítógépet ajánlom:
Thomas Twin Aquawash Pet Takarítógép (788524)
Üdv Nagya -
-cobra-
aktív tag
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
Dyson Probiotic vagy valami fékezett habzású szer alkalmas lehet bele.
-
-
Bercúr
újonc
Sziasztok. Macskás lakásba kellene napi takarításhoz egy profi, könnyen karbantartható porzsáknélküli hepafilteres gép. Ha nem macera a vizes rész karbantartása akkor nedvestisztítás is kellene. Nem baj ha drága kicsit.
Szőnyeg csak 4db azt hetente gépben mossuk. Panellakás 70nm így a tárolása is megoldható legyen.
Köszönet.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Dyson Wash G1-hoz milyen tisztító adalékot javasolnátok? Előre is köszönöm!
Üdv!
-
secler07
tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy vennék egy vezetéknélküli porszívót. 45m2-es lakás, járólap és parketta van, viszont van egy nagy szőnyeg a nappaliban, ami rövid szálú, viszont a feleségem haját imádja gyűjteni. Ehhez jó választás lehet egy Dreame T30 flex? Jelenleg 50k Euronicsnál, ami elég jól hangzik. Vagy ha már ilyen makacsul gyűjti a szőnyeg a hosszú hajszálakat, érdemesebb lenne egy R20? Az jelenleg 80k. Kb ez lenne a keretem teteje, persze ha van más márkában is valami bestbuy szívesen fogadom
-
zozek
tag
Sziasztok,
A xiaomi és dreame fejek kompatibilisek egymással?
-
kirkri
addikt
disscs fórumtárs megkeresett privátban, így ide is leírom, hátha másnak is hasznos lehet a Dreame tapasztalatom.
Nény évvel ezelőtt a topik 7. hozzászólása az enyém volt egy Dreame T30 kapcsán.
Jelentem, a porszívó hibátlanul működik a mai napig. A motoros fej cserére szorul, mert két hete zúgós hangja lett. (Talán csak szét kellene szedni és orvosolható, de kaptam hozzá a múlt héten egy vadonatúj gyári fejet, így nem bajlódok vele.)
Hepa filter fillérekért kapható hozzá az Aliról, más egyebet nem igényel.Aztán úgy alakult, hogy a nejemnek megtetszett az új Dreame modell a Z30, így most már két Dreame akkus porszívónk is van, ezért a T30 eladásra fog kerülni. Szerintem nem vált előnyére a Z30-nak a Dyson V10-V16 sorozatokra hasonlító kályhacső kialakítás, de gondolom ez az új irány. A dokkolója egyértelműen visszalépés a Z30-nak, ez a madzag bedugós megoldás elhibázott, nem is értem, hogy mi szükség volt rá. (Talán az, hogy a Z30 Ultra is fogyjon, mert túl jó lett a Z30)
Ahogy abban a 4 évvel ezelőtti hozzászólásomban is írtam, nagyon jó a Dyson, személyes tapasztalatom is van vele, de a Dreame ár-érték arányban sokkal jobb. Ez azóta hatványozottan igaz, mert minőségben zárul, míg árban nyílik az olló a két márka között.
Ha csak a teljesítményadatokat nézzük, akkor a légteljesítménye a Dreame Z30-nak 310AW, ezzel a Dyson csúcsmodell, a V16 van kb. egy szinten (315AW), de háromszor annyiba kerül. A Dyson V15 ami még mindig több, mint a duplájába kerül, mint a Dreame Z30, csak 240AW szívóteljesítményű. Ha lentebb megyünk, akkor a Dyson V12 még mindig sokkal drágább, mint a Dreame Z30, de a V12 már csak 150AW-t tud. V8-at meg már kerülni kell, mert egy túlárazott régi konstrukció.
Szóval, ha van pénz dögivel és úgy akar valaki porszívót venni, akkor Dyson V16, de ha számít az ár is, és valaki a műszaki tartalmat is nézi, akkor szerintem sokkal jobb választás jelenleg az Alzában a Dreame Z30 115e forintért. (Vagy ha felmosós fejes változat kellene, akkor 150e a Media Marktban a Dreame Z30 Aquacycle). A múlt héten még 79e volt az R20 a Mediaban, szerintem az az ár-érték bajnok.
-
-
disscs
csendes tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Már csak remélem, hogy hosszú távon használni is tudom.
Nekem is ez a fő fenntartásom jelenleg, hogy a kínaiakkal kapcsolatban igazából senki nem tudta azt mondani, hogy több éve elégedetten használja (nem nagyon tudom mióta vannak piacon amúgy). Dysonról legalább van ilyen is olyan is.

-
spleenszuru
őstag
Alapáron ez az R20 Ultra elvileg 130 körül lenne a hivatalos oldal szerint, de ha csak erőt nézünk, ez sem váltja ki a vezetékest, közel sem.
Minden más tényező miatt viszont nekem megérte: kényelem, komfort, hordozhatóság (pl. autó takarítás).
Már csak remélem, hogy hosszú távon használni is tudom. -
-
-
Mentolka
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Úgy általában, mindenkitől kérdem, mert nekem még nem volt a kezemben akkus porszívó. Madzagoshoz képest ezek mennyire élhetőek?
"Azért nem kell vákuumot elképzelni erőben sem"Amúgy, pont a kábel miatt váltanék, ha érdemes - és nem tudok (mondjuk, nem is akarok) porszívóért kiadni százezer forintot sem.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Mentolka
üzenetére
Most erre mit mondjak neked?
Nekem egy 36 m2, 3 db kisebb szőnyeges lakásban igen, jó. Viszont biztos kellemetlen lehet, ha valakinek takarítás közben ki is kapcsolna, mert ~30 perc alatt lemerül az akku turbón..
Azért nem kell vákuumot elképzelni erőben sem, de a port, leesett morzsát, paprika magvakat, stb. szépen felszívta, és a LED is nagyon hasznos, tényleg megvilágítja, ami ott van. Szőrt és hosszú hajat nem tudok tesztelni, mert nincs a lakásban.Sajnos életemben először használok ilyesmit, nincs hasonlítási alapom, de az tény, 90+16 ezret 5 év garival nekem így megért.
-
Mentolka
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Akkor most jó a cucc, vagy várjak más BF ajánlatra? Megéri azt az árat (nem kevés pénz)?
-
disscs
csendes tag
Sziasztok!
Most költözöm, emiatt kell porszívót vennem. Eddig mindig olcsó gagyikat használtam, és utáltam őket, emiatt gondoltam arra, hogy kicsit nagyobb büdzsét szánnék most erre.Bár a lakás nem nagy alapterületű, de két szintes (2*30 m2), emiatt logikusnak gondoltam, hogy egy vezetéknélküli állóporszívót vegyek, hogy könnyebb legyen a lépcsőn cibálni a gépet. Laminált padló és járókő, esetleg egy kisebb szőnyeg. Szerintem kb. heti kétszer használnám. A hat számjegyű összeg számomra már egy lélektani határ, de ha megéri, hajlandó lennék 150k-ig felmenni.
Jelenleg a Dyson V8 és a korábban linkelt akciós Dreame R20 Ultra van kinézve. (Edit: most találtam egy szintén akciós Dreame Z30-at 120k-ért.) Viszont a kutatás közben rájöttem, hogy a legfontosabb számomra mégis csak az, hogy valami olyat vegyek, ami hosszabb távon is megbízható, mert ha 5 éven belül megint porszívó teszteket kell nézegetnem, akkor úgy érezném rosszul döntöttem.
Szóval az elsődleges kérdésem, hogy mennyire várható ebben az árkategóriában, hogy hosszabb távon is lehessen ezekkel a porszívókkal számolni, és csak az alap karbantartással kelljen foglalkozni? Ha nem, akkor inkább veszek egy hagyományos vezetékest (Miele többször volt említve, és a RTINGS is szereti), és viszem le-föl azt a lépcsőn, mint hogy pár év múlva alkatrészeket keresgessek.
-
Endless
aktív tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Rendeltem én is egy ilyen R20 ultrát, tegnap hoztam haza. Ennek ilyen kevés ideig bírja az akksija? Tegnap feltöltöttem és kb5-10 perc alatt merült 30%-ot. Vagy többször kell feltölteni hogy be tudja magát kalibrálni?
szerk. Közben vissza olvastam ezek szerint turbo fokozaton ennyit bír…
-
zozek
tag
Sziasztok,
Van egy redkey f10 gépünk itthon. Ez helyett keresek masikat,mert eltört a feje. 100 alatt milyen ajánlott gèpek vannak? A szőnyeg minimális,viszont olyan kell ami a macskaalmot is felszívja rendesen. Ja és nem baj ha van alkatrész ellátotság is utólag. -
spleenszuru
őstag
válasz
Endless
üzenetére
Nem tudom, de én is megtaláltam ezt a Mediaban, szóval most le is adtam rá egy rendelést. Még a hivatalos oldalon is 130e az ára, szóval szerintem ez jó ár, még ha "gyengébb/kevesebb" is a sima R20-tól, legalábbis adatok szerint.
Remélem beválik, márkára keresve itt a topikban vannak azért jó kommentek, nekem meg aztán tényleg nincs különleges feladat, amivel el kellene bánnia.
-
Endless
aktív tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Én is most az R20 ultrát nézegetem [link] black november alkalmából most elég jó áron van. Van ennél jobb amit megéri megvenni?
-
spleenszuru
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
Szia!
Hogy szuperál az R20? Meg vagy elégedve?
Talán most jutok már el odáig, hogy tényleg vegyek valamit.. -
Nagya21
addikt
válasz
mandleee
üzenetére
Hali!
Ha csak ennyi a szőnyeged, akkor sztem egy V11 bőven elég, ha maxolni akarod akkor egy V15.
Ha van pénz lóvéra akkor persze mehet a gen 5 detect.....
Nekem a panelba a szobák padlószőnyegesek, csak a folyosó-konyha a laminált....
Nekem a nagy szívóerő miatt kell a gen5 detect.
Üdv Nagya -
mandleee
tag
Az előző akkus porszívómat 6-7 éve vettem
Most kezdi feladni a harcot az akku, nekem az számít egy átlag életciklisnak. Ami gari időn belül kifingik, az nekem csalódás.
Ha ennyire fontos a gari, akkor kénytelen leszek itthon venni, bár itthon komoly feláras.
Garival kapcsoaltban ezt találtam:
Hol érvényes a Dyson garancia?
Ha a terméket az EU-n vagy az Egyesült Királyságon belül értékesítik, a Dyson garancia csak akkor érvényes, ha (i) a terméket abban az országban használják, ahol azt eladták, vagy (ii) ha a gépet Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban vagy az Egyesült Királyságban használják, és a termék ugyanazon modelljét az adott országban azonos feszültséggel árulják.
Ha a terméket külföldre viszi, a garancia érvényét vesztheti. Mi azonban mindent megteszünk, hogy az adott országban segítsünk Önnek.
-
-
mandleee
tag
Szeretnék egy hosszútávon megbízható dysont kb 60nm-re, szilárd burkolat, egy db 2nm szőnyeg, háziállat nincs, csak rengeteg belvárosi por. Még sosem volt dysonom, így nincsen annyira összehasonlítási alapom. Hosszú távu megoldást szeretnék, de azért nem feltétlen a legdrágábbat venném, csak ha megéri a plusz pénzt.
Gen 5 - € 599
vagy V11 Fluffy fejjel - € 399A Gen5 mellett szól, hogy több fej van hozzá, a V11-hez pedig lehet kell venni külön fejet a szőnyeghez. Ti melyiket ajánlanátok?
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani 50e Ft-ig (indokolt esetben fölötte), klasszikus vezetékes, de jó porszívót?
Minimális a szőnyeg mennyiségem, de számítógép miatt sok a venti, és a por. Feltételem annyi lenne, hogy erős legyen a szívóereje, legyen hozzá pár fej, és ne porzsákos legyen, hanem valami porgyűjtő műanyag "kancsós", vagy valami olyasmi.
Az sem lenne rossz, ha utólag lehetne bele venni szűrőket, ha bekrepálnak a gyárik, vagy épp moshatók legyenek.
Illetve, ha méretben lenne nem túl orbitális, sem lenne rossz, elég kicsi a lakás.
Ezt egy kb. 4 évvel ezelőtti 25 ezres Samsung egyébként tudta is, csak gondolom ezek is drágultak már.Köszi előre is.
-
Mentolka
senior tag
Olyat tudtok mondani, hogy multiciklonos álló (akkus) porszívó, 100e HUF alatt?
pl. [Tineco Pure One] 59e HUF - megéri?
vagy [Tineco A30S] 85e HUF? -
Willie
őstag
Sziasztok!
Robotporszívó mellé keresek az alábbi kiegészítő feladatokra akkumulátoros porszívót:
- padlószegélyek takarítása
- pókhálók szívása
- szekrények tetejének a porszívózása
- mosógép, szárítógép, hűtő, konyhaszekrény alatti takarításhoz
- évi pár db lyuk fúrása mellé (téglapor, ytongpor, betonpor)
- autó porszívózásaJó lenne, ha lehetne vele fújni is, pl. levélrács az autón vagy matracot.
Hordozva is lenne nyaraló takarításhoz (keménypadló, padlószőnyeg, szőnyeg). Pont emiatt kompakt méretet keresek, ami jól elfér a csomagtartóban.
Elég sok feladatot kellene vele megoldani.
Ti mit javasolnátok?
Az alábbit néztem ki:
Bosch AdvancedVac 18V-8Ez kevés lenne a fentiekhez?
Előre is köszönöm a segítséget.

-
gyulank
addikt
Van egy Liv Jazz Extra Plus-om, és kéne bele szűrő. Találtam kettőt, egyik 5, másik 10e. De nem tudom, mi a különbség köztük. Kép alapján a drágábbon látszanak olyan minták mint a papírtörlőn, vécépapíron. Nekem fontos lenne, hogy ne legyen büdös porszívózás után a visszafújt portól, meg a tartósság is, de nem tudom mi a különbség, és mekkora a kettő közt.
-
Nagya21
addikt
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Feleségemet szeretném meglepni egy akkus álló porszívóval. Teljesen vakon vagyok a témában, ezért kérdezném, hogy mit ajánlanátok 40-60Ft-os árkategóriában, ami azért már használható. Vagy nagyon messze vagyok az árral? Köszönöm ha kapok pár ajánlást a témában. -
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Bár nem kaptam választ, de ettől függetlenül mert akciós volt beszereztem egy proscenic p16 porszívót. Nagyon elégedett vagyok vele, főleg hogy kb féláron meg tudtam venni.
-
Nagya21
addikt
Hali!
A 12 multiciklon az jó....a kérdés csak az, hogy a ciklonok után milyen szűrő van?
Szivacs, vagy valamilyen eldobható papir, vagy hepának látszó valami.
Nekem a mostani Kubo-n mosható szivacs van, a régi Samsung multiciklonnál is mosható szivacs volt.
Jótanács: nem szabad megvárni, hogy pupra legyen a portartály, már a szintjelzés megközelítésekor üritsd......
Üdv Nagya
Ui: maxon használd mindíg, higy meglegyen a nagysebességü légáram, mert a sok multiciklon úgy tud jól dolgozni. -
bulbaa
tag
Sziasztok,
én is épp porszívóvásárlás előtt álltam. Hosszú vívódás után jutottam el odáig hogy vagy egy belépő (ca 70k HUF) porzsákos Miele legyen vagy valami olcsóbb tartályos. Kommentek alapján a Cecotec és Eta Stellar közül a kíváncsiság inkább az utóbbira vitt rá. Egy 20 éves Electrolux mondo plus-t vált le. Vegyesek az érzéseim, látszik rajta hogy nem túl drága darab. A gégecső merevebb és olcsóbb hatású mint az Electroluxé és egy annál fiatalabb 2x00W-os Samsungé (ezzel a kettővel van komolyabb tapasztalatom). A gégecső csatlakozésa a testhez sem tűnik valami profinak és tartósnak, de az anyag ott legalább nem túl merev és törékeny.
A tartósság kapcsán szintén aggaszt hogy a fogója a levehető portartály tetején van, amit egy pöcök fog a testhez. És ugye ha felemeli az ember a gépet, akkor erre a pöcökre nehezedik a gép súlya...
Az alap szívófej messze nem tapad úgy a padlóra, ahogy elvárnám de azért ahooz képest eglész jól felszívja a port.
Áramfelvétel: korábbi 1000W+-os teljesítméényű gépek mind 10-20%-kal kevesebb áramot vettek fel mint a hivatalos teljesítményük. Az Eta maxon 700-at, közepes fokozaton kb 450-490-et, minimumon 300 wattot vesz fel. Tudja amit kell.
Zajszint: aggódtam mert papíron 79db-t írtak. Biztos hogy hangosabb mint a konkurensei, de én kb 1 méterre a porszívótól, közepes fokozaton 70-72 db-t mértem. Picit rosszabb mint a régi Electrolux minimumközeli teljesítményen
A multiciklon rendszerről nem tudok sokat mondani, teszek be pár képet, kíváncsi vagyok a ki hogy értékeli!
Összességében nem rossz a cucc, de erősen az az érzésem hogy egy Mielével jobban jártam volna hosszú távon. Majd meglátjuk.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Hali!
Naszóva Hogyasszongya!
Szombaton voltunk a Zasszony uncsitesójánál, és ő kérdezte hogy tudok e vmi jó hálózati porszívót, ajánlottam a Kubot, vasárnap megrendelte, vissza is igazolták neki, valszeg ő vette meg az uccsót......
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
-
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
A Dysonban sincsenek orgona sípok és a Hoover ben sem, gondolom mashogy is meg lehet oldani. A Hooverben lehet látni, hogy pörog a szemét.a tertályban.
-
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
-
spileraaa
senior tag
vagyis ez Bosch Unlimited 7 (BBS711W) ?
ezt vettem tegnap 87 ezer forintért Shark IW3612EU
ez gyengébb akkor mint a Bosch Unlimited 7 (BBS711W)? -
dredjudge84
őstag
Proscenicről van véleményetek, vagy az inkább kínai hulladék?
-
-
Srácok, néztétek ezt az új dyson v16 pistont? Találtam egy hosszabb reviewt róla yt-on, az volt a konklúzió, hogy nem biztos, hogy jó irány volt ez a fej egységesítés és a fluffy megszüntetése. Persze vannak benne okos fejlesztések, de nagyon vastagon fogott az árceruza is.
-
pjen
félisten
válasz
Nagya21
üzenetére
Aztán a híres multi ciklonon még a haj is átmegy. Most cserélték gariban a V12 őt. Két heti haaználat után a szűrőn most is vannak hajszálak. Szerviz szerint normis. Egyebként le a kalappal a szervíz előtt. Komplett alap gép csere gariban. Futár vitte- hozta ingyen. Mult héten Fluffy fej csere, motor hiba. Szintén ingyen fuvar.
-
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
HAli!
Ez csak sima ciklon.
Azért a multiciklon az ajánlott, mert sokkal jobb a por eltávolítása a levegőből, mint a sima ciklonnak.
A dysonok is mind multiciklont használnak.
Üdv Nagya -
werszomjas
addikt
Ez egyébként ugyanúgy multiciklonos?
Csak mert benne van a nevében, hogy cyclonic, de a "multi" sehol nem szerepel.Miért ennyire csak a multiciklonos az ajánlott?
-
dredjudge84
őstag
https://www.electrolux.hu/vacuums-home-comfort/vacuum-cleaners/bagless-vacuum-cleaners/bagless-vacuum-cleaner/espc71db2/
Én ezt vettem, nem rossz. Ez gondolom nem multiciklonos.
-
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Hali!
Majd ird le a tapasztalásodat, meg rakhatnál fel fényképet a portartályról, különös tekintettel az orgonasípokra.....
Üdv Nagya -
werszomjas
addikt
Köszi, végül tegnap este megrendeltem a CECOTEC 08586 Conga Rockstar Multicyclonic XL Animal Plus.
MM-ban csak 30k (egyszerűbb, jobb gari szempontból, mint az allegros), ETA-val szemben pedig az állatos plusz fej nyert, habár nincs állat, de autóban az ülésekre, csomagtartóra jó lesz, ETA hoz van 2 db széles padló fej, azokra igazából nincs szükségem. -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Hali!
A cecotec az multiciklon, rá is van irva, amit linkeltem porszívót a Kubo az allegróról, az a legolcsóbb, veheted nyugdtan, én kimondott kocsiporszivózásra vettem, használom kiöntöm belőle a dzsuvát, és nem büdösödik benne következő használatig.
Üdv Nagya -
pjen
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Én az ETA Stellart venném Az ETA gépek jók és ez jó árban is van.
-
werszomjas
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Na ránézésre én azt hittem ez mind multiciklon.
Jól látom, hogy a Cyclonic =/= a Multiciclonnal? vagy csak hanyag megfogalmazás?
Pl ez akkor nem is jó? Rowenta RO2981EA Swift Power Cyclonic
vagy ez: CECOTEC 08600 Conga Rockstar Cyclonic X-treme -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Eta stellar a multiciklon.
-
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Hali!
Én ilyet vettem:
[link]
Megfelelő szívás, jó porleválasztás, full fapad az egész, könnyű takaríthatóság.
Ha porzsáknélkülit akarsz venni, csakis multiciklont vegyél.....hosszú évek tapasztalata alapján mondom.
Amiket linkeltésl, abbol csak a cecotec conga, és az eta a multiciklon.
Üdv Nagya -
werszomjas
addikt
És ezekből melyiket? mit érdemes ezeknél nézni?
30-40e között elég nagy a választék.Rowenta RO4B25EA
ETA Ambito 0516 90000
Gorenje VCEA01GACBUCY
Electrolux ECC21-2IW
ETA Stellar 1221 90000
Cecotec Conga Rockstar Multicyclonic
Electrolux ECC21-4SB Ease C2
Electrolux EL31C1LDB Clean 300
Rowenta RO2957EA -
pjen
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Jó a.porzsák nélküli, multi ciklonost keress.
-
werszomjas
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Elnézve a kínálatot, lehet, hogy jó porzsák nélküli is, van olyan, ahol nem kell minden porszívózás után a szűrőjét takarítani, mosni és nem csökken porszívózás közben a szívóerő, mert telítődik a szűrő?
Kb 40k-ig szeretnék venni valamit.
-
werszomjas
addikt
Másodlagos vezetékes, porzsákos porszívót keresek.
Főleg autó, garázs, terasz, stb, lakáson kívüli takarításhoz.
Van olyan amihez autótakarításhoz hasznos kiegészítők vannak?Kinek mi vált be?
-
Milka 78
nagyúr
4 éve megy egy ugyan ilyen kenterbe verte a hasonszőrű Samsungokat (azok már nem élnek).
Elsőre 51nm panel kecóba ment ahol porcica gyár volt, majd most 140nm-en megy alkalmiba a zaszony kezébe ahol szerintem vezetékes por ellátás van. Padlószőnyeg van, macsek sajna már nincs, de van egy 5 éves zrehány gyerkőc, a portartály meg kicsi mint az látszik is (van belőle nagyobb verzió is, de ránézésre is inkább kis/közepes lakás méretű gép).
Mondjuk azt adom, hogy nem ipari léptékű ketyere.
Tapasztalatom szerint egész jó kis budget gép a maga határaival együtt. A kábel viszont értékelhetetlenül rövid még panel léptékkel is. -
dredjudge84
őstag
Üdv!
Proscenic p16 valakinek van tapasztalata? Most húztam be szerintem jó áron 98 euró. Megér ennyit?
-
Alusky
senior tag
11 hónapot bírt ez a gép. Ez nem való padlószőnyeges meg kutyás házba. Egyszerűen borzalmasan gyorsan megtelik a kicsi tartálya, másrészt a szűrői egy csomó port átengednek. Szarok ezek a single ciklonos gépek, ez a tartályméret meg pici. Már fél évesen hallottam, hogy a csapágyai karcolnak, ma délután a porszívózás háromnegyedénél jártam amikor elkezdett be-be lassulni meg egyre erősebb suhogó hangot adni majd brbrbrbrbr erőlködés alacsony fordulaton meg műanyag szag.
Nem is kínlódok a megjavításával, semmi értelme. Ráadásul a koncepció is szar, mert alul van középen a motor úgyhogy a tartály és szűrő után ami kiszökik por az nem oldalra kiül meg mindenhova, hanem gyönyörűen pont beszívja a motor telibe mert ilyen tölcsér szerűen van ott. Gondolom, hogy a 800W-ból minél több szívóerőt tudjanak létrehozni.
Meg a tartály alatt van elvezetve a szívócső, ezer helyen kanyarodik, mindenhol elakadnak a szőrcsomók, azokat kellett állandóan piszkálnom fakanál nyelével.
Ez olyan helyre való ahol a robotporszívó is elmegy, koszra nem való.
Következőnek olyan nagy vödör alakú gépet fogok venni az Aldiban is kapni. Az nem ilyen kacat 1.5 literes, hanem 10-12 literes tartálya van. Bár jobb lenne olyat venni ahol nem a beszívott levegővel hűti magát, hanem külön ventilátorral.
-
BigBlackDog
veterán
Vezetékes porszívóból mit érdemes venni? Van kő, laminált és némi szőnyeg felület is. Inkább hosszú távra kéne egy minőségi darab, lehetőleg mindenféle okosfunkció és telefonos app nélkül. Eddig Miele gépeknél ragadtam le, de nem tudom, hogy mi a lényegi különbség az egyes típusok között és egyáltalán megérik-e az árukat?
-
gamegod
senior tag
Sziasztok 30-40k között melyik porsza lehet bestbuy?
Xiaomi g20 lite-ot néztem.. Albérletben vagyok egy kis kutyaszőr illetve haj ami az extta
köszi -
Milka 78
nagyúr
T30 80-ért jó deal, már ha nem gond, hogy nincs a fején világítás (viszont van rugalmas cső polc takarításhoz ami az r20-nál hiányzik)
R20 100-ért szokott lenni itthon is...mondjuk pont tegnap emelték vissza az árat.
Nekem is van egy R20-am és nagyon elégedett vagyok vele (nekem kellett a világítás), de amióta nálunk is van robi azóta jóval kevesebbet van foglalkoztatva és igazából egy Mova J30 (az is van) is elegendő szokott lenni. -
savoo
addikt
Sziasztok!
Melyik lenne a jobb választás:
Dreame R20 német amazonról 100 ezerért vagy T30 itthonról 80-ért? Megéri a 20 ezer forintot az R20? 63nm lakás kevés szőnyeg az is rövidszálú és van egy robi is. -
spileraaa
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni Dreame Z10 Station VPV17A robotporszívóval kapcsolatban. Találtam egyet 80.000 Ft-ért, és érdekelne, hogy szerintetek ez mennyire jó vétel?
Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a modellel? Nagyon megköszönném, ha megosztanátok a véleményeteket és a tapasztalataitokat vele kapcsolatban!
Köszi előre is! -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Alapvetően egy 50m2 szőnyegmentes lakásra porzsákos, hagyományos, vezetékes porszívóból mi a belépő best buy?
Miele C2-at 120k-ért annyira nem érzem, annyiból 6 darab Sencor kijön
És a harmadik Sencornál a mai Miele se húzná tovább szerintem.Korábban olvastam a Electrolux Easy Go-t, de az már nincs... S-Bag porzsákos gépek itt a topikban vállahatónak tűntek talán korábban.
Netán egy ilyen Electrolux EPF61RR működhetne?
A hang annyira nem érdekel, inkább csak hogy vállalhatóan kevés port böfögjön vissza a szoba levegőjébe. Teszem azt ez a szintetikus porzsák történet lehet fontos akkor felteszem...?
-
Nagya21
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Igazad van, 20l a porzsák, de az elfér a 12l-esbe is.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Lidliben most van porzsák hozzá....
Üdv Nagya -
TomMusic
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szerintem igen, ajánlott porzsákkal használni, különben a szűrőre fog tapadni minden szennyeződés (por, haj, stb), amit macerás utána levenni róla, + jó eséllyel büdösödni is fog.
-
aliali
csendes tag
Philips oldalon nagy kedvezmény vannak
25%+10% extra kedvezmény!
10% extra kuponkód: NYAR10
5 éve porszívó motor garancia -
Ferike81
senior tag
válasz
bozsokiandra
üzenetére
Én 7 éve vettem a házfelújítás kezdetén 2db műanyagházas Parkside porszívót, hátha kibírja a felújítást a két gép. Mindent azzal porszívóztunk, a vésések után, burkolás előtt, glettcsiszoláskor. Az egyik még mindig bontatlan, amit használtunk azt a felújítás végén szétszedtem teljesen, kitakarítottam, azóta is kinti porszívóként szinte napi használatban van. Annyi, hogy csakis porzsákkal használtuk, de bírja. Nem tudom milyenek az újak, de 15 ezresért 3 év garanciával kinti porszívónak nem lehet rossz deal. Ha mégsem jó, akkor visszaviszed, ahogy pjen is javasolta.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Állatszőr témában nincs tapasztalatom, de haj az van bőven és nem igazán okoz neki problémát.
-
dench
csendes tag
Sziasztok,
3 éves T30-asomnak búcsút intettem (semmi hibája, csak megtetszett nagyapámnak így neki adtam).
Viszont tanácstalan vagyok milyen típus legyen a következő.
Alapvetően panelban lakom, és 90% kemény padló (kő+ parketta) 10% szőnyeg.
Mostanában melyikek az ajánlott tipusok? -
Milka 78
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Kemény padló és szemből könnyebben támadja a széleket a kialakítása miatt, cserébe nincs rajta világítás.
-
BoneDragon
veterán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Megjött az R20. Nincs összehasonlitási alapom, de eléggé bejön.

A plüss fej milyen szennyeződésekre jó? -
TomMusic
őstag
válasz
TomMusic
üzenetére
Na megvettem, kipróbáltam.
A szívóereje nagyon király, 120-as csiszolóval glettport gyönyörűen szívta (bő 1 órán keresztül csiszoltam).
Egyetlen negatívum, hogy a szívócső elektrosztatikusan úgy feltöltődik közben (gondolom a csőben áramló finom glettpor feltölti), hogy brutális amikor hozzáérünk bármihez és kisül...
Full világosban is láttam az ívet, meg éreztem is, nem kellemes.
Ezt egyelőre úgy oldottam meg, hogy a fém csőre tekertem egy csupasz vezetéket, és azt leföldeltem.
Ettől a műanyag cső még felöltődik, de az már nem annyira vészes.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Nem sok esélyt látok rá, de hátha.
Van valakinek tapasztalata [Einhell TE-VC 2230 SACL] géppel?
Főleg lakásfelújításhoz kéne. Most perpill glettport elszívni.
Jelenleg egy 12 éves Zanussi ZAN1800 porzsáknélküli HEPA filteres mezei porszívót használok (bár mai napig tökéletesen működik!), de ez finoman szólva se erre való.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vallás
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127, 100% Akkumulátor
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest