- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internet fejlesztés országosan!
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
idegen lény #1550 üzenetére
Erre gondoltunk mi is, de akkor sem kényelmes felemelgetni. Van ennek valami oka?
-
Rowenta XForce flex 12.06 lett a kiválasztott. Van egy kérdésem azokhoz akinek ilyen van: A kis, forgókefés fejet nem lehet előre tolni szőnyegen. Húzni, felemelni, újra húzni. Ez fárasztó.
Ez normális, vagy hiba, vagy állítani kell valamit?
A nagy forgókefés rendben megy előre is. -
joysefke
veterán
válasz
Milka 78 #1547 üzenetére
Köszi!
Nehéz kiigazodni a Dreame kínálatában. Mi az R és a T széria között a különbség? Macskaszőrre melyik lehet jobb?
Jól gondolom, hogy a T30 régebbi mint az R-es modellek?
Illetve láttam, hogy R20-at vettél, mi az oka, hogy ezt a modellt nem említetted meg az ajánlásodban?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
joysefke #1546 üzenetére
Dreame R10 Pro gazdag felszereltséggel, 150 aw-s teljesítménnyel, Temu/Ali/Dreame Hungary-s alkatrész utánpótlással.
Samsung Jet 65 pet kb ugyan ez pepitában. Szintén 150 aw, kicsit szegényesebb körités, de saccra a Samsung szervíz téren erősebb (bár a garis ügyintézés kritikán aluli).
Dreame T30 sem rossz deal. Erősebb motor, 190 aw-nyi szívóerő, nagyobb aksi és gazdag körités.
Esetleg még a Rowentákat meg lehet nézni, de ott a XForce Flex 12.60 felett nézelődnék.
Azt hirdetik, hogy 15 év javíthatóságot garantálnak, talán volt is itt róla szó. -
werszomjas
addikt
válasz
szabzoltan1 #1544 üzenetére
Olyat rendelj, ahol van "Choice" szállítás. 10 USD felett ingyen lesz a szállítás és max 2 hét alatt megjön a cucc. Több külön eladótól is tudsz rendelni, ha Choice akkor összekészítik és egyben kapod őket.
-
szabzoltan1
tag
válasz
werszomjas #1540 üzenetére
Az a lapos kellene, hogy legyen tartalék . Ali? Olyan rég jártam arra , hogy megfeledkeztem a létéről.
Köszönöm . -
-cobra-
aktív tag
válasz
gyenesmartin #1541 üzenetére
Egyszer egy barátunknak vettünk hasonló Bosch állóporszívót ajándékba, később ő is panaszkodott hogy a szűrője borzasztó gyenge, ezért az illesztési hézagok körül mindenhol finom por található. Aztán végül be is halt, lehet pont ugyanilyen hibával.
Gondolom az akksikat próbálják hűteni a levegővel, csak ha nincs megfelelő előszűrő akkor a képen látható lesz az eredmény.
A családban már három Eluxot javítottam cellacserével, hasonló felépítésű gépek, de szétszedve minimális por volt bennük, nekik jobban sikerült ezt megoldani.[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
a Bosch Serie 4 hagyományos porszívók mennyire jók?
Egy BGL41HYG2H lenne most az alzában akciósan 46-ért, de a tényleges műszaki adatokat eléggé rejtegetik, vagy legalábbis még arra sem sikerült rájönnöm, hogy milyen (HEPA) szűrő van benne?
Vagy inkább egy ETA Avanto 40-ért? Ilyen már van a családban, nagyon halk, brutál erősen szív, felemeli a szőnyeget is.Köszi!
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Kaptam akksijavításra egy Bosch porszívót.
Szétszedve, akksi hibátlan, de rengeteg benne a por.
Ennek a kialakításnak mi az előnye, hogy a poros levegőt a porszívó teljes belsejében végigvezetjük?
A motor szénkeféje meg a kommutátor közé annyi por ment, hogy megszakadt az összeköttetés.
Bosch szervíz 22 000ft-ért cserélte volna ki az akksit. -
werszomjas
addikt
válasz
szabzoltan1 #1535 üzenetére
Nem tudom melyik szűrőre gondolsz, de a lapos az mosható.
-
joysefke
veterán
Szeretném a hagyományos porszívómat lecserélni egy rúdporszívóra ami a robotporszívómat és az éppen megrendelt folttisztítót fogja kiegészíteni. Még nem volt vezetéknélküli porszívóm, ezért nem tudom, hogy pontosan mit várhatok.
-Van puha félhosszúszőrű macskánk, szeretném, ha a kárpitokról hatékonyan távolítaná el a szőrét
-Leginkább a kisebb zsúfoltabb helységekben használnám alkalmi jelleggel, ahol kényelmetlen robotporszívózni. Ezen helyiségek mindegyikében keménypadló van.
-Legyen hozzá kemény és sörtés résfej
-Könnyű legyen használni, tisztítani, karbantartani. A szőreltávolítástól eltekintve csak kiegészítő funkciója lenne, ezért fontos, hogy ne kelljen vele vacakolni.
-Legyen megbízható, tartós, szervizelhető.
-A nappali szőnyeget alapvetően a robotporszívó takarítja, de lehet, hogy néha rámennék a rúdporszívóval is.
Árat nem szívesen írok, mert nem tudom, hogy mennyi pénzért mit lehet elvárni a kategóriában. Nincsen fix keret, de első körben maradjunk 100E Ft alatt vagy 100E Ft környékén, ha ott lényegesen jobb vételek vannak.
___
#1503 Nagya21 : Sokat vacilláltam a Bissellen, de végül vezetékes Kärcher SE3 Compact Home Floor lett.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz
eMAG és Temu ad találatot R20 szűrőre ha jól rémlik, viszont ott sem cikkszám alapján van. Az Ali meg rogyásig van R20 alkatrészek.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
idegen lény #1534 üzenetére
Igen főleg a rendes árát tekintve...meg azt, hogy ez röhögve Dyson V8 szint fölött van több szempontból is, miközben attól olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz
A porszívóra keresel és alkatrészek?
-
szabzoltan1
tag
Sziasztok.
Van itthon egy dreame r20-as porszívó , tetején lévő szűrő kicsit koszossab mint szeretném , ezért vennék egyet, de nem tálok cikkszámot.
Esetleg valakibtudna nekem ebben segiteni?
Köszönöm . -
Milka 78
nagyúr
Beüzemeltem a Dreame R20-at. Döbbenetes ennyi pénzért, baromi erős, a motoros kefe ügyes, de van hozzá plüss és bútor kefe is. Az autómata teljesítmény szabályozás meglepően jól dolgozik. Marha jó ez a kék fény a sima led világításhoz képest a fej elején, ezen felül parádés az összeszerelés és az aksi is bika rajta.
Ha igazán kötekedni akarok akkor a hajlékony toldalék amibe bele tudok kötni. Ez nem fixen a csövön van, hanem a cső és a porszívó közé felszerelhető tartozék. Van egy kis mozgása, látszik hogy alkalmi használatra van szánva.
Az aksi kivehető, de csak a porszívóba lehet tölteni...nem is értem, hogy miért nem az aksira rakták a töltő portot mint a Mova J30-nál.
Összességében ez egy baromi jó porszívó, létező alkatrész utánpótlással és akciós áron (99k)meg egyenesen ajándék kategória. -
spileraaa
senior tag
válasz
idegen lény #1530 üzenetére
A miénk ez Electrolux Ease C4 3A EC41-4T, 700 W, Clasa A, 1.8 L,
Ennél pl. az amit fentebb írtál szedne össze utána még port?
Erre gondolok: Rowenta X-Force Flex 14.60 Aqua RH99C3WO cu mop, 480W
-cobra-
Shark márkát láttam Tiktok hozzászólásokban hogy az hozza a Dyson szintjét fele áron.
-
saen
veterán
válasz
idegen lény #1528 üzenetére
Fogalmam sincs már, alsó kategória az biztos.
-
saen
veterán
válasz
idegen lény #1524 üzenetére
Nekem V15 van, olcsó, hagyományos porszívó után látványos a különbség.
-
spileraaa
senior tag
válasz
idegen lény #1524 üzenetére
Facebook csoportban. Tiktokon hozzászólásokban. Hogy a vezetékes után még mennyit össze szedett ezt többször is láttam.
De ezek szerint valószínűleg a vezetékes volt túl gyenge?
Akkor hagyományosok közül melyik hozza a Dyson szintjét hogy ha át mész rajta ne legyen az amit írtak hogy még mennyi port össze szedett utána?
Vezeték nélküliekböl pedig szintén melyik hozza a Dyson minőségét?
-
idegen lény
őstag
válasz
spileraaa #1522 üzenetére
Hol olvastál ilyeneket? Pont ellenkezőleg.
#1523 saen
"Dyson nagyon szépen takarít a hozzá adott fejekkel, sokkal jobban, mint egy hagyományos olcsó porszívó."
Hát én ezt nagyon nem érzem így. De nekem csak V8 van. Az olcsó vezetékes Rowentám kenterbe veri. Ha tehetem, azt használom.[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz
spileraaa #1522 üzenetére
A vezetékes porszívó mindig erősebben szív, mint a vezeték nélküli. A lényeg igazából a fejben van amit tologatsz a földön, Dyson nagyon szépen takarít a hozzá adott fejekkel, sokkal jobban, mint egy hagyományos olcsó porszívó. Ha viszont leveszed a fejet akkor érezni fogod a szívóerő hiányát ott is. Olcsóbb kategóriában biztosan nem kapsz ilyen fejeket a hagyományos porszívóhoz.
A vezeték nélküli igazából kényelmes, nem kell dugdosni a konnektorba, illetve mozgatni a zsinórt porszívózás közben és a végeredmény szép lesz. Ez a népszerűség oka. -
spileraaa
senior tag
Vezeték nélküli álló porszívók vs. hagyományos porszívók – tényleg jobbak?
Több helyen olvastam, hogy egy vezeték nélküli álló porszívóval a hagyományos porszívó után is rengeteg koszt lehet még felszedni. Ez vajon amiatt van, mert a hagyományos porszívókból általában olcsóbb modelleket veszünk? Hiszen logikusnak tűnne, hogy egy vezetékes készülék erősebb legyen, mint egy akkumulátoros.
Tényleg ennyivel hatékonyabbak a 100-150 ezer forintos álló porszívók? Vagy ezek is inkább csak kiegészítésként jók a nagy takarításhoz?
És ha már porszívók: a Dyson tényleg annyival jobb, mint az árkülönbség sugallja? Vagy van olyan alternatíva, ami hasonló teljesítményt nyújt olcsóbban?
Kinek milyen tapasztalata van? Érdemes váltani? -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Lassan esedékessé válik az akksis porszívónk cseréje, jelenleg egy Xiaomi brand egyik márkája van otthon, Trouver Power 11-es, amivel alapvetően meg vagyunk elégedve, de mivel más típushoz nem volt még szerencsénk, így nagyon nem tudom belőni, hogy ez milyen kategória, belépő, közép, stb.
Durván 30 négyzetméter felületen használjuk, ha nem is napi jelleggel, de hetente többször. Egy 150x80-as hosszú szálú szőnyegen kívül parketta és járólap van a lakásban. Vannak macskák is otthon, tehát az előny, ha állatszőr felszedésére is alkalmas lenne az új kiválasztott. Továbbá a legjobb az volna, ha volna álló tartója, mint a jelenleginél is, számunkra ez a legpraktikusabb, mert falra nem nagyon tudnám felszerelni jelen esetben, azt majd esetleg csak költözés után. Láttam olyan típusokat is, amikkel akár még fel is lehet mosni, ez hasznos lenne a tappancsnyomok összeszedésénél, de gondolom a hagyományos felmosást viszont valószínűleg ez teljes mértében úgysem váltaná ki, de nem is ez a cél.
Árban úgy a 200e Ft lenne megcélozva, ha van jó vétel valamennyivel többért, akkor megfontolásra kerül.
Márkát tekintve a legelső a Dyson volt, de az árát tekintve felütöttem a netet és szembejöttek a Rowenta, Bosch, Electrolux márkák is, de ha ezeken túl is van olyan, amivel érdemes foglalkozni, akkor előre is köszönöm a tanácsokat
Talán nem hagytam ki semmit.
Köszi előre is a segítséget! -
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #1519 üzenetére
Hali!
Azt a fekete motortakarót sztem csak akkor ha eltörik...
A kilépő szürőt nem szabad mosni, kiütögetni, kifújatni lehet, mosástól eldugul....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #1517 üzenetére
HAli!
Igen a kilépő levegőnél lévő szűrőrőre gondolok, az csak egyben van.
For Dyson V7 V8 vacuum cleaner accessories motor rear cover filter element filter - AliExpress 6
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #1515 üzenetére
Most a tartályban levő fém szűrőre gondolsz, vagy a kilépő levegő hepa szűrőre??
A tartályban levő fémet is le lehet szedni, és mivel árulnak alin hozzá hepa szürőt, gondolom azt is lehet cserélni.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #1513 üzenetére
HAli!
V8 Dysonnál a tetején lévő pöcköt megfogva a szűrő kiemelhető, én a szürő szövetet is leszokom venni a vázról, és úgy elmosom.
Mosás után vissza a vázra, és szárít 24h.
Aliexpess-ről kell rendelni tartalékot.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #1510 üzenetére
Nem baj, én is arra használom....
Üdv Nagya -
idegen lény
őstag
Az baj, ha én a padlóra is a motoros forgókefét használom? Jobb lenne a motor nélkülit?
[ Szerkesztve ]
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Fox Mulder #1505 üzenetére
Ahogy fentebb is írták a vegyes padlózat miatt olyat keress amihez van szőnyeg fej (motorbar) és plüssös keménypadló fej (fluffy) is. (különösen ajánlott a LED-es fej amit a V12/V15/Gen5-höz adnak)
Ha a pénztárca engedi akkor V15, egyébként V11.
Bár 60m2-re elég lehet egy V12 is, sokkal könnyebb mint a másik kettő, de kisebb a tartály is.
Perpill egyikre se látok akciót, érdemes várni pár hetet és nézelődni, dyson.hu-n is szoktak lenni kedvezmények.Ui. Premiumshop24 hivatalos forgalmazó
[ Szerkesztve ]
-
-
Nagya21
addikt
válasz
Nagya21 #1487 üzenetére
Naszóva Hogyasszongya!!!
Megjött a UGy fej kinából.
A fej müködik, pörög keféli a szőnyeget, a tartály telik kosszal.....de azé nem a gyári......azért az a nyomatékszabályzás- porszívó erősség állítás nincs......találtam Alin gyári motort, na majd az lesz kicserélve a régi fejbe, ha megjön beszámolok a tapasztalásról......
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Fox Mulder #1505 üzenetére
Hali!
Ha csak sima járólap laminált lenne, akkor elég lenne a V8 is, de mivel van rövidszálú szőnyeg is, én a V11-et ajánlom, 200Aw szívóerővel.
Azt vedd ami a legolcsóbb, és a legtöbb tartozék van hozzá, a fluffy fej jó a keménypadlóra, a sörtés a szőnyegre, a kupos pici fej meg a kárpitokra, hajas dolgokra.....a többi meg szabadonválasztott.
Nekem a panelba éves szinten a V11 van, és évente 1x megy a takarítógép....ha vissza olvasol látod mit szed még ki a szőnyegből a villanyos.
Üdv Nagya -
Üdv!
Egy 60m2 lakás takarítására / rövid szálú szőnyeg, járólap, laminált parketta, állat nincs, nagy kosz sem/ keresek akkus porszívót, egyszer már nekiálltam a keresésnek de feladtam annyi van a piacon és már belefáradtam az árukeresős véleményekbe.Annyira leszűkítettem, hogy Dyson, a kérdés már csak az, hogy melyik mert kategórián belül is több van, de ahogy nézegettem lehet elég nekem a V8 - V11 de ezekből is van több, Origin, Absolute, Total Clean, Advanced, ezek csak kiegészítőkben különböznek?
Illetve ez a Premiumshop24 üzlet megbízható vásárlás szempontjából? -
Nagya21
addikt
válasz
szabifotos #1500 üzenetére
Hali!
Alin nincs hozzá elektronika?
Üdv Nagya
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- Autós topik
- Az Alibaba szállítja az Apple Intelligence egyes funkcióit Kínában