- droidic: A fapados NAS tuningolása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Tikakukac #84828 üzenetére
De most az miért releváns, hogy mérnökaggyal hány éve próbálsz művésszé válni?
Amit írsz, abban van azért vastagon szubjektívitás és belemagyarázás. A modellfotózás szerintem nem azt mondja, hogy "márpedig ez a nő"
egyszerűen bizonyos stíluselemek gyűjteménye, nyilván ezek be is korlátoznak.
-
b.vr
őstag
válasz
Tikakukac #84834 üzenetére
"hogy mi a túrósnak kell beletolni azt a rengeteg időt, amikor egy technikai oldalát kéne vizslatni egy lencserendszernek."
De ezt is leírtam már feljebb
Természetesen _nem_ azért készültek a képek sem pedig az utómunka hogy a Nocticron technikai oldalát vizslassam, gondoltam azért ez egyértelmű (ezek szerint nem) Hanem ha már vannak a képek, gondoltam megosztom a topikkal, lévén nem hemzseg az internet Nocticronnal készült portréktól. De világos, ezek szerint plüssállatokra, lego-figurákra van szükség (lehetőleg jó közelről fotózva aminek aztán semmi köze nem lesz ahhoz ahogy majd valóban használják), esetleg tesztábrákra meg szobrokra.
-
b.vr
őstag
válasz
Tikakukac #84828 üzenetére
"Bekéretem majd grafikus barátocskámat, de szerintem ezt felkenik neked digitálisan is, de ne legyen igazam."
Most komolyan, mindig úgy fejezed be hogy most már hagyod, de azért csak folytatod
De ez tényleg nagyon egyszerű (már persze hacsak nem eleve azzal intézed el hogy számodra ez az egész retusálás amúgy is egykutya egy ráhúzott erős instagram filterrel mert akkor nyilván fölösleges megkérni a barátodat) , én ugyan nyers képet nem tudok biztosítani, de szerencsére rengeteg olyan jó retus turorial elérhető ahol van nyers kép és végeredmény (tudok én is küldeni) így meg lehet könnyen nézni hogy a grafikus barátod tudja-e pluginnel reprodukálni.
(#84831) topikk: abszolut
Ezentúl obitesztre szociofotó
-
b.vr
őstag
válasz
Tikakukac #84819 üzenetére
ismétlem, hogy ez neked nem tetszik azt természetesen elfogadom. A többit viszont azért írtam mert az ettől abszolut különválasztható és külön is kell választani, és ezt viszont nektek kell megérteni (tehát nem igaz hogy ne lenne a kiinduló nyers képnek nagy jelentősége, és az sem igaz (amit most is írsz) hogy ezt a retust gépi erővel meg lehet csinálni. Nagyon remélem (mert sok munkát spórolna) hogy pár éven belül majd igen, de most még egyelőre nagyon nem.
Azt viszont pont nem mondom hogy "ha jó akkor jó", mert azt tökre elfogadom hogy szerinted nem jó. Egyszerűen csak erre nem te leszel a közönség, ennyi, de ezzel viszont egyáltalán nincs semmi gond -
jjeahh
nagyúr
válasz
Tikakukac #84566 üzenetére
Gm1, gm5, gx800, gx80 mind kis gépek. A gh széria meg sosem volt pici, ez a g9 szvsz a gh5 fotóra szánt tesója, ami egy pro gép. Na most pro vonalon nem értem miért gond, ha duci és meg lehet markolni, szerintem az lenne fura ha kidobnának egy pici pro vázat lespórolt kezelőszervekkel. Persze azért van egy felső határ méretben, pl a d5 vagy 1d méretű vázakat én sem értem milyen góliátoknak tervezték.
madgie: Ja, pana üvegeken legalább a piros pötty kidudorodik, így ki lehet tapogatni, az is valami
-
szaszlaci
addikt
válasz
Tikakukac #84488 üzenetére
Itt vannak képek, ezeket néztem. A második, füves, kifejezetten jó, ha nyersként tekintek rá. Természetesen látom a képek hibáit, viszont összességében semmi fájót, elkerülhetetlent, javíthatatlant nem vettem észre, összességében jók. Még a széleken emberes CA-zása is túlélhető, bár ilyenben nincs gyakorlatom, mert egyik obim se csinálja.
Mi az, amit te másként látsz?
Studi: ha a határ egyik oldalán a telefonok és kompaktok vannak, a másikon meg a DSLR vonal, akkor ez az obi legyen itt. Viszont az új harmincezres árát sokallom. Annyiért használtan azért lehet már ezt-azt találni.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Tikakukac #84199 üzenetére
"van-e bármi értelme Sony-n kívül venni bármit is"
Itt van egy csetepaté: 49725-től végig (Kulcsmondat: "Sajnos én csak Nikont használok így nem tudom összehasonlítani a Sonyval, de sztem a Nikon jobb") -
fefe9
tag
válasz
Tikakukac #84132 üzenetére
Ha esetleg sürgősebb a dolog, és nem jön használtra ajánlat, itthoni cégnél van Patona: [link]
Eddig kétszer rendeltem tőlük, gyors, pontos, csomagautomatába 590 Ft. a szállítás.
Nekem beváltak a Patona akkuk, Fuji X20-hoz és Pana GX7-hez is ezeket használom.Mondjuk nem tudom, árban ez még jó-e neked.
-
asdf_
veterán
válasz
Tikakukac #82617 üzenetére
Hááát igen. A G7 az nagyjából akkora ugrás volt az Oly csúcs váz után. Az, hogy az első EPL-5-öm olyan videót csinált, amilyet, ráfogtam, hogy ennyiért okés. De tripla meg négyszeres árban ciki.
Ezzel amugy en is egyetertek, es az lesz itt a gond, hogy az uj panaknak mar egesz jo szinei vannak, uj franko zar is van benne, ott is van mar IS a vazban es emelle kvazi ingyen kapsz halalfasza videot az Oly-hoz kepest, akkor lassan eljutunk oda, hogy ertem en, hogy az olynak nem prioritas a video, de a juzerek meg azt mondjak, hogy minek vegyek en olyt, amikor a pana mar saccperkb. ugyanazt nyujtja, csak fasza videoval? Akkor is, ha egy evben csak egyszer videozik az ember? Par hete voltam Olaszorszagban (lasd: egy evben egyszer videozna az ember), tudtam, hogy tokfolosleges videoznom, mert szar lesz, de azert csak csinaltam par percet, csak hogy legyen valami elesben is, nem csak valami tesztize a kertben. Es akkor kiesik belole egy ilyen, amikor itthon megneztem fullhd-ban, kb. sirtam (ugy, hogy ezelott a halalszep kepeket neztem meg, es utan egy ilyen ocsmanysagot, igy duplan)
Mindekozben -biztos linekeltem mar- egy telefon csinal egy ilyen videot (igen, tudom, utomunkazott, color grade-elt, de nem azon van a lenyeg). -
-
Ear001
addikt
válasz
Tikakukac #82609 üzenetére
Már elnézést, de most arról volt szó, hogy a technika az akadály. Valóban nem az Oly videója a csúcs a műfajban, de ott az ellenpélda, hogy tudással mit lehet kihozni belőle. Lehet neked otthon akármilyen Red parkod is, kiscsillió cine obival, ha nem ölsz bele időt és energiát, sose készül vele jó film. Vagy úgy gondolod, egy jobb kamerára csak rá kell szólni és már jön is ki belőle a mozi?
-
topikk
senior tag
-
SidCorky
őstag
válasz
Tikakukac #80871 üzenetére
Amikor ez volt téma mindig elfelejtettem megnézni, most eszembe jutott...ha csak elhúzom a reteszt, kipattan kb 120 fokig, nem kell ujjal toligálni semmit. Én a helyedben bevinném gariztatni, nem is értem hogy van pofájuk ilyen hibával a kezedbe adni egy ilyen drága masinát
-
-
Chris1983107
tag
válasz
Tikakukac #80546 üzenetére
Köszönöm!
Most rendelem. Amazon.de-ről is 3,3 K. Talán hamar megjön. :-) Akksit meg kipróbálom az EX-PRO nevezetűt. Jókat írnak róla a népek. Köszi a tippet.
Apropó? Bank-ra milyen kábellel lehet rádugni? Adapterem van kb. 12 féle fejjel, de a bank az usb kimenetű (általában) nem? Arra is van valami kis kábel?
Köszönöm!
-
t.imi
addikt
válasz
Tikakukac #80428 üzenetére
Jók ezek a mikró biszbaszokkal telenyomott gépek. Néha belenyúlok, de az a sok M2-es csavar meg egyebek...brrrr
Például én. Én sem szeretem
Sokszor voltam az évek alatt hidegben lődözni, eddig nem volt gond egyik vázzal sem. Jó hogy a végén adta meg magát, így még nem volt zavaró.
-
voriae
tag
válasz
Tikakukac #80305 üzenetére
"Amit meg képminőségben bukok "
Mármint a Panával gondolsz bukni az Olyval szemben? Nekem mindkét gyártótól van vázam (EM10, GX80), nem látok egetverő különbséget. A Pana képe kicsit plasztikusabb és jobban viseli a magas érzékenységet a fiatalabb szenzora. Össze-vissza cserélgetem rajtuk a Pana, Oly obikat, az Oly kit tele pl. szerintem jobban teljesít a GX80-on talán a jobb stabi, fókuszrendszer, modernebb zárszerkezet miatt. Részletgazdagabbnak tűnnek a képek.
Azért ha (az amúgy szívem csücske) Olympusnak lenne egy GX80 belsejű, de EM5/10 kinézetű gépe, arra buktam volna rá. De most szerintem nincs, nekem meg kellett egy második m43-as gép. -
mikrofon
veterán
válasz
Tikakukac #80305 üzenetére
Egy kis játék a gondolatokkal, egy ilyen viharos hideg estén. 3 peremfeltétel és két lehetőség.
Peremfeltételek:
1.: Szeretnénk a nulláról egy komplett rendszert.
2.: MFT megszállottak vagyunk így nem is gondolkodunk mas rendszerben.
3.: Olyan országban élünk olyan anyagi körülmények között, hogy lemondások nélkül megvehetjük a következő szett egyikét.Választási lehetőségek:
1.: Panasonic szett: GH5 + 12-35/2.8_II + 35-100/2.8_II + 100-300_II + 42.5/1.2
2.: Olympus szett: e-m1mkII + 7-14/2.8 + 12-40/2.8 + 40-150/2.8 + MC14 + 25/1.2Nah melyiket választanád?
Ki melyik szettet választaná?Én gondolkodás nélkül a másodikat!
-
jalos
tag
válasz
Tikakukac #79646 üzenetére
Szia!
Én mindenhova beirtam hogy HUNGARY (városhoz is) ahova lehetett, megjegyzéshez is, a rendelés visszauigazolás után irtam nekik email is (amire semmilyen visszajelzés nem érkezett).
A saját hülye trakcingjük mindig AT-t mutatot destinationnek helyesen, mert címezték fel mint ami ausztriába megy, de azért megérkezett ( szóval a futárcégen múlt ).
Kicsit izgultam az EM5II miatt.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Tikakukac #79653 üzenetére
Kezdődik ott, hogy napokig nem válaszolnak. Már az egyik boltnak kellett írnom többször is, hogy vmi kezdjenek a helyzettel. Komolyan katasztrófa volt. Meg először azt írta, hogy mehet futárral, utána meg csak posta.
Amúgy összességében kb ja: levélben intézni, számlát megkap, fizet, várni még jóváírják az utalást, aztán várni a csomagra. -
Carasc0
őstag
válasz
Tikakukac #79548 üzenetére
Akkor mit rontottam el?
Mert a fókuszálás után nekem kiírt mindenfélét. Tehát elvileg automatán lőtte be az értékeket. Én nem módosítottam semmit az biztos.
Studi: Én is sejtem igen hogy én vagyok itt a full béna. De én arra szeretnék választ kapni, hogy egyáltalán hogy tudom úgy automatára tenni, hogy a masina azért szebb képet lőjjön. Mert ezek szerint én nem automatán használtam az fix. Képek 85%-a élménytelen kép lett.
-
Dolphin
tag
válasz
Tikakukac #79096 üzenetére
Nem hiszem el hogy mindig van mibe belekötni
Vegyél magyar kamerát banyek, 4k-val meg mittudom én mivel, asszem már létezik cserélhető obis is, stb, stb... csak fejezzük már be ezt a (számomra) értelmetlen bizonygatást és hülye kötekedést. Ezek a Pana vázak ezt tudják, ezt ti is tudtátok... de lehet csak engem zavar, le is léptem. -
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tikakukac #78770 üzenetére
Akkor az úgy nagyon baráti. 14-42? dehogy, akkor simán a nagyobival venném. Bár ha most lenne a 'mitisvegyek', kivárnám a G80-al kicsit ákciósan.
Aprókon vannak érdekes árak, főképp az obik ugye, mert a kitből bontottak leviszik nagyon, így elég reménytelen pl 14-est 80-ért árulni, 45-ért is pár hétig tartott mire gazdát talált. -
t72killer
titán
válasz
Tikakukac #77939 üzenetére
900EUR alá ez idén nem fog bemenni. Azon töröm a fejem, hogy tartsam-e a nála amúgy jobb videókat és kb uolyan fotóminőséget szállító RX100iv-et és csapjak mellé egy kis gimbalt. A g80-at az előzetesek szerint gimbal nélkül is meg lehetne úszni, +persze tudom felszabadulnék a klipenkénti 5perces limittől, +talán a 422 is hozhat vmit a konyhára stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest