Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7051) Parci válasza Mr.Csizmás (#7049) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha a minin jól tudod használni, akkor valóban nincs gond, nekem már a 14-150 is gondot okozott rajta (e-pl3-on). :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7052) fattyu válasza Parci (#7050) üzenetére


fattyu
veterán

ja jobbat lehet találni mindennél, meg az hogy nem tennéd fel általános használatra megint egy másik kérdés. csak elsőre nem ezt mondtad hanem hogy élesebb lesz a zoom ( mit készésgesen bevallok hogy nem ismerek ) mint az egyik legélesebb fix amit valaha láttam.

7053: mert Parci nem a jupit állította szembe a zoom obival hanem az ősi 3.5es szavakat használta. ez is az. A töredéke árban mégannak a zoomnak is. Mellesleg meg az a jupi mintha pont sonnar másolat lenne? bár erre nem esküszöm meg.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7053) Mr.Csizmás válasza Parci (#7051) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

őszintén szólva a 40-150-nek a műanyag bili mivolta zavar, másrészt a zoomolgatással a súlypontvándorlás, ami rohadtul idegesítő, ha pontosan vmi teljes képes témára akarok tartani.

@fattyuez csak egy 135 jupi. sztem a sonnar kicsit jobb azért, csak nem értem hogy jön ide :F

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7054) Gondwana


Gondwana
addikt

Ilyennel kísérletezett már itt valaki?
(azért agyalok rajta, mert még a Minolta X300-hoz van itt egy pár üvegem - Vivitar MC 24mm f/2.8, Minolta MD 50mm f/1.7, Minolta MC 135mm f/2.8, Vivitar 70-210 f/2.8-4)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#7055) Parci válasza fattyu (#7052) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

és milyen vázon volt az a fix a legélesebb, amit valaha láttál? egyébként készséggel elismerem, hogy van egy pár fix, ami nagyon jól muzsikál az m4/3 szenzoron is. de általában, az esetek túlnyomó többségében nem ez a jellemző. az említett 180/2,8-as nikkor például egy fantasztikus üveg, de aps-c szenzoron már kezdi termelni a ca-t stb.

másrészt, pont az élességgel jellemzően nincs baja az újabb, kompjúteres tervezésű üvegeknek, a kitobikat pedig sokan alábecsülik. sötétek, ez ténykérdés, meg műanyagok, ez is. de ez a két fő kompromisszum velük, NEM az élesség. fogadjunk, hogy szépen helyt állna a 40-150 kb. bármilyen régi telével szemben, ha csak az élességet nézzük mondjuk f6,3-on.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7056) fattyu válasza Parci (#7055) üzenetére


fattyu
veterán

Az a baj hogy sokmindent értek meg nem is vitatéma. Csak az ami miatt kötekszem hogy élből el van utasíva egy csomó ember és hülyének van nézve amikor neki márpedig nem kell fókuszmotor meg hogy az legyen ráírva névnek ami a vázára. Ha meg netán azt meri mondani hogy ezen üvegek simán ütik a zoomokat IQ téren akkor meg aztán tényleg félnótás lészen.

Nem azt mondtam sose hogy minden manuális üveg jó. De ha körülnéz az ember akkor igenis ki lehet fogni olyan üvegeket amik kisfilmes használat mellett is a legbüntibb képminőséget adták eszerint egy mft-n ahol a képszélnek a közelébe sem mész egyenesen fénylő csillagok lesznek. A mft üvegeknek a képszéle az MFT szenzorra lett kitalálva.
Ezek is tények.

Nem vitázom én azon hogy a modern bevonatok jobbak mint a 60as éveké meg hogy a modern lencsetervezés jó dolog.

De ha valakinek nem erre van szüksége netán anyagi megfontolásból kihagyja a modern megfelelőket akkor ne legyen már fogyatékosnak kezelve :)

Igen nyilván én fullframe vázon használom ezeket ami szerintem ha a teljes képet nézed és nem a kép közepét pixelpeep akkor bőven nagyobb kihívás mint amit az mftn kapna.

6.3ra rekeszelve meg nem sok értelmét látom összehasonlításnak. Akkor rekeszelek oda vagy tovább ha állványon van és kell a dof tárgyfotónál.
Sokkal érdekesebb hogy mit tud nyitva. ennél ez 3.5felet. A zoomoknál mennyit jelent ez annak a 135 állásában? Ennél meg mégérdekesebb hogy mit tud az üveg a nyitva állásán. Nyilvána 3.5 gyorsnak épp nem számít ( bár ha zoomokkal hasonlítom még lassú sem lesz... ) de amit ez teljesen nyitva csinál full framen is na az ami büntet.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7057) madgie válasza Gondwana (#7054) üzenetére


madgie
titán

Canon TS-t nem használtál még? (úgy rémlik, Canonod volt,de a tévedés joga fenntartva :D) Jó móka, de kábé egy-két hét, míg az ember egyáltalán megtanul kicsit látni a dologgal és nem csak miniatűr-effekt gyártásra használja.

szerk: a képeken mondjuk ez nem látszik, tele van olyan megoldásokkal :))

[ Szerkesztve ]

(#7058) fattyu válasza madgie (#7057) üzenetére


fattyu
veterán

azóta is kísért hogy venni egyet makrózásra :S segítene a dofban nem keveset mellesleg elég élesek szoknak lenni :D

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7059) Tulku válasza Gondwana (#7054) üzenetére


Tulku
veterán

Ez nem jó, meg ne vedd, meg van hajolva!...

(#7060) Messer22 válasza Mr.Csizmás (#7053) üzenetére


Messer22
senior tag

HI

Volt már 135 3.5-be jupiter, czj zebra, és van vivitar 135 2.8, de jobban tetszik a 40-150 (P1, GF1-en)

Messer

(#7061) |AP|


|AP|
veterán

Tudatlanságomból adódó elméleti kérdésem lenne:

Van ugye ez az új Pana palacsinta zoom. És van a 20-as palacsinta. Mindkettőnek vannak általam ismert előnyei és hátrányai.
A zoom előnyei: nem kell cserélgetni az obit, gyorsabb AF. Hátránya: fényerőtlenebb.
20-as előnyei: fényerősebb, mindenhol csak jót lehet róla olvasni. Hátrány: hangosabb, lassabb AF.

Ennyit tudok én, és most jöttök Ti :)
Azon kívül, hogy a 20-as fényerősebb, ezáltal kevesebb fényben jobban használható, illetve több lehetőséget ad a mélységélességgel történő játékra miben jobb még? Van látható(!) különbség a képek élességében, részletgazdagságában, bármiben?

Dilemma előtt állok. Szeretnék m4/3-ra váltani LX3-ról. A Pana GX1 az új palacsinta zoommal a legszimpatikusabb. Oly vonalról pedig egy 45/1.8 mindenképp tervben van.
Azt nem tudom azonban, hogy várjak amíg a GX1 kapható lesz (sőt az sem ártana ha esne az ára egy csöppet) vagy érdemesebb elindulni egy GF1 vázzal és egy 20-as palacsintával... (ez utóbbi kit viszont elég ritka eladósorban)

(#7062) Parci válasza fattyu (#7056) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a képszélek eltűnésével nyerhető minőség is egy tipikus érv, de ennek is vannak ellenérvei. egy ff obi valóban jó eséllyel egyáltalán nem vignettál egy m4/3 szenzoron. ez tény. az már kevésbé tény, hogy jól muzsikál-e kontrasztban (többnyire nem), felbontásban (sokszor nem), ca-ban (sokszor nem). egy 16 mp-es m4/3 szenzor pixelsűrűsége egy 64 mp-es ff szenzorénak felel meg. és hát, az igazság az, hogy már a 24 mp-es d3x-en is elkezd vérezni egy csomó igen jónak tartott üveg.

a régi üvegek túlnyomó többsége egyszerűen nem képes ilyen felbontásra.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7063) Parci válasza |AP| (#7061) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha 45/1,8-at mindenképp tervezel venni, akkor mellé a zoom palacsinta talán jobb megoldás: lesz nagylátód, lesz videós zoomod. ha meg kis mélységélesség kell, előveszed a 45/1,8-ast, ami ilyen téren úgy is sokkal több mozgásteret ad, mint a 20-as.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7064) fattyu válasza Parci (#7062) üzenetére


fattyu
veterán

CA nem tipikusan főleg sarokban megjelenő feature? Azt hinném mivel nem használod az üveg szélét megúszod. Valamit rosszul tudok?
A felbontásban bírja e az üveg na arra sokat nem tudok tényszerűen hozzátenni. De ha a filmet és abból nagyítást elbírták akkor azért... Nem minden nyilván. De most csak kiváncsiságból rákerestem flickriveren azokra a manuálokra amiket én használok és mft vázakra. hát röhögve kiszolgálja...

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7065) Parci válasza fattyu (#7064) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

annyira nem vagyok képben, de tudtommal a filmes nagyítás sehol sincs a 60 mp-ekhez.

flikkeres képekből meg elég nehéz a felbontásra következtetni. beleélesít a feltöltött fotókba, többnyire 600 pixeles kis vackok vannak fent stb. a "kiszolgálja" nem ilyen egyszerű kérdés. mit jelent ez? persze, lehet velük fotózni. :)

nagyon tanulságos teszt volt számomra például, amikor egy nikkor 24/2,8-ast lőttem össze a 16-85/3,5-5,6 vr-rel otthon, állványról. az egyik egy egykor drága fix, a másik egy középkategóriás kitobi. hát, nem volt verseny, a kitobi lemosta a fenébe a régebbi fixet.

ca: alapvetően nagy kontrasztú helyeken van, és bárhol. ezen belül a képszélek felé, fókuszon kívüli részeken még rosszabb tud lenni. de eleve több fajtája van.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7066) fattyu válasza Parci (#7065) üzenetére


fattyu
veterán

Attól függ mekkorára nagyítod nem? :)

flicker: nyilván azért alapul azt vettem ahol original méretben volt fent. Persze utómunka akkor is beleszól de ennél jobbat nem tudok.

Érdekes dolgok ezek. Valakinek van adaptere ( cy - mft meg m42) kiváncsi lennék egy ilyen tesztre... 3 erősnek számító manuált be tudok dobni ( 28 50 135 ) :D

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7067) sebgutkopf válasza Parci (#7034) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ostoroztam már eleget a 12-50-et. Most kivételesen annyit mondok a javára, hogy igaz az ábrák szerint a 12-60 lemossa, de azért nem is egy árban/ligában játszanak, hogy valós ellenfelek lennének.

(#7068) BEE válasza Parci (#7062) üzenetére


BEE
addikt

No hát akkor a Jupiter 37A pont az az obi, ami jó a digiten is. :K
A Sonnar ruszki koppintása és olcsón kapható.
Szín, kontraszt, élesség teljesen rendben van vele, 10Mp-n pixelméretben
használható képeket adott. A bokehjéért meg még te is megszeretnéd. :K
Kár ezen vitázni, a régi üvegekből meg csak a legjobbakat érdemes használni.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7069) Parci válasza BEE (#7068) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Kár ezen vitázni, a régi üvegekből meg csak a legjobbakat érdemes használni."

ez így van. annyit tennék csak hozzá, hogy mivel az új zoomok elég jók, a régi üvegnek tudnia kell valamit, ami miatt érdemes szenvedni vele. egy régi 20/1,4-gyel nem szenvednék például, hiszen itt a 20/1,7. ugyanígy, a régi 50/1,4-eknek sincs már értelme, itt a 45/1,8. stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7070) fattyu válasza Parci (#7069) üzenetére


fattyu
veterán

"ugyanígy, a régi 50/1,4-eknek sincs már értelme, itt a 45/1,8. stb."

Csak gyorsabb és olcsóbb többnyire. Akinek szempont annak máris van értelme...

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7071) Marseille199 válasza fattyu (#7066) üzenetére


Marseille199
senior tag

Nekem m42 átalakítóm van. Az 50-es obik igen nagy szórást mutatnak, vannak kiváló darabok, de polcravalók is. Viszont telében vannak fincsiségek. A 300/4.5-ös orosz Tair-em lemosta anno a 70-300 vr nikkort és a 70-300 zuikot is f5.6-on... Viszont eddigi-magasan a- legjobb 50-es a kezeim között egy 50/1.4 zuiko volt, Na, az az obi tényleg alázott 4/3-on összevetve canont-nikont-minolta md-t már f2-n. Csak eladtam :) De egy 135 jupi jó lenne, bár taszít az átalakító mérete, így jobbára csak telézek Manuállal, mióta megvan a 45-ös oly. Ha meg manuálozni támad kedvem emberi gyútávokon, akkor elő a középformátumú vasat, vagy a távmérősöket :D

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#7072) madgie válasza fattyu (#7070) üzenetére


madgie
titán

És nem mos olyan szépen és kevésbé kontrasztos és...
Most adom el a 35/1.2-t, aztán lehet a Jupi 50/1.5-öt is, semmi értelmük nincs, mióta megvan a 45/1.8. Persze ha nincs zsozsó a 45/1.8-ra, akkor használhatóak azok az 50/1.4-ek, de portéobjektívnek egyszerűen mindenben jobb a kis M zuiko (jó, persze f1.4 vs f1.8)

(#7073) BEE válasza Parci (#7069) üzenetére


BEE
addikt

Persze hogy ma már sok manuálissal nem érdemes bíbelődni !
A mai gépeken mindenképp jobb egy rendszerobi.
De akinek perpill nincs rá "kedve" vagy van már régebbről,
esetleg manuál megszállott, annak megéri.
Ugyanis az optika ezekben teljesen jó, csak a tubus korlátos.
Mára pedig már az is eléggé letisztult a tapasztalatok alapján,
hogy mik azok a régiek, amik bírják a felbontást.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7074) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Oly - Sony?

Lehetetlennek tűnik pedig milyen jó lenne! Megvalósulhatna az álom és oly gépben szotyi szenzor lehetne...

(#7075) fattyu válasza madgie (#7072) üzenetére


fattyu
veterán

Azért filmes 50esek eléggé nem is portréobinak készültek... inkább a pana 20 1.7el egyezik meg a szánt felhasználása nem? ( nyilván a natív vázán értve )
az 1.8 vs 1.4 meg ugye elég kemény különbség képminőség szempontból. ezek az üvegek már 2re rekeszelve nagyot javulnak. Na mindegy nem trollkodok tovább :)

Mentségemre nálam ugye az is jétszik hogy méretben én NYEREK sokat a manuál üvegekkel mert az afes megfelelőik elég böszmeségek. Szóval nálam erősen win-win ezek a cuccok. Képminőségben meg pl az 1.4es planart talán a 1.2es canon veri... nyilván nem kell mondani hogy mi mindent vennék inkább az árából...

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7076) Messer22 válasza sebgutkopf (#7074) üzenetére


Messer22
senior tag

Ha kell faragják bele baltával a 16-os szotyi lapkát az új gépekbe!
Nem is a zaj a gond, hanem a dinamika van eléggé elmaradva az olynál...
ja és kérem vissza az iso 50-et!

Messer

(#7077) Messer22 válasza fattyu (#7075) üzenetére


Messer22
senior tag

És mit csinálsz mozgó téma esetén a manuál cuccal? :N

Messer

(#7078) Parci válasza sebgutkopf (#7074) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyszerűen nem értem, hogy miért asszociál mindenki és azonnal a digicam üzletágra, ami az olympusnak kb. 16%-át teszi ki, és veszteséges. szemben a maradékkal, a medicallal, ahol viszont piacvezetők.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7079) BEE válasza madgie (#7072) üzenetére


BEE
addikt

Portrézni Heliost tessen használni, ha manuálozni akarsz ! :K

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7080) BEE válasza Messer22 (#7077) üzenetére


BEE
addikt

Előre gondolkodik.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7081) Parci válasza fattyu (#7075) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ugyan már, egy filmes 50-est már a digi fx vázakon is kapásból f2,8-ig kell rekeszelni, hogy normálisabb képe legyen, megszűnjön a ca stb. a canon 50/1,2L és társait ne keverjük ide, ott tartunk egyelőre, hogy az olcsósága miatt lehet alternatíva a régi fix.

tartom, hogy az m.zd 45/1,8 mellett nagyjából semmi értelme a régi 50-eseknek. talán egy f1,2-esnek, de azok is tipikusan kb. használhatatlan eredményt adnak nyitva, rekeszelve meg már ott vagyunk, ahol a part szakad, ugyanis a zuikót nem kell rekeszelni ahhoz, hogy normális képet adjon.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7082) Marseille199 válasza Messer22 (#7077) üzenetére


Marseille199
senior tag

Megtanulod lekövetni. Nem ördöngősség. Én a mai napig könnyeben meglövök egy sétáló embert mf-al -főleg, ha szembe jön- , mint af-al. :D

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#7083) madgie válasza fattyu (#7075) üzenetére


madgie
titán

Értem én, sőt, tudom is, ettől függetlenül 4/3-on az az ötvenes főleg portréra való látószöget ad. De mondom, nekem is volt már mindenféle ötvenes, jók-jók, de az a Zuiko egy csemege.

(#7084) Mercutio_ válasza Mr.Csizmás (#7040) üzenetére


Mercutio_
félisten

Próbálj ki valami jobb 135-ös fixet, ha nem zavar a manuális kezelés és a képekkel meg vagy elégedve (nagy kontraszt, ellenfény is legyen tesztelve) és 1:1-ben vagy minimális ráfizetéssel le tudod a 2 fixre a 2 zoomot cserélni, akkor jó lesz :K bár én a 14-es helyett lehet a 20-as palacsintát választanám :U

sebgutkopf: Azt lenne jó tudni, hogy a 12-50 a 14-54-hez képest hogy muzsikál?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#7085) BEE válasza madgie (#7083) üzenetére


BEE
addikt

Miért pörögtök a 45-ös körül ?
Senki sem mondta hogy ne lenne jó, szerintem is kitűnő darab.
A manuál azoknak jó, akiknek ilyenjük nincs.
A 45-ös mellett mi értelme is lenne egy manuál 50-essel vacakolni ?
Talán ha makrózik és penge éles kép kell.
Bár ott meg rekeszelni kell és rekeszelve valószínűleg élesebb
a 45-ös is.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7086) fattyu válasza Parci (#7081) üzenetére


fattyu
veterán

Többsége nyitva... ami nem ahhoz oda is van írva vagy látszik. Nekem teljesen megfelel 1.4 en.

Nem a fotós a lényeg :P

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7087) sebgutkopf válasza Parci (#7078) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ezt csak olvastam a linken. Elég esélytelen a dolog, azért minden Oly tulaj szerintem jobban örülne egy sony származék szenzornak a panák helyett. Ha valamit nagyon szeretne az ember az ilyen apró hírmorzsák is reményt ébresztenek.
Az alap kérdés főleg az, hogy egyáltalán érdekelheti a sony-t az oly? Kell neki még egy üzletág (orvosi cuccok), annyi fantáziát látnak benne?

(#7088) Parci válasza sebgutkopf (#7087) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a sonyrumors-os emberk az átlag hülyeségnél is lényegesen többet présel ki magából. jobbára fogalma sincs a tényleges piaci viszonyokról, vagy akár csak a realitásokról. de amúgy sem igazán lehet belelátni innen a japán cégek szövevényes hálójába. alapvetően a legnagyobb konkurensek is együttműködnek részterületeken stb.

a sony imaging amúgy egy teljesen független cég a sony semiconductortól, ez utóbbi szenzorokat gyárt, és bárkinek eladja. például még mindig sokkal nagyobb vásárlója a nikon, mint a sony (imaging).

az, hogy a fórumpistik miről álmodoznak, még nem teszi valószínűbbé a képtelenségeket. :) (de mindezt nem azért mondom, mert képtelenség volna, hogy a sony befektessen az olympus-ba. az viszont igen valószínűtlen, hogy mindezt a digicam vonalon/miatt tenné meg)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7089) Parci válasza BEE (#7085) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

no, a makrónál viszont valóban van értelme a régebbi manuális üvegeknek. ott úgy is mf kell többnyire, azok jól fókuszálhatók és bitang élesek. a régi nikkor 55/3,5 egyik verziója a mai napig etalon. és olcsó.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7090) Mr.Csizmás válasza Mercutio_ (#7084) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ezt írtam az elején, hogy 14-42 kit >> 14fix, 40-150>> 45fix, és mellé a már meglévő 135 sonnar jupiter. a >> értelemszerűen eladás-csere, csak a téma elveszett a retro obi vs. digi obi haddelhaddban :D

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7091) fattyu válasza Mr.Csizmás (#7090) üzenetére


fattyu
veterán

érvek ütköztetése zajlik :D Ami valakinek még lehet jó mert akár azok is lehetnek a szempontjai mint a manuál pártiaknak vagy az ami a másik oldalnak. Minden jó valamire és használható. tudni kell mire akarod.

Amugy nincs haddelhadd. Teljesen élvezetes dumcsizás van :D

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#7092) madgie válasza BEE (#7085) üzenetére


madgie
titán

Pörög a fene. Annyit írtam ,hogy amióta megvan, számomra nincs értelme az ötveneseknek. Ennyi.

szerk: az öcsém meg örül a Pentacon 50/1.8-nak, nekiadtam, az még felmegy az ő E-330-as Oly-jára és kategóriákkal jobb portrézni vele, mint a 14-42-es kittel (élességet állítani mondjuk abban a keresőben nem egy egyszerű feladat)

[ Szerkesztve ]

(#7093) Messer22 válasza Marseille199 (#7082) üzenetére


Messer22
senior tag

Itt most nem emberre gondoltam!

szaladgáló őzike, traktor, egyéb jármű...
F1.8-on nekem nem ment a hókotró traktor :(

Messer

(#7094) Messer22 válasza madgie (#7092) üzenetére


Messer22
senior tag

A jó drága pentacont elpasszoltad? :))
mondjuk a 45 mellett nincs esélye :DDD
E330: LV?

Messer

(#7095) BEE válasza madgie (#7092) üzenetére


BEE
addikt

Teljesen megértlek !
Mióta megvan a 77/1,8-am ránőtt a gépre, alig teszek fel mást. :B
Ahogyan az évek során bővült az AF obiparkom,
úgy szorultak ki a manuálok. Pedig van belőlük bőven ! :K

Ugyanúgy ha lesz m43 kivitelben jó 135-ös környéki fix,
akkor az kiszorítja majd a Sonnart meg a Jupitert.

BEE

Az a Pentacon pont az az obi, ami a "jó-jó de" kategória.
Se nem annyira éles, mint pl egy Pancolar, se nem portrés a képe.

[ Szerkesztve ]

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7096) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

mehettek rambózni, a pubi mft-t akar ;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#7097) Marseille199 válasza Messer22 (#7093) üzenetére


Marseille199
senior tag

Nekem az albatrost (repcsi) is sikerült ekv. 600-on követni :D
Traktort meg nem 1.8-on fotózok általában :D

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#7098) madgie válasza Messer22 (#7094) üzenetére


madgie
titán

Nekiadtam, hadd örüljön :)

(#7099) Messer22 válasza Marseille199 (#7097) üzenetére


Messer22
senior tag

Az más, kicsit kiszámíthatóbb az útvonala, 600mm??

De én épp teszteltem a nikond 35 1.8-at MFT-n :)

Messer

(#7100) fattyu válasza Messer22 (#7099) üzenetére


fattyu
veterán

Miért? A traktor az csak ugy cikázott mi? :D

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.