Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
nem sok kicsit a clarity?

-
schawo
titán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Nagyjából mindegy, egykutya képminőségileg. Az duplánál cserélgetni kell, de ha tudod, hogy épp nem kell a teljes tartomány, akkor elég az egyiket vinni, az utazózoomot választva mindig nálad van minden, de az több cipelés.
-
schawo
titán
A régi is MSC volt. Nekem volt belőle, de a linkelt képeden is látszik. Semmi különbség nincs a régi és az új között a tubus mintázatán kívül.
Pont ugyanúgy, mint az Oly 14-42 II és a 14-42 IIR között.
A simáknak rovátkolt a tubus (zoomgyűrű) mintázata, az R-esnek pöttyös, és a fókuszgyűrű rovátkái sűrűbbek. Kicsit jobb a fogása az újaknak. Belsőleg 100% azonosak.
-
schawo
titán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
A 14-140 alá az Olympus kites 14-150-ei vágnak be, a 12-60-at meg a használt piac árazza be a használati értékére. Kitobik (mindkettő az) használtan mindig sokat vesztenek értékükből.
-
schawo
titán
válasz
bakosgabor57
üzenetére
Ó, ez itt, most, pont jó topik. Ajánlunk mi mindent, is.
-
schawo
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Minél nagyobb nagyítást használsz, annál vékonyabb az éles tartomány. És ezen nem segít semmi, sem másik objektív, sem más gyújtótávolság választás, sem előtétek, csak a rekeszelés. Ez optikai kérdés. Akkor lesz vastagabb éles tartományod, ha elfogadsz kisebb nagyítást, vagy rekeszelsz. De ugye egy pont fölött már jön a lágyulás, és ez is optikai kérdés. f/9 fölött már nincs élet.
-
schawo
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ennyi szemcsésedés kell is, hogy kellemes legyen a látvány. Teljesen szemcsementesen műanyag a kép.
-
schawo
titán
válasz
Felhasználom
üzenetére
Az csak egy más formájú mikrofonbemenet. Nem jack az alakja, hanem szívatásból valami más. Attól még mikrofonbemenet. Amelyiken egyáltalán nincs (szintén szívatásból), arra nem lehet faragni. Arra valók a külső felvevők, mint például a zoom h1.
-
schawo
titán
válasz
Felhasználom
üzenetére
külső hangfelvevő
Azt miért és hogyan szeretnéd egyáltalán csatlakoztatni bármihez is?Vagy mikrofonra gondoltál? Az nem külső hangfelvevő
Külső hangfelevevő például a Zoom H sorozat. -
schawo
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Szigetelést biztos ne keress ennyiért. EM5 a barátod. Az ára nem a barátod.

-
schawo
titán
válasz
xXxian
üzenetére
Oké, már értem a problémádat. Rossz végét fogod a késnek. Így nem fog menni. Neked a telefonnal kell csatlakoznod a fényképezőgéphez, nem pedig fordítva. A telefonhoz valószínűleg van egy kliensalkalmazás, azzal éred el a fényképezőgépet, és a szolgáltatásait. Minden másik márkánál így megy, gondolom a Pansonicnál is.
-
schawo
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
ööööööö
-
schawo
titán
válasz
topikk
üzenetére
Milyen szűrő lesz?
Én hoya uv0-t használtam, amíg rá nem jöttem, hogy miért szarok a képek. Nem mondom, hogy az összes képet hazavágta, de a képeim számottevő részét igen. Kontraszt, becsillanás, színek. Szóval ne olyan képet keress, amin alig látszik, hanem olyat, amin nagyon.
-
schawo
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
A tűző napon a lepattanó tükröződésekre, a becsillanásokra jó a polárszűrő.
-
schawo
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha a képalkotásban szükség van rá, akkor vegyél, a semmivel nem lehet fotózni. De ha csak azért van, hogy rajta legyen, akkor ne bohóckodj vele.
-
schawo
titán
válasz
csurgoi
üzenetére
Az nem lehet, hogy egyszerűen balf. vagy, hogyha 10-ből 2 képed jó csak?
Komolyan a szifon vs em10 versenben nálatok a szifon nyer? Szerintem add el, az árából kijön egy szifon, és még lesz egy jó telefonod is. Mindenki jobban, jár, mert mi meg megússzuk ezeket a hülye postokat. -
schawo
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
hangyafasz-szenzoros cserélhető objektíves
-
schawo
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Miért várod el, hogy ebben a rendszerben olcsóbban lehessen? Egyébként a 20/1,7 olcsó, és kiemelkedően jó képeket lehet vele csinálni. Nem minden képet lehet vele megcsinálni. Ha az a kérdés, hogy a legkisebb büdzséből melyik gépekkel/rendszerekkel lehet az abszolút legjobb képeket csinálni, akkor az eredmény üreshalmaz. Én még nem találtam olyat, ahol a legjobb képeket a legolcsóbban mérnék.
-
schawo
titán
válasz
csurgoi
üzenetére
A 12.3-ból is már agyzsibbasztóan borzalmas képeket lehet kihozni, lásd pár hozzászólással följebb. Mit csináltál te 3-4 évvel ezelőtt, földhöz vágtál minden vázat az első kép után, mert nincs benne 11 bit dinamika, fujj, broáf, ez nem is fotó? De tényleg, vegyél már egy nikont, és csinálj azzal képeket, ha ennyire rá vagy izgulva. A fotózás fejben dől el, nem a gépben. A vázból kieső kép annyira fakó, mint a világ. A világ sem színorgia. De ha te mégis hdr borzalmakat, és mindenhova bugyirózsaszínt akarsz, oda húzod a csuszkát, ahova szeretnéd. A régi nikonok, na azok tényleg fakók voltak jpegben, az újak lehet, hogy már szemrákot okoznak, nem tudom, de nem is hiszem, hogy ez hasznos.
-
schawo
titán
Szerintem a jpeg teljesen renben van. A RAW szörnyű, legevésbé sem ugyanaz.
-
schawo
titán
válasz
csurgoi
üzenetére
Hú, te valamit nagyon félreértettél nála. Képi összehasonlítás a lightroom gyenge színkezléséről szól, hogy a vázból kijövő jpeg mennyivel szebb színekkel rendelkezik.
Ezért javasoltam neki az Olympus Viewer 3-at mert az ugyanolyan képi világú jpegwt gyárt, mint a váz. -
schawo
titán
Az ikszesek között is egy ordítóan ostoba darab. Úgy voltak vele, hogy a szövegből úgyis világít a hatalmas, piros X, nem is kell jelölni.
(#67657) jjeahh
Ó, akkor ez egy gyáva féreg. Egy-két éve olvastam egy olyan keresést, ahol azt írta az érdeklődő, hogy azért kell, hogy a szomszédot kukkolja. Legalább őszinte.
-
schawo
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Elég érdekes ilyen okból egy 20-ast 45-re cserélni. Teljesen más célra való objektívek.
-
schawo
titán
válasz
vASalo
üzenetére
A PL5/6 stabija nem egy űrhajó. Ha reciprokszabály (nem pedig reciprok-szabály) alatti (annál gyorsabb) záridőt használsz, kapcsold ki, egyébként egy finom berázást produkálhat.
-
schawo
titán
válasz
stev_taylor
üzenetére
Milyen fényviszonyok között készült ez? ISO1600 1/100 f/5.4 nekem eléggé szürkületi körülményeket jelent. Látom ezt átfuttattad photoshopon. RAW-ot dolgoztad fel? Milyen beállítíásokkal? Nincs valami "gyári" jpg-d?
(#67405) vASalo
Nálad a CA meg egy veszettül nagy kontrasztos szituációban jött elő, ezt tudja egy kitobjektív. Bemozdulást viszont egyáltalán nem látok a 3. képen. Te a háttér mosottságáról beszélsz? -
schawo
titán
válasz
stev_taylor
üzenetére
Tegyél fel problémás képeket flikrre és linkeld be ide.
-
schawo
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Most jelent meg pár hónapja, nem csoda, hogy nincs használtan. Ha olcsó használtat keresel, akkor Metz 44-48-50-est keress. Azok nem kicsik, de legalább jó nagyok.
-
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
A gimbalos drónt kihagytad.

Aztán elkezd gondolkozni az ember, hogy ha már ekkora halom pénze áll benne, és régóta ezzel foglalkozik hobbi szinten, akkor át kellene ültetni üzleti alapokra. Aztán arra jut, hogy ha nem talál ki valami extrát, akkor csak elfárad, szóval valami különleges kell. Én is végigjártam ezt az utat egy másik témában.
-
schawo
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha vgát cserélsz, újra be kell aktiválni a kalibrációt. Megtörtént?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Komolyan a szifon vs em10 versenben nálatok a szifon nyer? Szerintem add el, az árából kijön egy szifon, és még lesz egy jó telefonod is. Mindenki jobban, jár, mert mi meg megússzuk ezeket a hülye postokat.