Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Messer22
senior tag
HI
E-M10 kérdés: D menüpont "frame rate" opció szürke, nem lehet állítani, tipp? ill mire lenne jó?
köszi -
Messer22
senior tag
HI!
megkímélt és lehetőleg occó m4/3-os kitobit keresek holnapi BP-i átvétellel (hátha)

-
Messer22
senior tag
Üdv!
van esetleg valakinek eladó akksija G3-hoz?
köszi -
Messer22
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Na, ha ennyire gyakorlott vagy, akkor miért aggaszt egy kis porszívózás?

(nálunk úgy néz ki, hogy: bevásárlás, főzés és porszívózás az én dolgom,a többi marad az asszonyra vagy részben én végzem, a gyerek meg közös elfoglaltság.vagy annál van, aki jobban bírja idegileg
) -
Messer22
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
talán mert nikonyisták?

G3 egy teljesebb rendszer tagja, összességégben többet nyújt. A V1 tud 1-2 plusz dolgot videóban és sorozat sebességben (de kb olyan mint egy jobb kompakt, valamint cserélhető az optika). Ha van lehetőség ki kell próbálni a kiszemelt gépeket (MM, szaturnusz stb)

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
Nappali sétálós obinak a 12-50 elég jó (beltérre meg ott a vaku).

-
Messer22
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
+1 a G3 mellett
-
Messer22
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
HI
Válasz: Mert messze vagy

Éreztem, hogy nem lesz hosszú életű a dslr vonal nálad

(én a D5100-al tettem hasonló kitérőt, szintén csak rövid időre)A micro 4/3 már egész korrekt rendszerré nőtte ki magát, ha csak nincs valami speciális igény ami komoly (FF) dslr-t kívánna meg, akkor felesleges a tükörcsattogtatós masinákban gondolkodni.
-
Messer22
senior tag
HI
Ha valakit érdekel még az akciós oly hátizsák, a debreceni MM-be láttam még pár darabot 7e-ért.
-
Messer22
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
HI
Arra, hogy hihetetlenül alacsony a használt m4/3-os vázak ára, gyakorlatilag 1-2 év alatt szinte elértéktelenedik

Másrészről ez jó azoknak, akik minimál keretből szeretnének kompaktról váltani felfelé..
Harmadrészről pedig bővül a rendszert használók köre (igaz a legtöbb olcsó vázat használó júzer vagy másodváznak használja vagy pedig nem vesz a kitobitól drágábbat a gépre)
-
Messer22
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Aztán rájössz, hogy nem elég a beépített optika, (netán kevés a szenzor, amióta van gyerkőc azóta kéne egy FF szenzoros gép tiszta iso 6400-al
, na jó az EM5 is elég lenne) kell egy cserélhető obis gép + optikák, aztán sok mindent kell cipelni....újból egyszerűsítés, aztán megint fejlesztés.. A kígyó meg a farkába harap 
-
Messer22
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
HI
Nem rossz, de eléggé lebutított, ráadásul a régi 12mpix-es lapkát kapta.
Szerintem ha lehet és belefér a keretbe, akkor valami evf-s gépet nézz (GH1, G3 és még a kitobi is benne van az árban)
A fujit nem ismerem, de biztos jó kezelésre (bár az x100 kivételével én nem vennék kompaktot
) -
Messer22
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
HI
Nem rossz a 14-es, sőt nagyon is jó obi, de sokkal fontosabb, hogy számodra ideális gyútáv e vagy sem!
Nekem van 14-es meg a lesajnált 17-es és mégis az utóbbit használom, az előbbi meg a szekrényben pihen.
olyan mindenes obinak az ekv 35mm környéke az ideális, szerintem

Szóval a 17 1.8 beszerzését támogatom

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Á, az ki van zárva

-
Messer22
senior tag
Kis túlzás

Vicces hogy nemrég még az apsc a király (FF ugyi elérhetetlen az átlag földi halandónak) szlogen ment, most meg jó a 4/3-nál kisebb is
Persze ebbe benne van a technika fejlődése, meg a fotózási szokások, igények változása is...
(gyerek mellet fog a fene dslr szettet cipelni)
Az X100 nekem is bőven elég lenne, csak túllóg a kereten
(80%-ban a GH1+17 2.8 van nálam és elég) -
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
HI
Szerintem nem éri meg a rizikót!
-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Pedig a panáknál érdemes néha raw-ot használni (ha olyan a téma, akkor raw+jpg, aztán lehet selejtezni)

de azért faszányosak a képeid!

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Nagyon egyszínűben látod a világot (ami 2 valójában FF
) 
-
Messer22
senior tag
-
Messer22
senior tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Már párszor kifejtettem itt, agyonvágnak érte

Lényegében egy top szenzor köré építettek egy erősen lebutított valamit: a kezelése nekem lassúnak és problémásnak tűnt, bár a menü jó volt, kevés dedikált gomb, élőkép használhatatlan, kereső szintén.
GHX vázak: ideális méret/fogás páros, jó kezelhetőség, sok gomb, tárcsa, kapcsoló, komoly videóképesség, jól használható élőkép+af, q-menü, GH2-től kezdve tapi panel, csendesebb működés.
Ha tükörcsattogást szeretnék hallgatni, akkor előveszem a régi Pana L1-et.

Ha mindenképp dslr a kedvenc, akkor inkább D7000/D90 páros a nikon vonalról.
(de ha csak kitobival használnád alkalmankénti emlékkép készítésre akkor szinte bármelyik belépő váz a kitobijával jó lehet)
-
Messer22
senior tag
-
Messer22
senior tag
50 1.8 manuál obi a legfényerősebb darabom, kéne az a 17 1.8 meg a 25 1.4, csak az ára

jó a jpg, főleg általános célra : monitoron történő kukkolás, 10x15-ös papírkép..
komolyabbra meg raw
No kitartás a gyerekekhez!
(pillanatragasztó, fagyasztóspray, kiló cukorka hasznos kiegészítők lehetnek az alanyok kordában tartására
) -
Messer22
senior tag
De nagy itt a csönd kérem, csak nem mindenki elment fotózni?!

Oly 60-as makró review: 60 2.8 macro
-
Messer22
senior tag
a d7000 helyett inkább d5200, ha mindenképp dslr-t szeretne, családi eseményekre bőven jó.
De én inkább a GH szériát ajánlanám...
Egyébként meg mft topic, hanyagolni kéne már ezt a dslr témát!
meg az apsc ma már nem tud annyival többet az mft-nél, hogy szimplán a szenzorméret miatt döntsön valaki e kettő között.
Inkább az objektívek és a felhasználási terület felül kéne közelíteni nem?
ui hogy jöttek be a képbe a kamcorderek???
-
Messer22
senior tag
HI
Még mindig kersek occó EPL1/2,EPM1, GF2/3 , G1/2 vázat vagy kitet, akinek van felesleges az ne kíméljen
-
-
Messer22
senior tag
HI
Tudom ez nem az adás-vétel, de hátha

Hölgy rokonnak keresek kici-occó m4/3-os kitet (max 60e pénz)
PL1,PL2,GF1,GF2,GF3,G1 vázat, 17 2.8 vagy 14 2.5 (ez a szett drágább tudom
), 14-42 pana obival.Aki tud ilyesmit az ne tartsa magában, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

, na jó az EM5 is elég lenne) kell egy cserélhető obis gép + optikák, aztán sok mindent kell cipelni....újból egyszerűsítés, aztán megint fejlesztés.. A kígyó meg a farkába harap
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)