Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69493) samujózsi válasza naja (#69492) üzenetére


samujózsi
tag

Miután Ubuntu 18.04-t említettél, egy systemd service-t kellene létrehozni, ami bootkor indítja a szkripted. Ehhez talán ad némi segítséget ez: https://www.linode.com/docs/quick-answers/linux/start-service-at-boot/

Az inotifywait, amit stackexchange-en emlegettek, ül csendben, majd amikor valaki létrehoz/módosít/stb (-e kapcsolóban megadott tevékenység) egy fájlt a -m kapcsoló után megadott könyvtár alatt, akkor az érintett útvonalat, a műveletet és a fájl nevét kiírja a stdout-ra.
Ezt az path-t és nevet kiszedve és teljes útvonallá összefűzve meg tudod mondani egy saját szkriptnek, hogy melyik fájllal kell dolgoznia, az exiftool meg kiszedi a képfájlból a kért EXIF adatokat, amikre neked is szükséged van (feltéve, hogy nem lettek eltávolítva, bár mintha a dátumot akkor is visszaadná talán a fájl dátumából - de ez nem biztos)

Ennyi elég vagy bővebb infó kellene?

Ja, azt nem tudom, hogy amikor az inotifywait például a CREATE-re jelez, akkor létezik-e már a fájl vagy csak létrejött a directory bejegyzés hozzá. Van egy olyanom, hogy érdemes várni pár másodpercet ilyenkor, hogy valóban ott legyen a teljes kép, ne csak az írás alatt álló töredéket vidd el. De ez csak feltételezés, sosem használtam ezt a toolt.

Szerk: -e close_write kell neked az inotifywait-hez, de arra figyelni kell, hogy ne másolj/mozgass duplán egy fájlt.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.