Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69492) naja


naja
aktív tag

Sziasztok!
A segítségeteket kérném a fotóink rendezésének beállításban. Röviden a feladat az lenne, hogy több mappát kellene figyelni, és ha beesik oda egy-egy file, akkor azt a forrásmappa+exif adatok alapján kellene egy bizonyos célmappába áttenni. Mindezt egy nonstop futó Ubuntun (18.04 LTS) kellene megoldani, a file-ok egy QNAP NAS-on vannak, szintén helyileg.

Sajnos Linuxhoz elég láma vagyok, a tudásom addig tart, hogy kigugliztam, hogy ezt nekem az exiftool és a inotifywait közösen megtudnák oldani valahogy. Ezeket találtam, de sajnos nem tudom kihámozni, hogy mit is kellene velük kezdenem: exiftool forum link, exiftool, inotifywait forum link, inotifywait.
Persze ha tudtok rá egy GUI-val rendelkező programot, ami megoldja ezt nekem terminál nélkül akkor én lennék a legboldogabb, de a kereséseim, mindig az Exiftoolnál lyukadtak ki.

Tehát:
Figyelt_mappa1 –> User1_mappa/éééé/hh/nn/ééhhnn_óóppmm_eredetinév
Figyelt_mappa2 –> User2_mappa/éééé/hh/nn/ééhhnn_óóppmm_eredetinév
Figyelt_mappa3 –> User3_mappa/éééé/hh/nn/ééhhnn_óóppmm_eredetinév

Az éééé, éé a 4 és 2 jegyű évszám az Exiftool alapján, a többi a hónap, nap, óra, perc és másodperc lenne. Ezek egyszer a mappastruktránál jellenek meg, illetve rövidítve az eredeti filenév elé is bekerülnének (pl: user1/2019/12/05/191205_105630_img0001.jpg)

Azt részét nem igazán értem, hogy ha lenne egy scrpit mint amit a mellékelt fórumokon javasolnak, abból hogyan lesz olyan mint windowson egy service? Tehát folyamatosan fut és figyel és dolgozik, nem csak amikor egyszer lefuttatom.

Remélem érthetően írtam össze a dolgokat. Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.