Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48297) orbitalion válasza Hujikolp (#48265) üzenetére


orbitalion
tag

Ez tényleg egy gyönysszem! Nem ismeri mire való a "cin"? Meg ez a páka is elég vacaknak néz ki, tényleg egy kihegyezett csavarból van a hegye?. Nem mellesleg egy levegős forrasztóállomás nem egy akkora összeg, hogy ne lehessen beszerezni(Ha PC-re és kamerára futja, akkor ne már-ne!!!). Azzal fél perc alatt lejön úgy, hogy nem veszélyezteti a panel épségét. Pákával és sok cinnel is le lehet szedni, de fennáll a veszély, hogy ha egy láb alatt nem olvad meg, akkor lejön a pad is.
Ezután nekiesik disznőpörzsölővel. Végül is lejött! :) Szerencséje van, hogy a többi kicsi alkatrész nem hullott le, mert akkor lett volna fejfájás, hogy mi hol volt! :)
Aztán jön ezzel a lencsével! Mi lenne, ha normális fejre való nagyítóval dolgoznánk? Olcsó, nélkülözhetetlen SMD-hez, még akkor is ha jó a szemünk (nekem már rövidül a kezem :) )!
Aztán jött ez az ón nélküli taknyolás. Egy SMD IC-t sok ónnal fel kell futtatni, majd folyasztó anyaggal le kell róla szendi a felesleget. Az ilyen taknyolásnak csak forrasztási hiba lesz a vége idővel. Pedig volt neki folyasztója is, meg ónja is, csak sütnivalója nem.
Mindig csodálkoztam, hogy az ilyen emberek próbálják tanítani a net népét, van önbizalmuk!
A végén jót mulattam! :C

Szeretném jelezni, hogy nem csak a kritizálás hajt, inkább az, hogy ugyanezekkel az eszközökkel simán meg lehetett volna csinálni, de ha ezzel akar valaki foglalkozni, pár ezresért vehet normális eszközöket, akár használtan is. Jó forrasztást mindenkinek!

Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.