Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#53107) psl2003 válasza ZephX (#53106) üzenetére


psl2003
csendes tag

Az enyém Gembird, tehát a típus specifikus viselkedést kizárhatjuk.
Ki kellene próbálni más HDD-kel is. Pl. amikor megnéztem, meghajt-e az USB3 csatlakozó tápja két noti HDD-t is egyszerre hubon keresztül külső táp nélkül, akkor az SGT tökéletes volt, viszont a HGST bár működött, de kerregett meg visított sűrűn. Egyiknek elég volt a villany, a másiknak nem. A HGST a keretben például meg sem mozdult, nem is látta a gép. Tehát simán lehet kompatibilitás probléma.
A smartnál a lényegesek a zöld pipás sorok.1 és 7 kivételével mind 0, tehát nem voltak hibák. Az 1 és a 7 meg SGT-nél állandóan növekszik időnként átfordul, ha jól emlékszem, mert nem valódi hibákat számolnak, ellentétben a WD-kel. Keresőkben utána lehet nézni. Gond akkorvan, ha az ÉRTÉK jelentősen közelít a KÜSZÖB-höz. Igazából egyetlen pillanatnyi értékből nem lehet megállapítani a tendenciát, javaslom figyeld mondjuk naponta. Ha az érték nem változik, vagy csak egy keskeny sávban néha fel, néha le, akkor nincs baj. Biztonsági mentés meg ugye mindig kell, mert Murphy óta tudjuk, hogy ami elromolhat az el is romlik. A kérdés csak az, hogy mikor.
A harmadik csati nem tudom mi. Ha nem csatlakozik a kerethez, márpedig 99.9 százalék, hogy nem, akkor nincs jelentősége. Biztos jó valamire, mert a részvényesek kifejezetten utálják a felesleges gyártási költségeket. Szerintem táp és az 5. érintkező az a 3.3 V lehet talán. Én még soha sem láttam használni.
Szerintem egyébként célszerű mindig figyelni a lemezek állapotát. Én akkor sem bízom egy HDD-ben, ha csak egyetlen rendellenesség is felmerült már valamikor. Ezért jó egy fizetős HDS, mert abban lehet nullázni az ADAT oszlopot és akkor jobban követhetőek az esetleges változások.Továbbá be tudom állítani lemezenként, hogy akár egyetlen százalék romlás esetén is azonnal sikítson. Ez sem biztosíték semmire, de legalább nem szidom magam, hogy tehettem volna többet is. Kevés olyan programmal találkoztam eddig, amiért szívesen fizettem, de a HDS köztük van.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.