Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave200
csendes újonc
válasz King Unique #48948 üzenetére
És tényleg ez volt a hiba Rámentem az újratesztelés opcióra és már 100/100-írt. Köszönöm a segítséget
-
Fáraó
őstag
"elvileg és állítólag"
Ezek a kulcsszavak.
Természetesen SSD-ről bootolok továbbra is, így itt nem volt feltétel a bootolhatóság az új vinyóról, tárolási kapacitásra volt szükségem. Egyébként az UEFI felejtős is a lap miatt. Miért kellett ennyit mókolni? Mert másképpen nem tudtam elővarázsolni a 3 TB-t.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
tecsu
addikt
-
King Unique
titán
Akinek nemrég ilyen gondja volt, ugyancsak Toshiba P300, Windows 7 és régi alaplap felállásnál, ott a Windowsnál volt driveres probléma, illetve kavarodás az eszközkezelőben (bővebben). Viszont normál esetben és a szükséges feltételek megléte mellett nyilván nem kell ilyennel vesződni, az általad vázolt körülményes módon újraparticionálni meg pláne nem. Megjelenik a telepített Windows lemezkezelőjében a HDD a teljes tárolókapacitásával, aztán mehet az inicializálás GPT-re, majd az új kötet létrehozása és kész. De azért köszönjük, hogy megosztottad!
[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
EGy Lacie külső maces vinyót próbálok beolvasni de ezt írja ki. Egyébként a meghajtót felismeri a gép és a macdrive is látja, csak a fájlkezelőben nem elérhető a vinyó.
A mac driveban van repair funkció, nem tudom mennyien ismerik, de bátran megpóbálhatom vele javítani, vagy gondot fog okozni?
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
King Unique
titán
válasz --Disztroj-- #48956 üzenetére
Ha olyan fájlrendszer van a lemezen, amit a Windows nem kezel natívan, akkor az ilyen módon fog megjelenni a lemezkezelőben. Tehát a kötet nem kap meghajtóbetűjelet és nem is lehet hozzárendelni, ezért a fájlkezelőben sem fog megjelenni. Max. akkor, ha külső programmal biztosított az adott fájlrendszer kezelése. Ha jelen esetben Macen volt használva a külső HDD és pl. HFS+ fájlrendszerű, vagy gyárilag eleve olyan, akkor Windowson a MacDrive, Paragon HFS+ stb. szoftverek valamelyikére lesz szükség a kezeléséhez.
A hibaüzenet alapján nem stimmel valami a kötettel, illetve akkor van gond, ha pl. RAW lett. Viszont annál kissé más Windows 10-nél a hibaüzenet. Egyébként macOS-nél rendben működik, hozzá lehet férni a kötethez, Windowsnál újracsatlakoztatást, újraindítást, másik programot próbáltál? A MacDrive javítás funkcióját max. csak az előbbiek után engedném rá. De, ha macOS alatt rendben hozzáférhető a lemez, illetve a partíció tartalma, akkor lehet csak az előbbi program nem kezeli rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
válasz King Unique #48955 üzenetére
Eh, bárcsak hamarabb megtaláltam volna ezt a leírást... Köszi a linket! Most fogom újrarakni a rendszert, de már nem lehet probléma. Elvileg, ugye.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
Mexeltkeszeg
csendes tag
Üdvelet. Lenne egy samsung vinyóm, bekapcsoláskor kattan 15-20at aztán elhallgat. Megfogja a bootolást, ha mégis bejutok a biosba, a többi csatlakoztatott vinyót is kiüti a rendszerből (egyik sem látszik). Több kábellel és táppal próbálkoztam, nem az a hibaforrás. A kérdés az lenne hogy van valami amit esetleg meg lehet próbálni vele vagy vigyem adatmentőhöz? Esetleg keresztet vethetek a rajta levő adatnak? Több évtized fotói voltak rajta, menteném amit lehet. És igen, mindig legyen biztonsági mentésem... Egyéb tanácsokat szívesen látnék, köszönöm.
Szeretnék 3 madár lenni, hogy lássam amint magam után repülök...
-
Doky586
nagyúr
válasz Mexeltkeszeg #48959 üzenetére
Két dolgot tehetsz.
Vagy az adatmentős topikban érdeklődsz, ez itt a (nem adatmentés) topik, vagy bedobod egy veszélyes hulladék gyűjtő kukába.. -
liksoft
nagyúr
válasz Mexeltkeszeg #48959 üzenetére
Szebb napot!
Jó lenne tudni pontosan milyen is az a drive. Esetleg kép a tetejéről, aljáról, hogy minden információ, felírás olvasható legyen. A 3,5" Samunak a legnagyobb baja, hogy parkoló pályás még, és el szokott kopni. Ilyenkor legtöbbször nincs tovább. Egyéb esetekben lehet sikeres a mentés.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz Mexeltkeszeg #48963 üzenetére
10 éves. Jogos ha esetleg elkopott. Lehet persze más hibája is, így ha nem a felület, akkor lehet esélye. (Ki ne bontsd, mert a tiszta tere akkor tele lesz porral. Ez még "békebeli" drive, itt a légrés csak 45-50 ezerszer fér 1mm-be.)
Viszont a panelnek is kéne a fényképe. Vagyis meg kéne fordítani, és az alját is lefényképezni. (Lehet, elfelejtettem kérni.)
-
liksoft
nagyúr
válasz Mexeltkeszeg #48965 üzenetére
Na, ez sem a sikerült panel. Az egy tokos Marvell tok is meg szokott halni. A gond, hogy kismillió BIOS verzióval készült, és nem csereszabatosak. Vagyis ha itt a gond, egy egyszerű panelcsere icipici eséllyel kecsegtethet csak. Ugyanis a BIOS is benne van a döglöttben.
Ma már nem vagyok, majd holnap napközben, de nem mindig nézek be. Privi figyelmeztetést küldhetsz.
-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, valószínűleg nem, de nem igazán tudom, melyik topikban férne el jobban...
Tegnap vettünk egy Laptopot, Asus X541UV, egy bizonyos cégtől. Persze a boltban megnézve jó volt, képernyő oké, bekapcsol, stb...
Itthon észrevettünk néhány "furcsaságot", ami igazából a HDD körül forog:-Minden feliraton, matricán a gépen (dobozán, és a gépházon lévő tájékoztatón is), 500 GB-os feliratok vannak, a laptopot "upgrade-elték" így került bele valószínűleg az 1 TB-os HDD. Ebből lehet nekünk bármilyen "bajunk", a garancia során? Azt, hogy ez "upgrade" laptop, egyébként sehol sem jelezték, sem írásban, sem szóban, és ez egy kicsit fura nekem, de ezen még túl is lépnénk, ha:
-A HDD eléggé "ciripel". Nem úgy, mint amelyik tönkre akar menni, hanem úgy, mint azok a HDD-k, amik 10-13 éve voltak a gépekben, és az adatok írása-olvasása közben folyamatosan kerregtek. Ez is olyan, annyira nem hangos, de egy másik laptop HDD-vel összehasonlítva lényegesen hangosabb, egy csendes szobában (este) simán ezt hallani, nem a ventilátort. Szerintetek ez lehet probléma?
Köszönöm a segítséget! Ha az első "gonddal" nem tudtok segíteni, akkor azt a részt esetleg átdobom majd másik topikba is, köszi!
Szerk.: Nem írtam, milyen HDD-ről van szó: Seagate Mobile HDD 1000M035 típust ír a HDSentinel. Egyébként a program természetesen nem jelez hibát, bár összes indulás/leállás pontban már 61 van, ennyiszer mi még biztosan nem kapcsoltuk még be (tegnap óta)
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Serpenthelm #48967 üzenetére
Ha a laposon nincs plombálva a HDD ajtó,akkor lehet cserélni,és a mem bővítéssel sem szoktak foglalkozni,de kérdezz rá.Az indulás leállás nem a gép bekapcsolására vonatkozik.
-
Doky586
nagyúr
Ritkán szoktak az emberek arra panaszkodni ha egy HDDből nagyobb kapacitásút kapnak mint ami jár.. De eszerint vannak kivételek.
-
Serpenthelm
csendes tag
Az egész hátsó részét le kell hozzá szedni, nincs külön HDD/RAM ajtaja, sajnos.
Szerintem egy új, modern HDD-nek nem kellene olyan hangnak kell lennie, mint amire emlékszem 10 évvel ezelőttről.
Doky586: semmivel sem kaptam többet, ugyanolyan áron kaptam, mint bárhol máshol az 1 TB modell, csak berhelve, az 500-as típusból. -
csixy
addikt
Már jellemzően 1 terás HDD-k vannak az ilyen notikban.
#48970 : Így van, 10 csavart kell kitekerni és utána a billentyűzetet kell a fedőlappal együtt egy gitárpengető segítségével felpattintani mint a celofánt a befőttes üvegről, csak vigyázni, mert kettő darab szalagkábelt ki kell szerkeszteni sérülés nélkül. Az U betűs széria általában még egy darab RAM-mal bővíthető, de szerencsétlen módon a panel túlsó oldalán van , tehát még alaposabb berhelés kell hozzá.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
ron233
tag
Sziasztok
Vettem nemrég egy WD Purple 4tb-os merevlemezt, és filmek ill. játékok alatt kattan néha, érdekesség hogy az elődje egy 1tb-os ezex is ugyanezt csinálta, de annál csak pár hónap múlva jelentkezett ez a kattogás.
Namost azt kérdezném hogy létezik olyan hogy pont 'kifogtam' a kattogós típusokat, vagy kattanhat más is a gépben? esetleg a táp? /Evga g2 650w/ -
liksoft
nagyúr
Szia!
A drive hibátlan. Elolvastad amit kiírt? Ugyanis azt írta, amit vizsgált, HIBÁTLAN! Ilyen környezeti hiba miatt előfordulhat. A tápvonalon lévő elektromos zaj legtöbbször, ami egy rossz hajszárító is lehet akár. Egyszeri hiba.
Magyarán hibátlan, de valami történt, így a fokozott figyelmet megérdemli, mert ha ismétlődik, akkor érdemes kideríteni az okát, és orvosolni.
MINDENKINEK!
U.i.: Sajnos szerintem az oktatásunk hibája, de az utóbbi időben egyre többször futok bele korrekt fogalmazás után annak értelmetlen értelmezésébe. De lehet, csak a felgyorsult életünk miatt van, hogy sokszor el sem olvasva, végig sem gondolva találok kérdéseket itt a PH!-n. Van egy fontos kérdés, melyet a gyerekek szoktak feltenni ovis korban. A miért. Gyermekeim iskolásak voltak, az alsó végén, és akkor én léptem ebbe a korba, én kezdtem tőlük kérdezni, miért? Tudom mindenkinek javasolni, ugyanis ha ismeretlen helyzetre is ki tud találni 3 változatot ami magyarázat lehet, nagy valószínűséggel az egyik ül. Ez hiányzik oktatásunkból, és semmi máshoz nem fontos, mint megérteni rajta keresztül életünket, a körülöttünk folyó eseményeket. Igaz ez a gépre is. Mindenkinek sok sikert kívánok a MIÉRT kérdéses játékhoz (mert felfogható így is, és többet profitálunk belőle mintha komolyan csinálnánk).További szép estét Mindenkinek!
-
cypher23
csendes tag
Sziasztok,
végső lehetőségként hozzátok fordulnék.
Lenne egy SSD-m (OCZ Agility 3 120Gb). Külső meghajtóként használtam eddig sosem volt vele gondom. Kábellel simán feldugom a laptop USB-re. De most a piros visszajelző fény (ami eddig folyamatosan ment mikor rádugtam) csak 1-2 mp-ig világít és utánna semmi. Az SSD nem is jelenik meg a disk managerben.
Kábelt is cseréltem már és másik laptopban is megpróbáltam már, sikertelenül.
Számomra fontos adatok vannak rajta, tudnátok segíteni?
-
King Unique
titán
válasz cypher23 #48975 üzenetére
Az SSD / USB-eszköz hibáját úgy lehetne megállapítani, avagy kizárni, ha első körben az SSD-t kipróbálod másik külső házban / adapterrel, vagy inkább a gépben, SATA-n csatlakoztatva. Jó esetben csak az USB-s egység ment tönkre, ellenben ha az SSD, akkor az már problémásabb.
Az egyébként említve volt már ebben a topikban több alkalommal is, hogy HDD problémákkal foglalkozik (mint a címe is mutatja), nem SSD-vel... Tehát az utóbbit érintő dolgokat kéretik a flash SSD topikban megtárgyalni! Vagy, ha eleve adatmentéses probléma, akkor meg az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz MuNy3Z #48980 üzenetére
Szia!
Én nem próbálnám. Mivel a ferrit mag is sérült, hiába forrasztod vissza, induktivitása az eredetihez képest elmegy "a holdba". Inkább egy másik azonos panelről forrassz át egyet. Azt meg hibás drive-ról is leveheted. Nem egyszerű, de ha szerencsés vagy, fillérekért beszerezhető.
U.i.: Samunak tűnik, így már amúgy is lefutotta az idejét.
[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
válasz MuNy3Z #48984 üzenetére
Nem tudom miért, de nekem ezt adta ki a "4r7x coil" keresésre a vásárlás rovatban.
"L-1212FPS 4,7µ :: Chip inductor, 1212FPS, 4.7 µH"
0.22 GBPhttps://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Laprasi991
aktív tag
Van egy 3Tb-os WD red vinyóm (EFRX), 3 éves. Az utóbbi időben már többször előjött, hogy ha lemezen belül másoltam sok kisebb fájlt, akkor egyszer csak belassult, majd a windows lecsatlakoztatta és el is tűnt a sajátgépből. A gép újraindítása után viszont mintha semmi sem történt volna, működött tovább a lemez, 100MB/s körül tudok rá írni is olvasni is. HD sentinel szintén nem jelez hibát.
Mi tévő legyek? Kezdjek el adatot menteni, vagy nem a HDD-nél van a hiba?
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben elkezdett magától újraindulni a gépem
Megnéztem Hard disk sentinellel, ami azt írja, hogy 25%-os állapotban van és több mint 200 szektor hiba
Okozhatja a HDD az újraindulásokat? -
exabit
tag
Adott egy külső merevlemez, amit ha a gépre csatlakoztatok, akkor a Windows 10-ben jobb alul felugrik a kis ablak hogy csatlakoztattam, és a Hardver biztonságos eltávolítása résznél is megjelenik és el is tudom távolítani. Azonban semmilyen fájlkezelő nem látja. A lemezkezelőnél megpróbáltam volna módosítani a meghajtó betűjelét (ami nem volt neki), de a következő hibaüzenetet dobta:
"Lemezkezelés konzolnézete nem tükrözi az aktuális adatokat. A frissítési feladattal frissítse a nézetet. Ha a probléma továbbra is fennáll, zárja be a Lemezkezelés konzolt, majd indítsa újra a Lemezkezelés alkalmazást, vagy magát a számítógépet."
A frissítés és újraindítás semmilyen eredményre nem vezetett. A külső merevlemez NTFS-re van formázva. Másik számítógépben működik. Mi lehet a hiba? -
King Unique
titán
válasz exabit #48991 üzenetére
A fájlkezelőben csak akkor fog megjelenni a kötet, illetve a meghajtó, ha van meghajtóbetűjele. Ennek híján nyilván nem, szóval nincs min csodálkozni. Az viszont már abnormális, ha a lemezkezelőben hozzárendelni sem lehet. Viszont volt akinek ilyen problémát megoldott az, ha eltávolította az eszközillesztőt, majd újracsatlakoztatta az eszközt. Illetve ilyenkor akár a Windows újraindítását is érdemes közbeiktatni. A Windows 10-nél az eszközillesztő eltávolítása az eszközkezelőn túl a gépházban is könnyen megoldható, amit egy másik topikból vett hozzászólás szemléltet.
[ Szerkesztve ]
-
MuNy3Z
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy Toshiba P300 3TB HDD-t. Néha csipog főként amikor megnyitom pl. a fájlkezelőt chrome közben, illetve néha kattog is egyet random. Ez rendben van?
S.M.A.R.T szerint minden ok.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
A WD 3TB RED (WD30EFRX) vinyóm olyan hibát produkál, hogy működés közben, ha 40 fok fölé melegedig elkezd akadozni az olvasás/írás. Kb egy filmet megnyitni, vagy átmásolni róla 5 perc. Bár állandóan gépre van dugbva, csak adattárolásra van használva.
Most elé tettem gy ventit, így 37 fokos és tökéletesen üzemel.
Ezt mi okozhatja?Mindenesetre elkezdtem menteni a filmeket.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Thusor
őstag
Pénteken jött meg 4 darab WD Red HDD. Raid10-at építenék belőle. LSI9212-4i a vezérlő. Az lenne a gondom, hogy amikor elindítottam a tömb inicializálását, akkor 3%-on leállt, mert az egyik HDD-nál hibát észlelt. Azóta az a HDD nem felismerhető a Bios, raid vezérlő es a windows számára sem. Lehet hogy gyárilag hibás a HDD? Próbáltam másik gépben másik sata kábelekkel is de ott se látta a bios.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Dinter
addikt
Üdv.
Van egy HDD, amin régebben volt egy Win, aztán amikor meglett az SSD, a merevlemez nem volt használva. Most ha berakom, sokkal lassabban bootol be a gép (10 perc), és formázni sem engedi az egyik partícióját. Amikor a másikon futtattam egy chkdsk-t, index errort talált rajta. Törölni kéne mindkét partíciót és újracsinálni, vagy mit?
-
King Unique
titán
válasz --Disztroj-- #48999 üzenetére
Nemrég már érdeklődtél hasonló, vagy mondhatni ugyanezzel a problémával kapcsolatban ás akkor választ is kaptál rá. Viszont akkor nem lett tovább fejtegetve a téma és nem derültek ki a részletek, ahogyan most sem. Tehát nem teljesen világos, hogy pontosan mit is akar jelenteni ez a "nem akar működni" dolog...
Használtam egyébként már több alkalommal a MacDrive-ot és a Paragon szoftverét Windowsnál HFS+ fájlrendszerű kötetek kezeléséhez, de eddig nem nagyon volt velük probléma. Sőt, nem kellett semmi extrát csinálni, csak feltelepíteni a programot, majd újraindítani a Windowst és utána azonnal lehetett is használni pl. a Macen, macOS alatt particionált külső merevlemezt. Automatikusan felcsatolta a szoftver a HFS+ kötetet, megjelent a lemezkezelőben meghajtóbetűjellel, illetve a fájlkezelőben is, lehetett írni és olvasni stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs