Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaara01
tag
válasz King Unique #48600 üzenetére
"Mivel töröltem azt a partíciót, így sajnos windowsban nem is látja a winyót"
Ilyenkor mi a helyzet?
-
King Unique
titán
válasz gaara01 #48601 üzenetére
Elolvastad, amit linkeltem?
Egyrészt az nem igaz, hogy a Windows egyáltalán "nem látja" a HDD-t, mert akkor sehol nem jelenne meg. Az, hogy a fájlkezelőben nem jelenik meg, az meg pont másodlagos... Viszont gondolom az eszközkezelőben és a lemezkezelőben igen, illetve az utóbbinál nem lefoglalt formában, mivel törölve lett a rajta lévő kötet. Viszont attól még az említett külső programok hozzáférhetnek a korábbi partíciókhoz és azok tartalmához.
[ Szerkesztve ]
-
tomisanzero
tag
Üdv! Adott az asztali gépem, SSDről megy win10, illetve adataim egy samsung HDD-n, ami eltűnt. Vagyis sajátgépben hozza a meghajtót, de D:\ nem elérhető. A paraméter nem megfelelő. hibaünezetet dob. Ez egyik napról a másikra történt. HD sentinel szerint jó kondícióban van, végeztem öntesztet, hiba nélkül lement. Mit lehet tenni? Kellenek az adatim róla, másik gépbe tenni próbára egyelőre nincs lehetőségem.
-
bartho
csendes tag
Sziasztok!
A PCX-nél összeraktak nekem egy új számítógépet M.2-es SSD-vel és egy 1 TB-s WD winchesterrel, és azt vettem észre, hogy a HDD-t úgy érzékeli a rendszer, mintha USB meghajtó lenne (pl. le tudnám választani) Ez jelenthet bármiféle problémát a jövőben?
-
eszakas
senior tag
válasz Doky586 #48605 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van. Szerintem direkt van így.
bartho: az alaplap képes arra hogy a vinyót üzem közben is el tudd távolítani, leválasztani. Ezzel együtt egy csomó modern opciót képes támogatni. Hagyd így nem okoz semmi problémát.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Doky586
nagyúr
-
Akhim
csendes tag
Szép estét mindenkinek! tanácsért fordulnék hozzátok.
Van egy Seagsate laptop merevlemezem. A következő hibákat tapasztalom:
laptopba vagy asztali gépre felcsatlakoztatva nehezen "lassan" ,de indul a gép, de nem tud a rendszer elindulni róla. BIOS ba lehet a merevlemezt látni
Windows telepítő elindul , de megakad egy ponton és nem fut tovább ( USB Telepítő )
Ubuntu Linux Live szintén pendrive-ról lassan de elindul, de ismétlődő a hibákkal ( képen ). A merevlemezt látni , de nem ismeri fel a partíciókat.
A hard disk sentinel DOS verziója szintén nem lát semmit. ( képen )
Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Elkezdett szutykolni a laptop vinyóm,van 2 hibás meg egy gyenge szektorom,van valami program amivel meg tudom nézni mit tartalmaztak?jó lenne ha tudnám pótolni,ha véletlen hdd-t kell cserélni.
Mr.Brightside
-
KBalázs34
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy vettem egy 2 TB WD Purz-ot! Beraktam a gépbe és MBR-re particionáltam!
Sajnos RAW lett belölle! Hogyan tudom megcsinálni hogy NTFS fáljrendszer legyen? Csak adat és torrent-re lesz használva!Lehet hogy már volt ez a kérdés!
Válaszokat köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz KBalázs34 #48610 üzenetére
Itt az a kérdés, hogy kellenek-e a rajta lévő adatok, vagy nem?
Ha igen, akkor Windows esetében adatmentő programokkal (példák) kell lementeni az adatokat egy másik fizikai meghajtóra. Majd az adatok lementése és visszaellenőrzése után újraformázni az eredeti meghajtót és visszamásolni rá a fájlokat. Vagy b. opcióként ilyenkor esetleg még egy Live Linuxszal is rá lehet nézni, amely bizonyos esetekben (nem mindig) képes lehet hozzáférni a RAW kötet tartalmához.
Ha nem, akkor törölni kell a RAW kötetet a lemezkezelőben, majd létrehozni egy új kötetet NTFS fájlrendszerrel. De megoldható egyébként grafikus felületen külső particionáló programmal (bővebben), valamint parancssorban a DiskPart (bővebben) segítségével is.
[ Szerkesztve ]
-
KBalázs34
csendes tag
válasz King Unique #48612 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, de megoldódott a probléma! Ugyan is külsőleg rátettem a Laptopra és és ott egyből kidobta hogy formázni kell és le is formázta a lemezt automatikusan adott neki betűjelet! Viszont a gépre külsőleg rátettem ugyan úgy jó volt csak nem volt hozzárendelve betűjel! Adtam neki egyet és jó lett! Mert ahogy beraktam a gépbe először a D betűjelet akartam adni, de mivel már foglalt volt mert az elöző vinyó ami benne volt az 2 particiós és a D meg a G volt viszont más nem fogadott el de ekkor már RAW volt! De majd berakom a gépbe akkor mit ír ki! Lehet hogy ami előzőleg volt másik vinyó azt a betűjelet már nem lehet hozzá rendelni? Mert a D-re nem akarta particionálni!
-
King Unique
titán
válasz KBalázs34 #48613 üzenetére
Az egy dolog, hogy végül USB-n oldottad meg. Viszont attól még simán újra lehetett volna particionálni a merevlemezt az előző válaszban említett módon SATA-n csatlakoztatva is, szóval felesleges volt csak emiatt USB-n csatlakoztatni. A meghajtóbetűjeleket pedig automatikusan osztja ki a rendszer a particionálásnál, a betűrendre soroláshoz igazodva. Amelyik pedig már foglalt, azt értelemszerűen nem lehet kiválasztani. De, ha a korábban ugyanazt a meghajtóbetűjelet használó kötet már nincsen jelen a rendszerben, akkor az újnál nyilván igen. Na meg a Windowsnál olykor szokás egy restartot is közbeiktatni.
[ Szerkesztve ]
-
KBalázs34
csendes tag
válasz King Unique #48614 üzenetére
Értem! És köszönöm szépen!
Akkor úgy fogom csinálni ahogy mondtad! -
King Unique
titán
Vannak különféle módszerek (példák), amelyekkel úgy-ahogy meghatározható, hogy a hibás szektorok a lemez felületén mely fájlokat érintik. Többek között pl. a HDS megfelelő verziójában is van erre vonatkozó beállítási opció, ami a felület tesztelésénél megjeleníti.
Viszont, ha elkezdett romlani a lemez állapota, akkor célszerűbb lenne még idejében lépni és nem arra játszani, hogy vajon meddig fogja bírni! Vagyis addig lementeni a fontos adatokat, amíg még lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Pocee
senior tag
válasz King Unique #48618 üzenetére
természetesen mire észleltem a problémát(2. badsector) azonnal lementettem mindent,csak tudni akartam,hogy ha esetleg olyan állomány ami utána nem indul,vagy valami akkor be tudjam szerezni és ne akkor kelljen kapkodni,amikor pont kellene.
Jelenleg ott tartok,hogy amikor a HDs eléri a problémás részt,a windows kékhalállal összeomlik
szóval még nem tudtam kideríteni mi sérült.Köszönöm a segítséget!
Mr.Brightside
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #48597 üzenetére
Ezzel akkor ne foglalkozzak? (Csak mert nem jött rá válasz.) Mert csak "zavar a tudat" azért...
-
pjen
félisten
válasz SunMount3r #48620 üzenetére
Ezt nekem is írja néha, rá nyomok, hogy javítsa, végig megy egy kék csík. Kiírja, nincs hiba.
-
sysrq
őstag
Kis segítséget kérnék, WD30EZRS formatálás után mekkora területűnek kellene lennie?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
King Unique
titán
-
sysrq
őstag
válasz King Unique #48623 üzenetére
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
barks
csendes tag
Sziasztok!Nekem van a gépben egy hdd és egy ssd is ,de az advanced system care a hdd-re is azt irja,hogy ssd és trimmelést ajánl fel,nem pedig töredezettség-mentesítést.Tudja valaki,hogy ezt miért csinálja?
Gigabyte P55-US3L;Intel core i5 750;4GB DDR3 RAM;Gigabyte Radeon HD 5870
-
SP4C3
veterán
Mai gyöngyszem:
A szituáció:
Lemez "active time" 100%-on, amint látható 3.14csa lassan ír... Másolást szüneteltetem, akkor is még egy ideig teker valamit. Ránéztem (Win10) "System" használja ~5MB/s-os sebességgel ír rá? DAFAQ
Sokszor 0-0 MB/s írás olvasás, mégis 100%-on "pörög"... A lemez hibátlan SMART adatok rendben, HDS is megerősítette... Másik lemez rendben van (amiről másolok, tehát nem saját magára másoltatok vele, hanem egyik lemezről a másikra, ami sokkal gyorsabban végbe kellene menjen).
Hozzáteszem olvasási sebessége 100MB/sec
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
törölt tag
Sziasztok, hozzátok fordulok, hátha valaki járt már így.. 20 év alatt én még ilyet nem tapasztaltam, de rendkívül kellemetlen, mert egy nagyon halk gépben vannak.
Szóval:
négy napja vettem két vadiúj Toshiba DT01ACA300 merevlemezt, SATA3, 3Tb, 7200rpm. 2017 decemberi gyártásúak, közeli szériaszámmal.Tökéletesen működnek, egymásra 160-180mb/s között másolnak.
Ami a gondom, hogy hangosak, kezdettől fogva, mindkettő ugyanazt produkálja:
teljes üresjáratban mindkettő folyamatos seek zajt produkál, mint amikor egy vírusirtó nyálazza végig egyenként a file-okat, vagy total commanderben keresel valamit. Na AZT a hangot.
Ha ráteszed a kezed, lehet érezni, ahogy a fej ezerrel mocorog, mindkettőnél, szinte szinkronban.
Akkor is ezt csinálják, ha csak tápkábel van rájuk dugva, még sata adatkábel NÉLKÜL is.
Folyamatosan seek zaj van, nem halkan, és melegednek is. Három napja mennek éjjel-nappal, gondoltam idő kérdése, de nem hallgatott el.
Mi ez?
Amire gondoltam eddig:
- AAM/APM, ezeknél vagy nem állítható, vagy nem találtam meg
- Wear leveling, mint a WD megoldása? (nekik van egy PWL preemptive wear leveling rendszerük, ami X adatmennyiség írása után zörög egy darabig, majd elhallgat)
- valami új firmware? (dehát szinte vadiúj gyártásúak)Most egy partíció van rajtuk, egy-egy sima Egyszerű Kötet, teljesen üresen. Akkor is ugyanez van, ha semmilyen partíció nincs rajtuk.
Ami érdekes, hogy ha írok rá bármit, bármekkora méretben, tehát a rendszer hozzáfér, azután nagyjából 8-10 másodpercre elhallgat, aztán újrakezdi a darálást.
A gyártási vagy szállítási hibát, túlmelegedést (38 foknál sose mentek feljebb) és nem megfelelő tápot (két hónapos Seasonic Focus+ Gold) kizárnám.
Bármi ötlet?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
Sziasztok! Kaptam egy ismerősömtől egy Samsung M3 Portable 2.5" 2TB USB 3.0 STSHX-M201TCB
külső merevlemezt.Gép felismeri,de az istenért nem tudja leformázni.
Mi lehet a baja?
Kuka?
Azt mondták jó volt amíg használták.Választ előre is köszi!
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
King Unique
titán
válasz Rico45 #48630 üzenetére
Ez egy gyárilag összeszerelt 2,5"-os külső merevlemez, ami már eleve particionálva és formázva (FAT32/NTFS) van, szóval normál esetben nem szükséges újraformázni. Tehát a kérdés, hogy miért akarod és mivel, mire? Mert ugye a gépen lévő OS nem lett említve, ahogyan az sem, hogy azon belül milyen eszközzel és milyen fájlrendszerre történne a formázás, mi a konkrét hibaüzenet stb. Valamint az sem ismert, hogy pl. az USB-kábel nem-e hibás (megtört, csatlakozási problémák), a gépen megfelelő tápellátást biztosító USB-porthoz (3.0/3.1) van-e csatlakoztatva stb. Aztán a külső házban lévő merevlemez állapota sem ismert, azaz hogy pl. Windows esetében mit mutat a HDS.
Majd, ha lesznek konkrétumok, akkor tovább lehet fejtegetni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
válasz King Unique #48631 üzenetére
Igazad van értem.
Na szóval most kaptam,de még melóba tudtam kipróbálni Xp-s gépen!
Ha bedugom akkor formázni akarja.Itt most semmit nem akar csinálni :-(
exFat-ra akarom majd otthon a pc-n formázni.Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Rico45 #48632 üzenetére
Az XP eleve egy elavult rendszer és annál annyira nem meglepő, hogy egyes USB-tárolóeszközök kezelésénél gondok vannak. Volt aki nemrég azért szívott, mert GPT particionálási stílus szerinti volt a külső merevlemez, amit a 32 bites XP helyből nem kezel és csak az MBR-t ismeri. Aztán natúrban amúgy az exFAT fájlrendszert sem támogatja, ahhoz is elvileg utólag adtak ki hozzá valami frissítést és max. csak úgy kezeli. Egyébként, ha a csatlakoztatáskor formázni akarja a Windows az USB-háttértárat, akkor az lehet amiatt is, mert RAW lett a rajta lévő NTFS kötet. De ugye az megint nem ismert, hogy mi a helyzet a lemezkezelőben.
Ha az otthoni gépen újabb Windows van, akkor inkább azzal kellene újraformázni a külső merevlemezt. De amúgy miért éppen exFAT-ra? Windowsnál adja magát az NTFS és az ilyen eszközöknél amúgy is naplózó fájlrendszert szokás használni. A FAT32 és az exFAT inkább cserélhető lemezeknél, illetve flash-alapú külső tárolóeszközöknél használatos. Vagy pl. akkor, ha több OS-en kell használni az eszközt és arra olyan fájlrendszer kell, amit mindegyik natívan kezel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért is hittem, hogy bárki tud hasznosat mondani
-
Rico45
őstag
Win 10 látja a rendszer ,és formázni szeretné!
Ha formázom akkor hibát ír.Nem tudja a win formázni.
-
King Unique
titán
válasz Rico45 #48637 üzenetére
A korábbi kérdésekre még nem adtál választ, ahogyan most sem ismert a pontos hibaüzenet, meg hogy mivel formáztad stb. Így többnyire csak találgatni lehet...
Ha grafikus felületen nem megy a Windows beépített eszközeivel, akkor másik opció rendszergazda parancssorban a DiskPart az alábbi minta alapján. Persze itt (is) fontos, hogy a megfelelő lemez (disk 0/1/2 stb.) legyen kiválasztva!
-
Rico45
őstag
válasz King Unique #48638 üzenetére
-
Rico45
őstag
válasz King Unique #48638 üzenetére
Hagyom is skacok! Ez szerintem egy Wish-es replika lehet
-
King Unique
titán
válasz Rico45 #48639 üzenetére
A screenshot alapján felismeri a rendszer rendesen a tárolókapacitását, ami már jó jel. Akkor lenne nagyobb gond, ha 0 bájtot írna rá. A Windows hibaüzenete nem lett mellékelve, legalábbis nálam a böngészőben csak az EPM főablakának a képe jelenik meg. Az utóbbi alapján unallocated = nem lefoglalt, vagyis particionálatlan a lemez. Azzal nem próbáltad újraparticionálni, vagy parancssorban a DiskPart segítségével a linkelt leírás alapján? Ha meg sem próbálod, akkor úgy nem fog kiderülni.
[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
-
Doky586
nagyúr
válasz Rico45 #48639 üzenetére
Mit akarsz elérni???
Ha nem kell róla menteni semmit akkor (akár a win10 lemezkezelőjével) törölj róla minden partíciót, majd hozd létre újra (MBR legyen, de ne legyen dinamikus) és formázhatod exFAT-re (vagy NTFS-re) is. XP is látni fogja azon kiegészítővel.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Rico45 #48644 üzenetére
Na, az is kiderült utólag, hogy a PS4 miatt kell exFAT fájlrendszer, mivel a topikjában lévő információ alapján nem kezeli az NTFS-t.
"Csak az a baj hogy a win most nem látja! Csak a EaseUS Partition Master progi."
Ez konkrétan nem igaz! Ha a Windows egyáltalán nem kezelné, akkor az EaseUS sem, illetve semmilyen szinten (pl. eszközkezelő, lemezkezelő) nem jelenne meg a rendszerben a külső merevlemez. Persze ilyenkor egyesek ott követik el a hibát, hogy csak a fájlkezelőt nézik, holott az eleve másodlagos ilyen szempontból... Ott kizárólag csak akkor fog megjelenni a meghajtó, illetve a rajta lévő kötet, ha annak van meghajtóbetűjele. Márpedig az előző screenshot alapján nincsen neki, sőt még particionálva sincs.
Ja, és ha annyira exFAT fájlrendszer kell, akkor a korábbi válaszban említett módszernél is lehet közvetlenül arra formázni a
format fs=exfat quick
paranccsal.[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
válasz King Unique #48645 üzenetére
Már EaseUS Partition Master ez sem látja! Végig zongoráztam mindent amit írtatok.Semmi :-(
-
King Unique
titán
válasz Rico45 #48646 üzenetére
Mármint mi mindent? Nem látszik a külső HDD az eszközkezelőben és a lemezkezelőben sem, a DiskPart sem listázza ki, a HDS sem ismeri fel? Felpörög egyáltalán benne a merevlemez? Illetve lehetőség szerint célszerű kipróbálni az eszközt másik kábellel, másik portban, másik gépen és operációs rendszerrel is stb.
Amúgy az a baj, hogy minimális információt adsz meg, nem válaszolsz bizonyos kérdésekre és így nehéz segíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest