Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71132) VoidXs válasza lenox (#71128) üzenetére


VoidXs
Topikgazda

Szinte garantált, hogy drop frame-es BD-t fogsz letölteni, de nem olyan egyszerű azt kiszúrni, mint egy játékban, ahol egyrészt gyakran jön, másrészt elég kiszámítható a kameramozgás, így nagyon látványos, harmadrészt nem az abszolút minimális képfrissítés van használatban(csak konzolon ;]), amit eleve konstans szakadozottnak látsz, ha játékokon nőttél fel.

#71129 lenox: Egy konkrét példa, Jungle (2017), logók után számolva:
DCP frame 1: [kép]
DCP frame 3000: [kép]
BD frame 1: [kép]
BD frame 3000: [kép]
A hangsáv tökéletesen egyezik. Ez biza frame dropos. Ha az lenne, amit mondtál, akkor azonos offset azonos frame-et adott volna. Az, hogy egy cég valahogy csinál valamit, még nem lesz standard. Főleg, hogy erre a feladatra nincs előírás, mindenki a saját feje után megy. Azért nem érdeklődik a vevő, mert vagy nem tudja, hogy ez a probléma egyáltalán létezik, vagy olyan minimális bevétele van streamingről, hogy leszarja.

#71130 lenox: És például egy 5 perces zenével mit csinálsz? "Hello, előadó, légyszi vegyétek már fel újra ezt a lassított videót nézve, különben lesz majdnem negyed másodperc csúszás a végére"? Mindkettőnk általános gyakorlata hibás, csak máshogy, amit pedig javaslok, egyáltalán nem költséges, frame alignmentet kb. annyi idő alatt megcsinál egy jó vágó, amilyen hosszú egy film. Tudom, hogy egy amerikai vágó órabére kb. negyedmillió forint, de ez nekik nem költség, hogy a BD ne legyen szakmailag, még ha nem is felismerhetően, de trehány.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.