Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #70851 üzenetére
Tudom de annak az elméletére aki ezt az ökörséget kitalálta
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #70855 üzenetére
Meredek nem semmi. Néha mikor ilyeneket látok nem tudom elképzelni az ilyen emberek fejébe mi lehet
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Van egy Denon 3808-am, amivel az a nagy gondom, hogy nagyon nehézkesen ismeri fel a HDMI-re kötött eszközöket. Pl most rá van kötve egy Xiaomi MI3 box, ami be van kapcsolva. Erősítőt bekapcsolom, HDMI portot kiválasztom, és semmi. MI3-at ki-be kapcsolom, megjön a kép tök jó. Másnap erősítő bekapcs után megint nincs kép. MI3 ki-be kapcs után viszont már nem jön kép. Ezt mással is eljátsza, hogy nem nagyon talál rá a forrásra. De pl egy RasPI-t KODI-val HA a erősítőt kapcsolom be hamarabb és utánna a RasPI-t, akkor az a RasPI mindíg jó lesz hetek múlva is adja a képet, de pl egy Google Chromecast kb sose jó, egyszer adott képet kb 100 bekapcsolási kísérletből (tv-re kötve mindig jó).. szóval van amivel jól működik van amivel nem, de kb inkább nem, gyakorlatilag a RasPI-n kívül semmit se nagyon akar 1-2 indítás után felismerni.. ez az erősítő sajátja, vagy beállítással javítható,. esetleg kezd meghalni?
-
Dorian
félisten
válasz vitezlejszlo #70857 üzenetére
Nem az AVR sajátja, volt ilyenem és nem csinált ilyent.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz vitezlejszlo #70857 üzenetére
Ez a klasszikus és remélhetőleg garanciális panelhiba.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
dnielrable
csendes tag
Sziasztok
20m2-es szobába szeretnék 5.1-es rendszert. (A kanapé mögött nincs sok helyem max falon)
Erősítőnek Yamaha RX-A2A néztem, vagy valamilyen bemérőmikrofonos 20-50m2 szobához alkalmas csúcskategóriás verzióját. Nem a hangerő inkább a hangminőség lenne a fontos és, hogy tudjon minden streaming szolgáltatást kezelni. Hangfalszet méretében és erősségében nem vagyok biztos KLIPSCH RP-280F 5.0 néztem, de erősségében lehet túllőnék a célon. Héttérsugárzókat, ha lehet vezeték nélkül szeretném használni. Mélyláda(?), kábelezés és kivitelezzéssel max 1,5m keretet szánnék rá és inkább új termek érdekelnének.Előre is köszönöm a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Hát van olyan villanyszerelő, aki a 230V kábelt is így telepíti, vagy csak simán a vakolatban hagyja...... láttam ilyet is erősnél, kábelcsere meg kalapáccsal....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
powerup2
addikt
válasz BullZeye #70864 üzenetére
Szerintem előbb kérdezned kellett volna ez igy picit meredek.
-
Gino20
őstag
válasz Quqesz #70871 üzenetére
Persze, hogy láthattál ilyet. MMFal kábelnek hívják . Pl panellakásoknál használgatják a vékony fal vagy csak a szimplán nehezen marható tömör beton miatt, de nem szokásuk leégetni az ingatlant, pedig még fogyasztó is van rajta
Amúgy valóban be lehetett volna marni 2db pl 16-os csövet a padlóba, amivel valószínűleg még az akár ott elvezett mélyebben levő vagyis a szerelő beton tetején a fűtés és vízcsövek sem lettek volna veszélyben. -
ldn218
tag
válasz dnielrable #70866 üzenetére
Nem kell. Kábel marad. Egy új réteg aljzat kiegyenlítés és már lehet is vetni bele az új kábelt
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egyelőre felfüggesztettem a moziszoba építését. Két rendszer volt tervben egy moziszoba/ projektor+ váaszon / Marantz 6015 /Klipsch RP (280F?) rendszerrel és a nappaliba OLED / Denon 1700H/ Monitor Audio 500.
Nekiálltam és a tavalyi tervezett 1,2 milliós beépítési költség ( terasz--->moziszoba) jelenleg 4.8 M-be ba állna meg a szigetelő anyag, gipszkarton, faanyag és apróságok ( pl sziloplaszt 4x áron megy) drágulás miatt.
Úgy döntöttem egyelőre szüneteltetem a projektet és ami pénzt tudok kiveszek belőle. Marantz jó erősítő, de számomra valami hiányzik belőle, lomha mozi alatt és szarul kezeli a két SUB-ot. Lehet felhasználói sutaság, nem tudom. Nappaliban lévő Denon 1700 meglepően jó kis jószág, de kevés arra a területre. Szóval most mindkét erősítő elmegy és erősen gondolkodom majd ( ősszel) egy Arcam AVR5 vételén .
Addig veszek megint egy Denont, A 3400H és a 2700 H között vacillálok. Utóbbin van még 2 év gari és olcsóbb, tudja a HDMI 2.1 ficsőröket. előbbi elméletileg régebbi, magasabb sorszámú de ott alacsonyabb besorolású erősítő, Pár dologban elmarad és párban többet tud.
Mit gondoltok 3400H vagy 2700H?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
charlyl
csendes tag
-
gab1ka
senior tag
Én mindenképpen a 3400H-t választanám a MultiEQXT32 miatt a sima XT-vel szemben. Persze ha le tudsz mondani az új featurek-ről. Szerintem AVR esetén a szobakorrekció számít a legtöbbet, utána jön minden más, ezért külön jó jel, hogy már Arcam-ban gondolkodsz következő lépésként.
-
félisten
válasz Gaben360 #70879 üzenetére
Igen,így utólag meg főleg, a 6015-höz nézve.De A Denon hangzást szeretem a legjobban mozihoz.Olyan arany középútnak tűnik.
A Yamaha 2.1 nem dolgokat tud,de eArc van benne,viszont nem felhasználóbarát a kezelése és a hangzása kicsit ridegebb semlegesebb,mint a Denonnak.Amúgy nagyon megbántam,hogy elkótyavetyéltem az 1080-at.Rohadt nagy erő volt benne és pontos precíz cucc volt.
Ha helyrejövök anyagilag kicsit és tudom folytatni a moziszobát akkor Arcamra költök már csak nagyobb összeget.Az AVR 5 tud mindent ami kell nekem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
vitezlejszlo
őstag
válasz VoidXs #70860 üzenetére
Köszi srácok a hozzászólásokat. Gyanítottam, hogy nem normális ez a viselkedés. Este még próbálgattam resetelni az egészet, ma reggel már szinte alig működik, ha pl belemegyet a network beállításokba, akkor kifagy... mivel 15 éves már, nem nagyon tolnék bele lóvét, azt nem tudom, hogy így ér-e bármit is... kb anyagáron el lehet-e adni? Denon 3808, nagy távirányító és bemérő mikrofon... szerintetek?
-
Dorian
félisten
válasz vitezlejszlo #70886 üzenetére
Talán egy húszast ad vki érte, aki nem használ hdmi-t
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Azteeek #70889 üzenetére
Nem a hangfal, a kábel. Ha 100 wattot tolsz 4 ohmba, az 100/gyök(100*4) = 5 amper. Rászámolod, hogy induktív áram, és még effektív érték is, aztán már 7-ről beszélünk. Ennél a hálózati kábel is kevesebb hőt termel, és azokról is sok rémtörténetet hallani. Hangfalkábelekről konkrétan az első dolog szinte minden oktatáson, hogy még csak fel se csavarjuk őket, mert már az is veszélyes.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Azteeek
tag
válasz VoidXs #70890 üzenetére
Betonba semmi problémája nem lesz és gondolom a sorround kábelekről beszélünk amik amúgy sem folyamatos nagy terhelés alatt vannak. Fa parkettaszegélyben sokkal veszélyesebb ha már itt tartunk pedig ott sokkal többen vezetik el (többek között én is). 1.5 vezeték 7 amperrel kb semmit sem fog melegedni. Ennek a melegedésnek komolyabb helyeken van jelentősége, otthon nem lesz probléma pláne nem 1.5 vezetékkel.
Nyilván azt tegyük hozzá, hogy legalabb védőcsőben lenne a helye de baj nem lesz így sem csak elég hanyag megoldás -
VoidXs
Topikgazda
válasz Khaosz55 #70892 üzenetére
Nem, ha bármilyen levegő éri a kábeleket, nincs semmi gond, az már minden hőt átvesz. Betonba szorítva viszont semerre nem tud menni, nagyon gyorsan fel fogja adni, legyen bármilyen vastag.
[ Szerkesztve ]
-
charlyl
csendes tag
válasz Gombinyó #70881 üzenetére
Köszönöm
A PC rész rendben lehet, de engem a PC-hangkártya-végfok rész érdekelne kicsit bővebben.
PC-hangkártya optikai kábellel az erősítőbe, ennyi, de nem szeretnék melléfognii, ezért kértem VoidXs-től kis how-to --t, mire érdemes figyelni esetleg.
Nem ömlengést csak pár gondolatot a lényegi dolgokról. -
VoidXs
Topikgazda
válasz charlyl #70897 üzenetére
Az optikai nem éppen optimális, ahogy igazából az sem, hogy AVR-t használsz hozzá. A PC lényege, hogy teljesen mindent kivált, nem kell hozzá proci, hanem a hangkártya kimenetét kötjük közvetlenül végfokokba. Ezzel kapod közel ingyen a létező legjobb eredendő hangminőséget, és erre tevődik rá a kalibráció.
-
charlyl
csendes tag
válasz VoidXs #70898 üzenetére
köszi VoidXs
Számomra az nem teljesen világos, hogyan viszem át a jelet a hangkártyából a végfok(ok)ba.
Nézegettem pl: Creative Sound Blaster AE-5 / AE7-t és ott csak 3 x 3.5 mm 5.1 Line-out kimenet van, tehát, hogyan lesz ebből 5.1? Naivan azt gondolnám, hogy van 5+1 kimenet a végfok+sub részére, csatornákra szétbontva.
Ez rész nem igazán tiszta, kicsit felhomályosítanál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest