Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9451) dudika10 válasza Dave™ (#9449) üzenetére


dudika10
veterán

"Személy szerint a második véleménnyel értek egyet, az első közhely, és egy bizonyos hangerőre vonatkozik"

A második vélemény pont a Tied, milyen szerencse, hogy egyetértesz vele.
Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy az első miért közhely és miért csak egy adott hangerőre vonatkozik?

"ezt a fülhallgatóval kompenzálni nem lehet."

Szóval azt állítod, hogy egy szint után mind1 milyen fülhallgatót vesz az ember nem javul a hangminőség? Jól értelmezem?
Ezt Te se gondolhatod komolyan.

Az egy dolog, hogy a Touch hangminősége nincs a toppon és vannak sokkal jobb hangú lejátszók sokkal olcsóbban de egy jobb füles ugyan arról a rosszabb forrásról is jobban fog szólni mint egy rosszabb. :U
Az megint más kérdés, hogy ár/érték arányban hogy jár a legjobban az ember és gondolom Te is erre gondoltál, de hülyeséget ne írjunk már. :U

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9452) Dave™ válasza Thome (#9450) üzenetére


Dave™
nagyúr

Neked tetszik a HPM-70 hangja? In-ear fülesből ennél rosszabbat még nem hallottam, pedig gyári eredetim volt, telefon mellé. Rettenetesen doboz hangja van. Egyébként az EX71 állítólag jobban szól, mint a HPM-70, bár az lenne a csoda, ha nem így lenne.

(#9453) Dave™ válasza dudika10 (#9451) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ó már megint te... legalább tudom, hogy elég röviden is válaszolni :U

Igen, azért azzal értek egyet, mert én is így gondolom. Meglepő. Meg az is, hogy nincs egységes állásfoglalás, ha mindkettő szakmabeli. Hogy miért csak egy bizonyos hangerőre? Mert ha 30-as a skála, és 5-ös hangerőn hallgatod, vagy 10-esen, vagy 15-ösön és így tovább akkor szerinted egyforma a hatása? Vagy már 5-ösön is rongálja a hallásod, amikor szinte nem is hallani? A fülhallgató nem csodaszer, lehet ártalmas is, de ennyi erővel a hangfal is lehet, meg egy autó vagy motor is.

Nem, azt mondom, hogy sosem lesz olyan, amilyennek lennie kellene, mert a forrás középszerű. Nyilván mindig javul egy jobb fülhallgatóval, de lehet jobban tetszene a végeredmény egy kategóriával lentebbi fülessel és egy minőségi (hang szempontjából) mp3 lejátszóval. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz értelmezni ezt a mondatot.

Persze az sem mindegy, hogy eredeti fülhallgatóról van szó, vagy egy jól sikerült hamisítványról :P

(#9454) dudika10 válasza Dave™ (#9453) üzenetére


dudika10
veterán

Köszönöm szépen, hogy lenézel és objektíven a témánál maradva válaszolsz nem pedig személyes sérelmeid alapján. Igazán megtisztelő.

Nem tudom összehozni a hozzászólásod első felét az enyémmel (első válasz a kérdésre).
Az utolsó mondatát idézem a kedvedért:
"De maga a fej/fülhallgató nem ártalmas, csak ha nagy hangerővel párosul, de nagy hangerővel minden ártalmas."
Pont ezt írtad Te is és azt, hogy amit írtam az csak bizonyos hangerőre igaz. Paradox picit számomra.

Elolvastad amit írtál és azt is amit én írtam?
Te kijelentetted, hogy a Touch hangminősége nem jó és ezt fülhallgatóval kompenzálni nem lehet. Így feketén fehéren, ez pedig így hülyeség, értelmeztem és tudom mire gondoltál, de nem ezt írtad. :U

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9455) Thome válasza Dave™ (#9452) üzenetére


Thome
addikt

1.: Nem mondtam hogy tetszik, csak hogy szól-e olyan minőségben.
2.: Egyébként igen, nekem jó a hangja.

(#9456) Dave™ válasza dudika10 (#9454) üzenetére


Dave™
nagyúr

Na akkor a kedvedért, részletesen:

eredeti idézet:

"Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas."

válaszom:

Az elsőt alapul véve a mindennapi hallás is árt, hiszen ingerli a szőrsejteket. Nyilván úgy kell érteni, hogy egy bizonyos hangerő esetén káros a folyamatos igénybevétel.

a te reakciód:

Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy az első miért közhely és miért csak egy adott hangerőre vonatkozik?

a válaszom:

Hogy miért csak egy bizonyos hangerőre? Mert ha 30-as a skála, és 5-ös hangerőn hallgatod, vagy 10-esen, vagy 15-ösön és így tovább akkor szerinted egyforma a hatása? Vagy már 5-ösön is rongálja a hallásod, amikor szinte nem is hallani? A fülhallgató nem csodaszer, lehet ártalmas is, de ennyi erővel a hangfal is lehet, meg egy autó vagy motor is.

Kiegészítem, hogy megértsd: azért csak egy adott hangerőre és felette értelmezhető, mert egy bizonyos szintig egészen biztosan nem káros. Ugyanis ha suttogásnyira hangosítod fel, akkor alig fogod hallani, és pont olyan lesz, mintha suttognának a füledbe. Attól sem romlik ám a hallásod, még akkor sem, ha pár órán keresztül folyamatosan suttognak. A hangerő növekedésével rövidül a bevállalható időtartam, van egy szint, ami folyamatosan már káros, akár pár percen belül is. Azért nem mindegy milyen hangerővel hallgatod, mert ettől függ, hogy káros-e vagy sem. De nem minden fokozat káros. Remélem így érted.

"De maga a fej/fülhallgató nem ártalmas, csak ha nagy hangerővel párosul, de nagy hangerővel minden ártalmas."

Pont ezt írtad Te is és azt, hogy amit írtam az csak bizonyos hangerőre igaz. Paradox picit számomra.

Azt nem te írtad, hanem csak hivatkoztál rá, és csak egy bizonyos (vagy azt meghaladó értelemszerűen) hangerőre igaz, ha nem hallgatod túl hangosan, akkor nem lesz igaz. Ennyire egyszerű. Bemásolom azt is, hogy mi nem lesz igaz, még mielőtt másra gondolsz: "Szerintem mindkettö karositja a hallast,teljesen mindegy,hogy melyiket veszi. A szörsejtek elfaradnak az allando ingertöl es egy idö utan vegleges a karosodas.". Itt az orvos bácsi azt mondta, hogy bármelyiket választja, káros. Ez ugyan igaz is lehet ugyanakkora zajterhelés mellett, de valójában faszság, mert ugyanakkora hangerőhöz egy in-ear jóval kisebb fokozatot feltételez, mivel kizárja a környezeti zajokat, így nem kell túlkiabálni a lejátszónak.

A tácsos dolgot már nem tudom ilyen óvodás módon leírni, ha nem érted, szimplán mindig lemaradásban lesz, mert hiába a jobb füles, ha szar a forrás, és ha egy kategóriával alatta nézel egy 30 ezres fülhallgatónak, nem lesz olyan szignifikáns a különbség, hogy jobbnak hallja a touch + x-et, mint a sony + x-1-et. Néha ugyanazon a lejátszón sincs nagy különbség közel egy kategóriás füleseknél, és ha a forrásban jelentős eltérés tapasztalható, akkor a fülhallgatóval önmagában nem tud kompenzálni. Nyugodtan válaszolj rá, részemről game over, már megismertelek a másik topikban, nem strapálom magam feleslegesen.

#9455: ok, csak furcsa volt, hogy az a viszonyítási alap. De utánaolvasva jobbnak írták egy fórumon (nem személyes tapasztalat, de az nincs, csak a HPM-70-el). Amúgy Sennheiserek nem jöhettek szóba?

[ Szerkesztve ]

(#9457) dudika10 válasza Dave™ (#9456) üzenetére


dudika10
veterán

Oké, félreértés volt.
Én az első vélemény alatt az első hozzászólásra gondoltam a témában nem pedig az egyes számú doktor véleményére.
Egyébként a hallás folyamatosan romlik, akármilyen halkan hallgat az ember akármit is, elkerülhetetlen.
Csecsemőkorban a felső hallásküszöb 22-24kHz idősebb korban meg már csak 16kHz körül van. Nem írt hülyeséget a doktor, lehet, hogy ez a szakmája és ért hozzá?

Értem amit írsz a touchról, egyet is értek vele, csak nem ezt írtad.
Ha fekete fehéren kijelented, hogy fülhallgatóval nem lehet kompenzálni a touch gyengébb hangminőségét az hülyeség, hiába nem arra gondolsz, amit írsz az hülyeség. :U

Köszönöm, hogy értelmes emberek módjára beszélgetsz velem, és, hogy nem keversz bele semmilyen személyes sérelmet a témába ismételten.

(#9458) Veron: ugyan már, ez a szakmájuk, biztos nem értenek hozzá, hát milyen baromságot írtak már? :U
(Remélem érződik az irónia...)

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9458) Veron válasza Dave™ (#9456) üzenetére


Veron
őstag

azért ha megnézitek a válaszokat van átfedés köztük. egyik azt mondja akármilyen füles káros, a másik meg azt, hogy önmagában vigyázni kell a zenehallgatással. ha hangosan hallgatod romlik a hallásod. ez tény, fizikailag, biológiailag megalapozott. sőt valószínűleg nem csak a hangerősségtől függ a hallásromlás, hanem az időtartamtól is.
SZERINTEM két válasz esszenciája kb. az, hogy óvatosan, nem 0-24-ben, halkan hallgatva kicsi a romlás esélye. plusz, a zajkizárás miatt az in-ear a kevésbé káros... talán. de azt is csakis ésszel hallgatva! legalábbis én így értelmeztem.

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9459) Veron


Veron
őstag

egyébként a másik felvetésemre... valaki?
kösz!

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9460) Dave™ válasza dudika10 (#9457) üzenetére


Dave™
nagyúr

Megesik a legjobbakkal is. Nyilván romlik folyamatosan, csak a mértéke nem mindegy. Amiről itt szó volt az mérhető, érzékelhető különbség rövid időn belül, amiről te beszélsz meg éveken át zajló romlás. Nem kell mindig túl okosnak lenni, ezzel szerintem a többség tisztában van. Amúgy ha ez a szakmája, akkor azt is tudhatná, hogy zajmentes környezetben ahhoz, hogy valamit x hangerővel hallj zajosabb környezetben x+y hangerő kell, ez pedig már önmagában is károsabb, plusz még ott a környezeti zaj is, ami csak el van nyomva, de nincs kizárva. Ehhez talán nem kell orvosi diploma. Persze mindkettő lehet káros, ahogyan egy kés is vagy egy gyufa is, ésszel kell használni és nem lesz gond.

Az, hogy te vagy más másként értelmezi, egy dolog, én úgy értettem ahogyan írtam, és az meg is állja a helyét kompenzáció címen. Nem lesz ugyanaz a hang, ha szar forrás plusz jobb füles (vagy hangfal) szól, mintha egy jó forrás és egy fokkal szarabb füles (hangfal). Nyilván egy szar fülessel bármi szarul szól, a Sony is, lehet így is érteni, akinek így jobban esik, értse így. A kompenzáció alatt csupán arra gondolok, hogy totál értelmetlen dolog a hangminőség hajhászása jegyében venni 30-ért egy Denon fülest, amikor a jel forrása szarul szól. Persze ha anyagi lehetőségek engedik, van értelme, mert jobb lesz, mint egy rosszabb fülessel, csak logikailag faszság a dolog, amikor egy töredékébe kerülő Sony vagy Sandisk lejátszóval sokkal jobb minőséget érhetne el ugyanazzal a fülessel, de állítom, hogy még egy kategóriával lentebbivel is. Lehet ezen vitatkozni, ki kellene próbálni.

Ha értelmesen beszélsz, én is úgy válaszolok, de a sok lehülyézés nem ebbe az irányba terel...

(#9461) Dave™ válasza Veron (#9458) üzenetére


Dave™
nagyúr

Persze, hogy erről van szó, csak az elsőt elolvasva egy anyuka kihajítja a kukába a gyermeke fülesét, mert a doktor bácsi szerint káros. Lemaradt a lényeg, hogy bizonyos körülmények között káros (vagy inkább fordítva igaz manapság: bizonyos körülmények között nem káros). A másik meg legalább leírja, hogy az in-ear okosabb választás, bár ahhoz tegyük hozzá, hogy ugyanakkora hangerőn simán lehet károsabb, mint a sima, tehát ésszel kell használni. Érdemes megnézni csendben mekkora hangerő kell, és annál nap közben sem szabad sokkal többet ráadni, mert csúnya vége lesz. Az EU sem véletlenül szorgalmazza a limiteket a lejátszókba, néha úgy hallgatják, hogy jobban hallom, mint a sajátom.

Szummázva: az in-ear-el jobban jársz mindenképpen, egyetlen egy dolog szólhat mellette: van, akit zavar a viselése, és nem tudja megszokni. Nekem idáig egy ilyen ismerősöm volt.

Személy szerint a Sennheiser CX200 II-t venném, amennyiben eredeti. Azzal már futottunk pár kört, hogy ennek milyen esélyei vannak itt a fórumon, ezt neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e.

[ Szerkesztve ]

(#9462) dudika10 válasza Dave™ (#9460) üzenetére


dudika10
veterán

"mérhető, érzékelhető különbség rövid időn belül"
Romlásról volt szó, nem találtam erre semmiféle kikötést egyik hozzászólásban sem.

Nagyon jó dolog a Sandisk meg a Sony, de Touchot a legtöbb ember nem mp3 lejátszónak veszi hanem "mindenesnek" és nem fog magánál hordani még 1 mp3-at mert jobb a hangja.
A Touch hangján meg csak jobb fülhallgatóval lehet javítani.
Nem mindegy, hogy csak zene van a központban, vagy a további multimédiás és egyéb képességek is. Szóval a "vegyél egy Clip+-t" jellegű hozzászólások ebben az esetben nem célszerűek.

Nem állt szándékomban egyszer sem lehülyézni és ezúton is szeretnék elnézést kérni ha valamelyik hozzászólásomat így is lehetett értelmezni. Csupán a többféle képpen értelmezhető vagy nem jól megfogalmazott mondat(ok)ra írtam, hogy nem állják meg a helyüket.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9463) Dave™ válasza dudika10 (#9462) üzenetére


Dave™
nagyúr

A romlásos dolog szimpla kötekedés, de nem veszem fel. Legyen igazad. Nem deklaráltuk egzaktul a romlás definícióját, shame on me.

Persze, lehet mindenesnek vette, szíve joga. Nem is azt mondtam, hogy rögtön dobja ki a kukába azt a szart, hanem csak annyit bátorkodtam elhamarkodottan megjegyezni, hogy nem fog tudni vele kompenzálni egy jobb hangminőségű lejátszót (és akkor most ezt értsd ugyanazzal vagy csak egy kicsit rosszabb fülessel). Továbbra sem tartom következetes dolognak, mert ha ennyit számít a hangminőség, akkor a touch alapból kiesett, ha meg nem számít, akkor minek egy 30 ezres Denon. A középút meg nem a touch + Denon lesz, mert a forrás doboz hangját semmivel sem fogja tudni érdemben kompenzálni, az sajnos natívan szar. Ha egy SE530-al használná, akkor sem lenne olyan, mint kellene, bár nyilván sokkal jobban szólna, mint most. Főleg, hogy most nem szól sehogy :DDD

(#9464) dudika10 válasza Dave™ (#9463) üzenetére


dudika10
veterán

Ugyan ez a másik topik, de hallgatom, hogy mit ajánlasz Touch + Denon árában ami tudja mindazt mint a Touch és jobb a hangminősége. :)

Ha szüksége van a Touch képességire és a lehető legjobb hangminőséget szeretné elérni akkor csak a drágább fülhallgató a járható út.

Mondjuk utcára 'drága' fülhallgatót venni... Az utcazaj a szűk keresztmetszet a minőségben.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9465) Dave™ válasza dudika10 (#9464) üzenetére


Dave™
nagyúr

semmit, leírtam mindent fent, értelmezd, befejeztem az offot

Közérdekű közlemény:

Sokan vannak, akik a fórumon vásárol(ná)nak Sennheiser fülhallgatókat, mert fél, akár harmadáron van, mint boltban. Még mielőtt belelendültök, érdemes pár dolgot megfontolni: a Sennheiser szerint semmiféle szállítmány nem érkezik tőlük Kínából, viszont az ebay tele van 10-15 dolláros fülhallgatókkal, eredetiként reklámozva, természetesen Kínából. Vannak feltűnően olcsó példányok Európából meg Amerikából is, jellemzően 20-30-40 dollár körül, a forrása eredetileg annak is bármi lehetett. A Sennheiser állásfoglalása alapján külsőre gyakorlatilag teljesen megtévesztő lehet a dolog, a hamisítványok rengeteget fejlődtek az elmúlt időkben. A Sennheiser tanácsa mindenképpen az, hogy hivatalos forgalmazótól vegyétek a fülest.

Miért fontos ez?

A Sennheiser nevével nagyon durván visszaélnek, és hatalmasat kaszálnak rajta Kínában, viszont még ennél is nagyobbat a világ minden táján, ahol az olcsó hamisítványokat adják el eredetiként. Ezekre nem lesz gyári garancia, ha beviszed a Sennheiser szervizbe ki fog derülni, hogy hamisítvány és elhajtanak a lecsóba. Minőségre nem ugyanaz az utánzat, hangminőségre lehet, hogy közelíti (OEM partnerek gyártják a fülesek hangszóróját, bármi lehet), de a minősége nem lesz olyan. A 2 év garancia meg felejtős.

Miért érdemes résen lenni?

Nagyon sokan foglalkoznak új, dobozos Sennheiser fülesek viszonteladásával, tehát van benne pénz. Amikor egy bolti CX400 II 13-14.000 Ft, akkor gyanúsnak kell lennie egy aprós 6000-esnek. Főleg, hogy ha elfogy, akkor 2-3 hét beszerezni. Honnan érkezik ilyen sokáig, mi van ennyire messze?

Legalább ezt a gondolatsort fussátok végig: a Sennheiser hivatalosan csak a hivatalos forgalmazóknak ad el. Magánszemélyeknek közvetlenül nem. A forgalmazók kereskedőknek adnak el, magánszemélyeknek nem. A füleseken a haszon nem pár száz Ft lesz, mert annyiért nem érné meg foglalkozni vele. Az biztos, hogy nem itthonról veszik, tehát a fajlagos szállítási költség elég magas, kivéve ha ingyen van bizonyos ajánlatoknál. Ha 6-6500 Ft-ért árulják, szerintetek mennyiért vehetik? És milyen forrás az, ahol ennyire olcsó, és ennyien ennyire könnyen hozzáférnek? És most érdemes vetni egy pillantást az apróra, hányan foglalkoznak ezzel, hogy mennyire hasonlítanak az árak, hogy ha elfogy, mennyit kell várni az új szállítmányra, hogy semmi papír nem igazolja az eredetét és így tovább. Nem konkrét vád, csak figyelemfelhívás. Az ellenkezőjét ha bárki tudja érdemben bizonyítani, akkor tuti hatalmas reklámértéke lenne, én is vennék tőle. Csak annyiban szokott kimerülni ez a dolog, hogy nézd, nincs a fake képek között. Hát ez önmagában karcsú, elég sokat fejlődtek a kínaiak ezen a téren.

(#9466) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Ha valaki mostanában közepesen drága fülesen gondolkodik, akkor van egy új Klipch Custom 2-m áron alul. Ennyiért a legjobb: [link]

[ Szerkesztve ]

(#9467) Ákos97


Ákos97
aktív tag

Akkor veszek egy akg k450-et.
Igaz hogy az már fejhallgató...
Van valakinek tapasztalata vele?

(#9468) Veron válasza Dave™ (#9465) üzenetére


Veron
őstag

És honnan tudom, hogy eredeti-e, amit venni akarok? Kisebb számítástechnikai boltok is árulnak füleseket, és oda is juthatott hamisítványból. Anélkül mondom ezt, hogy szándékos csalásról beszélnék. Szóval elmegyek egy számtech. boltba, veszek egy füles jó áron -nem gyanúsan olcsón-, és akkor? Miből derül ki, hogy valódi?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9469) Dave™ válasza Veron (#9468) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha rajta van a hivatalos magyar forgalmazó (audiopartner) címkéje, akkor eredeti. Ha nincs, akkor simán lehet hamisítvány, bár boltokban sokkal kisebb az esélye ennek, ugyanis nekik tudniuk kell igazolni mindent pl. egy apeh vagy vpop ellenőrzés során, és a kínai replikáknál ezt nem tudnák megtenni. Boltban elenyésző az esélye a hamisnak, netes (csak webshopként funkcionáló) áruházakban már nagyobb lehet, a fórumokon meg annak kicsi az esélye, hogy eredetit kapsz.

Ja meg természetesen a hivatalos 2 év garancia csak az eredetikhez dukál, ahol ilyen egy hónapos cseregarancia van, azt inkább nem minősítem, nem nehéz kitalálni miért.

[ Szerkesztve ]

(#9470) Veron válasza Dave™ (#9469) üzenetére


Veron
őstag

értem, köszönöm.
még annyit, hogy a Sony MDR-EX35LP fülesről van tapasztalatotok?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9471) Ákos97


Ákos97
aktív tag

Az akg k450-el van vkinek tapasztalata?
Előre is köszönöm :R

(#9472) dudika10 válasza Ákos97 (#9471) üzenetére


dudika10
veterán

Hát nem tudom, ez nehezen férne be a fülembe, és nem is hasonlít a klassszikus FÜLhallgatókhoz, biztos nem tévesztetted el a topikot?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9473) Jhonny06 válasza Ákos97 (#9471) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ez a fejhallgató topicba mehetne, valóban.

(#9474) Ákos97


Ákos97
aktív tag

Bocsi tényleg... :)

(#9475) Thome válasza Dave™ (#9456) üzenetére


Thome
addikt

1500ft-omba kerül a cucc, a Sennheiserek pedig 5-7 rugótól indulnak. :)

(#9476) xxman


xxman
senior tag

AKG 311nél a 4ropis kategóriába van jobb?

I just wanna have some fun.

(#9477) themebuilder válasza xxman (#9476) üzenetére


themebuilder
senior tag

Talán a Creative EP-630 In Ear igaz már gumiharangos kicsit drágábban.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9478) Veron válasza xxman (#9476) üzenetére


Veron
őstag

én neten a Sony MDR-EX35LP darabról olvastam jókat, de NEM vagyok szakavatott.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9479) xxman


xxman
senior tag

köszi a válaszokat... a creative lehet meglesz .... az a baj a fülhallgatókkal h nem lehet kipróbálni vásárlás előtt... nekem nagyon fontos a basszus és a tisztaság(igaz a 4-5eezres fülest nem is magamnak veszem)

magamnak lehet beruházok egy in-ear -re .... volt már tetszett jó is volt .... elromlott visszavittük és ezen még én is meglepődtem: visszaadták a zsét.
abból "sajnos" csak egy AKG 311 lett mert kellet a pénz többi része. de ez az akg se rossz

I just wanna have some fun.

(#9480) themebuilder válasza xxman (#9479) üzenetére


themebuilder
senior tag

Korábban már többször felmerült a topicban, hogy nagy a hasonlóság a Creative EP-630 és Sennheiser CX 300 és az AKG K 324 P között.

Elképzelhető, hogy csak máshogy vannak hangolva és belülről teljesen megegyeznek. A technikai adatok se térnek el olyan drasztikusan. A Creative technikai adatok megadásánál elképzelhető, hogy szerénykedett.

EP-630 Találatok a topicban

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9481) Ákos97


Ákos97
aktív tag

Hello!
Szeretnék fülhallgatót vásárolni , mert a régi akg k370-em ami nagyon jól szólt, de 1 év után kontaktos lett. :(
A feltételek:
-A keret 30000ft
-in-ear legyen
-hangzásilag: szeretem a mélyet de ne menjen a közép és a magas rovására, legyen telt közepe, és csilingelő magasa. :)
Előre is köszi! :R

(#9482) ludsimon


ludsimon
veterán

Sziasztok!

Régebben érdeklődtem, hogy milyen fülhallgatót vegyek, most jutottam el odáig, hogy 'szükségem van rá', így rendeltem egy CX380 Sport II-t, 4470Ft-ba került tegnapi árfolyammal.

undefined

(#9483) celf válasza Ákos97 (#9481) üzenetére


celf
őstag

denon c551

(#9484) Dave™ válasza ludsimon (#9482) üzenetére


Dave™
nagyúr

Azt jó ha tudod, hogy a Sennheiser szerint ők nem szállítanak
Kínából, főleg nem 15 dollárért. Elég nagy eséllyel hamisítványt vásároltál.

(#9485) Ákos97


Ákos97
aktív tag

Na mindegy már rendeltem egy sennheiser cx 550 style II-t a pcdome-tól.(eredeti)
Szerintetek jól jártam?
Celf: Azért nem a denont vettem, mert a stereoplayen eléggé lehúzzák, hogy kevés a magasa...

(#9486) padika11


padika11
tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy fülbedugós mikrofonos fülhallgatót. Laptoppal használnám főként skypera meg filmezésre/zenehallgatásra meg egy kis játszásra. 10-15k HUF lenne rá. Elsőkörben rzr moray+ akartam venni de elbizonytalanodtam (a 11kHz max freki miatt).

Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz

(#9487) ludsimon válasza Dave™ (#9484) üzenetére


ludsimon
veterán

Hát ennyi értékeléssel..
Azért nem hiszem, hogy mindenki hülye. :)

undefined

(#9488) vili13 válasza ludsimon (#9487) üzenetére


vili13
őstag

Tényleg nem mindenki az, csak 98.9% - ez szvsz egészen reális aránynak tűnik! :D

(#9489) vili13 válasza ludsimon (#9487) üzenetére


vili13
őstag

.

[ Szerkesztve ]

(#9490) Dave™ válasza ludsimon (#9487) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha gondolod olvasgass utána itt is meg a sennheiseres topikban, párszor le lett írva mit miért hogyan. Csak gondoltam szólok.

(#9491) ludsimon válasza vili13 (#9488) üzenetére


ludsimon
veterán

[link]

undefined

(#9492) Dave™ válasza ludsimon (#9491) üzenetére


Dave™
nagyúr

Külsőre nem biztos, hogy ki fog derülni. Még hang alapján sem biztos, hacsak nincs viszonyítási alapnak eredetivel tapasztalatod. Ha gyanúsnak találod, 7 napon belül visszaküldheted. Viszont ennek a költségét te állod. Nem tudom mennyi lehet, de nem sokkal kevesebb, mint 15 dollár.

(#9493) v2izzy


v2izzy
tag

Hello!
Mit gondoltok jó ár ez egy Denon c551-ért: [link] :F

[ Szerkesztve ]

http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger

(#9494) themebuilder válasza ludsimon (#9482) üzenetére


themebuilder
senior tag

Ha megérkezett, majd légy szíves rakj fel nagy felbontású képeket ha tudsz ide.
Kíváncsi vagyok, hogy mit küldenek neked.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9495) ludsimon válasza themebuilder (#9494) üzenetére


ludsimon
veterán

Oksa.

undefined

(#9496) Uzi74


Uzi74
senior tag

Szisztok,
rövid/bontható kábellel rendelkező fülhallgatót keresek 3,5-os csatival, mint amilyen a sony mdr-ex71 is volt (40cm kabel + hosszabbító). (neha a mellényzsebemben piheno jabra BT 3030-ig kell csak elérnie, de neha komolyabb forrásról is hallgatnám)
30K-ig keresgetnék árban, kipróbálnék esetleg valami jobb darabot is. Vagy ha már ennyit rászánom akkor vegyek egy IE8-at vagy hasonlót?

(#9497) Uzi74


Uzi74
senior tag

A régi CX-400-nak létezik hosszabbítós változata: http://www.amazon.de/Sennheiser-Ohrh%C3%B6rer-geeignet-Apple-schwarz/dp/B000VR7M2Q/ref=pd_sxp_grid_pt_2_0
CXL 300-II Precision is létezik olyen felállásban...
MXL-560, MX-760 is
Az IE8-hoz lehet rendelni rövidebb kábelt...

A két árkategória között viszont nem találtam semmit, ami CX-400 II vagy jobb minőséget hozhat. (asszimetrikus kivitel lenne a preferált)

(#9498) Ákos97 válasza Uzi74 (#9497) üzenetére


Ákos97
aktív tag

sennheiser cx 550 style II. 20k, és abszolút csodás... :Y Rövid a kábele, és van hosszabbító hozzá :K Én a pcdome-nál rendeltem és holnap jön meg. :DD

(#9499) Uzi74 válasza Ákos97 (#9498) üzenetére


Uzi74
senior tag

Köszönöm az infót, elkerülte a figyelmem annak is osztott a kábele...
Kíváncsi leszek a tapasztalaidra majd.
CX-500-al szemben mi döntött az 550 irányába?

Ez már majdnem minden kritériumot teljesít nálam is, aszimmetrikus kábellel lenne az optimális nekem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9500) Ákos97 válasza Uzi74 (#9499) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Szia!
Nekem az döntött hogy a cx 550-nek sokkal precízebb a hangja, nincs az a fejleszakítós basszusa,mint a cx 500-nak, hanem sokkal lágyabb és bőven elég így is.
Szerk: 9500-ik hsz. :DD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.