Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9801) Peat;) válasza Krisztian101 (#9794) üzenetére


Peat;)
veterán

Elég primitív egy fazon vagy. A kérdező cx300-ról szeretne váltani, és én is rendelkeztem eme fülessel. Így leírtam miben más, két mondatban.

"légyszives ne Sennheiser CX300 (8k)-hoz hasonlíts egy klipsch s4i (~25k) prémium fülhallgatót" szerintem a kérdező személynek pont az volt az érdeke, hogy hozzá hasonlítsam, miben más. Van olyan füles 20 körül ami alig hoz változást cx300-hoz képest.

Vannak akik itt tapasztalatot osztanak meg jó szándékkal, vannak akik a magukban éppen felgyülemlett keserűséget, vagy egyebet.

Látom amit utána még írtál. Hát öregem neked van egy felfogásod, szóval ha valaki egy felsőbb kategóriára vált bármiben az nem kaphat infot a két kategória közötti különbségről. MAAARRGIIT!! :)

[ Szerkesztve ]

(#9802) Zinho válasza ToMmY_hun (#9797) üzenetére


Zinho
aktív tag

Én is a Klipsch s4-et választanám! Fél éve nézegettem, csak akkor pont nem volt rá pénzem, ellenben szükségem volt egy új fülhallgatóra... Head-fi-n elég sokan írtak már róla ha jól emlékszem.

(#9803) kkrisi


kkrisi
senior tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az AKG 330 fülesről mik a vélemények? Mert én egy Nokia e52-el is szeretném hajtani, persze nem elsősorban azzal, de ha épp nincs nálam az mp akkor jó a teló is! Tehát szépek a magasok és a mélyek egyaránt? Nem bánnám meg a megvételét?

Köszi!

(#9804) ludsimon


ludsimon
veterán

Akinek esetleg nem bolti olcsó CX 400 II-re fáj a foga, itt egy 10 USD-ért! :D

Sok sikert hozzá! :D
Érdemes lenne egy rendelést pazarolni rá, mert ma netán valóban igazi, akkor ~2500Ft-ért van fülese valakinek.
Lehet az itteni kereskedők is innen szerzik csak épp 6k-ért adják tovább, sőt majdnem biztos, hogy ők is valahonnan távol keletről hozatják.

undefined

(#9805) SMITHVADŐR válasza ludsimon (#9804) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

Van valaki aki miskolc környékén benne lenne egy rendelésbe???
Engem marhára érdekelne, de van ott 15 USD ért cx550 style II is :DDD

(#9806) ludsimon válasza SMITHVADŐR (#9805) üzenetére


ludsimon
veterán

Korrekt illető, nála lehet intézni ;)

undefined

(#9807) SMITHVADŐR válasza ludsimon (#9806) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

Lehet élni fogok vele :DDD

De ha még hamisítvány is, lehet jobb ár/érték arányban mint az eredeti :DDD kivéve, ha nem valami pocsékot fogok ki. De hogy őszinte legyek, ez már egy kicsit mese szerű, hogy 15 USD ért egy cx550 style II eredeti legyen :DDD De lehet ie8 at fogok rendelni :DDD

(#9808) ludsimon válasza SMITHVADŐR (#9807) üzenetére


ludsimon
veterán

Persze, csak poénból érdemes megvenni.
Ha esetleg meg tényleg jól szól akkor hajrá!

undefined

(#9809) SMITHVADŐR válasza ludsimon (#9808) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

hát ha tényleg jó lenne akkor beindítanám a bizniszt :DDD
15 USD a posta???

(#9810) ludsimon válasza SMITHVADŐR (#9809) üzenetére


ludsimon
veterán

A posta ingyenes, ha jól láttam.

undefined

(#9811) SMITHVADŐR válasza ludsimon (#9810) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

Én is láttam valami ilyet, de magyarországra???
Már lassan fizetnek, hogy megvegyem:DD

(#9812) jubilleum


jubilleum
senior tag

Másnak mi a tapasztalata a CX-550-ről?
Nekem minőségi változást hozott az életembe :D
Csak, ha az ingemben van a telefon, akkor belerecseg. Más negatívumot nem hallotam :D

(#9813) hibavissza válasza Dave™ (#9745) üzenetére


hibavissza
veterán

ja, elírtam kbit.
VBR...no, az aztán a kompromisszummentes minőség. Olvass utána a témának, mielőtt szamárságokat írsz. LOL

Én az árgépen néztem. Kérem a linket 21-ről.

Az EX 300 jobb mint a CX400II? Kérem a teszt linket.

e-Bayen adnak magyarországi érvényes garancialevelet? Én személy szerint még nem vásároltam onnan, de cimborám már fürdött be. Remélem te nem fogsz... :DDD
sony...gyakorlatilag az összes termékük, amit az elmúlt 15 évben vettem nem avult el nálam, hanem tönkrement, jellemzően 3 év alatt. biztos én vagyok peches....de jó a példa: egy fülhallgató kábele eltörik mint típushiba....ez olyan szonis :)

[ Szerkesztve ]

(#9814) Krisztian101 válasza Peat;) (#9801) üzenetére


Krisztian101
tag

Köszönöm az értékelést, cseresznére tisztában vagyok magammal, így nem érdekel mit gondolsz tévesen, dühből rólam, de úgy látom te megértetted mit értelmeztem félre a tanácsodban, de te mégis érzelmet viszel a hozzászólásodba...igaz így már tiszta, hogy van tapasztalatod és csak ebben akartál segíteni, hogy tényleg jobb...igen én is csak segíteni akarok ezért van a fórum+már sikerült is segíteni ilyen témában, nem csak itt ami tök jó, hiszen ezért írogatjuk tapasztalatainkat, egyértelmű.
Jah nekem természetes, hogy miért kerül valami többe ...szerencsére még nem jártam úgy, hogy kis különbség legyen minőségben két termék között, holott az árban nagyon különbözőek...no ma már ezzel is okosabb lettem, akkor viszont még jobban örülök a CX300-as fülesemnek, mivel ezek szerint van drágább füles, ami minőségben nem hoz annyit.
Mondjuk én fülesért nem adnék 12k-nál többet, mert nem bízok abban, hogy tartósabb lenne. Eddig 1év alatt minden fülesemet "kinyírtam", kábele mindegyiknek valahol megtört vagy elkezdett recsegni a "membránja", így rendesen kész lennék, ha egy 20k körüli fülesem tönkremenne :Y

(#9815) GTheo


GTheo
csendes tag

Sziasztok!
Fülhallgatót szeretnék venni, ha lehet "agybadugósat", kb max. 5 ezer Ft-ig!
Ha lehet, minnél tovább bírja, volt már Sennheiserem, AKG-m és Griffin agybadugósom is, az AKG szólt a legjobban :)

PH!-n kitől érdemes fülest venni? És milyet?

(#9816) Dave™ válasza hibavissza (#9813) üzenetére


Dave™
nagyúr

link

VBR sem kompromisszum mentes, minden kódolásnak vannak kompromisszumai, sehol sem mondtam, hogy nincs. De manapság elég kevés 128 kibt/s kódolású mp3 van, a legtöbb helyen vagy konstans 192+, vagy VBR2/VBR0, ami hordozható eszközökben teljesen megfelelő kompromisszum minőség/méret terén. Én saját megítélésem szerint eléggé otthon vagyok a témában, éppen ezért nem fogok veled meg mással sem szájkaratézni, mert egyrészt semmi értelme, másrészt marha fárasztó is.

Összehasonlító teszt NINCS, ahogyan számos egyéb párosításban sem. De ha lenne egy Tóth Janitól x fórumon, az önmagában semmit sem bizonyítana. Adott kategóriában szerintem az EX082 jobb volt, mint a CX400, az EX300 nem csak új hangszórót, hanem alapvetően más kialakítást is kapott, erre alapoztam, hogy szerintem jobb lehet. Egyiket sem hallottam még, a másik összehasonlítás alapján gondolom. Lehet, hogy tévedek, de az is lehet, hogy nem. Azzal viszont ne vitatkozz, hogy szerintem így van.

Vili13: nem tudom honnan veszed, hogy az EX082 egy selejtes EX85, erről ha van valami forrásod azt megköszönném. Amúgy számomra tényleg jobb a hangja, mint a CX400-nak, bár szigetelni elég rosszul szigetel, így zajos környezetben ez pl. nem érvényesül. De az egész lényege annyi volt, hogy az EX300 lehet jobb alternatíva, mint a CX400 II, csak reflexből le lettem ugatva érte, hogy márpedig Sennheiser... Gondolom EX300-at még te sem hallottál, szóval nem kellene így látatlanban lenézni, lehet az jobb is, mint a CX400 II. Az EX500-ról a legtöbb helyen nagyon jókat írnak, sok helyen azt is olvasni, hogy nincs sok eltérés a kisebb testvér és e között. Árban meg a 300-as olcsóbb is, mint az agyonsztárolt CX400 II. Az, hogy szerinted nem szerencsés a kialakítása egy dolog, ha ennyi pozitív vélemény van, akkor valószínűleg működik a dolog, ráadásul a zajszűrést is sikerült megoldani, ami pl. EX082-nél nem nagyon volt.

Themebuilder veled meg tényleg totál értelmetlen bármiről is vitázni, te sennheisert árulsz (elég pofátlanul aláírásba betéve), és ezt promózandó állandóan írogatsz ide is meg a sennheiseres topikba, szóval nem is várok mást.

Mindenki azt csinál amit akar, csak nem kellene sennheiseres topikot csinálni a füles topikból, mert azon túl, hogy itthon ez divatmárka, az in-earek piacán azért elég erős konkurenciája van. Szerintem fejhallgatókban jóval többet tett le az asztalra, ott alapozta meg igazán a nevét.

[ Szerkesztve ]

(#9817) Krisztian101 válasza Dave™ (#9816) üzenetére


Krisztian101
tag

Csak alátámasztásképpen az mp3-as véleményeknek:
Van veszteségmentes tömörítés, de az mp3 az NEM az így objektív vélemények ájion alább egy kis olvasnivaló:
Érdemes ezt elolvasni, mert a wiki a barátnőnk: LINK

Én kifejezetten nem szeressem a VBR-es mp3-at mert nem egy lejátszó bénán kezeli. Én konstans 192k vagy 196k-t már nem is tudom, használok, azzal még nem volt bajom és sztem is teljesen elfogadható minőséget, méretet eredményez.

(#9818) Dave™ válasza GTheo (#9815) üzenetére


Dave™
nagyúr

PH!-n kitől érdemes fülest venni? És milyet?

Ha aprón vásárolsz, akkor nem fogsz számlát/garanciát kapni. Márpedig ezek igazolhatnák a termékek eredeti mivoltát. Innentől kétesélyes a dolog: vagy szerencséd van, és eredeti, vagy nincs, és tökéletes kínai utánzat, egzakt külsővel és egész jó hanggal. Az, hogy megéri-e kockáztatni a bolti ár felét, rajtad áll. A "kinél" kérdésre pont ezért lehetetlen válaszolni. A "milyet"-re megint a fentiek tekintetében szintén nem könnyű, 5k-ért hivatalosan jót szerintem nem kapsz, ha meg aprón veszed akkor életbe lép az egyes pont. Az én tanácsom az, hogy ha mindenképpen 5k-ért kell, akkor vegyél egy makulátlan/nagyon jó állapotú használtat, aminek megvannak a papírjai, ezáltal igazolhatóan eredeti.

A fentiek személyes egyéni véleményemet képezik.

(#9819) themebuilder válasza Dave™ (#9816) üzenetére


themebuilder
senior tag

Aláírásban sok embernek van kint amit árul, ez nem pofátlan és szabályzatot se sért.
Amit viszont te műveltél itt párszor az az már igen és annál is pofátlanabb ezerszer ez.

Nem hiába lett itt törölve a topicban (moderátorok által) nem egyszer, nem kétszer, hanem többször amit lefolytattál.

Ugyanúgy próbálod ráerőltetni másokra a Sony imádatod.

"Mindenki azt csinál amit akar" - örülnék neki, hogyha ez lenne, de nem így van sajnos

Meg kellene érteni sokaknak, hogy ez itt Magyarország (átlagkereset nagyon kevés, más országokhoz képest a töredéke csak), itt nincs mindenkinek kerete méregdrága fülhallgatókra hiába is lennének nagyon jók. De gondolom érthető, hogy ezek az emberek se akarnak kimaradni a "minőségi" zenehallgatásból. Ezért kénytelenek komoly kompromisszumot kötniük valahol.

Egyébként én mindig igyekeztem úgy írni, hogy ne bántsak, ne sértsek meg a hozzáoszlásaimmal senkit se.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9820) Dave™ válasza themebuilder (#9819) üzenetére


Dave™
nagyúr

NEM imádom a Sonyt. Szeretek jó ár/teljesítmény mutatójú dolgokat vásárolni, a Sony EX300/500 szerintem ilyen. Tetszik a technológiai megoldás, szerintem kreatív. Egyébként az EX300 olcsóbb, mint a CX400 II, tehát kifejezetten érdekes lehet a valóban árérzékeny magyar vásárlók számára.

Sokaknak kint van valóban, csak legtöbbjük nem nagy mennyiségben, üzletszerűen csinálja, és nem írogat rendszeresen a két vonatkozó fórumba. Mert ezzel bújtatva ugyan, de reklámozod magad - ettől lesz ez pofátlan. Többször töröltek dolgokat, de azoknak voltak előzményeik is, amiket szintén töröltek. A linkelt dolog igazságtartalma meg szerintem elég magas, csak valamiért nem foglalkoznak vele. Amúgy nem a "szemüvegeddel" volt bajom, tudod te is, miért nem azt linkelted inkább? Ez már csak annak a következménye volt. Na de ilyen az, amikor a kiragadott példa teljesen más képet fest, mint a komplett egész.Sony mp3 lejátszóm használtan vettem, a Sony füles ahhoz volt. Annyit nem adnék érte, amennyibe eredetileg került. Ezt csak azért,hogy érzékeltessem a különbséget. Én adott áron szeretnék minél jobb füles venni, és ez nem egyenlő azzal, hogy adott áron melyik Sennheiser elérhető. Van konkurencia is. Remélem érezni a különbséget. Ha nem, az sem baj. Na de részemről elég volt az offból.

[ Szerkesztve ]

(#9821) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Köszi srácok! A Klipsch nyert :) kis idő és megveszem a kicsikét.

C programmers never die, they are just cast into void.

(#9822) themebuilder válasza Dave™ (#9820) üzenetére


themebuilder
senior tag

Hidd el a Sennheiser CX 400-II Precision az egyik ha nem a legjobb fülhallgató ami még (talán itthon is) sokak számára megfizethető kategóriában van. (külföldi tesztekben is ezt emelik ki nagyrészt, átlag 10/8 pont)
Remek arányban van az ár a teljesítménnyel és a hangzással, az összképe is kiváló, minőség sem nevezhető rossznak. Tökéletes belépő az alsó-középkategóriába. Minden téren elfogadhatóan teljesít, dinamikus basszus, teljesen kiegyensúlyozott modell.

Ezt teljesen függetlenül mondom.

Fogalmam nincs milyen lehet a Sony MDR-EX300, mert soha nem hallottam, de vili13 amit leírt az állhat közel az igazsághoz. Biztos nem rossz, de nem minden téren kiemelkedő és csak 1500Ft-al olcsóbb, mint a Sennheiser CX 400-II Precision.
Pont ezért vártam tőled összehasonlító teszteket.

A Sony Japan minőséget azonban én is elismerem.

Tudni kell még, hogy a Sony márkát hamisítják a világon talán a legjobban.

•Sennheiser CX 400-II Precision - Natural Sound (Természetes hangzás) Nem olyan túlzó basszusa, mint a CX 300-II Precision-nak, bármilyen típusú zenéhez tökéletes, hangerőszabályzóval Legolcsóbb Webshop ára: 13eFt

Bátran ajánlom bárkinek akárhol is veszi meg.

ToMmY_hun Mik voltak az érvek mellette?

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9823) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Mindössze annyi, hogy többen ajánlották és az is, hogy a sokat dícsért Sennheiser cx 300ban csalódtam. Továbbá egyik nap voltam mediamarktban és próbáltam egy Sennheiser fejhallgatót ( ami a legdrágább volt ), de a hangja szörnyű volt. Szóval nem bízom annyira a sennheiserben :(

C programmers never die, they are just cast into void.

(#9824) themebuilder válasza ToMmY_hun (#9823) üzenetére


themebuilder
senior tag

Valószínűleg valami ott nagyon nem volt rendben az MM-ben (ez gyakori eset náluk)
Hogy egy drága AKG vagy Sennheiser fejhallgató ne legyen jó/kiváló az számomra hihetetlen dolog.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9825) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Az előfordulhat. De annyira nem is volt drága, csak azok közt amik ki voltak rakva. (26 k volt)
Te amúgy inkább a sennheisert ajánlanád?

C programmers never die, they are just cast into void.

(#9826) Dave™ válasza themebuilder (#9822) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ez már kb. a századik PR jellegű hozzászólásod. Szerintem elég volt ebből is, mindenki elolvasta már legalább tízszer melyikre írják rá, hogy natural sound és melyikre, hogy precise bass. Attól ez még csak marketing, hiszen fej- és fülhalgatóknál pont a "natural sound" állapot elérésére törekszik a profi kategória, és ezt piszkosul meg kell fizetni. A CX400 II ettől nagyon messze áll. Nyilván saját kategóriájában kell kezelni, ahogyan a rányomott marketing szöveget is.

Vili13 hsz-e sem tudom miért tartalmaz nagy igazságokat az EX300/500-al kapcsolatban. Ergonómia szempontjából állítólag teljesen kényelmesek, csak ugye furán néznek ki. Akusztikailag sem lehet velük nagy probléma, ha rendre jó értékeléseket kapnak: 1 2
Szerintem az kifejezett előny, hogy egy jóval nagyobb hangszórót alkalmaznak, na de majd meghallgatjuk tőle, hogy ez miért is rossz (a tapasztalatok ellenére).

#9825: A Media Marktban rendszerint a jel meg van osztva 10+ fejhallgató között, sokkal gagyibb lesz, mint direktben. Ha megkéred az eladót, szerintem ráköti közvetlen a CD-re, úgy teljesen másképpen fog szólni. Nekem anno megtették, vettem is egy HD200-at. Jó márka a Sennheiser (főleg fejhallgatókban), de azért nem szabad csőlátásúnak lenni. Olvasgass külföldi fórumokat, ott sokkal ismertebb a konkurencia, nálunk sajnos csak a Sennheiser/AKG dívik, pedig azért vannak még páran a szakmában.

[ Szerkesztve ]

(#9827) themebuilder válasza ToMmY_hun (#9825) üzenetére


themebuilder
senior tag

Szerintem a Klipsch-ben sem fogsz csalódni, de a Sennheiser-ben sem.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9828) Zinho válasza themebuilder (#9819) üzenetére


Zinho
aktív tag

Akinek nincs elég pénze erre a dologra, annak a legrosszabb kétes eredetű fülhallgatót venni bárhonnan is legyen az. Zsákbamacska, próbagaranciával. Hosszútávon lehet hogy ez a drágább megoldás. De az is lehet hogy szerencséje lesz az illetőnek. Lutri! De az is benne van, hogy még a legrosszabb hamisítványok is jobban szólnak a gyári füleseknél, és sokan nem hallottak mást eddig a telefonhoz/lehátszóhoz adott vacak füleseken kívül. De mindenkinek magának kell meghoznia a döntést...

(#9829) Veron válasza Krisztian101 (#9762) üzenetére


Veron
őstag

és nem lehet, hogy valamely füles kábele puhább, rugalmasabb ezért kevésbé veszi át a zajt, mint a merev EP 630?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9830) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Megint elbizonytalanodtam.... :(
Olvastam jópár külföldi tesztet a Klipsch s4-ről, és rengeteg helyen írják, hogy gond van a basszussal. Kicsit túlzó, túlságosan erőteljes.
Most újra a Sennheiser CX 550 felé húz a szívem :)
Nem tudjátok hol lehetne őket esetleg kipróbálni? (Zalaegerszeg közelében)

C programmers never die, they are just cast into void.

(#9831) vitomi24


vitomi24
tag

Csak erdekesseg kep irom,hogy jartam a 7vegen Sony boltban es megneztem hogy hol is gyartjak pontosan ezeket a fuleseket.Hat nem Kinaban ahogyan en gondoltam,made in thailand volt rajtuk.Szoval ami nem az van nagy valoszinu mar nem erdeti.En mult heten rendeltem meg es epp,kerdeztem 1 eladot honnan szarmazik es irta Kina.1 masik eladot kerdezve hogy honna szarmazik,annyit irt hogy,good quality.Szoval azt is meloztem.
Tenyleg jol szet kell nezni mert rengeteg hamis van a piacon.

(#9832) vili13 válasza Dave™ (#9826) üzenetére


vili13
őstag

Én meg olyanokat olvastam, hogy az ex300/500 annyira azért nem kényelmes, többeknek nyomja a fülét, ágyban is csak hanyatt fekve hallgatható, könnyen kijön a helyéről, és vékony gyenge vacak kábele van, ami hamar megtörik. Esztétikai, valamint kerékpáron aerodinamikai szempontból is elég szerencsétlen, ha ilyen lapátok állnak ki az ember füléből, én legalábbis semmiképp nem szeretnék hasonlót.
A hangjáról valójában még semmit nem írtam, de amit eddig olvastam ezekről, az sem győzött meg igazán, és azzal sem értek egyet, hogy a nagyobb hangszóró mindenképp jobb lenne. Lehet ugyan alternatívája a hasonló kategóriájú CX-eknek, de nem tűnik úgy, hogy erősen kiemelkedne a mezőnyből.
A meddő vita elkerülése érdekében szerintem az lenne a legjobb, ha vennél egyet (lehetőleg eredetit, mert legalább annyira hamisítják, mint a CX-eket), és megosztanád velünk a személyes tapasztalataidat. Hogy nehezebb legyen a választás, jönnek az új EX310/510/600 típusok is.

(#9833) Zinho válasza Veron (#9829) üzenetére


Zinho
aktív tag

Én úgy tudom, hogy ezt a "sztetoszkóp hatást" leginkább azzal a fül körüli gumi vezetékkel szokták enyhíteni, de biztos hogy van köze a vezeték vastagságához, anyagához is. A Head-fi-s nagy összehasonlító tesztekben szokták nézni ezt is, hogy melyik mennyire veszi fel a zajt.

(#9830) ToMmY_hun: nem nagyon lehet kipróbálni őket, max ismerősét... :(

[ Szerkesztve ]

(#9834) vitomi24


vitomi24
tag

Egy kis tapasztalat a Sennheiser CX 400-II Precision-nal kapcsolatban.
Kb. 10 napja van nallam.Hat az elso benyomasom kozel az volt,hogy repul az ablakon mert bass csak alig volt benne.Egybol arra gondoltam fake a draga.De csak probalgattam es miutan megtalatam a megfelelo gumit a vegere a hat par kozul,valamivel jobb volt.Soha nem volt meg ilyen fajta fulesem azelott.Szoval tovabb probalkoztam vele es erdekes par ora hasznalat(kb. 20 ora) utan nagyon sokat javult a hangzasa.Erosodott a bass ami szinte nem is volt elsore,bar meg mindig nem az amit en szeretnek.Ezert rendeltem 1 Ex500-at.
Nem tudom elkepzelni hogy fake legyen,mert olyan kristaly tisztan szol.
Hetvegen probaltam a bartom cxl 400-asat viszonyitas keppen.Teljesen mas,abban szinte csak bass van,minden mast elnyom.Hat attol az enyem meg kevesebb bass-el is jobb.
Ha valaki kristalytiszta hangzasra vagyik normalis mennyisegu nem eltuzo bass-el annak mindenkeppen ajanlom.
En 10-bol 7,5-et adnek neki.

A heten meg kell jonnie az Ex 500-nak,akkor majd arrol is beszamolok.

[ Szerkesztve ]

(#9835) Veron válasza Zinho (#9833) üzenetére


Veron
őstag

milyen fül körüli vezetékre gondolsz?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9836) Zinho válasza Veron (#9835) üzenetére


Zinho
aktív tag

Általában a drágább füleseknél alkalmazzák, holott elég primitív megoldás :D
De pl. erre. gondolok.

(#9837) vili13 válasza Veron (#9835) üzenetére


vili13
őstag

A hasonlóképp fül körül menő vezeték a legjobb a kábelzaj csökkentésére. A profi típusokat eleve csak így lehet hordani, de az egyszerűbbekkel is megoldható.

(#9838) Veron válasza Zinho (#9836) üzenetére


Veron
őstag

értem, gondolom hülyén nézne ki az EP 630 így a fülemen, de biztos jobb így.
amúgy a Pioneer SE-CL21M-J-K és Philips SHS8100 fülesről hallott már valaki? ha igen, miket?

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#9839) Dave™ válasza vili13 (#9832) üzenetére


Dave™
nagyúr

Na hát mindenki olvasott mindenfélét, valakinek hamarosan meg is érkezik, ráadásul neki CX400 II-je is van, szóval lesz tapasztalat. Én még kivárok, szeretnék biztosra menni. Egyébként írtad, hogy nem szerencsés ez a kialakítás technikailag, de linkeltem a felhasználói véleményeket, és ott nem nagyon panaszkodnak a hangjára. Azt is elég kevesen írják, hogy kényelmetlen lenne, a kábel az, ami felmerül, hogy elég vékonynak tűnik, de azt nem írták, hogy megtört volna.

Én hiába írnék bármi pozitívat (ha rendelnék), jönne az, hogy elfogult vagyok, meg hogy nincs CX400 II-m, szóval várjuk meg az összehasonlítást, bár egy vélemény még mindig nem lesz mérvadó a szubjektivitás miatt, jó lenne legalább 4-5 összehasonlítást olvasni.

(#9840) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

A héten szeretnék venni új fülhallgatót.De még nemtom milyent :)
Zene hallgatáshoz kellene...Progresszív zenékhez rádiózáshoz...

AKG K 324 P
Sennheiser CX500
Sennheiser CX 400-II Precision
Sennheiser CX 300-II fülhallgató, fehér

Valamelyik jó lenne!

üdv!

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#9841) Qru válasza Orlin (#9840) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

CX500 nagyon jó, én nem rég próbáltam (havernak ilyen van) és tuti ha bedöglik a Koss-om ilyet veszek. Nagyon jók a mély hangjai, a magasak nem annyira élénkek de az engem nem zavar. Úgy is bééééz a lényeg. :)

#nincsbennetarcsi

(#9842) kkrisi


kkrisi
senior tag

Sziasztok!

Fülhallgatót szeretnék venni, mert a régi kis igénytelen sony fülesem meghalt és kéne egy sokkal jobb! Nekem csak az a lényeg, h 3,5jack legyen, szépen szóljon a mély rajta, de azért a magas hangok is szóljanak!

Én kinéztem először az AKG 330-ast nem tudom arról mik a vélemények, a másik pedig a Sennheiser CX500.

Esetleg melyik cégnél érdemes jobban nézelődni?

(#9843) themebuilder


themebuilder
senior tag

Orlin Ezeket ajánlom neked:

Sennheiser CX 500 (régebbi modell)
Sennheiser CX 400-II Precision (picit jobb, mint a CX 500)

kkrisi Ezeket ajánlom neked:

Sennheiser CX 300-II Precision (sok basszus)
Sennheiser CX 400-II Precision (tisztább hangzás)

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9844) ludsimon válasza themebuilder (#9843) üzenetére


ludsimon
veterán

Hmm..
Érdekes, hogy a Sony mint márka nem létezik a világodban. :)

undefined

(#9845) Peat;) válasza Krisztian101 (#9814) üzenetére


Peat;)
veterán

Felhasználás függő, akinek kinyíródik a fülese annak szerintem sem éri meg drágára beruházni...de hát kinek mi, valaki erre költ és máshol húzza meg a nadrágszíjat, mindenkinek más a hobbija! Aki napi szinten használja a fülest és tud vigyázni rá akkor két évvel bátran számolhat, ilyen időtávon nem nevezném drágának ezt a hobbit és még a 27k-s fülest sem prémiumnak, ha körülnézek pl. milyen telefonokat vesznek manapság és cserélgetik gyakorta. (nekem "buta" telefonom van pl. :), kinek az kinek amaz )

(#9846) Zinho válasza Peat;) (#9845) üzenetére


Zinho
aktív tag

Igen, igazad van! :)
Még hozzátenném, hogy sokan azt mondják hogy botfülüek. Na mindenki addig botfülű, amíg nem hallott egy jobb fülhallgatót (ugyanez vonatkozik a HFI-re). Aki nem hallja a kölönbséget egy kommersz Sennheiser/Sony/AKG és egy jobb UE vagy akár Sennheiser IE között az nem botfülű hanem halláskárosult... Ha hallja, de nem hajlandó/tud rááldozni, azt már teljes mértékben megértem :) Majd ha annyira terheli meg a költségvetésemet egy UE füles mint most egy sportszelet, majd én is veszek egyet :D

(#9847) whited


whited
addikt

Hello
15-20 között keresek fülest.
Mindenképp in-ear-t szeretnék, most cx400-am volt de tönkrement és kipróbálnék valami komolyabbat (ipod touch-al használom) ha ez számít :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#9848) vili13 válasza whited (#9847) üzenetére


vili13
őstag

Sennheiser CX870, vagy Denon AH-C452 ami nagyjából belefér szerintem.
A Klipsch S4i kicsit drágább ugyan, de azzal jobban kezelhetnéd azt a valamit.

(#9849) Dave™ válasza whited (#9847) üzenetére


Dave™
nagyúr

Legyen ilyen is: szerintem Sony MDR-EX500 :D (de hamarosan lesz róla itt tapasztalat, azt érdemes megvárni).

(#9850) Zinho válasza whited (#9847) üzenetére


Zinho
aktív tag

Ha "bevállalós" vagy, akkor Soundmagic pl-50. Viszont ajánlott hozzá egy garnitúra Sony Hybrid gumiharang.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.