Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9051) MattX válasza Shufny (#9050) üzenetére


MattX
tag

Nos nekem kb 15-20k-m lenne rá. És jobbat akarok mint egy cx550-II. A metro.fi-re gondoltam. De most elbizonytalanodtam!:D

(#9052) Zinho válasza MattX (#9051) üzenetére


Zinho
aktív tag

Sajnos itt sok tapasztalatot nem fogsz hallani UE-ről. Nincs más választás, mint külföldi fórumon (HeadFi) turkálni, a korábban belinkelt teszt tényleg nagyon jó, mert egymáshoz is hasonlítja a kipróbált darabokat, meg benne van azt hiszem az itt elég gyakori cx300 is, ahhoz sokan tudnak viszonyítani.
De eleve az egész egyéni ízlés kérdése is. Úgyhogy ha biztosra akarsz menni, megveszed mindkettőt, aztán eladod a számodra kevésbé jobbat. És persze buksz pár darab ezrest... :)
No meg én is mondhatom hogy mekkora király a Soundmagic PL50, de csak a cx300-hoz tudom viszonyítani, ahhoz képest meg persze hogy jobb.

(#9053) Shufny válasza MattX (#9051) üzenetére


Shufny
őstag

Erősen attól függ, hogy végül mit is tudsz beszerezni, és hogy milyen zenét hallagatsz, de leginkább, hogy milyen hangzást kedvelsz.
Teljesség igénye nélkül a leginkább ajánlottak ezek közül:
Visang R03/Brainwavz M2 olcsóbban az M1.
Soundmagic PL50
Cyclone PR1 Pro - valszeg újonnan már nem szerezhető be
Panasonic RP-HJE900 - ha valahol találsz ilyen áron
Head-Direct RE0 - joker egyik szivecsücske, ezért nem is való a többségnek :D , erősen analitikus hangzású
Klipsch Image S4 / S4i - korábban PH -n is láttam ajánlások között. Jó választás lehet, ha annyira nem akarsz eltávolodni a CX550 II hangjától (a többi hangozhat utána basszuszegénynek talán, mert a CX -eknek elég erősen eltúlzott mélykiemelése van).
Denon -okról (pl C551) is elég jó vélemények keringenek egyébként ,és ezt itt is többen mondták, talán könnyebben is beszerezhetőek.
AKG -k jelenleg a könnyen beszerezhetőek a CX -ek mellett. Kevés a tapasztalat vele head-fi -n, de azok is eléggé megoszlanak. Úgy tűnik legjobb esetben "egész jók" az árukhoz képest.

Mindenképpen ajánlom, hogy nézz körbe még jobban arra fókuszálva, hogy mit/hogyan tudsz megszerezni, és melyik tetszene inkább neked.

Jelenleg én mp4nation.net -ről várok egy Brainwavz M2 -t. Kereken 10k -ért rendeltem elő még anno. Boltról érdemes tudni, hogy a no-name médialejátszóik minősége csapnivaló, tehát bevásárolni nem érdemes itt, és hogy kb 2 hónap mire ideér valami tőlük (de ingyen :B ). Szóval kb augusztusban tudok róla véleményt mondani :D Addigra valószínűleg kipróbálok egy k330 -at is.

(#9054) sto1911


sto1911
veterán

Egy altalanos kerdesem lenne a fulesek tech. specifikacioival kapcsolatban.
Ket fules kozul technikai adatok alapjan dontene egy ismerosom, de nem tudja (ahogy en sem), hogy pl. az Ohm erteke annal jobb, minel nagyobb? (tipusokat most nem tudok mondani)

(#9055) Shufny válasza sto1911 (#9054) üzenetére


Shufny
őstag

Ha visszakeresel többször elhangzott már, hogy specifikációk alapján nem érdemes válogatni. A frekvenciaátviteli értékek egyenesen vicc kategóriába tartoznak az olcsóbb termékeknél, és a drágáknál is közel 0 az információtartalma. Az impedancia és érzékenység adatok alapján lehet következtetni, hogy mennyire lesz hangos, de ez is csak extrém esetekben lehet fontos (kevés FÜLhallgató van, aminek szüksége van olyan erősítésre, amit egy normális mp3 lejátszó nem tud produkálni).

[ Szerkesztve ]

(#9056) MattX válasza Shufny (#9053) üzenetére


MattX
tag

Oh hát most beleásom magam. Egyébként 14 éve éve zongorázom tehát eléggé hisztis a fülem, viszont a basszus nagy igény. Persze ezt az alatt értem, hogy ha hallgatok egy olyan dalt ahol kell lennie akkor ott szóljon rendesen, tisztán az a mély, de ami egy lágy dal ott ne duruzsoljon feleslegesen:P Szóval basszusszegény semmiképp nem kellene. Amazon egyébként mennyi idő alatt szállít?

(#9057) nqmad válasza MattX (#9049) üzenetére


nqmad
csendes tag

Nekem épp egy (Amazonról rendelt) Head Fi 220-asom van. Nem tudom, az 500-ashoz képest milyen, azt még nem hallottam. Nem tudom, hilyen zenére kellene, meg mennyire fontos a kiegyenlített hangzás. Jónéhány rózsaszínzajos bejáratós óra után kicsit még mindig túlzónak érzem a 220-as felső basszusát, ami utcán mondjuk pont jól jön, csendesebb helyen azért erősen ízlés (és zene) függő. Olyan dögösítő effektje van...
Ezt leszámítva nekem tetszik a hangja, egész jó felbontása van, tere is rendben (ha nem zavar, hogy az agyadban szól), ráadásul 24Ł-ból ideért.

(#9058) sto1911 válasza Shufny (#9055) üzenetére


sto1911
veterán

Ertem. A konkret kerdes egyebkent az volt, hogy "Akkor jó a füles, ha nagyobb az ohm értéke? a 64-es jobb, mint a 32?"
Telefonhoz lenne egyebkent, megcsak nem is mp3 lejatszohoz.

(#9059) MattX válasza nqmad (#9057) üzenetére


MattX
tag

Nem tudom igazából hogy amazonról mennyi idő alatt hozzák le!

Még az érdekelne esetleg hozzáértők: Creative milyen füleseket gyárt sztetek?

(#9060) hatred


hatred
tag

lett egy cx400-am, ranezesre eddig fasza, viszont van par kiegeszito amiben nem vagyok biztos h hogy hasznaljam.

csipteto: erre meg nagyjabol rajottem, bar abban sem vagyok teljesen biztos h jo helyre tettem-e kozvetlenuk az elagazas ala :)

kistaska: gondolom ide be lehet tenni a potgumikat meg egyeb kiegeszitoket, de a mindennapi hasznalatban nem nagyon tudom elkepzelni h mire hasznalnam, nem hiszem h ide-oda hurcolaszni fogom..

kabeltekero (?): ez a legkerdesesebb pont, abszolut nem vagom h hogy kene ezt rendesen hasznalni es milyen korumenyek kozott egyaltalan. gondolom a 2 helyre tudom betenne a fuleseket fejjel lefele, aztan korbe ratekerni a kabelt (itt mar kezd erdekesse valni a dolog mert a hosszabitoval valo csatlakozas resze ratekerve igencsak erdekesen nez ki, nem hiszem hogy ezt igy kene:) ). de hogy a ket kis bevagas a tetejen meg aljan micsoda es mire jo, arra sehogy nem jottem ra..

szoval hogy is van ez? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9061) nqmad válasza MattX (#9059) üzenetére


nqmad
csendes tag

Nekem egy hét alatt megjött az amazonról, Angliából BP-re. Pénteken rendeltem, következő pénteken hozta a postás :K

(#9062) Zinho válasza MattX (#9059) üzenetére


Zinho
aktív tag

Amazon /angol/ erősen változó, volt olyan hogy egy könyvre több mint egy hónapot kellett várni, máskor egy héten belül itt volt a rendelt áru.

De Angliában sok hely van még ahol lehet neten rendelni fülhallgatókat! Nekem le volt mentve egy csomó, de sajnos már nincsenek meg, de guglin gyorsan lehet találni! Érdemes lehet körülnézni.

(#9063) MattX


MattX
tag

Monster Turbine-ről tudtok valamit?:D

ui.: Köszönöm az eddigi válaszokat!!

[ Szerkesztve ]

(#9064) Shufny válasza MattX (#9063) üzenetére


Shufny
őstag

Kezdetnek pl hogy nem a 20k alatti kategória ;]
Egyébként egybehangzóan azt állítják róla, hogy nagyon jó füles, kiemelkedően minőségi mélyekkel.

(de ez mind benne van a linkelt írásban is :U )

[ Szerkesztve ]

(#9065) attika89 válasza MattX (#9063) üzenetére


attika89
senior tag

Sima Monster Turbine, vagy valamelyik Pro?

Monster Turbine

73 IEM "teszt"

Ezeket már előbb is linkelték, ha jó látom :U

[ Szerkesztve ]

fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano

(#9066) MattX


MattX
tag

Azagáz h amazonon 50 fontért látok egyet(Sima Monster Turbine). Ez vajon mennyire hihető? Szokott itt átb*szás lenni?

[ Szerkesztve ]

(#9067) Shufny válasza MattX (#9066) üzenetére


Shufny
őstag

Hmm 2 ratings, nem hangzik túl jól. Remélhetőleg valaki, aki jártasabb amazon ügyileg, az elmondja, hogy mit lehet tenni, ha esetleg átvernének (ha könnyen visszaszerezhető a pénzed, akkor megérheti kipróbálni).

Addig meg itt egy bíztatóbb ajánlat (szerintem). Jókat olvastam erről is, de sajnos nem tudom, hogyan viszonyul a tesztben szereplőkhöz.
Azért hasznos NAGYON az a hosszú IEM topic, mert rendesen ki van fejtve az összes tulajdonságuk, és könnyen lehet következtetni a valódi helyzetre, mert ismert a tesztelő ízlése.

(#9068) MattX


MattX
tag

Egy kis tanács kellene:)

Két lehetoségem van. UE metro.fi 220 17k-ért és ehhez van logitech gar, ami elég komoly.
Másik lehetoségem 25k-ért kb egy Monster Turbine ami új, viszont nincs rá gar.

Sztetek?:)

(#9069) Zinho válasza MattX (#9068) üzenetére


Zinho
aktív tag

Hát a gari miatt tényleg fogós kérdés, amúgy a Monstert venném személy szerint.
Az UE azért kicsit drágának tűnik ahhoz képest hogy nincs agyon dícsérve. Ennyiért (pontosabban olcsóbban is) egy Soundmagic PL50 talán jobb választás lenne.

Szerk.: nem, mégsem olyan drága az az UE. Sokat segítettem, mi? :D Szerintem amennyivel drágább a Monster, annyival jobb is. Ha megengedheted magadnak, akkor a Monstert vedd szerintem!

[ Szerkesztve ]

(#9070) picur220 válasza sto1911 (#9058) üzenetére


picur220
veterán

Az ohm, az ellenállás, vagyis a fülhallgató egésze, de leginkább maga a driver ennyire akadályozza a benne folyó áramot, magyarul minél nagyobb az ellenállás, annál halkabba füles. Ezeknek már kellhet erősítés, de tény, hogy a nagyobb ellenállásúak jobban szólnak. Például.

(#9071) MattX


MattX
tag

Nos köszönöm mindenkinek a segítséget, elvileg uton van egy Monster Turbine:) Amint megérkezett dobok egy rövid véleményt :D

(#9072) Haby


Haby
tag

Sziasztok. Egy Sansa Sandisk Clip+ mp3 lejátszóhoz szeretnék fülhallgatót vásárolni, főleg biciklizés, és futás közben használnám, lényeg, hogy szépen szóljon basszus is legyen, jah és legyen hangereje. Max 7-10huf-ot tudok rászánni. Ezekkel az opciókkal mit ajánlanátok, és hol? Válaszokat előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

(#9073) dudika10 válasza Haby (#9072) üzenetére


dudika10
veterán

CX300II, CX400II de leginkább CX500.
Mindenképpen itt a hardveraprón. Van pár megbízható eladó aki a bolti ár alatt adja jóval a termékeket. :)

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9074) Zinho válasza Haby (#9072) üzenetére


Zinho
aktív tag

Én is a cx500-at javasolnám! Keress vissza, hogy kitől érdemes itt venni az aprón.

(#9075) hatred válasza hatred (#9060) üzenetére


hatred
tag

erre azert nem valaszol senki mert meg senki nem latott cx400-at (meglepo lenne) vagy mert mas sem tudja hogy mire valok ezek a cuccok? :)
egyebkent kozben asszem nagyjabol rajottem a tekeros cucc mukodesere, de ez igy ebben a formaban nem tunik tul praktikusnak ahhoz hogy magammal hordozzam..

(#9076) picur220 válasza Haby (#9072) üzenetére


picur220
veterán

Egyértelműen CX500 a PH-ról (hardverapróról).

hatred: Én a helyedben csak a tokot meg a csíptetőt használnám:D

[ Szerkesztve ]

(#9077) hatred válasza picur220 (#9076) üzenetére


hatred
tag

jaja, valoszinuleg az lesz :)

(#9078) benvolio


benvolio
őstag

Sziasztok!
Nem tudjátok milyen hosszú ennek a zsinórja: Logitech H165 . Sehol nem írják, van valakinek ilyen esetleg?

(#9079) dudika10 válasza benvolio (#9078) üzenetére


dudika10
veterán

Ha minden igaz 200cm.
Ezt az adatot találtam róla.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9080) benvolio válasza dudika10 (#9079) üzenetére


benvolio
őstag

Köszi! Hol találtad?

(#9081) dudika10 válasza benvolio (#9080) üzenetére


dudika10
veterán

[link]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9082) benvolio válasza dudika10 (#9081) üzenetére


benvolio
őstag

:R Az árgépen nem szerepelt, valamint a boltok leírásaiban sem amiket megnéztem. De ami még most feltűnt, hogy ha így írom a gugliba, hogy "Logitech Headset H165 notebook headset" majd árgépes link, más boltokat hozz fel, mint ha így írom be: "Logitech Portable Headset H165". Ezt csak úgy érdekesség képpen.

(#9083) picur220 válasza benvolio (#9078) üzenetére


picur220
veterán

Erről a típusról még életemben nem hallottam... biztosan ilyenre van szükséged?:D

(#9084) benvolio válasza picur220 (#9083) üzenetére


benvolio
őstag

Nem biztos, de olyat kerestem ami mikrofonos fülhallgató és még hordtokja is legyen. Hát ezt találtam. Notebookhoz keresnék valamilyet általános használatra /zene,játék,MSN/. A tok az fontos lenne, mert így is káosz van a táskámba. De aztán lehet, hogy egy sima füles lesz belőle.

(#9085) picur220 válasza benvolio (#9084) üzenetére


picur220
veterán

Szeritem AKG-ben könnyen találhatsz ilyet jó minőségűt!:D

(#9086) juhig12


juhig12
tag

csáó!

mots készülök iphonehoz fülest venni, milyen fülest ajánlotok?
esetleg:
apple in ear vs. skullcandy full metal jacket

melyik a jobb? ezen kivül van amit még ajánlotok?

üdv:R köszi Gábor

(#9087) MattX válasza juhig12 (#9086) üzenetére


MattX
tag

Hali!
hát ahogy én hallottam ezek trendy és design fülesek, de hangzásban lószar!:D AKG,sennheisert ajánlják itt nagyon sokan. SH CX500 - SH CX300 - AKG 370 - AKG 340

(#9088) korpicschess


korpicschess
veterán

Hali mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni. Van egy iPod Touchom és ahhoz keresnék valami minőségibb in-ear fülest.
Mit tudtok ajánlani? Árban max. 6000 körül lenne.
AKG vs Sennheiser? Vagy valami más?
AKG-t biztos forrásból jó áron meg tudnám venni itt PH-n, Sennheisert sokan hamisítják, de fejhallgatóm az Sennheiser.

Várom az ötleket!
:R

szerk: AKG K340 is beleférne

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#9089) korpicschess


korpicschess
veterán

Hajlok K340 fele. Megéri az árát?

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#9090) dudika10 válasza korpicschess (#9089) üzenetére


dudika10
veterán

Én elkerülném a hangerőszabályzós fülhallgatókat. Ilyen pici potméterek csak rontanak a hangon, ami meg használható az meg túl nagy lenne egy kábelre.

A K340-nek nincs olyan túlzó basszusa mint a CX-eknek, tisztább az egész.
Jobbnak mondják mint a cx500. Szóval rosszul nem járhatsz vele.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9091) korpicschess válasza dudika10 (#9090) üzenetére


korpicschess
veterán

Hát nem tudom milyen legyen illetve azt sem, hogy tartozékok terén hogy áll a helyzet? Mert akkor egy AKG K330 olcsóbb jóval, mint mondjuk egy CX400, de azt meg én jobbnak hallottam.
Szerinted AKG vagy Sennheiser?
K330 és 331 között mi a különbség? Mert árban 1,500Ft.
Tanácstalan vagyok :O

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#9092) dudika10 válasza korpicschess (#9091) üzenetére


dudika10
veterán

A 331 váltja elvileg a 330-at és állítólag csak tartósságban van különbség, hangban nincs.

Hallottad a 330-at, a CX400-at és még? Amelyiknek számodra a legjobb a hangja és reálisnak tartod az árát azt kell megvenni. Szerintem senki nem fogja neked itt azt mondani - én legalábbis biztos nem - hogy ezt és ezt vedd meg mert a másik így meg úgy rossz. Ha Te jobbnak hallod valamelyiket akkor az jobb. Eléggé szubjektív a téma. Én pl utálom a nagyon erős basszust sokan meg odavannak érte.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9093) korpicschess válasza dudika10 (#9092) üzenetére


korpicschess
veterán

Sajna a környéken nincs olyan bolt ahol ki tudom próbálni :/
Egyiket sem hallottam még, csak véleményeket róla.
Fejhallgatóm egy HD202 amiben elég erős a basszus, de én szeretem.

Ilyen árak vannak a PH-n:
K330 - 5.500 Ft
K331 - 7.000 Ft
cx 300 ezüst, fehér, fekete - 4990
cx 400 fekete - 6990

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#9094) Zinho válasza korpicschess (#9093) üzenetére


Zinho
aktív tag

A cx300-nek eléggé "populáris" hangja van. Igazából szerethető, főleg ha nem nagyon hallottál komolyabb cuccot nála. Ebben az esetben meg majdnem mind1 melyiket veszed, válaszd ki a számodra szimpatikusabbat, valószínűleg kedvelni fogod. Úgysem tudod meg valszeg egy jó darabig hogy milyen a másik hangja! Égbekiáltó különbség úgysincs ezek között.

(#9095) korpicschess válasza Zinho (#9094) üzenetére


korpicschess
veterán

Lehet, hogy egy CX500 is belefér majd, átpártoltam talán a Sennheiserre. Mostani fülesem HD202, agybadugósom nem volt még komolyabb!

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#9096) magellan4


magellan4
csendes tag

Üdv mindekinek!

Körülbelül 1 éve egy Jbl Reference 220at használok/tam. Sajnos a jack csatlakozó tövébe megtört a vezeték. Jobb oldal hol szól hol nem. Nagyon megvagyok vele elégedve ennél több nekem nem is kell. Viszont kipróbálnék egy más fajtát, Sennheiser CX300II-t néztem. Merjek Sennheisert venni vagy maradjak a JBL-nél. Valaki hallotta már mind2 füles hangzását?

Választ előre is köszönöm.
Üdv Jobbágyi Ádám

[ Szerkesztve ]

(#9097) dudika10 válasza magellan4 (#9096) üzenetére


dudika10
veterán

Ha szereted a nagyon erős basszust akkor vehetsz nyugodtan CX300-at.
Hogy valaki más szavaival éljek elég populáris hangzása van és szerethető a hangja.
Sajnos arról nem tudok nyilatkozni, hogy a JBL milyen.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9098) dudika10 válasza magellan4 (#9096) üzenetére


dudika10
veterán

Ha már úgyis dupla post lett:

korpicschess: a CX500-al nagyon jól jársz szerintem. Most nagyon jó áron lehet hozzájuk jutni. :)

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#9099) picur220 válasza magellan4 (#9096) üzenetére


picur220
veterán

Állítólag a CX300 (a sima) a JBL 220 szintjén van, csak sokkal olcsóbb. Nekem CX300-am van, meg vagyok vele elégedve, de szerintem az AKG K330 jobb.

(#9100) tariattila


tariattila
veterán

sziasztok...
valaki tudja esetleg, hogy a sennheiser CX400II (most ilyenem van) és CX500 között mi a különbség?
pontosabban a hallható különbségre gondolok...

egy német hifi oldal tesztjében pl. a CX500GAME jobban szerepelt mint a sima CX500... :U
pedig specifikációban a három között nincs semmi különbség... szinte csak design...

hallott valaki esetleg saját fülével különbséget ezek között :F

korpicschess: szekszárdon meg tudod hallgatni a cx400II-met... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.