Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9651) riam válasza ludsimon (#9650) üzenetére


riam
tag

Elég sok jót olvastam erről [link], itt [link]Állítólag nagyon komoly mélyei vannak van......

[ Szerkesztve ]

(#9652) Dave™ válasza riam (#9651) üzenetére


Dave™
nagyúr

Spec. alapján majdnem olyan, mint az EX300, árban szinte ugyanannyi. Jó lenne tudni, hogy nincs-e túl sok mélye, meg hogy a 300-as hogyan áll ehhez a kérdéshez. Kár, hogy lutri. Google-el rákerestem, korábban árult valaki 300-ast itt az aprón 2300 Ft-ért :DDD

(#9653) ludsimon


ludsimon
veterán

Annak ellenére, hogy a Sony-k nekem komolyan beváltak, Sennheiser felé húzok. :D

Nincs valami hasonló feltételeknek megfelelő fülhallgató?

undefined

(#9654) ludsimon


ludsimon
veterán

Ez katasztrófa.
Windows Media Player SRS Wow effektussal se jobb, ugyan olyan fos az egész hangminőség. :W

Soha nem láttam még ilyen hamisítványt, az összes jelöléstől kezdve, minden ugyan olyan mint az eredeti, kivéve a hangszórói.

Ezen nem értem, hogy lehet annyit szakítani, hogy megérje, ha a többi elvileg eredeti. :Y :U

[ Szerkesztve ]

undefined

(#9655) Peat;) válasza ludsimon (#9653) üzenetére


Peat;)
veterán

Mármint basszus és semmi más? Azt a legtöbb in-ear füles tudja, nem kell drága cuccot venni. Ha maradsz sennheisernél és itthoni rendelésnél akkor javaslom pl aqua-t, aktuális árban hozzád passzolót megveszed és kész.

Külföldről meg lehet rendelni ritka példányokat, amiket szerintem nem hamisítanak. Basszusra asszem a "hippo" márkát ajánlották, pl ezt nem hamisítják szerintem, ahogy az összes többi kisebb de nem túl drága márkát sem. [link]

Lehet szemet szúr hogy nincs sok sennheiser köztük, nem véletlen. Nem tudom változott-e a hangzásuk, de kicsit konzervdobozosak, pl a cx300 és cx55 nekem az volt. Én cx870-et nézegettem anno, de semmi tesztet nem találtam róla :F, nem akartam kockáztatni így elhagytam eme márkát.

[ Szerkesztve ]

(#9656) ludsimon


ludsimon
veterán

Nem.

Részletezem akkor.

Legyen 10k-ig teljesen jó hangminőségű + legyen kiemelt basszus (erősebb basszus).

Ennyit szeretnék. :)

Egyébként a Sony-kat nem hamisítják, vagyis az eBay-ről származik az XB-300 is és az teljesen valódi, mert összehasonlítottam egy itthon vásároltal és teljesen ugyan az, csak annyi, hogy kínai betűk vannak a reklámanyagon. :D

Nekem az EX300 azért nem tetszik mert nagyon bunkó kinézete van.
XB40EX viszont nagyon kellemes kinézete van.

Egyébként eltűnik az a gumi előtti valami a fülben? :D
Nem tudom elképzelni.

Van esetleg valami nagyon jó tulajdonságokkal bíró füles amit ajánlotok ezeken kívül?

CX400-ban nincs mély, vagy miért nem ajánljátok ezen a téren? :F

[ Szerkesztve ]

undefined

(#9657) Peat;) válasza ludsimon (#9656) üzenetére


Peat;)
veterán

Nincs semmi baj cx400-al csak már elég régi modell és vannak hiányos területei. Mély az van benne, de a többi tartomány kicsit fura, kiindulva az eddigi sennheisereimből. A cx300-asnak már kijött a kettes változata, ha a cx400-nak is akkor vállald be azt, biztos finomítottak itt ott rajta.

De külföldről sennheisert venni olyan mint kínából iphone-ot. Minden ezredik ember nagyon jól jár, a többi kevésbé :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9658) ludsimon válasza Peat;) (#9657) üzenetére


ludsimon
veterán

Mikor várható a CX400 version 2.0? :F

undefined

(#9659) Peat;) válasza ludsimon (#9658) üzenetére


Peat;)
veterán

Google :P argép-be beütöttem ott már van, de 13-15k-t nem ér meg szerintem, főleg hogy cx870 ami elvileg felsőbb kategória alig drágább már... Szóval passz, 10k-ig én őszintén szólva vennék egy cx 300 II-est és kész. Hatalmas különbségek azért nincsenek közöttük, annyi biztosan nincs amennyi az árban!

[ Szerkesztve ]

(#9660) k. válasza Dave™ (#9617) üzenetére


k.
őstag

Nekem EX500 van, és iszonyatosan bevált. Tökre elégedett vagyok vele, bár tény hogy nem volt 2 fillér. Bár az új EX1000es Sony 136 ezres árához képest még mindig aprópénz:D. A 300at nem próbáltam, viszont érdekes volt, hogy mikor 4-5 hónapja meglett az 500, még nem szólt ilyen jól. Gondolom bejáratódott:D

(#9661) ludsimon válasza Peat;) (#9659) üzenetére


ludsimon
veterán

8,5-ért is van egy megbízható eladónál a HA-n.

Meg egy CX400II teszt.
Szerintem ennyi pénzt még rá lehet áldozni egy fülesre én úgy vagyok vele, úgyhogy szerintem CX400II lesz ha visszaigényeltem a fake után a pénzem.

Köszönöm mindenkinek! :R

undefined

(#9662) ludsimon


ludsimon
veterán

Hoppá, majdnem mellé lőttem. :Y

CX400II-ben nincs sok 'basszus' (mély) ami nekem kéne:
[link]
[link]

Akkor CX300II lesz, mert az az én kívánságomnak megfelelő típus. :)

undefined

(#9663) Dave™ válasza ludsimon (#9656) üzenetére


Dave™
nagyúr

Dehogynem, hamisítják a Sonykat is elég rendesen. Sajnos. Egyébként szerintem adott árkategórián belül jobbak is lehetnek, mint a Sennheiser, de ezt még csak egy Sony után mondom, annak nagyon tetszik a hangja, a következő is Sony lesz, megcsalom a Sennheisert :)

Egyébként a gumi előtti valami a hangszóró, ami jóval nagyobb, mint a Sennheiserekben, és nagyon szép a hangja :) Félig-meddig eltűnik a füledben, igen, bár az XB40-nél is megvan ez.

Hardverapróról én nem mernék fülest venni. Ha tuti eredetit akarsz, hivatalos bolt/forgalmazó. Ha nem hivatalos úton veszel, benne lesz a pakliban, hogy kétes forrású fülest veszel, nem tudom mekkora kedved lesz hozzá még egyszer szívni vele.

[ Szerkesztve ]

(#9664) Peat;) válasza ludsimon (#9662) üzenetére


Peat;)
veterán

Az összes cx-ben van basszus, nagyon meglepődnék ha a cx400 II-esben ne lehetne előhozni, hiszen fizikailag tuti megvan benne az a membrán stb és nem véletlenül drágább. Kiegyensúlyozni nehéz a füleseket. Ha jobb lejátszód van, amiben részletesen tudod állítani a basszust akkor jobban jársz egy cx400 II-essel szerintem. Ha nincs ilyen lejátszó/nem akarsz kockáztatni, akkor ahogy írod, 300-as tökéletes!

(#9665) ludsimon


ludsimon
veterán

Dave™:

Milyen Sonyt használsz ami annyira bejött?
A baj, hogy a XB40EX nincs annyira elérhető árkategóriában mint a CX300 II. :))

A HardverApro-ról is benne van a pakliban a hamisítvány? :Y
Akkor köszönöm, de maradok az ebay-nél, nem fogok senki után futkorászni a pénzem után....
Ha visszakaptam a kamu CX380 után a pénzem szerintem egy ebay-es XB40EX lesz, abból indulok ki, hogy a 13k-s XB-300 eredeti volt, ha mégsem lenne a XB40EX eredeti, akkor ismét visszakérem a pénzem, csak már elég feltűnő lesz. :DDD

Peat;):

CX300II-ről még nem hallottam rossz véleményt, mindenki szerint egy teljesen jó füles az árkategóriájában (nyilván nem 2-3x-os árkategóriásakkal kell összehasonlítani :D).

[ Szerkesztve ]

undefined

(#9666) #91574272


#91574272
törölt tag

Az E52 telefonomhoz szeretnék valami füllhallgatót, max 10k értékben. Miket tudtok ajánlani? A felhasználási terület természetesen a zenehallgatás.

(#9667) Dave™ válasza k. (#9660) üzenetére


Dave™
nagyúr

Állítólag az EX500 és az EX300 lényegében ugyanúgy szól, csak az 500-ashoz nagyobb a körítés. Amazonon alig van diffi az ráuk között. Itthon majdnem kétszeres. Kényelmes egyébként? Nem akar kiesni a füledből? És a legfontosabb: jól szigeteli a külvilági zajokat, tehát hangos környezetben nem kell sokkal nagyobb hangerő? Anno az EX82-nél sajnos a szigetelés nem volt rendesen megoldva.

(#9668) Dave™ válasza ludsimon (#9665) üzenetére


Dave™
nagyúr

A Sony MDR EX82, bár ez már régi. Hivatalos kereskedőtől 9k körül van a CX300II, a Sony EX300 eg 11k körül, nincs nagy difi, az XB40EX is 12k körül elérhető. A Sonyknál egyébként az a varázslat, hogy szemben az átlag talán 7-9mm-es hangszóróátmérő helyett egy 13,5mm-es átmérőjű hangszórót használnak, ami sokkal dinamikusabb hangzást eredményez, majd ezt szűkítik le in-ear méretre a gumiharanggal. Egyből szerelmes lettem a hangjába, pedig a fejhallgatóm is Sennheiser, meg volt CX300-am, jelenleg CX400-am is. Szerintem nagyon tuti megoldás, és eddig mástól nem is láttam. Azért van ott a bumszli.

Persze, méghozzá elég nagy lehetősége van, csak ezt sokan még mindig nem hajlandók elfogadni. Valahonnan ők is veszik, és benne van a pakliban az ebay. Papír nincs róla, eredete sehogyan sem igazolható. A külső önmagában meg semmit sem ér, ahogyan láthattad. Ráadásul a CX300II-nek meg a CX400II-nek valószínűleg jobb hangszórója van, ebayen is alig van negatív értékelés a 15 dolláros verziókhoz, szóval azt jobb minőségben hamisítják. Én a helyedben az ebayes vásárlást is elfelejteném, túl nagy a rizikója a hamisítványnak. Szerintem jobban megéri venni 1 tuti eredetit némileg drágábban két év garanciával, ami tuti jól fog teljesíteni, mint lutrizni.

(#9669) ludsimon válasza Dave™ (#9668) üzenetére


ludsimon
veterán

Azért még nem ment el annyira a kedvem az ebay-től, hogy ne próbáljak még egyet. :)
A Sony-k mondom eddig nem volt probléma, AKG-vel sem (MK240S is onnan volt).
De kizárólag UK-ból jött!

Lehet meg kéne Sony vásárlásnál is céloznom UK-t vagy USA-t. :U

undefined

(#9670) k. válasza Dave™ (#9667) üzenetére


k.
őstag

Tehát:
Nekem az angliai Amazonról van 17k volt. Teljes mértékben elégedett vagyok vele, sosem szoktam hangosan hallgatni, és a zajokat elég jól kiszűri. Szerintem jobban mint az elődje-mármint nálam- az EX85. A fülemből totál nem akar kiesni, stabilan elvan.
A bőrtokkját nem használom-mert nekem nagy- de az tényleg baromi minőségi cucc lett:D

(#9671) Dave™ válasza k. (#9670) üzenetére


Dave™
nagyúr

Néztem én is az angol amazonon, csak nem tudtam, hogy ide is szállítanak, régen talán nem így volt. Viszont már több helyen is olvastam, hogy alig van különbség az EX300 és az 500 között, nem tudom megéri-e azt a plusz 5-6 ezret. Buszon/metrón is rendesen kiszűri a zajokat, vagy ott nem próbáltad? Csak mert erősen nyitott kialakításúnak tűnik kép alapján (a hangszórónál beszökik a zaj, onnan meg egyenesen megy a szűkítőbe, legalábbis az EX82-nél így volt, az meg dettó olyan, mint a 85).

(#9672) k. válasza Dave™ (#9671) üzenetére


k.
őstag

Én elégedett vagyok a zajszűréssel, bár szeretem valamennyire a külvilágot hallani. Az hogy ott elvileg be tud a zaj szökni, az nekem azért érdekes, mert ahogy mondtam, én kifejezetten jobbnak érzem e szempontból az EX85nél.

(#9673) Dave™ válasza k. (#9672) üzenetére


Dave™
nagyúr

csak látszólag tűnik úgy, de azóta olvasgatva mások is azt írják, hogy sokkal jobb, mint a 85/90-nél. Meg azt is írják, hogy más kialakítása van némileg mint a 300-nak, és érezhetően jobb is annál. Jó vételnek tűnik ~30 fontért.

(#9688) #91574272 válasza #91574272 (#9666) üzenetére


#91574272
törölt tag

Azt elfelejtettem leírni, hogy igazából minden féle zenéhez használnám és "agybadugós" kialakításút szeretnék. Lényeg, hogy szépen tisztán szóljon, már amennyire ez lehetséges ilyen keret mellett. (Egy Sennheiser MX 160-t váltana amivel teljesen meg voltam elégedve.)
Hogy ne kelljen visszakeresni: 10k-15 környékéig (ha kicsit több még nem baj, minden a minőség függvénye), és telefonnal lenne használva. (bár nem lenne baj, ha a gépre dugva is használható lenne olykor-olykor zenehellgatásra filmezésre.)

A segítséget előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#9689) Dave™ válasza #91574272 (#9688) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az én tippem a Sony MDR EX300. Kicsit több az EX500-as, de azt érdemes az amazonról rendelni, ott "akciós" (40 GBP).

[ Módosította: #65675776 ]

(#9698) SMITHVADŐR válasza ludsimon (#9662) üzenetére


SMITHVADŐR
tag

Hát akkor az én sennheiseremet biztos bassusra hamísították. Természetesebb mint a cx 300II, ezt elhiszem, de ezt nem lehet kevés basszusnak nevezni. egy hd 202 es messze van tőle basszusban. Én nem tudom, mi lehet a baja annak a cx400 II esnek, de szerintem az valami egyedi eset lehetett. Vagy esetleg akkor lehet kevés a bassusa, ha halláskárosodása van az embernek. Természetesen ez csak saját vélemény volt, de a viszonyítási alapom, egy hd 202 es fejhallgató, amit basszus orientáltnak neveznek. Tudom, nem ezzel kellen összehasonlítani, de aki ettől több baszust akar, az tényleg csak a tucs-tucs ra fogja használni a fülesét. Szerintem.

(#9699) #65675776


#65675776
törölt tag

A továbbiakban maradjatok a topic valódi témája mellett!

(#9700) Krisztian101 válasza #91574272 (#9688) üzenetére


Krisztian101
tag

Én Sennheiser MX 160, MX 360-után váltottam CX 300-ra. Tökéletesen meng vagyok vele elégedve é 8k-ért vettem az Extreeme Digitalban (2év gari+Audiopartnek matrica a csomagoláson). Én inkább tuc-tuc zenét hallgatok és van benne basszus rendesen. Amire figyelni kell, hogy jó méretű gumit használj és jól rakd bele a füledbe (ez másra is igaz, csak nem a füledbe teszed :DD )...mondjuk, ha több pénzt is rászánnál, akkor én biztos kipróbálnám a CX 400 II-t. Szerintem ez olyan mint az MX160 Vs MX 360...a 360-nak azért szebb a hangja. CX300 Vs CX400 közül biztos vagyok benne, hogy a 400 szebb a hangja, de nekem még nem volt 40-am, hiszen a 300-as as első in ear füllhalgatóm.
Kérdés MX160-al mi a helyzet? Nekem megszakadt a kábele és a bal hangszórója csúnyán recseg...viszont szeretnék összetenni két rosszból (ha a tiéd is rossz) 1 jót ha gondolod tábla csokiért átveszem tőled...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.