Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9501) Cheesy


Cheesy
őstag

Sziasztok
Kb. 100 hszt olvastam vissza, de csak 1 hasonló kérdéssel találkoztam, az viszont eltér az enyémtől 1-2 dologban, ezért írok :)

A helyzet a következő. Van nékem egy Sony mp3 lejátszóm aminek 3 év után tönkrement a fülese (eltörött a kábel). Sportoláshoz (kerékpár) használom. Pár napja jóanyám vett nekem egy EZT, ami a nyakbaakasztós kialakítása miatt nem jött be.
Ma pedig jól felhúztam magam a Media Markt-ban, hogy kb fél óráig nézegettem a fülhallgatókat, majd kb még 20 percig próbáltuk kitalálni az eladóval, hogy melyiknek milyen a kialakítása, egy AKG 311-est ki is bontottunk, de nem az volt mint amit keresek.
Szerintem elég egyszerű kívánságaim vannak, a legegyszerűbb, "klasszikus" kialakítást keresem:
- 1,20m hosszú kábel
- asszimetrikus kábel
- fülbeakasztós (nem füldugó kell nekem)
- egyenes legyen a jack csatlakozó nyaka (majdnem mindnek 90 fokban törik)
- max. 3000 HUF (+- pár száz HUF)

Egyszerűen nem találtunk megfelelőt a kb. 25 féle füles közül, ami teljesíti ezeket a követelményeket.
Nem hiszem, hogy valami hűde extra a kívánságom, egy egyszerű füles kell, mert ha mondjuk évente-kétévente cserélni kell, ez nem ár érte.

Ezért fordulok hozzátok.
Válaszotokat előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

www.vakbelmutet.hu

(#9502) krisztianAMG


krisztianAMG
senior tag

Kedves Kollégák !

A szokásos kérdéssel fordulnék hozzátok :) Füljlhalgattót szeretnék venni,és szeretném kikérni a véleményeteket,h milyet lenne érdemes. Már egy ideje nézkedem őket,leginkább a Pioneer SE-CL21M-J-K-val szemezek.Az "álom" egy Pioneer SE-CLX50-JK,de annyi pénzt már sajnálok egy fülesért.

Várom a véleményeket/tanácsokat :) A gyártók közül a Pioneeral,Sennheiserel és az AKG-val szimpatizálok.

Előre is köszönöm ! :R

(#9503) Ákos97 válasza Cheesy (#9501) üzenetére


Ákos97
aktív tag

Cheesy: 3000 hufért nem fogsz találni rendes fülest...Hogyha sima kell(nem fülbedugós) akkor szerintem még szánj rá + 2000 ft-ot és ott van az akg k315(kress rá gugliban)

(#9504) Dave™ válasza krisztianAMG (#9502) üzenetére


Dave™
nagyúr

Miért pont Pioneer? Én is nagyon szeretem a márkát, bár fülessel még nem volt tapasztalatom. Kíváncsi vagyok a drágábbik hogyan szuperál pl. egy Sennheiser CX400-al szemben.

(#9505) Krisztian101 válasza Cheesy (#9501) üzenetére


Krisztian101
tag

Áhám, én is azt hittem, hogy.... és nekem csak annyi volt a "kívánságom, hogy asszimetrikus legyen. Most azért örülök annak, nem vagyok egyedül a problémámmal!, Tudnék sztorizgatni az elmúlt egy hónapos keresgélési kudarcomból! Mot annyi sikerült, hogy vettem egy régi model Sennheiser MX400-at egy eldugott Pioneer márkaüzletben.
Paraméterei:
- 70cm hosszú kábel
- asszimetrikus kábel
- fülbeakasztós (nem agybadugós)
- egyenes csatlakozó nyaku
- kicsit merevebb a zsinórja mint a maiaknak
-Cseresznyére van hosszabítóm előző fülhallgatókészletemből. Szép a hangja, hozza a tőle elvártat, de egy kicsit kevés a mély benne.
Ha érdekel itt egy link, hátha sikerrel jársz:
http://www.audiopartner.hu/
Mondjuk lehet megválnék a fentebb leírttól, mert kéne nekem több mély, de még én is tovább keresek, amíg meg nem találom a "szent Grált"
Tanács: ha nem akarsz időt veszteni akkor hagyd a Saturnt és társait, én már végigjártam. Keress szaküzletet.

(#9506) Krisztian101 válasza Dave™ (#9504) üzenetére


Krisztian101
tag

Külhoni weblap véleményben lehúzták a Pioneer fülhallgatót...

(#9507) krisztianAMG válasza Dave™ (#9504) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Nem tudom :D Simán ez a márka szimpatikus és mert eddig csak jó tapasztalataim vannak vele. Az SE-CL21M-et volt alkalmam kipróbálni,és meglhetősen tisztán,és jól szólt. A drágábbikat én már nem tudnám kihasználni megfelelő táp hiányában(nekem csak telefonhoz kell,utcai használathoz,itthonra meg utazáshoz majd jön egy komolyabb fejhalgató).

Ezzel a CX400-sal vannak tapasztalataid is ?

(#9508) Dave™ válasza krisztianAMG (#9507) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nekem egy CX300-am meg egy CX400-asom van, plusz egy Sony EX82. A CX400 már kifutott modell, csak árban ilyesmi volt az is, azért hasonlítottam hozzá.

Egyébként a Sony MDR-EX82 szerintem marha jó, és viszonylag olcsó is, egy picit jobban szeretem, mint a CX400-at (csak minőségre a Sennheiser jobb, a Sonym egy megtört kábelű darab volt, nem szólt a bal oldal, javítottam, most remek). A Sony-nak több a mélye, teltebb a hangzása, a Sennheiserben több a közép és a magas, de oda szerintem kell egy minimális mély kiemelés. Összesítve viszont jobbnak tartom a Sony-t, csak ezt szereztem utoljára.

[ Szerkesztve ]

(#9509) Dave™ válasza Dave™ (#9508) üzenetére


Dave™
nagyúr

Természetesen az MDR-EX082-t is hamisítják :W

Komolyan mondom, már lassan nem lesz olyan márka és modell, ami megúszná.

(#9510) Krisztian101 válasza Ákos97 (#9503) üzenetére


Krisztian101
tag

Ez: akg k315 asszimetrikus kábelezésű?

(#9511) Dave™ válasza krisztianAMG (#9507) üzenetére


Dave™
nagyúr

Helyesbítenem kell: szerintem érezhetően jobb a Sony :) Ez bele is férne az olcsóbb Pioneer árába, csak az a gond, hogy már nem gyártják, csak Kínában a hamisítványokat, és szinte lehetetlen eredetit találni, max. használtan. Bár anno több Sony mp3 lejátszóhoz is ezt adták, szóval lehet van akinek a fiókban hever. Jó tanácsom, hogy ha olyat akarsz venni, amit erősen hamisítanak (ebayen ellenőrizhető), akkor lehetőleg legyen róla valami papír (számla vagy garancialevél). Én ezek hiányában biztos nem mernék fülhallgatót venni, pedig találtam itt a fórumon eladó EX082-t, írtam is az eladónak papír ügyében, kíváncsi leszek a válaszra. (azért akarnám cserélni, mert kicsit leharcolt külsőre).

(#9512) krisztianAMG válasza Dave™ (#9508) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Designben a 300-as jobban tetszik :K A design a másik ok amiért anyira bejönnek a Pioneerok (jóó tudom h itt ez a legkevésbé fontos,de azért olyat szeretnék ami tetszik külsőleg is :B ) Köszi a tapasztalataidat ! :R Ha még lenne majd más is szivesen fogadok bármilyen infót !

Csakis hivatalosan akarom beszerezni ! A hamisításra nagyon figyelek mindíg ;)

[ Szerkesztve ]

(#9513) krisztianAMG válasza Krisztian101 (#9510) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Ez az asszimetrikus kábelezés a nyakonátrakós változatot takarja ? Bocsi a tudatlanságomért :B

(#9514) Dave™ válasza krisztianAMG (#9513) üzenetére


Dave™
nagyúr

Igen, azt. Szerintem is jobb az a változat, bár tény, hogy a szimmetrikusnak is van előnye.

(#9515) krisztianAMG válasza Dave™ (#9514) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

A szimetrikusnak nálam csak a sima(nem agybadugaszolós)változatoknál van előnye...annál szvsz tényleg praktikusabb/kényelmesebb.

(#9516) Dave™


Dave™
nagyúr

Csak most tűnt fel, hogy az MDR-EX082 gyakorlatilag egy normál méretű, akasztós füles rendes méretű hangszóróval, csak leszűkítve in-ear méretre. Azért van ekkora tere. Gondolom sokaknak egyértelmű volt, én csak most vettem észre :DDD

(#9517) Cheesy válasza Krisztian101 (#9505) üzenetére


Cheesy
őstag

Akkor örülök, hogy részben nem vagyok egyedül a kívánságaimmal :)
Nálam lényeges lenne a 1,20m hosszú kábel, mert a pólóm alatt vezetem a kábelt a zsebemben vagy a háti tatyó oldalzsebében lévő mp3-ig, a póló nyakánál egy headsetcsíptetővel rögzítem, hogy ne legyen az, hogy kis mozgás után már kitépi a fülemből, főleg ha mozgatom a fejem, mert súrlódik a póló és a bőröm között.
Namost ez majd' 3 évig működött a lejátszóhoz kapott fülessel. De őszintén szólva fel sem merült bennem, hogy ennyire nehéz találni egy 1,20m hosszú aszimmetrikus, klasszikus kialakítású fülhallgatót.
Itt guglizok már reggel óta és egyszerűen nincs. Vagy a kábel rövid, vagy pedig 90%-ban ezek az agybadugós "earbud" kialakításű gyöszök jönnek találatnak, pedig már rég nem magyarul keresem.

www.vakbelmutet.hu

(#9518) Cheesy


Cheesy
őstag

Affene, lejárt a szerkesztési idő.
Találtam egy igen részletes 3 részből álló írást, amely kiterjed a fülhallgató fajták leírására is.

www.vakbelmutet.hu

(#9519) Uzi74 válasza Ákos97 (#9500) üzenetére


Uzi74
senior tag

Én is a cx 550 felé húzok leginkább.... Azt furcsállom, hogy alig találni tesztet róla. Még az elgondolkodtató, hogy az IE6 már "annyival" nem drágább, mint a CX 550, csak arról eleg megosztó teszteket olvasta, valahol a hangot, valahol meg a kényelmetlen viselést húzták le. (az IE szériához fel kell rakni a "kampót" vagy anélkül is bentmarad?)

(#9520) Dave™


Dave™
nagyúr

Van valakinek tapasztalata Sony EX82 vagy EX85 után EX75-tel vagy EX300/500-al?

(#9521) Uzi74


Uzi74
senior tag

Otthon találtam egy CX300-asnak kinéző fülhallgatót 2,5mm-es jackkel, de nincs ráírva a pontos típus (csak a sennheiser logo). Nézett ki hasolóan más típus is a CX sorozatból? (kb 2 éves lehet, Saturnból) Belehallgattam, de nem volt az a túlhagsúlyozott basszus jelen, amiről mindenki ír, lehet valami más modell?

(#9522) bostyai


bostyai
csendes tag

Sziasztok!
Egy fülhallgatót szeretnék venni 6-7e forintért. Fontos lenne, hogy legyen basszus is és ne agybadugós kivitelű legyen.
Sennheiser MX 760-ról van valakinek tapasztalata?
A válaszotokat előre is köszönöm!

(#9523) Dave™ válasza bostyai (#9522) üzenetére


Dave™
nagyúr

Fontos lenne, hogy legyen basszus is és ne agybadugós kivitelű legyen

Pedig basszusa igazán az "agybadugósaknak" van. A simák meg sem közelítik azt a szintet.

(#9524) Krisztian101 válasza Dave™ (#9523) üzenetére


Krisztian101
tag

Ezt most elhittem! Főleg ha tapasztalatból beszélsz. Ezen felbuzdúlva tudna nekem valaki ajánlani Sennheiser agybadugós füllhalgatót? Vagy asszimetrikus kábelezésű vagy nyakbaakaszthatós legyen.
Előre is köszi!

(#9525) JustSimple


JustSimple
tag

Üdvözletem tisztelt kollégák!

Tartós in ear fülhallgatót keresek és sikerült is kiszemelnem néhány áldozatot.
Az árkategória ugyan változó (6 - 13 E Ft), és nem szeretném feltétlenül a legdrágábbat venni, csak ha jobban megéri, de mindenképpen szeretném megtalálni a számomra legmegfelelőbb fülest, éppen ezért szeretném a segítségeteket ( nagyon ) kérni!

Aki tud bármilyen infót, tapasztalatot, az kérem ossza meg velem ( velünk ). Direkt adatokat is adok, hátha segít!

Ami nekem fontos :

- Filmnézésre ( térhangzást azt jól adja vissza )
- Rock / D&B / Trance

Denon AH-C252 - Legolcsóbban : 6400 Ft
- hangnyomás: 100 dB
- átviteli tartomány: 20 Hz - 23.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm
- csatlakozók: 3,5 mm aranyozott jack

Sennheiser CX300-II Precision Black - Legolcsóbban : 9200 Ft
- hangnyomás: 113 dB
- átviteli tartomány: 19 Hz - 21.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm

Sennheiser CX400-II Precision Black - Legolcsóbban : 12300 Ft
- hangnyomás: 113 dB
- átviteli tartomány: 19 Hz - 21.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm

Denon AH-C351 - Legolcsóbban : 13290 Ft
- hangnyomás: 110 dB
- átviteli tartomány: 20 Hz - 21.000 Hz
- névleges impedancia: 17 Ohm
- kábelhossz: 0,5 m
- csatlakozók: 3,5 mm aranyozott jack

Előre is köszönöm a segítséget, tényleg nagyon fontos, mert helyes döntést szeretnék hozni!

Justy

[ Szerkesztve ]

TÖRÖLT ACCOUNT

(#9526) Ákos97


Ákos97
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Ma érkezett meg az audiopartnertől vásárolt sennheiser cx 550 fülhallgatóm.
Szeretnék egy kis beszámolót tartani... :D
Már a doboz minőségén is látszik a sennheiser kiválósága. A dobozban sok igényes műanyagborítás van, hogy meg ne sérüljön a füles. Sok kiegészító található benne, többek közt +2 "sima" gumi(nagy és kicsi méret, a közepes a fülesen van) és 3 méretű duplaharangos gumi. Nekem a fülembe a sima kicsi illeszkedik a legjobban. Egy csiptető is van benne, egy 80 centis (a fülesnek alapból 60cm-es a kábele) hosszabbító kábel, és egy mágneses :Y tok. A füles minősége tapintásra kiváló. Fém betétekkel, műanyagból van.
De egy fülesnek mi más lenne a lényeg, mint a hangminősége.
Márpedig ez a fülhallgató úgy szól, hogy az valami elképesztő! :Y
Erős,de mégis lágy mélyek, jól kivehető közepek, és tiszta, de mégsem bántó magasak.
Tényleg igaz amivel reklámozzák: Kiegyensúlyozott hangzás. :K
Két szóval: ki**szott részletgazdag...
Szóval aki ebben az árkategóriában szeretne venni fülhallgatót, annak mindenképpen ezt ajánlom!

(#9527) patex1983


patex1983
őstag

Egy kis tapasztalat:
Mivel sok jót olvastam/hallottam a Sennheiser füleseiről, gondoltam beruházok rá.
Nos első körben asszonynak vettem egy MX271-et. Neki igazából mindegy, csak tudjon rádiót meg mp3-at hallgatni a telefonjáról (Nokia C3-00).
Ez egy elmegy kategória, semmi kiemelkedő nincs a hangjában, a dizájn viszont nekem tetszik. Szól.
Na ezután mondom, meglepem magam egy jobb Sennheiserrel: MX471.
Jókat lehet róla olvasni...Háááááááát...hangzásra kb, ugyanaz, mint az MX271, kicsit talán szebbek a magasai, mély az a béke segge alatt sincs, főleg ha zajos környezetben használod (belvárosi utcák, tömegközlekedés stb...) és mivel nekem pont ilyenkorra kellett volna egy jó füles, így tovább keresgéltem. Ja és az ára majdnem duplája volt az MX271-nek. Nem ért annyit.
Adtam még egy esélyt és fájó szívvel, de kicsengettem közel 8ezer Ft-ot egy CX300-ért. Na ez már igen :C Ezzel kellett volna kezdenem :) Eleinte ódzkodtam az in-ear fülesektől, de végső elhatározásomban csak megvettem és nem bántam meg. Az utcai zajokat teljesen kiszűri, van mély, magasak szépek. Viselni is kényelmes, nem nyom. Most már csak abban bízom, hogy időtálló lesz :)
Tudom, hogy nem egy kategória egy in-ear és egy hagyományos füles, ettől függetlenül én többet vártam a két első alanytól.
Remélem hasznos lesz azoknak, akik vásárlás előtt állnak.

X

(#9528) Dave™ válasza Krisztian101 (#9524) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem nehéz elhinni, hiszen gyakorlatilag egy zárt teret képez a füleddel, szinte minden zajt kívül tartva. Attól függ mekkora a keret rá. Fórumokon, vaterán meg aprókon általában féláron lehet venni őket, szerintem ezek mind hamisak, van aki szerint van köztük eredeti is, boltban a kifutó modellek csíphetőek el akcióban. Slágertermék pl. a CX400 II, de rengeteg féle van, elég különböző árakon. Nem csak a Sennheiserek jók, ezek zöme az alsó-közép kategóriában domborít, de középen azért akadnak jobbak is, persze az már drágább szegmens (~30). Szerintem érdemes még bevenni a Sony-kat is, nekem nagyon pozitív csalódás volt, árban még valamivel kedvezőbb is, csak a kábele nem a legjobb.

Azt viszont ne feledd, hogy gyakorlatilag mindent hamisítanak, így ha biztosan eredetit szeretnél, akkor boltból, számlával garanciával.

(#9529) Dave™ válasza JustSimple (#9525) üzenetére


Dave™
nagyúr

A térhangzás visszaadása a Sennheisereknél nem lesz a legjobb, mert nincs túl nagy terük. Nagyon szépen és tisztán szólnak, csak viszonylag kis térrel, ez nem csak filmeknél, de (hangszeres) zenénél is erősen észrevehető. Rock-ra éppen ezért szerintem van jobb választás is (mondom ezt úgy, hogy nem hallgatok rockot). Trance-re meg D&B-re jók lesznek. A Denonokat nem ismerem.

(#9530) Krisztian101 válasza Dave™ (#9529) üzenetére


Krisztian101
tag

Igen Sennheiser lenne az igazi, ma is azzal nyomom, csak nem agybadugós így zavar, hogy mindíg csúszkál a madzagja ami hatásával "kiszedi" a fülemből. Kérdés: agybadugós jobban bennmarad a fűlben?
-Igazából 4-5e-a nagyon max. mert évente kell cserélnem a kábeltörések miatt, sőt eddig MX160-am volt 2e-ért, amit nem sajnáltam kidobni.

(#9531) Dave™ válasza Krisztian101 (#9530) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az in-ear Sennheiserek elég jól tartanak, ha pont megfelelő méretű szilikonnal használod. Az asszimetrikusnak sokkal jobb a tartása értelemszerűen. Nem tudom mit és hogyan csinálsz velük, az én CX300-am minimum 3 éves, de semmi baja (ha valakit érdekel, eladó :D ). Az erdetei Sennheiserek nagyon minőségiek, ha rendesen meg vannak tisztogatva semmi gond nem lehet velük, a kábelük kifejezetten jó (a Sonynak pl. a kábel a leggyengébb pontja). Ha nem eredeti, az persze más tészta. Szóval évente tuti nem kellene cserélned. Ha szuperolcsósított változatot veszel 4-5-ért, azt jó eséllyel viszont igen. Én a CX400-amat kifutó modellként 8-ért vettem anno, az pl. akkor jó vétel volt. Mindig lehet kifogni boltokban is jó vételeket, nyitott szemmel kell járni. Még annyit, hogy nem tokban hordom, nem egyszer volt már a zsebembe is begyűrve, szóval elég masszív cucc, nem kell félteni túlzottan, hogy megtörik.

(#9532) Krisztian101 válasza Dave™ (#9531) üzenetére


Krisztian101
tag

Üzletben vettem az MX160-amat és megtört a jackdugónál, én az övem alatti kicsi farmerzsebben hordom, de sokat van kitéve hajlásnak, mert naponta vagy 5órát sétálok, ülök, állok, guggolok vele. Maga a Sennheisser hangja meggyőzött már korábban (1éve). Addig Sonyaim voltak, de a Sennheiser nálam lenyomta azt. Még a Denont hallgatnám meg. Egyébként, kűldj egy privit a CX300-ról (adatok és ár), hátha...igaz mondjuk nekem a bolti a legjobb, mert számlát el tudom számoltatni évente 1-2t, de ha nagyon occsó akor még bármi megtörténhet.

(#9533) Dave™ válasza Krisztian101 (#9532) üzenetére


Dave™
nagyúr

Az MX-ek azért jóval olcsóbbak, főleg a 160-as. Szerintem a CX-ek nagyon minőségi darabok, soha semmi gondom nem volt velük, és nem is nagyon olvastam megtört kábelről. Azt azért tudd, hogy teljesen más dimenzió egy in-ear meg a sima, szóval ha egy MX160 hangja meggyőzött, nem tudom mit szólsz majd egy CX.hez :D Megy privi.

(#9534) Cheesy


Cheesy
őstag

Elég ostoba kérdés, de mivel még soha nem volt a fülemben "agybadugós - earbud" ezért nincs vele tapasztalatom. Ha berakom a fülembe nem "dugul be"? Pl. ha az ujját dugja az ember a fülébe az sem kellemes, mert nem "lélegzik" a füljárat... :F

www.vakbelmutet.hu

(#9535) Dave™ válasza Cheesy (#9534) üzenetére


Dave™
nagyúr

Legelsőre kicsit fura, de semmiképpen sem kellemetlen. Vákuum nem keletkezik, ha arra gondolsz, legalábbis én nem tapasztaltam soha. Nem fog 100%-osan légmentesen zárni, tehát "szellőzik" mellette a füled. Főleg, ha valami ritmusosabb zenét hallgatsz sok méllyel :D

Viccet félretéve nincs semmilyen kellemetlen hatása, bár már egyszer találkoztam egy olyan emberrel, aki bebeszélte magának, hogy őt zavarja a fülében és ő ezért csak simát hajlandó használni. Mondjuk szerinte egy ipod jobban szólt bármi másnál, szóval nem volt mérvadó a véleménye :D

(#9536) themebuilder válasza JustSimple (#9525) üzenetére


themebuilder
senior tag

Ha Trance, Drumm 'N' Bass zenékről van szó akkor egyértelműen a Sennheiser CX300-II Precision - Precise Bass ajánlott.

Egyébként ezek el vannak írva, helyesen:

Sennheiser CX300-II Precision Black - Legolcsóbban : 9200 Ft
- hangnyomás: 113 dB
- átviteli tartomány: 17 Hz - 21.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm

Sennheiser CX400-II Precision Black - Legolcsóbban : 12300 Ft
- hangnyomás: 114 dB
- átviteli tartomány: 17 Hz - 22.000 Hz
- névleges impedancia: 16 Ohm

Ákos97 http://logout.hu-ra nem írsz esetleg egy cikket a Sennheiser CX 550 Style II-ről, biztosan sokan örülnének neki?

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#9537) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Egy Alcatel OT-800-hoz keresek fülest.
A headset-et már átalakítottam, hogy szétszedhetős legyen, és 3,5-es csati legyen rajta.
Az a fő gnd a telóval, hogy iszonyú halk, tehát kizárólag nagy érzékenységú agybadugós jön szóba.
A V-Moda Bass Fréq-ről olvastam, hogy 120dB az érzékenysége, de ilyet nem találok a bolti ár alatt.
Rock, és akusztikus zenét hallgatok főleg, de más stílus is előfordul. A telefonon van EQ, ami egész sok variációt tezs lehetővé, bár így sem egy csúcs hifi, ezért nem akarok sokat költeni rá.
A felső határ 5000Ft - persze nem arra gondolok, hogy az új bolti ára legyen ennyi...
Létezik ilyen? Esetleg tudtok eladód?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#9538) Dave™ válasza Bici (#9537) üzenetére


Dave™
nagyúr

Vegyél hozzá fülhallgató erősítőt (2-3 ezer Ft-ért már van), és meg van oldva a problémád.

(#9539) Krisztian101 válasza Dave™ (#9535) üzenetére


Krisztian101
tag

Néztem ilyet is szerinted(ek)? AKG K321

(#9540) Dave™ válasza Krisztian101 (#9539) üzenetére


Dave™
nagyúr

Passzolom, nekem AKG-ból csak fejhallgatóm van.

(#9541) riam válasza Krisztian101 (#9539) üzenetére


riam
tag

Elég rosszakat olvastam erről a típusról (k321) - nem túl tartós, ill. nincs is valami jó hangja..

(#9542) Uzi74 válasza Ákos97 (#9526) üzenetére


Uzi74
senior tag

Én is köszönöm a beszámolót, az én CX 550 rendelésen is úton lesz hamarosan remélhetőleg..
IE széria vásárlására még nem készültem fel lélekben :)
Kíváncsi leszek a lejátszóim mennyirte hajtják majd ki
off
Jabra BT3030 és Samsung Spica mellé lehet be kellene majd szereznem egy jobb gépet (sansa clip+?)
on

(#9543) Bici válasza Dave™ (#9538) üzenetére


Bici
félisten

Ja, de ezt nem szeretném cipelni.
Azért köszi! :)

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#9544) Dave™ válasza Bici (#9543) üzenetére


Dave™
nagyúr

Telefont is cserélhetsz. Lehet még mindig olcsóbb lenne, mint egy normális, nagy érzékenységű füles. Én 5 körül ilyet még nem láttam.

(#9545) Zinho


Zinho
aktív tag

Helló; régen jártam errefelé, de gondoltam kicsit frissítem a Soundmagic PL-50 fülessel kapcsolatos tapasztalataimat. Nem nagyon volt jó hozzá egyik gumiharang sem (pontosabban a fülemhez), a szilikonok meg baromi kényelmetlenek voltak, plusz mintha hangzásra sem lettek volna szuperek (de az is lehet, hogy ezt csak beképzeltem mert utáltam őket).
Na de beszereztem Sony Hybrid gumiharangokat, és ezzel már tökéletesen boldog vagyok. Kényelmesek, jól szigetel, plusz rohadt jó lett a PL-50 hangja. Kicsit keveselltem a mélyeket, de ezzel sokkal jobb, ahogy elnéztem kicsit beljebb kerül így maga a fülhallgató is, gondolom ezért javult a basszus.
Még valami: Sennheiserhez nekem a legkisebb harang kellett, az tökéletesen passzolt a fülembe, viszont ebből a Sonyból a második legnagyobbra van szükségem, azaz alatta még maradt két kisebb pár... úgyhogy végül szerencse, hogy 4 pár van egy csomagban, mert harmadikra találtam csak el a helyes méretet.

(#9546) Dave™ válasza Dave™ (#9544) üzenetére


Dave™
nagyúr

pl. SE W880, kellően hangos és elég jól szól, látatlanban jobban, mint az alcatel. Ha eladod azt és innen az apróról veszel, talán meg is úszhatod 5-ből. Tudom, hogy nem ez volt az eredeti kérdés, de nekem így racionálisabb, a nagy érzékenységű fülesek általában minőségibb darabok, nem biztos, hogy jó párosítás hozzájuk egy halk alcatel.

(#9547) Krisztian101 válasza riam (#9541) üzenetére


Krisztian101
tag

Köszi akkor maradok a Sennheisernél.

(#9548) Bici válasza Dave™ (#9544) üzenetére


Bici
félisten

Neeem, nem cserélem le a telót. :N
Túlságosan is szeretem bár nem egy észlény... :DDD
Inkább renedlek V-Moda-t.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#9549) enzo89


enzo89
csendes tag

Nekem van valahol egy EX82-esem. Anno még a lejátszómhoz adták aztán nekem is megtört a kábel a dugónál...sajnos én nem tudtam javítani, de amúgy jó állapotban van. :D Hogy javítottad meg?

(#9550) Dave™ válasza enzo89 (#9549) üzenetére


Dave™
nagyúr

Elvágtam a kábelt (valamivel az elágazás után tört meg), de nem akartam, hogy nagyon gányolós legyen, ezért félbevágtam a műanyag elágazást, itt vannak a csatlakozások, és újra megforrasztottam az egészet. Egyelőre még nem fér maradéktalanul be a kis műanyaghengerbe a javított csatlakozás, de majd még agyalok rajta. Ha sikerül, visszaragasztom a hengert és észre sem lehet venni, hogy javítva volt. Mindenesetre türelem kell hozzá, ugyanis a kábelek be vannak vonva festékkel (szigetelés), ezt a forrasztáshoz le kell kapargatni, elég idegtépő dolog. Sajnos időközben alkalmam volt forgalomban is kipróbálni, és ott nem szigetel kellő mértékben, szóval csak csendes környezetben van szép hangja. Ott viszont nekem nagyon tetszik. Lehet leszigetelem a fülhallgatót, és akkor elég jól fog zárni, most sajnos a kis lyukakon elég rendesen beszökik a zaj.

Ha neked a dugónál tört meg, akkor könnyebb lesz javítani, csak látszódni fog a nyoma.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.