Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9465) Dave™ válasza dudika10 (#9464) üzenetére


Dave™
nagyúr

semmit, leírtam mindent fent, értelmezd, befejeztem az offot

Közérdekű közlemény:

Sokan vannak, akik a fórumon vásárol(ná)nak Sennheiser fülhallgatókat, mert fél, akár harmadáron van, mint boltban. Még mielőtt belelendültök, érdemes pár dolgot megfontolni: a Sennheiser szerint semmiféle szállítmány nem érkezik tőlük Kínából, viszont az ebay tele van 10-15 dolláros fülhallgatókkal, eredetiként reklámozva, természetesen Kínából. Vannak feltűnően olcsó példányok Európából meg Amerikából is, jellemzően 20-30-40 dollár körül, a forrása eredetileg annak is bármi lehetett. A Sennheiser állásfoglalása alapján külsőre gyakorlatilag teljesen megtévesztő lehet a dolog, a hamisítványok rengeteget fejlődtek az elmúlt időkben. A Sennheiser tanácsa mindenképpen az, hogy hivatalos forgalmazótól vegyétek a fülest.

Miért fontos ez?

A Sennheiser nevével nagyon durván visszaélnek, és hatalmasat kaszálnak rajta Kínában, viszont még ennél is nagyobbat a világ minden táján, ahol az olcsó hamisítványokat adják el eredetiként. Ezekre nem lesz gyári garancia, ha beviszed a Sennheiser szervizbe ki fog derülni, hogy hamisítvány és elhajtanak a lecsóba. Minőségre nem ugyanaz az utánzat, hangminőségre lehet, hogy közelíti (OEM partnerek gyártják a fülesek hangszóróját, bármi lehet), de a minősége nem lesz olyan. A 2 év garancia meg felejtős.

Miért érdemes résen lenni?

Nagyon sokan foglalkoznak új, dobozos Sennheiser fülesek viszonteladásával, tehát van benne pénz. Amikor egy bolti CX400 II 13-14.000 Ft, akkor gyanúsnak kell lennie egy aprós 6000-esnek. Főleg, hogy ha elfogy, akkor 2-3 hét beszerezni. Honnan érkezik ilyen sokáig, mi van ennyire messze?

Legalább ezt a gondolatsort fussátok végig: a Sennheiser hivatalosan csak a hivatalos forgalmazóknak ad el. Magánszemélyeknek közvetlenül nem. A forgalmazók kereskedőknek adnak el, magánszemélyeknek nem. A füleseken a haszon nem pár száz Ft lesz, mert annyiért nem érné meg foglalkozni vele. Az biztos, hogy nem itthonról veszik, tehát a fajlagos szállítási költség elég magas, kivéve ha ingyen van bizonyos ajánlatoknál. Ha 6-6500 Ft-ért árulják, szerintetek mennyiért vehetik? És milyen forrás az, ahol ennyire olcsó, és ennyien ennyire könnyen hozzáférnek? És most érdemes vetni egy pillantást az apróra, hányan foglalkoznak ezzel, hogy mennyire hasonlítanak az árak, hogy ha elfogy, mennyit kell várni az új szállítmányra, hogy semmi papír nem igazolja az eredetét és így tovább. Nem konkrét vád, csak figyelemfelhívás. Az ellenkezőjét ha bárki tudja érdemben bizonyítani, akkor tuti hatalmas reklámértéke lenne, én is vennék tőle. Csak annyiban szokott kimerülni ez a dolog, hogy nézd, nincs a fake képek között. Hát ez önmagában karcsú, elég sokat fejlődtek a kínaiak ezen a téren.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.