Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8801) outsiders


outsiders
aktív tag

Már csak néhány típus maradt, amikkel szemezek, és nem tudok igazán dönteni, melyik felelne meg számomra a leginkább ezért kérném a segítségeteket. Koss KE29, Denon AH-C252 , Senn cx300ii és cx400ii és a Yamaha EPH-30. Fontos szempont lenne nálam a tartósság mivel elég sokat nyúzom a füleseimet, emellett a megfelelő hangminőség is számít, főként alternatív rockot, metalt és néha kis Chemical Bortherst, Prodigyt hallgatok.
Melyik felelne meg számomra a leginkább ezek közül, vagy van valami más jó alternatívátok?

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#8802) devast válasza schawo (#8795) üzenetére


devast
addikt

Meh... Annyiért már vehettél volna Eternát, RE0-at meg csomó hasonló jószágot :Y Remélem nem bánod meg.

(#8803) schawo válasza devast (#8802) üzenetére


schawo
titán

Majd meglátjuk, lehet megbánom, de sebaj, olyan kevés infó volt a K370-ről, gondoltam majd én beszámolok. Van elég fülesem, legfeljebb majd ezt nem hallgatom...

Egyelőre nem tetszik, még mindig nagyon erősen agresszív a magas tartományban.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8804) picur220 válasza outsiders (#8792) üzenetére


picur220
veterán

A CX400-II elméletileg jobb kell, hogy legyen, mert nekem volt K330, és próbáltam CX400-at, és annyiban különböztek, hogy a CX400-nak határozottab, erőteljesebb mélye volt (a K330-é sem rossz, megjegyzem). Tehát a CX40-II-nek jobbnak kéne lennie.
Állítólag, ezt viszont már csak olvastam, a CX500 a legjobb a CX-ek közül (gondolom a 300-400-500, és ezek II-es verziói közül), a CX550-II elvileg jobb, de ezt sem hallottam.

[ Szerkesztve ]

(#8805) Zinho


Zinho
aktív tag

Egy hónap várakozás után végre megjött a Soundmagic PL-50! Hangjáról kicsit később, csak pár órája bontottam ki, egyelőre a gumiharangokkal meg a szilikon bizbaszokkal szórakozom... :)

(#8806) outsiders válasza picur220 (#8804) üzenetére


outsiders
aktív tag

köszi a választ :R
Bár a cx500ii már igencsak borsos áron van a 400as meg 300as mellett:S

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#8807) picur220 válasza outsiders (#8806) üzenetére


picur220
veterán

CX500-II tudtommal nincs...:U
Szerk: Magyarországon...:D

[ Szerkesztve ]

(#8808) jblgti38


jblgti38
tag

esetleg a JBL Reference 220-ról tudtok valamit??:)
esetleg cx 500hoz képest?

(#8809) picur220 válasza jblgti38 (#8808) üzenetére


picur220
veterán

Az egy szar, állítólag CX300 szintjét bökdösi.

(#8810) cherockee


cherockee
aktív tag

Segítsetek!

Milyen néven keressem interneten azokat a kis műanyag pántokat, amivel a sima, hagyományos fülhallgatómat a fülemre akaszthatom? Régen láttam ilyent, gyakorlatilag összerakás után teljesen ugyan úgy nézett ki, mintha egy olyan fülest vettem volna.

Előre is köszönet!

(#8811) devast válasza Zinho (#8805) üzenetére


devast
addikt

Kiváncsi vagyok hogy tetszik majd :) Lehet én is rendelek egyet poénból :DDD
Valakinek használ itt westone 3-at ? Arra még kiváncsi lennék :)

(#8812) Zinho


Zinho
aktív tag

No, pár óra hallgatás után a SoundMagic PL-50:
Előszöris, korábban mondtam, hogy véleményem szerint a bejáratódás nem számít annyit; ha elsőre nem tetszik a hangja, később sem fog. Na ez baromság, pár óra bejáratás is sokat számított... :)
Hang: (vs. cx300 és pár óra IE6 hallgatás)
Nagyjából azt kaptam amire számítottam - elsősorban Head-fi-s élménybeszámolók alapján. Mélye gyene, ezen sokat segít a Fiio E5; viszont a bass boost már sok neki, összecsapja a hangképet. Közepe nagyon jó, viszont a dinamika nem az igazi; valószínűleg emiatt is hallani gyengébbnek a mélyet; holott azok amúgy szépek, feszesek, csak elbújnak kicsit a közepek mögött. A magasak tiszták, nem túl hangsúlyosak, nem bántóak.
A FLAC-ot jobban meghálálja mint cx300, kevésbé mint az IE6, ami akkor sokkal dinamikusabban szól.
Összefoglalva: kiegyensúlyozott, természetes hangja van, kissé dinamikátlan, nem megy túl mélyre, mégis sokkal jobb hallgatni mint a cx300-at. Remélem később teresebb lesz, jobban kinyílik. EQ-val nem szeretek játszani, de lehet hogy muszáj lesz picit. Nem lesz szerelmes a hangjába az ember, de hosszútávon jó partner lesz szerintem :)
Kiegszítők, csomagolás:
Teljesen korrekt. A tok jó, olyasmi mint a szemüvegtokok, szövet, cipzáros, de merevítős, szóval biztonságban lesz benne a füles. Négy pár gumiharang, 3 pár "lukas" szilikondugasz jár hozzá. Még itthon hallgattam, majd kiderül mennyire szigeteli a bkv-t.
Kényelem, kialakítás:
Rohadt mód kényelmes. Nagyon pici, egy idő után észre sem veszed hogy ott van a füledben. Sztetoszkóp hatás kevésbé jellemző rá a "fülönkörbevezetős" kialakítás miatt (cx300-nál idegbajt kaptam néha, amikor hozzáért a dzsekim cipzárjához). Kábel tartósabbnak tűnik mint a cx300-é.

Szummaszummárum: Valamivel több mint 13000 ft-ot húztak le a számlámról, egy hónap múlva "már" meg is jött Hongkongból egy Fiio E5-tel, ami olyan 3-4-5e ft körül szokott járni (a fülhallgató külön 50 dollár körül jár). Nagyon szívesen összehasonlítanám egy cx500-al meg mondjuk egy Klipsch S4-el, mert árban a kettő között jár (ha nem hivatalos forrásból szerezzük a Sennheisert). Nem volt sok pénzem, 15e ft alatt megúsztam, de továbblépés volt a korábbi füleshez képest. Elégdegett vagyok :)

[ Szerkesztve ]

(#8813) Zinho


Zinho
aktív tag

Kicsúsztam a szerk.-ből, de még annyit hozzátennék, hogy Sansa Fuze volt a lejátszó, és hogy nincs bejáratva teljesen a füles; éjszaka ment rajta kb 8-9 óra fehér zaj (rádiót két csatorna közé hangoltam, az ment egész éjjel).

(#8814) devast válasza Zinho (#8812) üzenetére


devast
addikt

Szerintem nem gyenge annak a mélye. Egyszerűen mélyorientált fülhallgatókhoz szoktál hozzá. Hallgasd 2 hétig csak a pl50-et, utánna próbáld ki a cx300-at... sírva fogok kitépni a fejedből :DDD Nem tudom miről hallgatod, de ha lehet egy javaslatom szerezz be hozzá egy clip+ -t. Először nem hittem el milyen jó ez a clip+. Mondjuk azért az asztali dac-om odaveri, de a telefonom/számítógépem kimeneténél nagyságrendekkel jobb. Fiio-t én nem használnám hozzá, de ez személyes vélemény :)

(#8815) jblgti38


jblgti38
tag

egyébként fülhallgatóhoz(mondjuk cx500) érdemes venni egy fiio5-t?
ha igen,akkor milyen változásokat fogok/lehet észrevenni?

(#8816) Zinho válasza devast (#8814) üzenetére


Zinho
aktív tag

A cx300 megmurdált, nem tudom megint összehasoníltani, pedig tényleg jó lenne :)
Egyelőre bizony kevés a mélye, nem csak a cx300-hoz képest. Van itthon más referenciám is, csak azzal nem éppen fair az összehasonlítás: Rotel erősítő, B&W hangfalakkal, és persze cd-ről hallgatok zenét... Meg esténkét néha Sennheiser HD555-tel hallgatom. Szóval hála a jó égnek nem a cx300 volt az abszolút etalon.... ja és Sanza Fuze-om van.
Még lehet hogy a gumiharangot kicserélem, mert nem tűnik teljesen passzentosnak, a szilikon meg valamiért nem tetszett elsőre.
A Fiio egyelőre marad, de majd pár hét után kiveszem, aztán egy idegi anélkül használom, aztán vissza, és meglátjuk mi lesz. Kicsit tényleg színezi a hangot, de elsőre több a pozitív hatása. A bejáratódás miatt még képlékeny a dolog.

(#8817) devast válasza Zinho (#8813) üzenetére


devast
addikt

Én is kicsúsztam a szerkesztésből... a Fuze jó cucc :) Úgy néz ki, hogy még szoknod kell egy kicsit a pl50-et. Mondjuk így már legalább tudod milyen általános különbségek vannak a BA és a dinamikus hangsugárzók között :DDD
Szerk: A HD555-nek szerintem túl sok a mélye, és nem igazán jól kontrollált. Gumiharangokról annyit, hogy ha nem tökéletes a seal, vagyis az illesztése a füledbe, akkor általában el szokott veszni a mély jó része.

[ Szerkesztve ]

(#8818) Zinho válasza devast (#8817) üzenetére


Zinho
aktív tag

Hát igen, harmadik fülhallgatóm, nincs túl sok tapasztalatom velük.
Egyre jobban gyanakszom én is a gumiharangra, szerintem pont a két méret közötti kellene. :)

(#8819) Telefunen válasza picur220 (#8770) üzenetére


Telefunen
őstag

Nekem volt mindkettő, hidd el, attól hogy a HPM-75 IEM, még nem lesz jó. Egyensúly tekintetében a 0-hoz konvergál az a füles. Egy max-loudness kommersz cucc. A 818 legalább szépen hozza, amit hozni kell. Kicsit tompa, kicsit részletszegény, de legalább a hangok egyensúlya megvan, illetve a tompa hangzás olyan lágyságot kölcsönöz neki, ami a rosszabb minőségű forrásoknak kifejezetten jót tesz.

(#8820) schawo


schawo
titán

K370 bejáratás update.

Alakul, mint púpos gyerek a golyós prés alatt. Teljesen eltűntek az idióta harsogó csúcsok a magas tartományból, továbbá sokat nyílt a hangszínpad. A részletesség teljesen rendben van. Még hiányos 10kHz felett, emiatt kicsit tompa, nem elég csillogók a magasak. Mély tartománya 80Hz alatt gyér, de ezt annak tudom be, hogy nem találok passzentos dugeszt. A közepes olyan, mintha egy baseball ütő lenne, a kicsi meg a fülem belsejében a kemény peremmel illeszkedik csak (nyom/vág, arrrgggh).

A hangja most nagyjából megfelel annak amit vártam tőle, ha a 10kHz feletti tartományban is javul, akkor nagyon kellemes lesz az összkép.

Per pillanat a fő problémám nem a hangjával van, hanem a dugókkal van, remélem találok nekem valót.

Eddig rózsaszínt kapott, most folytatódik a bejáratás fehér zajjal.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8821) Zinho válasza schawo (#8820) üzenetére


Zinho
aktív tag

Nekem is kéne dugó. Lehet hogy rendelek egy Sony Hybridet. Vagy tán itthon is kapható, majd megnézem valamelyik sunyicenterben.

(#8822) KeNTaGoN


KeNTaGoN
tag

Nah a múlt heti diskurzus adott egy ötletet, és most erőt vettem magamon és csináltam egy ilyen apróhirdetést.
Mit szóltok, vajon lesz rá igény? :F

www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!

(#8823) picur220 válasza Zinho (#8821) üzenetére


picur220
veterán

Szerintem menj be a gyógyszertárba, és vegyél füldugó szivacsot, lyukaszd át izzó szöggel, és azzal próbálkozz, hátha úgy jobb! (Nem vicc, csak maszek:D)

[ Szerkesztve ]

(#8824) cherockee


cherockee
aktív tag

Segítség!

Milyen néven keressem interneten azokat a kis műanyag pántokat, amivel a sima, hagyományos fülhallgatómat a fülemre akaszthatom? Régen láttam ilyent, gyakorlatilag összerakás után teljesen ugyan úgy nézett ki, mintha egy olyan fülest vettem volna.

Köszönet!

(#8825) Zinho válasza picur220 (#8823) üzenetére


Zinho
aktív tag

Van hozzá szilikon is, most is azt használom, de én a gumiharangot jobban szeretem valamiért.

(#8826) jblgti38


jblgti38
tag

nah megvan a cx500:))
nagyon durván szól:D
de sztem a közepe kevés a mélyhez képest:D
melyik zajjal lehetne jobban kiemelni a közepet?
és meddig kéne járatnom azzal hogy azért ne múlja felül sokkal a mélyet?
vagy egyáltalán lehet iet vagy csak én beszélek hülyéségeket?:D

(#8827) jblgti38


jblgti38
tag

bár gondolkoztam....annyira jól szól:D
öröm hallgatni.kár lenne elrontani:)

(#8828) Zinho válasza jblgti38 (#8827) üzenetére


Zinho
aktív tag

Gratula hozzá!
Igen, kicsit kevered a dolgokat :) A bejáratással nem tudatosan módosítod a hangját. Max EQ.val játszadozhatsz, ha bizonyos frekvenciákat ki akarsz emelni, elnyomni stbstb.

[ Szerkesztve ]

(#8829) schawo válasza jblgti38 (#8827) üzenetére


schawo
titán

Változik az magától is, és általában jó irányba :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8830) jblgti38


jblgti38
tag

tudtam én hogy nem ilyen egyszerű a dolog:D
és az EQ-n miket kéne felhúzzni ahhoz hogy a közepet kicsit kiemeljem?
sejtem a középen lévőket?:D

(#8831) schawo válasza jblgti38 (#8830) üzenetére


schawo
titán

ne piszkáld :) a graf eq buta púpokat tesz a frekvenciaválaszba.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8832) schawo


schawo
titán

K370 bejáratását befejezettnek tekintem, mert a mai napon nem változott semmit.

Következzen a vélemény rovat.

Mély tartomány: dinamika nem rossz, intenzitás ok, mélység kevés, 60Hz alatt nem jellemző: 8/10
Közép tartomány: intenzitás kicsit kevés, részletesség nem rossz, dinamika elmegy: 7/10
Magas tartomány: magas 12-13kHz fölött elvérzik (a hallásom 16,5-17kHz fölött megszűnik :( ), így nem elég csilingelő, kicsit doboz hang, részletesség megvan, intenzitás jó, dinamika jó: 6/10

Egyenletesség: középtartományban kicsit kevés, a frekvenciaválaszt nem hívnám egyenletesnek, inkább csak közelítőnek és próbálkozónak 7/10
Hangszínpad: a 10kHz feletti tartomány gyengesége miatt a hangszerek szétválasztása kevés, a hangszínpad szűk, minden a két fül között történik. 4/10

Az összehasonlítás alapja a K240 (a különböző típusokból összegyúrt csak elméletben létező legjobb - ez kapná a 10/10-t). Úgy gondoltam, hogy ez fair lenne, hiszen az is egy félnyitott sorozat, még ha fejhallgató is. A nyitott K500-zal összemérni teljesen értelmetlen volna...

Tudni kell, hogy mindenféle értékelésben általában nagyon szigorú vagyok, lehet más sokkal finomabban pontozna. Ha a fejhallagatóim közé kéne besorolni, akkor az összes 10k alatti "vackot" megelőzi, a jobbak közül a K140 és a K141M közé tenném, inkább a K140-hez közel. (Egymás után hallgatva nagyon hasonló a hangzáskép, kicsit jobb középtartományal.) Ha így tekintek rá, akkor nem is olyan rossz, hogy megelőzi a korai 70-es évek egyik legjobb fülesét, ami még most is 10k körül megy használtan.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8833) schawo válasza schawo (#8832) üzenetére


schawo
titán

Ez kimaradt:

A sztetoszkóp hatás nem jellemző, csak ha agyig gyömöszölöm a dugókat, de akkor alapvetően szarabbul is szól a hangosan búgó mély tartomány miatt. Ezt csak a másik IEM fülesemhez tudom hasonlítani (The Plug), az sokkal érzékenyebb volt.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8834) sghc_toma


sghc_toma
senior tag

udv!
valaki esetleg probalt mar AKG K370-et Nokia telefonnal? E52-m van, es alapbol tok torz a hang, de ha lenyomom a kis kontrolleren a gombot, akkor minden OK.. az enyemmel van valami problema, vagy csak egyszeruen a telefon nem tud mit kezdeni a kontrollerrel? jelenleg egy papirdarab+szigszalag komboval oldottam meg a gomb allando nyomvatartasat, de ez azert eleg hulyen nez ki :)

in asm we trust

(#8835) schawo válasza sghc_toma (#8834) üzenetére


schawo
titán

Rá is van írva a kábelre egy kis cimkével, hogy: "Not for use with Nokia mobiles". A Nokia idióta, nem szabványos kiosztást használ a TRRS jackhez. Egy kis házimunkával lehet hozzá átalakítót eszkábálni, de a mikrofon része nem fog menni...

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8836) sghc_toma válasza schawo (#8835) üzenetére


sghc_toma
senior tag

ok, kosz.. az enyemen amugy nincs cimke :)
utananeztem, a ground/mic van felcserelve, ezt tenyleg nem nagy ugy megmonyakolni.. btw, nekem ugy tunt a leirasokbol, hogy a Nokia kiosztasa a szabvanyos, az Apple csinalt sajatot..

in asm we trust

(#8837) schawo válasza sghc_toma (#8836) üzenetére


schawo
titán

Amikor ezeket (Nokia, iPhone) elkezdték gyártani, nem volt még szabvány a 4 érintkezős kiosztásra. Az iPhone (és a Blackberry) kiosztása szerencsésebb, ugyanis a 3. érintkező ugyanott helyezkedik el, mint a 3 érintkezős hagyományos sztereó jack-nél, így a füles gond nélkül használható hagyományos sztereó aljzatokban, míg a Nokia-féle megoldás azzal, hogy hátrébb hozták a közös mínuszt, elvesztette a kompatibilitást.

Azóta a Nokia-féle megoldást szabványosították :U (Apple az ipari szabványosításhoz nem ért...).

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8838) sghc_toma válasza schawo (#8837) üzenetére


sghc_toma
senior tag

aham.. ja, fura is volt, hogy miert az a megoldas a szabvany, ami nem kompatibilis a TRS-sel.. amugy osszeraktam egy atalakitot, most jo, orulok :)

in asm we trust

(#8839) nofi


nofi
őstag

Sziasztok!

Barátnőmnek keresek fülhallgatót 10e alatt. Én egy CX 300-at nyúzok 3 éve és elsősorban azt ajánlanám neki, de lehet azóta megjelent pár mostani best buy in-ear füles is. Tippek? :U

Xbox GT: nozsolt

(#8840) Zinho válasza nofi (#8839) üzenetére


Zinho
aktív tag

Mondjuk cx500 innen a prohardverről egy megbízható embertől, ha bevállalod hogy csak egy hónap gari jár hozzá kb.

(#8841) nofi válasza Zinho (#8840) üzenetére


nofi
őstag

Meglepő milyen jó áron árulnak sennheisereket :K köszönöm a tippet! :R

Xbox GT: nozsolt

(#8842) Peet20


Peet20
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék venni 1 normális fülhallgatót, 5-6K környékén, miket ajánlanátok?
Fontos:legyen Kényelmes, aránylag jó hangzás, tartósság

Előre is köszi a segítséget!
Peet

(#8843) jblgti38


jblgti38
tag

én most vettem egy Sennheiser Cx500-at 8ért,innen ph.ról.
a helyedben még gyűjtenék egy picit.
ez a fülhallgató vmi eszméletlen:D
de ha mégsem,akkor tudsz venni sennheiser cx300at(4990Ft) vagy AKG K330-at(5500Ft) itt ph-n.
legalábbis azoktól akiktől én vennék/vettem:)

[ Szerkesztve ]

(#8844) Zinho válasza Peet20 (#8842) üzenetére


Zinho
aktív tag

Igaza van jblgti38-nak!
Annyi hozzátennék, hogy itt sokan panaszkodnak, hogy a cx300 hamar tönremegy. Erre megoldás, ha szerzel neki valami kemény tokot, és nem csak úgy natúr dobod be a táskába. Nekem több mint 3 évig ment.
De én is inkább 8ért a cx500-ra voksolnék, ha esetleg tudsz még rá áldozni egy kicsit.

(#8845) picur220 válasza Peet20 (#8842) üzenetére


picur220
veterán

CX500 valóban sokkal jobb, mint a 300-400, picit drágább, de sokkal jobb! Egyébként a CX300 sem olyan vészes, simán el lehet hallgatni, meg a 400 is jó, kb a K330 szintjén van, csak erősebb a mélye!:D

(#8846) primo18


primo18
csendes tag

hello.egy k330-nak le kell cserélni a csatlakozóját.szerintetek milyenre érdemes cserélni h jól szóljon?

(#8847) Zinho válasza primo18 (#8846) üzenetére


Zinho
aktív tag

Ne a legolcsóbb legyen... de nem kell túlzásba esni. Tessék, itt van pl. aranyozott kis jack. Vagy ez.

(#8848) schawo válasza primo18 (#8846) üzenetére


schawo
titán

pl ez, hátránya hogy nem törésgátlós
vagy ez, ez törésgátlós, inkább ezt vinném.

De legtöbb dugó megteszi, nem lesz számottevő különbség.

szerk: Haha, Zinho megelőzött, de ugyanazt javasolta :D

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8849) vscotina


vscotina
aktív tag

Szervusztok!

Ezt a három fülhallgatót néztem ki magamnak, mik a különbségek, valaki meg tudja mondani??? Az ohm számokra és az érzékenységre vagyok kíváncsi. melyik pontosan mit jelent???

Pioneer SE-CN25DN Z2 fülhallgató [link]

Panasonic RP-HNJ7E-K fülhallgató, fekete [link]

Sennheiser MXL 560 fülhallgató, piros [link]

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G

(#8850) riam válasza primo18 (#8846) üzenetére


riam
tag

Nekem is a Neutrik tipust ajánlották régebben, állítólag nagyon jók. Én valószínüleg ezt venném [link] , de elég drága..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.