Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7672) ArchElf válasza KTTech (#7666) üzenetére


ArchElf
addikt

Én is jól tudom mennyi munkával jár a fix kiosztás... Én is csinálom otthon, csinálom (vagy legalább is most már csak csináltatom) cégnél is. Az a borzasztó nagy munka gépenként max 1 percet vesz igénybe (kb 10-15 mp valós munkával, ha minden ablak nyitva van, amire szükség van).
Tekintve, hogy egy szolgáltatónál egy ügyfél bekonfigurálása nem egyedi feladat - és nem is 10 perc, inkább 3-5 nap alatt fut át ez a plusz egy perc nem szabadna vízválasztónak legyen. Amúgy feltételezem, hogy az ezt támogató helyeken a végrehajtó kollégának van minimum egy szkriptje, ami a kívánt IP/MAC párosra illetve csak simán switchelt (nem MAC szűrt) környezetben az IP/SW-port párosra a kívánt címet beállítja - nem kell mindent kézzel hackelnie.

Az hogy lakossági szolgáltatás esetében kevesebb IP-t vesz a szolgáltató, mint ügyfelet szerintem bullshit - legalább is ilyen szolgáltatótól óvjon az ég. Elég macera volna (pont mostanában amikor az átlagos egységsugarú júzer gépe előtt is egy állandóan futó router csücsül), ha a felhasználók azért nem tudnának netezni, mert a szolgáltatónak épp nincs szabad IP-je... A garantált/kiadott sávszélesség kérdését még értem, hiszen teljesítmény szempontjából nincs teljes kihasználtság, viszont IP használat szempontjából a csúcsidőszak igenis megközelítheti a teljes felhasználói bázist - ilyen környezetben nincs igazán mozgástér a vásárolt tartomány jelentős szűkítésére.

#7667: többek között a net eléréssel és sebességgel nekem személy szerint nem volt semmi gondom. Árban pedig majdnem ugyanott vannak/voltak TVNetwork 50/23 vs Digi 30/20 van azonos áron (3,5K). Azt nem is említem, hogy nem max 2 email cím lehetett, hanem 10 és nem 30 MB tárhely pfiókonként, hanem 500... Ha nem ketten vagyunk a családban, már azért ez is számít - persze most mindjárt jön valaki, hogy emailre ott a google/hotmail; ehh.
TV-s kínálatról ne is legyen szó, azzal csak gondom van...

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.