Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NasCa
tag
#82591-re
http://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_4/hsz_82591-82591.htmlTudna esetleg valaki e-mail-ben jártas válaszolni?
-
honyike
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A driver az elérhető legfrissebb, pár hónapja volt újrarakva a rendszer.
A merevlemezre nem is gondoltam, de tervben van egy SSD bővítés, remélem az majd megoldja a problémát.
A pendrive sebessége se jutott eszembe, kölcsönkérek valakitől egy gyorsabbat, kipróbálom azzal is! -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Adott 1 gep amiben memoriat bovitettem (1giga volt benne es raktam bele meg1et ddr2 800as mindketto kingston cl5)
Problema a kovetkezo: a proci a megszokott 30-40 fok helyett most 70 folott van. Mi okozhatta ezt a homerseklet novekedest?
Biosban neztem folyamatosan a homersekletet, csináltam egy load fail safe-et es feljott bootolasnal h a cpu bus sebessege 200 es az alaplap nem tamogatja ezt. (Megkerdezte h vissza akarom e allitani 100mhzre. De en kikapcsoltam ekkor a gepet.) Mit kene a biosban allitanom vagy mi lehet a problema?
E1400 proci es msi g31m3v2 alaplap -
őstag
Valami durva overclock beállítás lehet, bár nem értem a ram csere miért okozta.
A biosban a processzor hangolásánál nézd meg. Lesz ott olyan hogy szorzó és olyan hogy frekvencia.
De duplán nem értem, hogy standard magfeszültséggel hogy volt egyáltalán stabil a gép, kvázi 2x-es órajelen?
Biztos nem piszkált hozzá más ahhoz a géphez rajtad kívül?
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
gorje
senior tag
válasz razorbenke92 #82605 üzenetére
Köszi a választ! Nem volt semmi átállítva csak beletettem a memóriát és ennyi. Linkelek képernyőképet biosról [link]. Milyen beállítással próbálkozzak vagy mi lehet a gond? Nagynénim gépe, holnap tudok majd csak rápróbálni.
-
Longtomi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni, Skyrim esetében jött elő a dolog először és legtöbbször.
Van egy lassan őskövületnek számító gépem:
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Alaplap neve Gigabyte GA-M52L-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce 6100-4xx, AMD Hammer
Rendszermemória 3584 MB (DDR2 SDRAM)
a videokártya egy Radeon HD 6670es
és egy 550Wos tápAz a probléma, hogy Skyrim futtatásakor az alaplap 65 fok vagy a fölé melegszik (AIDA 64 szerint), még a nagyon alap beállításakkal is, kezdetben High-on futott és fel sem tűnt hogy ennyire túlmelegedne, amíg elkezdett kivagdosni (főleg külső, havazó területeknél)
Mi a teendő ilyen esetben, ha nem a porosodás okozza?
A segítséget előre is megköszönöm!
-
őstag
Szia! A képeken korrektnek látok minden beállítást.
Visszaolvastam kicsit, és azt írtad, a bios-ban nézted a hőfokot. Meddig hagytad a bios-t üzemelni? Van egy ilyen mizéria a régi biosokkal (és ahogy nézem, ez nem mai), hogy még brute force módon loopokkal írták őket, ami azt jelenti, hogy idle nélkül folyamatosan dolgoztatja a gépet.
Szerintem indítsd el a gépet. Rendszer betölt, ott vizsgáld a hőfokokat. Ha irtózatos melegnek írja ott is, akkor vizsgálódj fizikailag. Nézd meg, hogy mennyire meleg a borda illetve az arról elvont levegő. Ha túlfeszelve nincs, akkor a processzornak nem lesz baja, amiatt ne izgulj.
Ha a nagy meleg miatt leáll/újraindul a gép, és nem érzed melegnek a bordákat, akkor eljött a régi paszta cseréjének ideje.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
MaxxDamage
félisten
Ide akartam írni, de most látom, hogy félrement . Válaszokat előre köszönöm!
Kérdés: [link]L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gorje
senior tag
válasz razorbenke92 #82608 üzenetére
Koszonom szepen valaszod! Windows alatt is ilyen magas homersekletet produkalt. Fura hogy 1 memoria bovites utan novekedett ilyen mertekben. Holnap ranezek a dolgokra.
-
Bjørgersson
félisten
Egyik cimborám Lenovo M490s notebookjával lenne egy kis gondunk, mégpedig a Prince Of Persia Warrior Within csak 4:3 képarányban hajlandó futni, a kép két oldalán ott vannak a fekete sávok, ezeket nem sikerült eltüntetni. Windows 7, GeForce 710M, nVidia vezérlőpultban is néztem, de semmi beállítást nem találtam. Van valami tippetek?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
nova001
senior tag
egy weboldalnál lehet 1 képet szürni hogy azt soha nem töltse be (program vagy valami addons-al) ? vagy div-et?
nem saját honlapon természetesen
-
őstag
válasz nova001 #82612 üzenetére
Mozillánál megoldás lehet: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/remove-it-permanently/
Biztos létezik a cucc más böngészőre is.
-
nova001
senior tag
válasz razorbenke92 #82613 üzenetére
aha nem rossz, de hogy állitom be hogy minden egy bizonyos http://www.valami.hu/ kezdődő cimnnél tiltsa le
mert ha igy minden egyes aldoldalon bekell állitani hogy egy div-et ne töltsön beszek: megvan
köszi szépen a helpet[ Szerkesztve ]
-
-
sznyunyi
tag
Hali!
Erre esetleg van valami pozitív gondolatotok?Si vis pacem, para bellum!
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha videós tartalmakat szeretnék megosztani a Google drive-on, és úgy online lejátszani mint régebben amikor töltöttem fel, ez a hiba fogad most:
Hogyan lehetne a feltöltött videómat megjeleníteni?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KTU
addikt
válasz sznyunyi #82592 üzenetére
Eee PC 1215N ez lenne??
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #82609 üzenetére
Valaki erre valamit? (#82609)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
=HG=
addikt
válasz MaxxDamage #82622 üzenetére
Csökkentett módnál indul rendesen? Ha igen, akkor rendszer visszaállítás az utolsó mentett állapotra... Valószínű driver hiba... Régebben én is próbáltam javítgatni, amikor ilyen hülyeséget csinált, de legtöbbször beláttam, hogy gyorsabb lett volna újrarakni a wint..
-
kenwood
veterán
youtube a lejataszasi listan a leptetest ki lehet rakni valahogy billentyuzetre?
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
MaxxDamage
félisten
Köszi !
Akkor tudom , mi lehet neki a gondja
/folyamatos VGA cserék vannak végrehajtva (tesztgép) egyszer nV , másszor ATi / AMD - akkor ez a "hiba - jelenség" forrása/L
-
=HG=
addikt
válasz MaxxDamage #82626 üzenetére
Az bizony lehetséges. Főleg Xp-nél még szeretett mindenhová szemetelni a driver és összeakadt néha...Rendesen le kéne pucolni őket. Ha akkor sem megy, akkor érdemes inkább újra rakni a win-t..
-
Shingen
addikt
Hali!
Az a probléma a Pc-nél mikor nem kapcsolom be a gépet 1 napig, a windowsba az óra nem stimmel, elállítódik.
Mindig újra kell kalibrálni.
És vhogy ez kihat a böngészőkre, mert akár a crome-ba vagy a mozillába lépek be nem ismeri fel a google.com-ot. " Hibás tanusítvány ezt írja ki. "
De ha beállítom az órát és újra indítom működik.
Nekem van gyanum,de nem írom le, kíváncsi vagyok ti mit mondtok erre?
Köszi!風林火山
-
Shingen
addikt
válasz Balathruin #82629 üzenetére
Én is erre gondoltam, hogy az alaplapi elem megadta magát.
De olyankor nem a biosba is nyöszörögni szokott?
Vagy csak akkor ha a megadja magát teljesen?
Mert ha beállítom és még aznap bekapcsolom akkor műkszik az óra, csak ha 1 napig nem kapcsolom be akkor nem. Valószínű tölt még rá, csak az elem kezdi megadni magát és nem töltődik fel rendesen, erre gondolok.
Mindenféleképpen csere kell akkor.........[ Szerkesztve ]
風林火山
-
MaxxDamage
félisten
Max. 3x restart gomb és azért csak betölt a rendszer
L
-
Shingen
addikt
válasz Balathruin #82632 üzenetére
Rendben köszi!
Megnéztem most cr2032 van benne.
De van olyan is cr2016 ezeknek a számoknak mi a jelentősége?風林火山
-
total90
veterán
Hali,
tud valaki egy helyet mondani, ahol ilyen kabelt talalok nem horribilis aron:
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
KTU
addikt
válasz total90 #82642 üzenetére
Ha 70 €. lehet van benne valami vezérlés.
amúgy meg
MicroUSB kábel, levágod az "USB A" végét,
forrasztható RCA dugó.
Csak ki kell találnod melyiket hova.
Gondolom GND a külső,
és D+ vagy D- a belső.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Sorkapcsos bekötésű D-SUB csatlakozó dugót vagy aljzatot hol tudok venni/rendelni?
Itt találtam, de már nem forgalmazzák.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
spiritex
veterán
Műholdas vételre ugyanolyan RG6-os koaxiális kábelt kell venni, mint a földi vételre, vagy létezik spéci parabola antennához való?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest