Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phvhun
őstag
Csak nekem nincs lehetőség firefoxban hd-ra váltani a youtube vidiket??
https://dl.dropboxusercontent.com/u/71488472/no_hd.png
Chrome-ban ott a lehetőség, de az meg nem vált át..
Egyre szutykabb a youtube.
[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
válasz orion1025 #67155 üzenetére
A megoldás pedig egyszerű!
Meg kell állítani a a lejátszást, majd átváltani a felbontást és egy kicsit visszahúzni az állapotjelző csúszkát! Ez után jó lesz! Kicsit nyögvenyelős, de működik!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Dualbootban akarom telepíteni a windows xp-t win7 mellé, viszont a partícionálásnál elakadtam.
Ha alap windows lemezkezelővel csinálom, akkor a maximum méret, amit leválaszthatok 93 MB. 32 gb szabad hely van a notebookon, ebből 25 gb-t szeretnék leválasztani az xp számára. MiniTool Partition Wizard-dal viszont tudok csinálni 25 gb-t.
Kérdés: Semmi sem fog elveszni a merevlemezről, ha MiniTool-al csinálom?Köszönöm a válaszokat előre
Üdv. Johnny
-
-
Cathalyn
csendes tag
Szeretnék venni egy külső merevlemezt, főleg filmek tárolására. 3TB méretűn gondolkodom, de azt olvastam, hogy a Win7-nek ezzel lehetnek problémái, de konkrét infót nem találtam. (Ha számít, akkor HP Pavilion G6 laptopom van, Win7 operációs rendszerrel.)
Seagate Backup Plus 3TB Desktop Hard Drive és a Seagate Expansion 3TB Desktop USB 3.0 Hard Drive között vacilálok - nem tudom ezek mennyire jók? -
őstag
Sürgős helpet kérnék, mert nagyon nagyot néztem most hogy felkeltem nemrég , ez az sms fogadott
Az a baj hogy a jeges veríték vert le tőle, mert nem lépek be se wifin se se sehogy facebook-re csak a vodáról
, pláne nem vásárolok ott.14/03/30 09:42:21
Sikertelen
vàsàrlàs
11694 Ft
Itt egy számsor van
PAYPAL *FACEBOOKIRE
Kàrtya MUxxxx
Nincs elég
fedezete
Egyenleg:Fogalmam sincs hogy mi ez de ez kb 30 euró és nem is csak ilyen kamu sms stb , mert ez simán lenyalta volna a lóvét a számlámról. Ki lehet deríteni hogy melyik app vagy szolgáltató csinálja ezt???
Szerk már látom hogy rossz azonnali kérdések
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
őstag
válasz jonnyjoker01 #67157 üzenetére
A Win7 partíciókezelőjében biztonságosan meg tudod csinálni a területleválasztást.
Azt ugye tudod, hogy a 7 után teszel XP-t akkor ahoz, hogy tudj újra bootolni a Win7-el is, trükközni kell, mert az XP elcseszi a 7 bootrecordját?
Szerk:
Ben: Ha kiderül azért írd meg itt, mert engem is érdekel, hogy mi csinálhat ilyet.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
jfehervari1
tag
sziasztok !
Lenovo G505s hogy tudok be lépni a bios ba az f12,delete sem müködik.
-
ggg666
őstag
válasz DrTechnoid #67160 üzenetére
Egyszer már fizettél vele facebookon?
-
jonnyjoker01
veterán
válasz razorbenke92 #67161 üzenetére
Igen, tudom, ezen videó alapján csinálnám meg, ott mutatja a csávó cmd-n keresztül bootrec parancsokkal.
Viszont a Windows 7 lemezkezelőjével csak 93 megabájtos partíciót tudok csinálni, ami nem annyira jó
Mi segítségével növelhetem ezt a méretet?
+1 kérdés: pendriveon keresztül csinálom a dolgot, tehát ha feltettem rá az xp-t akkor normálisan felmásolhatom rá a szükséges drivereket meg a win7 bootrec fájljait is, nem lesz semmi ütközés? Egy pendrive van a háznál, azért kérdezem.Köszönöm!
Üdv. Johnny
-
őstag
válasz jonnyjoker01 #67164 üzenetére
Azzal nem lesz gond. Elnézést, én azt hittem, hogy a telepítő lemezkezelőjére gondoltál. Az baj, ha W7 lemezkezelő csak olyan kicsit tud felszabadítani. Az azt jelenti, hogy nincs elég egybefüggő helyed a művelethez.
Tanácsok:
-Csinálj egy CCleaner nagytakarítást
-Csinálj töredezettségmentesítést, egy jó alaposat
-Próbálj pár gigát szabaddá tenni (írj DVD-t vagy tegyél ki valamit ideiglenesen pendrivera)Így talán már elboldogul a lemezmanagement néhány gigával.
A pendriveról telepítéssel nem lesz gond, nem lesz ütközés.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz razorbenke92 #67165 üzenetére
Értem, köszönöm!
Majd még írok ha valami problémába ütköztemÜdv. Johnny
-
nagyúr
Üdv. A NAV oldala miért van kínaira is lefordítva?
Ugye nem lesz jövőre a Parlamentnél magyar helyett kínai zászló?!
(#67168) TaylorXIII: Tanuljanak meg magyarul. Amúgy akkor ennyi erővel lehetne nigériai, arab és egyéb.
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Az normális, hogy fél óra alatt eljutott a töredezettség-mentesítô 4. Menet összevonásig, de itt már negyed órája 0%-kon áll?
Szerk. Most felugrott 1%-ra, már nem zavar, azt hittem le volt fagyva, a lényeg az, hogy megy.[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Intel fan11
őstag
Mi a különbség az 1150es gigabyte lapoknál a H B Z típusok között? Tehát pl B85 H87 stb! Melyiket érdemes venni?
Battletag: hojszi#2983
-
nagyúr
válasz Intel fan11 #67170 üzenetére
H: Erősen megnyirbált chipset csatornánként csak egy RAM kezelés (max. 2 slot) nincs IRST , SRT Főleg szűk költségvetésű gépekbe ...
B: Az üzleti szférának fejlesztve Intel vPro támogatás nélkül, nem csak irodai használatra/HTPC-be , 4db SATA3 porttal.
Z: Az egyetlen tuningképes chipset a Haswell alá CF/SLI támogatással (2x8 vagy 1x8 +2 x4) 6db. SATA3 porttal.
-
Intel fan11
őstag
VGB-ba geforce GTX 650 és 660 között gondolkodom! 650 kb 30ezerbe kerül 660 pedig 50eze körül! Melyiket érdemesebb venni?
-
Fektun15
csendes tag
Üdv!
Nem tudom mennyire járok jó helyen de remélem valaki fog tudni segíteni.
Előre is elnézést, hogy nem teljesen ide kapcsolódik, de sehol nem találtam megoldást.
A problémám annyi lenne, hogy szeretnék játékokat felvenni és videókat készíteni.(pl. FIFA 14 ami full grafon fut a gépemen vagy például BF4, bár ez közel se megy full graffon)
A gépemmel szerintem összességébe nem is lenne baj, viszont a felvevőprogramoknál szaggat a felvétel(Frapssel és Action! nevű programmal próbáltam). Minden beállítást próbáltam, állítottam a grafikát mindenhova de nem segített.
Ilyen gépem van:
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3.2GHz
MSI 790GX-G65
NVIDIA GeForce GTX 260
Samsung hd322hj ata device
4GB RAM van a pontos gyártót nem tudom.
Szóval a kérdésem csak annyi, hogy mi lehet a probléma. Olyan játékoknál is szaggat a felvétel aminek nagyon gyenge graffja van.
Remélem valaki tud segíteni.Válaszokat előre is köszönöm.
-
pjen
félisten
válasz jfehervari1 #67162 üzenetére
Mikor jön fel a gép egy pillanatra ki írja akkor nyomsz egy pauset megáll és elolvashatod.Egyébként például az én Acer notim biosába azF2 vel lehet belépni. Tehát próbálkozni kell.
-
nagyúr
válasz Intel fan11 #67173 üzenetére
650 Ti Boost
-
TaylorXIII
őstag
válasz Intel fan11 #67173 üzenetére
660-at érdemesebb de 30 ezer körül GTX 650-et semmiképp sem. 30 ezer körül GTX 750 szigorúan! 660-at vedd és ne bitet meg órajeleket nézzél. Felesleges. Vedd meg a GTX 660-at ha NV kártya kell aztán ennyi. Sem 650 sem 650 Ti sem 750 sem 750 ti sem 650 ti boost 1gb sem 650 ti boost 2gb sem GTX 560 sem GTX 560 Ti nem erősebb nála de még a GTX 570 sem(remélem mindent felsoroltam amit lehet esetleg kapni és megtévesztő lehet a boltokban). Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz TaylorXIII #67178 üzenetére
Rendben azt fogom venni köszönöm a meggyőzést
Egyébként így fog kinézni a vasam!
Gigabyte B85-HD3 alaplap
I5-4570 proci
GTX660 vga
2x4 giga 1600 mhz kingmax ram!
chieftec ctg-500-80P táp
dvd író
vinyó meg ssd van itthon!
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Mindent megcsináltam azok közül, amiket írtál, de még mindig csak 92mb-t enged leválasztani.
Üdv. Johnny
-
őstag
válasz jonnyjoker01 #67169 üzenetére
Az első szakaszokban felmérést csinál, utána rendez. A felmérés rövid időt vesz igénybe még egy töredezett partíciónál is, ez azért van, hogy az elején lásd, hogy egyáltalán érdemes e csinálni, vagy ha érdemes, akkor tudd, mennyire töredezett a fájlrendszer. Ha nagyon szét vannak szórva az adataid, akkor maga a mentesítő jó sokáig fog dolgozni.
Képzeld el a winyódat egy étteremként, jönnek-mennek társaságok, hol 10 fő, hol 100 fő, hol egy. Egy idő után rendezetlen lesz a társaság, az asztaloknál sok-sok helyen lesz 1-2 üres hely, amit nem tudsz igazán kihasználni hatékonyan. Most te az új partícióddal létre akarsz hozni egy dohányzó részleget az éttermedben, ehhez viszont szükséged van egybefüggően 500 helyre. Lehet, hogy van annyi üres széked, de szerte szét az étteremben. Most azon dolgozik a géped, hogy a társaságokat úgy ülteti egy helyre, hogy lehetőleg közel legyenek egymáshoz, és a végére jusson valahol 500 hely amit le tudsz keríteni dohányzó résznek.
Értelem szerűen minél nagyobb az éttermed, és minél több a kihasználatlan hely, annál bonyolultabb és időigényesebb az embereket átrendezni.
Így remélem tiszta, hogy most mit és miért csinálsz, és ne aggódj, nekem egy nem túl töredezett rendszernél is eltartott egy jó darabig, mire átmozgatta magát.
Szerk: Akkor ott valami más gond lesz. Jelenleg (CCleaner után) mennyi szabad helyed van?
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
válasz razorbenke92 #67181 üzenetére
Még fut a meghajtótisztító, ezt az egyet nem csináltam meg. Megnézem mennyi lesz a hely ezután.
MTF (Fô-állománytáblázat) szabad területet töröl, 19%-kon van, a hátralévô idôtartam meg csak nô.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Vakegérke
félisten
válasz jonnyjoker01 #67182 üzenetére
Gondolom időközben rájöttél, hogy ugyan nő a végrehajtás időtartama, de csak addig, amíg rá nem jön a progi, hogy ténylegesen mennyi időre van szüksége. Utána már megközelítőleg pontos adatot mutat.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz jonnyjoker01 #67184 üzenetére
Hogy is szokták mondani? Jó szórakozást.
Megjegyzendő a CCleaner a 80 gigás winyómon cirka negyed óra alatt törli a szabad területet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Olyan eszközre lenne szükségem, amivel vezeték nélkül lehet USB-s eszközt használni a számítógéptől távolabb.
A földszinten van a számítógép, az emeleten a TV.
A TV-hez menne egy 10 méteres HDMI kábel.
Mivel mégegy kábelt nem akarok átvezetni a házon, ezért vezeték nélkül szeretném megoldani, hogy az USB-s billentyűzetet, egeret tudjam használni a TV mellett.Létezik ilyen eszköz?
(U.I.: nem tudom van-e jelentősége, de a TV-hez megy ethernet kábel is)
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz cadgers #67188 üzenetére
az akkor nagyon régi vagy gagyi lehet. 10m kábelből ítélve nem lehet az olyan messze hogy ne vinné el egy átlagos wireless cucc. Illetve ha nem viszi át akkor amit keresel az sem fogja. Ethernet vonalon viszont mintha lenne ilyesmi megoldás.
Amúgy mit szeretnél csinálni így? lehet vannak még alternatívák csak nem tudjuk mire kell ;-)
-
Benhill
senior tag
válasz Undoroid #67156 üzenetére
Én tudok egy még egyszerűbb megoldást, mindösszesen 3 katt:
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/youtube-high-definition/ezzel be lehet állítani, hogy alapból HD-ban indítsa a videókat (akár 1440p is)
-
őstag
válasz cadgers #67190 üzenetére
Én már kerestem olyan eszközt, ami lényegében vezeték nélküli USB hosszabbító.
1, Baromi drága
2, Ha a vezeték nélküli billentyűzeted jele nem jut el oda, akkor a méregdrága kütyüé sem fog, mert nem sokkal erősebb.Én a helyedben behúznám azt a kábelt, az a legolcsóbb, legstabilabb megoldás.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! A firefoxom, minden előzetes jel nélkül összeomlott, de közben csinált egy "régi firefox adatok" mappát az asztalra. Ezután egy "formázott" firefoxot indított. Hogy tudom visszaállítani ebből a könyvjelzőimet, stb. Köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
őstag
-
JoolsNOS
veterán
válasz razorbenke92 #67198 üzenetére
Köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
(az android fórumon túl gyorsan eltünt a süllyesztőben)
Anyám telefonján csinált egy furát az android. Nem indul el a galéria, mert "az SD kártya nincs megfelelően behelyezve". Egyrészt miért kellene SD kártya ehhez, másrészt be van téve kártya. A másik, hogy a fájlkezelő az SD kártyán több tucat kriksz-kraksz nevű mappát és fájlt mutat, a fájlok látszólagos mérete összesen több száz GB ( a kártya 2 GB-os)! Szóval az SD kártya megkergült. A kártyára áthelyezett skype pl. elindul, szóval nem teljesen romlott el. Gondolom egy kártya formázás segíthet, de látott már ilyet valaki? Mi lehet a gond? Olvasgattam olyat, hogy a kamera teleszemeteli a kártyát, de ennyire?Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest