Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66319) theuprising válasza razorbenke92 (#66317) üzenetére


theuprising
tag

Én is pislogtam amikor először megláttam mi ez.
Amúgy a UPC Médiaboxomban van, HDTV-s csomaghoz kaptuk, winyó is van benne a műsorok felvételére meg tekergetésére stb... és a winyóhoz megy ez a SATA tápkábel, meg egy mezei SATA kábel.

Azért kaptam szét, mert iszonyat hangos volt már a hűtőventije miatt, ami a winyót hűtötte. Valami nyomi termék lehet, mert 2 év után olyan hangos lett, hogy komolyan mondom bezavar mikor nézem a műsorokat.

Eléggé deformáltan lett megtervezve, rögtön a transzformátor szájába rakni a winyót, 1 centis műanyag burokkal kitömni (mintha valami kabát lenne, wtf?), és mellérakni a médiabox számítási egységét, amin egy mezei fekete hűtőborda van, ami a winyó felé dől. Ennél jobb fűtést nem is találhattak volna szerencsétlen winyónak, és még csodálkozom, hogy a hűtő kezd elhasalni ennyi meló után.
Mérnök infós hallgató létemre nem bírtam magammal és szanaszét szereltem az egészet ahogy csak tudtam, és amennyire a szerszámkészletem engedte, teljesen átalakítottam és az egyetemem elektronikai laborjában még csinosítgattam és okoskodtam rajta dolgokat, mikor rájöttem hogy basszus ez nem is az én tulajdonom. Na mondom most már mindegy, legalább egy kakiból kihoztam valami jót. A végén egy teljesen néma médiaboxot kaptam (najó a winyót lehet hallani, de a végleges megoldásnál az is csibész csendben lesz), ami ráadásul sokkal hűvösebb is (nem éget meg ha hozzáérek pl a hűtőbordához).

De ahhoz, hogy az általam kitalált rendszer működjön, kéne egy 1M-es ilyen tápkábel, vagy valami megoldás, hogy ezt ki tudjam olyan hosszúra nyújtani (SATA tápkábel hosszabbító esetleg létezik?), 1M-es SATA kábel létezik azt tudom, de ilyet még sosem láttam.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.