Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6325) BBéci válasza Tufa_ (#6322) üzenetére


BBéci
titán

Tapasztalataim szerint egyáltalán nem szerencsés átfedéssel vágni a frekvenciatartományokat. El tudom képzelni, hogy a Te autódban jobb úgy, de általános tanácsként semmi szín alatt nem ajánlható.
Az összes komolyabb - netán díjnyertes - rendszerben alacsonyról indulnak a szubok, még a 70 Hz is ritka. SQ versenyeken egyre több autóban nincs mélyláda!!!
Házimoziban valóban elengedhetetlen a mélynyomó, (nálam, itthon 40 Hz alatt dolgozik) de nem szabad összehasonlítani az autóhifivel, ahol sztereót hallgatunk. Rengetegen élvezik a zenét apró monitorsugárzókon, amik meg sem mukkannak 50 hertz alatt, mégis csodálatos élményben van részük. Ezt high-end show-kon magad is megtapasztalhatod.

Aktív rendszert én sem javasolnék kezdőknek, nem az az egyetlen célravezető út. Pláne nem 150000-ből. SQ EB-t is nyertek már passzív rendszerrel.

Ha 40 (vagy bármennyi) hertzet adnak meg egy hangszóró alsó határfrekvenciáját, az szinte soha nem jelenti azt, hogy odáig le lehet engedni. Ezt mérésekkel és próbálgatásokkal tapasztaltam, de a szakirodalom is ezt mondja.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.