- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
Winner_hun #32596 üzenetére
+1!
Közeli képeket is!
-
pali923
aktív tag
válasz
Armahun #32593 üzenetére
Egyik volt szomszédom Ausztriába járt át parkettázni. Dolgozott egy olyan házban, ahol Ferrari állt a garázsban. Arról a konyháról mesélt csodákat, mintha az egész berendezés és a falburkolat egy műanyagból lett volna kiöntve. Biztosan lehet ezt ragozni asszonypajtás kedvéért, de előbb én is a Ferrarit venném meg.
Arról nem beszélve, hogy a fa azért mégiscsak szép.
-
Speciali
tag
-
thyeby
őstag
válasz
Armahun #32593 üzenetére
Hagyd el!
Mindenki abban gondolkodik, amiben dolgozik. Nem akartam hinni a szememnek egyszer. Rég volt, de igaz volt. Együtt dolgoztam egy jóhírű, jókezű kőművessel. Kilyukadt a Ladájában a padlólemez. Ő meg precízen kiöntötte a kocsi alját betonnal - Na most ázzál be vazze!
És nem jutott eszembe ez az eset esküszöm, amikor én is szinte ugyanezt csináltam. Beázott a Trabantom (Alias Pifike) szélvédője fent a guminál, mert az annyira összehúzódott/száradott a kortól, hogy már jó ujjnyi rés volt a két vég között. Épp burkoltam. Kivágtam csempéből egy pont oda passzoló darabot, és szilóval belenyomtam a hézagba. Ott nem ázott be többé. -
thyeby
őstag
válasz
generatoros #32584 üzenetére
Nekem egy olyan termék sorozatgyártásához kell ez, amelynek változik folyamatosan 5,5 és 6,5 mm közt a csaphely vastagsága. Hat mm-es rétegelt lemezeket dugok bele, és ez a hat mm a valóságban minden egyes vásárláskor eltér az előző sorozat vastagságától. Erre a feladatra ennél jobbat el sem tudok képzelni.
Hmm, igen, majdnem ezüstacél lett nekem is. Már álltam érte az üzletben a sorban, és elfogyott a türelmem. Berágtam, hazajöttem nélküle.
Pillanatnyilag a 12mm-es ezüstacél helyett egy 8mm-es acélrúd helyettesíti, ami nem más, mint a Bosch GOF 900-as felsőmaróm talpvezető szárának egyike. (Mivel két ugyanilyen gépem is van, minden szívfájdalom nélkül beáldoztam.)
Hanem ha elmégy egy nyomtatószervizbe, és kérsz egy kiszuperált A3-as nyomtatót, abban találhatsz remek ezüstacél finomságot. Ezt Mátyás is megírta, láthatod, ha a "Materials" fülre klikkelsz. -
thyeby
őstag
válasz
pok.tom #32583 üzenetére
Sokváltozós dolog ez. Attól függ, mik az elvárások tőle, és mennyit vagy hajlandó áldozni is ezért.
Nekem pl nagyon tetszik a húgom munkalapja az Ikeás Behandla olajos-viaszos kencével felületkezelve. Ráadásul ez relatíve olcsó is, és magadnak meg tudod csinálni. Ám hiába tetszik nekem, tudom, hogy az én párom működéséhez nem igazán passzolna. Neki inkább a legdrágább eljárást gondolom, ha oda jutok egyszer, hogy elkészítsem a konyhabúrort magunknak - Milesi 2K lakkal egy fényezőműhely közreműködésével. De gondolkodok azon, hogy bár nekem a kész faforgács munkalapok tetszenek legkevésbé, talán mégis az lenne a legideálisabb a mi családunknak. -
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #32587 üzenetére
Privátot küldött Neked egy SMS üzenete szerint.
-
lipido
senior tag
válasz
serfozotibi #32587 üzenetére
Én írtam Neked privátot is... azt sem láttad?
-
yooccoo
aktív tag
válasz
generatoros #32584 üzenetére
találni nem nehéz, inkább az ára sok
-
generatoros
tag
válasz
serfozotibi #32569 üzenetére
mekkora átmérőjü a fürészlap ebben a merülő fürészben? Lehet engem érdekelne.emailem publikus és oda is írhatsz
-
generatoros
tag
válasz
thyeby #32578 üzenetére
ügyes vagy nekem is megvan 10 dolcsiért a tervdokumentáció mátyástól. 3éve talán, de elakadt a meló mert nem találtam ezüstacélt. Úgy látom te sem abból oldottad meg, legalábbis én feketének látom a vasrudat aminn a szerkezet csúszkál. A videó alapján nagyon hasznos lehet egy ilyen .........?
-
pok.tom
aktív tag
Natúr dió konyhai munkalapot milyen anyaggal érdemes felületkezelni?
-
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #32581 üzenetére
Érdeklődött Nálad Bari a merülőről. Olvastad? Habár lehet, hogy neki mégse lesz jó, ha nem 55-ös., mert a kisebbik Woodstar már megvan sínestől.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz
thyeby #32570 üzenetére
Köszi, akkor írok a Betomixnek, hátha tudnak segíteni.
A merülőről még annyit, hogy ez itt van Dániában, de december elején megyek haza autóval, és mivel országon belül is elég hosszú utat kell megtennem Makóig, ezért néhány város még szóba is jöhet ahová be tudom adni, ráadásul otthonlét alatt is mozgok párfelé az alföldön, illetve Pécs környékére is. Hátha lecsap rá még addig valaki. Ez egyébként, nem tökéletesen ugyanaz mint amit linkeltem, mert az 55ös vágásmélységű ez pedig csak 45ös, de ez az egyetlen különbség. -
serfozotibi
csendes tag
-
thyeby
őstag
válasz
Winner_hun #32575 üzenetére
Köszi!
Aranyat ér ez a gyűjtemény!
-
thyeby
őstag
válasz
Loobelt70 #32574 üzenetére
Hali!
Te még szabadlábon vagy?
Elkészült. Íme.
Még tesztelés alatt, de már dolgozott élesben, és jól szerepelt. A tizedekkel egyértelműen tudok vele játszani, de a százados vágás nem megy, ahogyan Mathias bemutatta. (Küldök képeket róla mail-ben.)Olyan érzés volt ezt a sokóra babramunka végeztével rátenni a Makita MLT-100-ra, mint ha a zembernek lenne egy arany gombja, és azt felvarrná egy szakadt lódenkabátra. A Te TS 250-esed klasszisokkal jobb ebből az aspektusból.
-
martong
tag
válasz
Winner_hun #32575 üzenetére
Hu, ezeket elolvasva, úgy tűnik nem az a kérdés, hogy milyen fűrészt vegyen az ember, hanem hogy hány lapot hozzá.
-
aszamóca
aktív tag
válasz
thyeby #32572 üzenetére
Én a Szerkernél vettem egy Freud ultimaxot. Nem kamu amit írnak róla. A facsavart nem vettem észre a fában, és hosszkeresztmetszetben kettévágta mint a vajat.
Az ára borsos az igaz: 21LP91M004 Freud Pro körfűrész D:230x2x30 Z=44 Ultimax 17 320 Ft+Áfa/db
Itt van még kettő amiről érdeklődtem náluk. 21LP85M007 Freud Pro körfűrész D:230x2,8x30 Z=64 (aluminium, laminált) 14 330 Ft+Áfa/db.
21LP30M023 Freud Pro körfűrész D:235x2,8x30 z:34 (fa) 8660 Ft+Áfa/db. -
thyeby
őstag
Szó szerint így igaz, ahogyan írtad.
Magam sem állok a helyzet magaslatán, habár háromból kettő tökéletesen bejött. Az első se rossz amivel kicsit mellényúltam, ugyanis hosszvágásra sok "z"-set vettem. Teszi a dolgát az is szépen, de nem a célnak megfelelő. Hosszvágásra akartam, és az szép vágáskép reményében választottam sűrű fogazásút. A vágáskép valóban szép. Igen ám, de cseszhetem, ha itt-ott beleéget a fába, ha belassul a kezem, vagy összehúz a fa (nem akartam már se csiszolni, se gyalulni). Ezen túl lassabban dolgozik a másodjára már eltalált pótlásnál, illetve nagyon porol.Jó lenne, ha indulna egy kisokos, hogy mi mit jelent, mire mi való, és mi nem. Egy olyanféle disputára gondolnék, hogy elindítjuk azzal, hogy mi az élszög, mi a hátszög, mi a negatív dőlés, aztán haladunk fogosztás, fogak geometriája mentén eladdig, míg kérdés merül fel, hogy mit jó még tudni adott anyag vágásához.
Kezdjük talán a szögekkel:
Mikor jó a kisebb, és mikor a nagyobb élszög? Mit tesz a hátszög, és mit annak változtatása? Mit jelent a negatív szög, és mire való az ilyen lap?
-
mdk01
addikt
válasz
Nem csak neked szól, illetva ha nem inged ne vedd magadra(és más sem) de már többen írták, hogy vettek körfűrészt vagy építettek stb és vennének egy jó lapot majd, hogy megtáltosodjon a gépsárkány.
Azt érdemes tudni mielőtt sokan elrohannak 10-20e pénzért venni egy kíváló fűrészlapot, hogy ha nem a célnak megfelelő lapot veszik akkor kidobott pénz lesz. Tehát nem csak abból áll a "jó lap" vásárlás, hogy Freud. -
thyeby
őstag
válasz
Épp tegnap vettem a Betomix-nál 250-es Freudot. Kérdezd őket mail-ban. Katalógust, ami az árakat is hozza, azt nem tudok. De ha írod nekik, hogy mit szeretnél, árat is mondanak.
A merülőt megkérdezem baritól máris telefonon - lehet, hogy Ő örülne neki.
-
serfozotibi
csendes tag
Sziasztok! Esetleg nem érdekelne valakit egy merülőfűrész? A márkája Scheppach, azt hiszem, nagyjából ugyanaz mint a Woodstar. A képen látható vezető sínből 3 van hozzá és plusz vágókorong is van.
Nagyon keveset volt használva, mert idő előtt komolyra fordult a dolog és vettem egy Festoolt.
Ár: 20e Fthttps://www.mall.hu/korfuresz/scheppach-pl-55-korfuresz?v=813096
thyeby: Tudnál nekem mutatni egy oldalt Freud körfűrészlapokkal ahol árakat is írnak? Kellene egy jó lap a gépemre, eredetileg 254 mm-es való rá, de ha ők csak 250-est gyártanak az is tökéletes.
-
thyeby
őstag
válasz
Fehérsólyom #32562 üzenetére
Teljesen jól írtad. Blum, Forest. És ha úgy kéred az üzletben, ahogy ide írtad, a kezedbe is nyomják szó nélkül.
Már csak azt kell tudnod, hogy milyen hosszút, és mekkora teherbírásút kérsz. Pl 40 centis, ötven kiló teherbírású - ez már jó drága.
-
thyeby
őstag
Úgy van, ahogyan olvastad.
Hosszas kísérletezés után rátaláltam a magaméra ennek a Metabond Starlight 2000-nek a képében. Gyárt ez a cég még speciálisabbat, még jobbat erre a célra, persze még drágábban. Nem próbáltam, mert nagyon drága, és nekem két okból is az occó a jobb.
- Mert occó,
- és mert ezzel a kocsit is kézzel(!) fél óra alatt gyakorlatilag újjá lehet varázsolni.
Kábé három éve rákentem/rádörzsöltem a Makita szalagfűrész öntvényasztalára, amit szeretett a felületi rozsda megcsipkedni, és azóta nem is kellett újrakennem. Csúszósabb is a felülete persze, de a lényeg számomra, hogy gondozásmentessé tette az öntvény felületét. (először persze ajánlott a felület teljes rozsdátlanítása. Működni fog nélküle is, de akkor a rozsdafoltokat is odakonzerválja. Hogy eltávolítani a metabond-folmet miként lehet, lövésem sincs, de nem is nagyon érdekel.)Mondtak nekem a szakemberek sokféle eljárást, trükköt, (régit, még régebbit) de ennél jobbat el se tudok képzelni.
Mindenkinek ajánlom a figyelmébe!
-
ludus
aktív tag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel: http://www.jofogas.hu/pest/Fogas_akaszto_fenyo_esztergalt_6cm_37701376.htm?ma=1
Köszönöm a lehetőséget,
Laci
-
Winner_hun
félisten
válasz
Fehérsólyom #32562 üzenetére
Bármelyiket mondod megértik. Csillapított fióksín is jó. Én csak Blum fióksínt használok.
-
bim
veterán
Visszarúgástól addig fél az ember amíg adott gépen tapasztalatot nem szerez. Kivéve akkor ha le tudod fogni a motort a fával, mert akkor hamarabb biztossá válsz.
Mindenféle gépi fűrésszel vigyázni kell mert hamar belevág az emberbe. A körfűrész ebből a szempontból kiemelten veszélyes. Sosem baj ha van egy egészséges mennyiségű félelem benned. -
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget illetve fejtágítást szeretnék kérni fiókok vezetősín rendszerével kapcsolatban. Nagy nehezen sikerült kiderítenem azt, hogy a konyhabútorom fiókjai teljes kihúzásúak. Ezek mellett pedig rendelkeznek azon jó tulajdonsággal is, hogy ha lendületesen belököm őket, akkor nem csapódnak be hatalmas zaj kíséretében, hanem egy ponton lelassulnak, majd szép finoman záródnak. A fiókok oldalfalai fehér "fémek", illetve három betűjel olvasható rajtuk: FGV (bár lehet, hogy ez utóbbi kettő információ már nem szükséges kérdésem megválaszolásában).
Kérdésem, hogy ha gardrób szerkényt szeretnék csináltatni, és szeretném, hogy annak a fiókjait se lehessen becsapni, hanem úgy viselkedjenek mint a fentebb leírt konyhabútor fiókjai, akkor hogyan kell azt kérnem?
Önbehúzós fiók? Fékes fiók? Esetleg ez önbehúzós és fékes fiók?
Másik kérdésem, hogy mi az a márka/szint, amit ki kell fizetni akkor, ha az adott bútor életében csak egyszer szeretnék vasalatra költeni, de az működjön mindig megfelelően? Blum esetleg Forest (bár ez utóbbiban még nem vagyok biztos, hogy egy márka-e)? -
P-LoW
újonc
válasz
thyeby #32559 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Úgy vagyok vele, hogy inkább kérdezek. Itt nem csak annyiról van szó, hogy kezdő mivoltomból fakadóan pl. elrontok egy felületkezelést vagy rosszul méretezek stb. Jelenleg úgy tekintek a hasítóékre, mint egy mosolygó jóságos angyalra, aki a vállamat fogja fűrészelés közben, és megvéd a kezdők által rettegett visszarúgástól. Tapasztalat híján nem tudom eldönteni, hogy ez a kis különbség számottevő-e vagy sem...De köszönöm még egyszer a tanácsokat, aztán remélem, hogy pár év múlva már magam is tudok adni másnakMás: külföldi videókban láttam öntvény asztalok ápolását. Az legtöbb helyen a szintetikus hígítóval áttörlés, WD40-es csiszolás (rozsda esetén) és wax-olás sorrendet találtam. Mindenki az angolul paste wax-nek nevezett dolgot használja. Tudja esetleg valaki, hogy mi ennek a magyar megfelelője? (milyen viasz ez?)
Ti mit használtok öntvény asztal esetében a rozsdásodás gátlásra, illetve arra, hogy jobban csússzon az anyag?Üdv
P-LoW -
thyeby
őstag
+1
Két tized itt semmise.A hasítóék egyik fő szerepe, hogy az összefele záródó fát eltartja. Ennek keményfa vágásakor van inkább jelentősége. Ha kevésnek bizonyul, ráérsz akkor kicserélni.
Nem (csak) Neked, hanem úgy általában minden kezdőnek:
Nem köll félni semmitől. Az igazi tanulás a rontásokból fakad. Meg aztán a puding próbája mindig az evés. Bátrabban az ésszel! (Igaz, amikor kezdő voltam, én is bátortalanabb voltam, mint most, és sokat kérdeztem. De ha visszagondolok, sok dolgot tudtam volna magamtól is, és csak a megerősítésre volt szükségem valójában.) -
P-LoW
újonc
Sziasztok!
Ismét egy hasítóékes kérdéssel fordulnék Hozzátok.
Az új gépen 2,5mm-es hasítóék van. A gyári lap 2,8as, a teste pedig 2,2. Ha jól tudom, ideális esetben a hasítóék akkor teszi jól a dolgát, ha vastagsága e két érték közé esik.(?)
A kérdésem az lenne, hogy tervezek egy Freud lapot beszerezni, melynek 3,2mm a fogvastagsága, 2,2 pedig a test. Ezekhez az értékekhez szerintetek megfelelő még a gyári hasítóék, vagy érdemesebb hozzá készíteni egy valamivel vastagabbat (2,7mm pl.)?Köszönöm előre a segítséget!
(és utólag is köszönöm az előző kérdésemre kapott válaszokat)
Sziasztok!
P-LoW
-
pok.tom
aktív tag
Laposvas ötlet jónak tűnik, köszönöm a gondolatot.
felsőmaró vagy körfűrész, a "V" alakot, hogy tudom felsőmaróval megcsinálni, lehetséges az, van ilyen kés?fú ez nagyon professzionális,tetszik a meglátás, többet kell idejárnom olvasgatni, amúgy 30as kőlap lesz a folytatás, ez csak a "maradék" dió amit felhasználok
-
zoli03
őstag
válasz
aszamóca #32540 üzenetére
6-7e Ft-ért egyelőre nem akarok derékszöget venni, úgyhogy megnéztem a helyi barkácsboltban, volt egy sárgás színű olcsó (amit mindenhol látni 500 Ft körül), azt mondták, arra szoktak panaszkodni, meg egy Modeco 40 cm-es 2000 Ft-ért, azt megvettem. Két szegecs+1 db imbuszcsavar van benne, de nem lehet állítani, úgyhogy nem tudom, minek raktak bele imbuszcsavart. Kicsit pontatlan, de valamennyire használható így is, ha nem kell nagy pontosság. Majd a héten kifúrom a két szegecset, aztán rakok a helyükre csavart, akkor be tudom pontosra állítani majd.
De kíváncsiságból veszek majd a héten egy olcsó sárgát is, maximum azt is szétszedem, aztán beállítva összerakom, mert kéne egy 250 mm-es is. -
pali923
aktív tag
Voltam ma a kedvenc szerszámboltomban, beszélgettem a tulajjal. Szóba került a Makita, illetve rákérdeztem a Maktecre. Azt mondták, tudomásul kell venni, hogy ez tényleg olyan, mint a zöld és kék Bosch. Ugyanúgy néznek ki látszólag, és sok minden teljesen megegyezik a gépekben, de minden Maktecben van 2-3 olyan alkatrész, ami nem olyan, mint egy igazi Makitában. Barkácsolásra tökéletesek, de nem szabad elvárni tőlük ugyanazt a teherbírást, mint a Makitától.
-
ahenobarbus
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest